anina

Aktiivijäsen
 • Content count

  1041
 • Joined

 • Last visited

About anina

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^ Sorry, meni jo
 2. Meillä oli BB. Tai on se edelleen tuolla työhuoneessa, odottamassa Vibejen kanssa, että ne haetaan uuteen kotiin. Snif. Musta se oli ihan superkätevä. Tuplakäytössä aisaan ei saa mitään laukkua roikkumaan, enkä jaksanut roikottaa omalla olalla. Pienessä osassa mulla oli omat tavarat: avaimet, puhelin, lompakko yms. Isolla puolella kulki mukana vaipat ja niihin liittyvät oheistarvikkeet (wipesit, vaihtoalusta), harsoja (meidän vauva oli kamala puklailija), vaihtovaatteet. Myöhemmin myös lounasruuat, välipalat, lusikat ja muki. Yleensä mukana oli myös esikoiselle vara-alushousut ja sukkikset. Toi BB on oikea tilaihme! Kun se on tyhjänä lattialla, se on noin pyöreesti 30x35cm kaikkinensa. Iso puoli on noin 15x35cm ja korkeutta on korkeammasta kohdasta 14,5 ja matalammasta 11,5. Mutta sillä on pieniä pallokalaominaisuuksia, pullistuu tarvittaessa isommaksikin Vaunuaitan sivuilla muistelen ainakin nähneeni. Omani tilasin samalla kun vaunutkin, englannista. Huutkiksessakin näytti musta hetki sitten olevan parikin..
 3. Meillä Vibejä käytettiin ahkerasti tuplavaunuina koko viime kesä ja alkusyksystä. Lumen tullessa pulkka korvasi sisaristuimen esikoisen pakkoliikuttajana (lähinnä kerhoon menomatkan, kun ollaan aina niin myöhään liikkeellä, ettei voi vaan kävellä). Nyt keväällä sisaristuinta käytettiin muutama kerta samassa tarkoituksessa ja nyt mennäänkin jo pyörällä. Vaunut on musta parhaimman näköiset taapero-taapero moodissa, ei pahat nytkään, mutta mietin silti, että myisin noi pois ja ostaisin kuomurattaat. Osaksi juuri tuosta syystä minkä Suzy yllä mainitsi. Se takaverkon asentaminen edestakaisin on rasittavaa, kun vaunuissa vuoroin istutaan ja vuoroin nukutaan, mä en tykkää, että istumatilanteessa se verkko roikkuu paikallaan Lisäksi ulkonukkuvaunuina noi ei oo parhaat mahdolliset, kun hyttyssuojan väleistä pääsee hyttyset sinne sisälle, ei kiva!
 4. Maxi-Cosin Easybase asentuu ainoastaan turvavöillä, Easyfix sekä turvavöillä että isofixillä ja Familyfix vain isofixillä
 5. Meillä on Vibeissa käytössä BaseBag ja oon ollut tosi tyytyväinen. Vuosi sitten, kun vain esikoinen matkusti rattaissa, mulla roikkui hoitolaukku (Longchampin LePliage) aisasta, mutta vauvan tullessa mukaan kuvioihin, laukku ei oikein mahtunut siihen aisaan fiksusti. Onneksi vaunujen mukana tuli tilattua tuo BaseBag, jonka isoon osaan mahtui mainiosti vauvan tarvikkeet ja pikkuosassa oli mun lompakko, puhelin, avaimet ja huulirasva yms. Mä pidin/pidän sitä muuten aina toisinpäin, ts. tuo pieni osa tuolla "korin" puolella ja hyvin pysyy! Ja se on kätevä napata mukaankin sieltä vaunun alaosasta, kun siinä on tuo kahva! Hetken pohdin niitä sivulaukkujakin, mutta päätin, että tilaan, jos tarvitsen. Enkä ole kaivannut. Tosi pienihän tuo tavaratila on, varsinkin, jos siellä on esikoisen jalat (meillä esikoinen istuu takapenkissä ne harvat kerrat, kun istuu vaunuissa), eikä sinne mahdu ostoksia juurikaan, vaikka olisi vapaakin..
