Mammeli

Aktiivijäsen
 • Content count

  776
 • Joined

 • Last visited

About Mammeli

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3259 profile views
 1. Hellurei! Mitenkäs se suurperhe määritellään Meille olisi nyt sitten vissiin neljäs tulossa, huh! En ole koskaan oikein haaveillut lapsista tai suuresta perheestä, ja tässä sitä nyt ollaan! Innolla toki tulevaa odottaen. Itse olen 35v ja lapset tämän neljännen syntyessä sitten 11, 9 ja melkein 3. Jos tämä raskaus menee hyvin loppuun saakka, niin sitten on kyllä varmuudella minun osalta homma paketissa
 2. Mä erehdyin kertoon äitilleni, tai oikeastaan oli vähän pakko kertoa. VIRHE! Se sai kyllä sen päiväset kohtaukset asiasta Avalla mäkin luovutin, suosittelen kyllä paikkaa! IHanaa henkilökuntaa!
 3. Minä luovutin viime loppukesästä ensimmäisen kerran ja aion luovuttaa tänä vuonna uudestaan. Jännitin ihan hirveästi ja ensimmäisen mahdollisen luovutuksen jänistinkin, koska se olisi tullut alle 2 viikon sisään ensimmäisestä käynnistäni klinikalla. Lopulta luovutus tuli tästä n. 1,5kk päästä ja silloin aika oli jo kypsä minun mielessäkin. Prosessi oli minusta melko vaivaton. Käynnit hoitui hyvin minun aikataulujen mukaan ja ajat olivat aina ajallaan. Lääkäri oli mukava sekä hoitava lääkärini että toimenpiteen tehnyt. Pistokset meni suht kivutta j aolin normaalia paremmalla tuulella kokoajan Kroppa turposi jonkin verran hoidon aikana. Puktiossa olin niin lääkkeissä, että en muista siitä mitään! Kuitenkin pääsin itse bussilla kotiin ja seuraavana päivänä jo shoppailin Ikeassa, eli toivuin todella nopeaan. Ja mikä parasta, soluistani alkoi uusi raskaus
 4. Nyt on poikakin päiväkuiva, ikää 1v10kk. Yövaippa on vielä mutta sekin esim. tänä aamuna kuiva. Tyttö oppi aikanaan 1v8kk.
 5. Meillä tyttö 1v7kk kun oli täysin päiväkuiva ja satunnaiset vahingot olivat luokkaa tippa housuihin. Yövaippaa pidettiin satunnaisesti ja kokonaan se jäi pois muutaman kuukauden päälle 2v. Poika on nyt 1v7kk ja kotona ollaan likipitäen ilman vaippaa ja kesällä uskaltauduttiin lähipuistoonkin vaipatta. Kuivaksi tuskin on poika hetkeen oppimassa.
 6. Pari kysymystä osittaisesta hoitovapaasta jota alan tekemään parin viikon päästä. Jos lapsi sairastuu ja sairaslomaan menee myös hoitovapaapäivä, niin menettääkö silloin hoitovapaapäivän vai lasketaanko se sairaslomapäiväksi? Entä viikot jolloin on muutenkin vajaa työviikko esimerkiksi arkipyhän takia? Lasketaanko osittaisella hoitovapaalla silloin 80% työaika 5 päivän viikon mukaan vai siitä vajaasta viikosta?
 7. Minulta on tulossa loppukesästä alta vuoden vanhat Sportit sisaristuimella + käyttämättömällä sadesuojalla myyntiin. Väri musta. Laita privaa jos kiinnostaa
 8. Hih, olipas hauska löytää tällainen vanha aloittamani ketju! Voin ilolla kertoa että meidän tyttö on viimein alkanut aamulla nukkua pidempään!! Eli tässä paria kuukautta vailla 3v on neiti nukkunut aamuisin puoli kahdeksaan- kahdeksaan. Tämä on todella hurja muutos meille ja melkein 3 vuottahan siinä sitten meni aamukukkujan kanssa... Tsemppiä kaikille!!
