Pinky

Jäsen
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Pinky

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kellään Emmaljungan Nitroja? Meillä ollut nyt muutaman viikon käytössä ja toinen etupyörä ei tahdo oikeen pysyä lukittuna, eli lukitus ei mee alas asti kun taas toisessa pyörässä lukitus toimii ihan moitteetta. Onko kellään muulla ollut tätä vikaa?
  2. Ekan synnytyksen kesto oli n. 16h. Kun vedet meni niin säännölliset supparit alko siitä kolmen-neljän tunnin päästä. Ilman kokemusta tai tietoa tosin jäin epiduraalin saatua makaamaan sänkyyn ja torkuin siinä koko avautumisvaiheen, n. 9h. Ponnistusvaihe 52min. Toisen synnytyksen kesto reipas 7h. Tosin tällä kertaa vesien menosta säännöllisiin suppareihin kesti n. 19h. Epiduraalin saamisen jälkeen lähdin liikkeelle ja avautuminen 4cm-9cm kesti 1,5h. Ponnistusvaihe alle 10min.
  3. Kummallakin kertaa vedet meni kotona. Ei ole tullu tuhoja, mutta kun synnärille lähdettiin niin tietty vuorasin auton penkin kolmella pyyhkeellä joista niistäkin tuli läpi... Että jos haluaa varautua vesien menoon suojaamalla paikkoja niin reippaasti vaan kunnolla suojaa.
  4. Kaupassa näytettiin miten turvaistuin+alusta ja kaukalo asennetaan. Mies on meillä laittanu turvaistuimen ja kaukalon turvavyöalustan kiinni ohjeet lukien, minä oon "vahtinu" vieressä että varmasti menee oikein Tuo on vaan niin tärkeä asia mulle, että istuimet on oikein ja turvallisesti kiinnitetty. Samoin kun se, että kaikki matkustajat autossa käyttää vyötä ilman mitään vastaväitteitä, tai saavat kävellä. Piste.
  5. sunniva, mä suosittelisin ainakin tulpallista ammetta. En pelkästään siks että siitä saa vedet helpommin pois. Syynä se, että kun pientä vauvaa huuhtelee juoksevalla vedellä niin amme täyttyy tosi nopeeta. Tulpallisesta voi välillä päästää ylimääräisiä vesiä pois. Kylpytuki on kans ihan huippu! Vaikken esikoisen vauva-aikaan tuota hommannut, niin toisen kohdalla oon huomannu että se helpottaa tosi paljon pesemista (varsinkin jos vauvaa pesee yksin) kun vauva voi siinä vaan makoilla niin että kummatkin omat kädet on vapaana pesua varten
  6. Meillä on Double Swingit ja en kyllä löydä niistä mitään moitittavaa. Meillä matkaajina on vauva ja taapero. Kuljetaan niillä asfaltilla sekä hiekalla ja kummallakin kulkee ihan samallalailla. Ilmakennot toimii moitteetta, eipä tarvi pumpata koskaan ja näin ollen eivät oo ikinä puoltyhjät-->tunnu raskailta työntää. Istumatilaa on sopivasti, omat kuomut ja selkänojat on plussaa sekä kaksi tavarakoria. Kääntyvät etupyörät suurta plussaa, kääntyvät ainaki mun käytössä ihan moitteetta ympäri tosi näppärästi. Lukitus on helppo. Kyllähän nuo nitisee, mutta niin nitisee meiän perusyhdistelmätkin, siihen auttaa öljyäminen. Itse olen 170cm ja mies 182cm joten meille aisan korkeus on just eikä melkeen täydellinen. En kyllä olis vauvalle ja taaperolle ostanu uutena kalliimpia tuplia, kaksosille ehkä. Eivätkä nuo Carenat tunnu niin järkyttävän painavilta ja tönköiltä kun esim. Emmaljungan tuplat (pois lukien ne joissa on myös kääntyvät etupyörät). Kova koppa tosiaan on aika pieni, mutta eihän tuplissa nyt voikaan olla yhtä suurta ainakaan kun yhden lapsen vaunuissa, kyllähän tuplillakin pitää ovista päästä kulkemaan Kuitenkin ratasosaan menee pehmeä kantokassi kun/jos koppa käy pieneks. Kopan kuomu ei oo mun mielestäni niin tukeva kun vois olla, mutta ratasosien kuomut on todella "jäykät" hyvässä mielessä.