 6. Mä tilasin sunnuntai-iltapäivällä (12.2) Kikiweltistä (http://www.kikiwelt.de/) Cybex Pallas 2-fixin esikoiselle. Maanantaina tuli viesti, että istuin on lähtenyt matkaan ja seurantakoodi. Tänään perjantaina (17.2) postin setä toi kotiovelle DHL:n paketin. Kaikki oli kuten pitikin ja paketissa vielä minikokoinen Haribon nallekarkkipussi mukana Vuosi sitten tilasin briteistä Snowflakesilta Phil&Teds Vibet, ne tuli UPS:lla. UPS:n setä soitti ennakkoon (ehkä puolta tuntia aiemmin), tää postin setä ei. Toisaalta ton turvaistuimen ois voinut sitten käydä hakemassa Postista, jos ei olisi sattunut kotona olemaan, UPS tarjoaa sitä muutamaan kertaan seuraavina päivinä. Kaikenkaikkiaan olen tosi tyytyväinen meidän ulkomaantilauksiin. Nytkin säästin reilusti satkun Suomen hintoihin verrattuna!
 7. ^ Musta meidän Vibeissä yläistuimenkin asento on aika pysty. Ei nyt ihan 90 astetta, mutta ei sen pääistuimenkaan istuma-asento ihan 90astetta ole. Tyttö viihtyi kyllä oikeinkin hyvin. Mulla ei ole kokemusta kuin Vibeistä kolmipyöräisinä lumikeleillä. Kun kyydissä on yksi lapsi, menee musta tosi kivasti. Toki täysin auraamattomalla on aika mahdotonta liikkua vaunulla kuin vaunulla. Tänä talvena olen joutunut ensi kertaa törmäämään valleihin jalkakäytävän ja autotien välissä ja ihan ok noi menee niistäkin. Ekalla kerralla vedin, toissapäivänä otin vauhtia ja puskin. Aika kieli keskellä suuta saa kyllä puskea yhdellä renkaalla, ettei saa vaunuja kaatumaan! Ihan huippu "lisävaruste" muuten noissa Vibeissä, se pitkä talutusnauha. Esikoinen kun nykyään tosi harvoin istuu vaunuissa ja esim. kerhoon mennessä mennään pulkalla. Ei tarvi työntää vaunuja yhdellä kädellä ja vetää pulkkaa toisella, kun olen laittanut pulkan kiinni tuohon talutushihnaan! Saa työntää kaksin käsin
 8. ^ No voi höh. Mä ihan ymmärsin Cybexin omilla sivuilla olevasta videosta, että sitä kallistusta nimenomaan voi käyttää asennon säätämiseen "ajon aikanakin". Eihän tää nyt niin helppoa sitten olekaan
 9. Me ollaan varmaan ostamassa esikoiselle Solution X2-fix, se vaikuttaisi sopivalta turvavyöistuimelta. Meilläpäin noita Cybexejä ei missään ole hypisteltävänä, eikä Helsinkiin nyt ole koko perheen voimin asiaa, jotta Vaunuaitassa kävisi katsomassa. Osaisiko joku kertoa millainen kangas noissa on? ShadowBlack vaikuttaisi ulkonäöltään kivemmalta kuin Black-black, mutta onko kankaassa jotain eroa?
 10. ^ Joo nythän uusista Viben rungoista puuttuu ne alemmat reiät, joiden avulla tuo Peanut + sisaristuin olisi ollut mahdollinen. Me päädyttiin aikanaan perinteiseen malliin sadesuojaongelman vuoksi. Peanutiinhan saa oman sadesuojan, mutta entäs siihen sisaristuimeen, minkäs siihen olisi virittänyt.. Peanutia kaipasin lähinnä silloin, kun olin yksin vauvan kanssa liikkeellä ja sisaristuin ei ollut mukana. Oli tosi orpoa kuljettaa pientä vauvaa naama menosuuntaan, vaikka ihan vaakatasossa olikin. Ratkaisin ongelman sillä, että käänsin kuomun eturenkaan päälle. Meidän Vibeissä on vielä ne alemmat reiät, joihin laitoin varmuuden