 9. Mulla myös toinen synnytys oli huomattavasti helpompi, joskin pidempi. Ensimmäisen kesto n 12h, toisen n 15h. Kivunlievitys: ensimmäisessä petidiini, ilokaasu & epiduraali (x2). Toisessa ilokaasu & epiduraali (x2). Ensimmäisessä synnytyksessä petidiini aiheutti järkyttävän pahoinvoinnin ja oksensin useita kertoja synnytyksen aikana. Ensimmäinen synnytys käynnistettiin (ekat cytotecit 40+3, tyttö syntyi 40+6), toista ei ( syntyi 41+2). Kivut olivat kyllä silti samaa luokkaa. Ensimmäisessä synnytyksessä päädyttiin imukuppiin, eli tietysti myös eppari leikattiin ja lisäksi tuli repeämiä. Haavat aukesivat vielä bonuksena jokunen päivä synnytyksen jälkeen. Toisessa synnytyksessä ei tarvittu epparia ja tuli vaan ihan pieni repeämä. Ensimmäisessä synnytyksessä oli myös sali täynnä väkeä lapsen syntyessä, sillä tytöllä tiedettiin olevan pientä vikaa sydämessä. Tämän takia olin myös koko synnytyksen ajan valmiudessa sektioon enkä saanut koko 12h aikaan edes vesiryyppyä. Toisessa synnytyksessä sain juoda ja syödäkin ja ottaa hörppyä esim. ponnistusten välillä. Jaksoi muuten paljon paremmin! Toisen lapsen syntyessä paikalla oli pelkästään oma kätilö ja toinen kätilö joka tulee paikalle juuri kun lapsi tulee maailmaan. Esikoinen vietiin salista suoraan lastenosastolle jossa lapsi olikin melkein kuukauden. Kuopuksen sain heti rinnalle ja tavallaan meille syttyi heti ihan erilainen yhteys tämän takia. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen olin pitkään kipeä, istuminen ja käveleminen oli vaikeaa. Tosin pakon edestä (lapsi lastenosastolla) oli istuttava paljon jonka takia haavat varmaan aukesivatkin. Toisen synnytyksen jälkeen oli heti voimissani, istuin, kävelin ja lenkkeilinkin jo pari päivää synnytyksen jälkeen. Pelkäsin todella paljon ennen toista synnytystä, koska ensimmäinen oli kaikkea muuta kun ihana kokemus. Onneksi toisella kerralla kaikki meni aivan oppikirjojen mukaan!
 10. esikoinen 2v (11035g (1,5v oli 9720g), kuopuksella ei ollut vielä 10kk mennyt 10 rikki (9,2kg)
 11. Ôk, kiitti! Ja tuo kyllä osaa! Kaikki vaatteet yleensä kiristää tai puristaa
 12. Milloin kenkä on pieni? Kun sitä kasvuvaraa pitäisi varata se reilu 1,5senttiä. Mittailin tytön keväisiä kenkiä ja tytön jalka on nyt 13,5cm ja kengät 14-14,5cm. Menevät jalkaan vielä hyvin eikä' tyttö valita että puristaisivat. Mistä siis tietää että on aika vaihtaa suurempiin`?
 13. Sitten on myös lapsia jotka eivät kertakaikkiaan syö. Meidän 2v neiti on tällainen. Hän ei koskaan avannut suutaan kiinteille (aloitettiin 5,5kk iässä), ruokaa sai menemään alas ainoastaan viihdyttämällä, tappelemalla, millämilloinkin. Ja annoskoot todella pieniä! Edelleenkään tyttö ei siis syö vaan 4,5kk poikammekin syö isompia määriä kerralla Tyttö on kovin pieni, 2v: 81cm/10,5kg mutta silti kasvaa omilla käyrilllään joten kukaan ei ole tästä huolestunut. Mutta on se vaan H*lvetin stressavaa tapella 5xpäivässä että edes jotain ruokaa saisi menemään alas...
 14. Meillä meni kanssa tytön kanssa monta kuukautta ennenkun pystyi sanomaan että tyttö SÖI. Juuri joskus 8/9kk alkoi upota iltapuuro, päiväsyömienn oli edelleen hyvin vaikeaa. Eikä tyttö tänäpäivänäkään (kohta 2v) syö kun korkeintaan desin kerralla ruokaa.
 15. ^Juuri näin