  7. Me ostettiin esikoiselle rekkari joka oli kiinni vaunuissa, en mä ymmärrä mikä salaisuus se lapsen nimi tai syntymäaika on? Siis toki mä ymmärrän tuollaisen syyn minkä kope kirjoitti, mutta normaalisti kyllähän lasten nimiä nyt kuulee joka puolella, vaikka leikkipuistoissa. Toiselle tilattiin myös rekkari, mutta se ei tuu vaunuihin vaan tavallaan "syntymälahjaks" ja muistoks (ja kun esikoisellakin on ). Kummatkin saa nuo sitten kun ovat sen ikäisiä että osaavat niitä arvostaa
  8. Kummallakin kerralla osu rakenneultran veikkaukset oikein
  9. Meillä on Lodger Bunker ja on kyllä niiiiiin ihana! Siinähän on teddyvuori kylmempiä kelejä varten (meillä siis kaukalossa tää kiinni nyt, mutta myöhemmin saa sit siirrettyä vaunuihin). Etsin vaikka kuinka kauan sopivaa pussia meiän vihreeseen Britaxin kaukaloon ja kun tää löyty ni ei muut enää kelvannu (turhamaista? ). Kaukaloon löytyy vielä Lodger Shelterkin, mutta siinä valjaat tulee pussin päälle ja halusin nimenomaan sellasen jonka saa täysin auki kauppareissujen ajaks. Miinuksena se, että viispistevaljaiden kanssa pussia ei saa nostettua ilman valjaiden irrottamista kaukalosta, mutta eihän mitään muutakaan pussia saa Lisäks vaunukäytössä aikasemmin on ollu Eisbärchenin suurempi lämpöpussi, se on aika kuuma varsinkin tosi lämminverisille lapsille länsi-Suomen talvissa, joten käytin sitä pääosin vaan lapsen alla lämmittämässä.
  10. Kiitos vastauksesta anina! Ratasosaan en mäkään oo vielä noin pientä laittamassa, tosiaan just siks kun se on kuppimainen, paitsi jos sinne saa viritettyä jonkun tasaamaan sitä "kuppia". Muutenkin se on kyllä tosi avonainen, että saapa nähdä nyt mitä keksitään. Samaten se vaunukopan kuomu jättää tosi avonaiseks kopan ja tuulisuoja on aika olematon, mä hommasin babynapin suojaamaan sitä aukkoa ja se sopii kun nakutettu siihen kuomuun Ja varmaan just siinä painorajotuksessa syynä on tuo runko, tai siis vaunukopan kiinnityssysteemi. Tuskinpa nuo kiinnittimet kovin painavaa lasta jaksaiskaan kannatella. Pitää koittaa keksiä ulos jokin systeemi, me kun asutaan maantasalla niin ei tuohon patiolle viittis ihan lähelle maata vauvaa laittaa Tai sitten vaan pitää hommata jotkut matkarattaat nukuttamista varten (ja mies tykkää ).
  11. Singeistä. Vaunukopassa kun on pohjassa kiinni lenkit ja kankaassa reiät, niin onko ne valjaita varten? Voiko ratasosassa nukuttaa lasta? Singit ostaessa tyttö siirtyi jo sisälle päikkärit nukkumaan, mutta nyt poika lähenee jo 7kg ollessaan vasta vajaa 2kk ja koppaosan painorajahan on 9kg, eipä tullu sillon mieleen että toinen voi kasvaa noin vauhdilla (vaikka olihan tyttökin jo 6kk:n iässä 9kg). Vai onkohan edessä vielä kolmansien vaunujen/rattaiden ostaminen Ja noista Brion järjettömyyksistä. Poika sai Brion vaunulelun ristiäislahjaks jota mainostettiin "klipseillä kuomuun kiinnitettäväksi". No eipä koko vaunulelussa mitään klipsejä ollut ja liikkeestä sanottiin, että Brion vaunuissa pitäis olla jossain päin kuomua lenkit. Mä en kyllä lenkkejä löytäny kopan kuomusta saatika ratasosastakaan, joten tuntuu vähän harhaanjohtavalta mainostukselta... Ompelin sitten itse kuminauhasta lenkit kuomuun