vuoksi vielä turvakaaren, eipä päässyt koppa luiskahtamaan kyydistä. Ja koppa tosiaan väärin päin kyyntiin, päälaki menosuuntaan Sadesuojat ja muuthan ei tuossa modessa toimi, mutta ei ollut tarvekaan! Mä en saanut meidän Oran koppaa kälyn Explorereihin, kun kyydissä oli pitkä vauva (jo kopan käyttöiän lopulla). Sisaristuin painoi koppaa kasaan, eikä vauvan jalat mahtuneet. Tämä ongelma huomattiin myöhään syksyllä, kun vauvalla oli jo paksumpaa vaatetta, kesäaikaan pidempikin vauva varmaan mahtuu hyvin.
 11. Meidän suosikkeja on ollut n. 1,5v lähtien Richard Scarryn Iloinen autokirja. Tyttö löysi joka sivulta Luru Luteen ääntäkin nopeammin ja ko. kirja on meillä ihan puhki luettu, pitäisi itseasiassa ostaa uusi.. Myös Tipu Topakka on kiva! Joulupukki toi nyt tuon Mauri Kunnaksen Hui Kauhistus -kirjan ja sekin on 3v:n suosikki. Luulen, että se kokee myös puhkiluetun kohtalon lähivuosina. Tyttö tykkää myös Mimmi Lehmä -kirjoista ja nuorempana Puppe-kirjat oli huippuja!
 12. Kyllä musta Vibeihinkin saa! Tai ainakin meidän vuoden vanhoihin olisi saanut, jos olisi halunnut (meillä matkikset toimi adapterien kanssa autovaunuina). Meillä on Maxi-cosin Cabriofix..
 13. Niin mä olenkin ne valmiit kohdat avannut, mutta haarakappaleen pujottaminen siitä aukosta on tosi hidasta, kun aukko on niin tiukka. Meinasin siis leventää aukkoa, ja siihen tarvitaan konetta, kun joudun katkaisemaan Ticketin ompeleen edit. Onkohan Vibessa sitten isompi se möhkäle, iso se nimittäin jokatapauksessa on..
 14. Kiitti sadesuojavinkistä, täytyykin tutustua! Meillä on pikkusiskolla Ticketin untuvapussi. Siinä haaraosan aukko on kyllä luvattoman pieni ja ajattelin (kunhan saisin aikaiseksi) laajentaa sitä aukkoa hieman, jottei pujottaminen olisi niin tuskaisaa. Ompelukoneenhan siihen tarvitsee.. Aattelin, että napinläpisysteemillä saisi hyvän?!?!
 15. Mulla on muuten teoria siitä, miksi P&T on poistanut Vibeistä ne alemmat reiät. Silloin kun me mietittiin vaunuratkaisuja, olin ehdottomasti sitä mieltä, että haluan vauvalle Peanutin. Teoriassahan olisi mahdollista laittaa Peanut niihin alempiin reikiin ja silti kuljettaa sisarusta sisaristuimessa alhaalla. Tämä toki vaatisi kankaiden poiston. Tokihan systeemi on silloin hiukan takapainoinen ja valmistajahan ei tätä ratkaisua tukenut, vaan ohjeissa lukee, että Peanutia voi käyttää vain yksin. Ehkäpä P&T on halunnut minimoida riskit ja poistanut reiät kokonaan, ettei kenelläkään tule kiusausta Me muuten aikanaan kokeiltiin toi kombo Vaunuaitassa ja meidän kirppuesikoisen kanssa se ei edes ollut kovin takapainoinen (varsinkaan kun silloinen mahavauva on ollut aika jytky ), mutta päädyttiin perinteiseen ratkaisuun, kun ongelmaksi olisi muodostunut sadesuojasysteemit. Ajoittain kaipailin Peanutia, silloin kun olin pelkän vauvan kanssa liikkeellä, koppa väärinpäin ja kuomu käännettynä ääriasentoon eteen oli ehkä vähän viritys.. Mutta tuossakin yhtälössä oli kätevä, että oli ne alemmat reiät olemassa, pidin siinä turvakaarta, eikä koppa päässyt vahingossakaan luiskahtamaan etukautta mihinkään..