Beth

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Beth

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Opintojeni takia aloitti poika tarhassa 11 kk iässä. Viihty siellä pari kuukautta ja muuton yhteydessä siirtyi perhepäivähoitoon. Viihtyy hoidossa erittäin hyvin ( nyt 1 v 7 kk). Helmikuussa syntyy tuokka nro 2 ja tarkoitus olisi, että poika jatkaa hoidossa 2-3 pv viikossa.
  2. Hei! Yritin selailla sivuja, mutta en löytänyt keskustelua tyynyn käytöstä. Lähinnä minua kiinnostaa tietää mistä iästä lähtien olisi hyvä käyttää tyynyä? Pienille vauvoillehan tyynyä ei suositella. Poika on nyt 1 v 7 kk eikä vielä ole tyynyä käytössä. Olisiko sellainen hyvä hakkia niskaa tukemaan? Kaapissa on sellainen vauvatyyny (matala ja pieni). Ollaan kokeiltu sitä pariin otteeseen, mutta poika heittää sen nurkkaan yön aikana
  3. Meillä talvivauva (helmikuussa syntynyt) ja nyt odotellaan toista. Ainoat miinukset; - Talvitakki ongelma. Ostin halvalla alesta ulkoilutakin ja sen alle tarv. villapaitoja. En viitsinyt osaa toppatakkia, koska ison mahan kanssa tuli nopeasti kuuma. - Vauvan kanssa ulkoilemaan pakkassäällä vasta 2 viikon iässä. Totutteleminen ei onneksi kuitenkaan kestä pitkään. Päivittäin sai hieman omaa aikaa kun kävi kävelemässä. Itse en kokenut vauvan pukemista ongelmana.
  4. Meidän poika oppi nukkumaan koko yön läpi n. 1 v 4kk ikäisenä. Ennen sitä heräili 1-3 kertaa, eikä nukahtanut ilman tassuttelua uudelleen. Pikkaisen kateellinen teille, joiden lapset nukkuvat koko yön jo alle vuoden ikäisinä
  5. Mulle tulee Vauva-lehti. Tilasin sen odottaessani esikoista, eli 2 v sitten. Olen ollut tyytyväinen. Kaksplussasta ei ole kuin satunnaisia kokemuksia.
  6. Ostin Lassietecin talvihaalarin. Eilen ekan lumisateen jälkeen päästiin kokeilemaan Hyvin piti vettä ja poikakin näytti viihtyvän. Oman lyhyen kokemuksen perusteella voin suositella!
  7. Meillä oli myös jokin aika sitten sama ongelma ( poika silloin 1.2-1.4 v). Johtui varmaan "yömaidosta" (pullo jätettiin illalla sänkyyn ja poika joi yöllä). Aluksi vaihdoin vaipan aamuyöstä, jotta lakanat säästyisivät. Tämä oli kuitenkin pidemmän päälle rasittavaa . Jätettiin "yömaito" pois ja pissa ongelma poistui. Poika oppi myös nukkumaan paremmin . Nyt nukkuu koko yön heräämättä ja vaippakin on aamulla suht kuiva. Heti herättyä käy potalla pissalla. Pari yötä meni totutellessa ilman maitoa. Rauhoittui kuitenkin kun annettiin lasista vettä. Nyt iltaisin ennen nukkumaanmenoa juo n. 100 ml vettä, eikä yöllä sitä kaipaa. Neuvolan lääkäri oli sitä mieltä, että kyse oli "huonosta" tavasta eikä niinkään janosta.
  8. Luettuani kaikki kannustavat viestit uskalsin varata meille matkan ensi kesäksi Lähdetään (minä, mies, poika silloin 2.5 v ja vauva 5kk) viikoksi Kreetalle. Vertailtiin hintoja ja kohteita, päädyttiin Finnmatkoihin. En ole aikaisemmin käynyt Kreetalla, mutta vaikuttaa ihanalta paikalta! Paikka on Agia Marina ja hotelli on lapsiystävällinen. Onko siellä käyneitä?
  9. Meillä pestään kans vaatteet ja tekstiilit. Pojalla on herkkä iho varsinkin näin talvi-aikaan. Olen huomannut, että jotkut vaatteet aiheuttavat ihottumaa jos ottaa käyttöön suoraan. Joudun käyttämään herkkä-ihoisille tarkoitettua pyykinpesuainetta. Päällysvaatteita en toki pese.
  10. Himoitsen kaikkea makeeta! Ensimmäisessä raskaudessa ei ollut tällaisia mielitekoja. Nyt joutuu skarppaamaan kunnolla ja miettimään mitä suuhunsa pistää. Alkaa jo pikkuisen tympiä , viikoja on jo 24+. Mies syö välillä herkkuja kun kahdestaan löhöillään sohvalla....ei ainakaan auta asiaa
  11. Ehdottomasti otan rokotteen! Uskon siitä olevan enemmän hyötyä kuin haittaa.
  12. Esikoista kutsuttiin (paska)haulikoksi (miehen keksimä). Hieman tyly nimi, mutta osoittautui oikeaksi . Vaippoja sai vaihtaa ainakin 12 päivässä. Tällä kertaa kohdussa asustaa Nasu