Ninnukka

Jäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Ninnukka

 • Rank
  Aloittelija

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kainuu
 1. Mun synnytys käynnistetään viikon päästä, jolloin viikkoja on 38+4, näin viimeksikin. Mulla menee insuliinia tosi paljon, illalla pitkävaikutteista 42 yksikköä ja aterioilla 14-16 yksikköä pikainsuliinia. eikä välillä noillakaan pysy arvot kurissa. vauva painoi viikon 36+4 ultrassa 3300g joten liian isoksi ei anneta kasvaa. kova painonpudotus edessä sitten synnytyksen jälkeen, ettei kakkostyypin diabetes pääse iskemään, sitä on nimittäin suvussa isän ja äidin puolelta.
 2. Herrajumala! Miksi sua ei nukutettu jos puudute ei auttanut?? Kauheeta..yhden vastaavan kauhutarinan oon kuullut, mut siinä äiti sai täysnarkoosin, koska laittoi vastaan kun ei puutunut leikkausta varten. Ihan hirveetä jos leikkaaminen tuntuu, sattuu varmasti ihan älyttömästi..
 3. Nuski luota siihen että pieni on hyvässä hoidossa. Ja jos on joukon pienin, niin saa varmasti extrahuomiota paljon ja uskon että hoitajat huolehtii, ettei pienimmäinen jää alakynteen. Lapset yleensä sopeutuu hyvin ja äidinkin täytyy, vaikka tiedän ettei se ole helppoa..
 4. Meidän uusioperheessä ikäerot on aika isoja. Mun edellisestä liitosta on kolme lasta, joista vanhin täyttää ensi vuonna 17 kun tämä mun ja miehen toinen yhteinen lapsi syntyy. ekan yhteisen lapsen aikaan mun nuorin lapsi oli jo 10 vuotta, joten sain tavallaan elää vauvan kans melkein kuin esikoisen oisin saanut uudestaan. ei nuo isot silleen arkea rasittaneet. Sai nukkua aamulla pitkään kun osaavat jo itse nousta kouluun ja päivät kului vauvan kans kahden. Muutenkin sai vähän opetella uusia juttuja, kun kaikki suositukset sun muut systeemit on muuttuneet toisenlaisiksi tässä vuosien varrella. Ja on noista isoista ollut tosi hyvä apukin pikkuveljen hoidossa ja varmaan sen merkitys kasvaa vielä enemmän kun tää viideskin syntyy. Kaksi ekaa oon tehnyt aika tiheästi ja se oli kyllä rankkaa aikaa. Nytkään ikäeroa ei tule kuin 1v ja 8 kuukautta, joten vauhtia varmasti riittää.
 5. Kalvojen puhkaisu tulee aina jos ottaa lääkkeellistä kivunlievitystä, siis epiduraali, spinaali, kohdunkaulapuudute tms. Silloin on tarpeen seurata sydänääniä pinnin avulla. Kolmosen kohdalla mulla ei ollut muuta kivunlievitystä kuin ilokaasu ja siksi kalvot puhkaistiin vasta jossain 8 cm auki ollessani. Vesi vaimentaa kipua, joten senkin takia kätilö ei niitä kalvoja halunnut aluksi puhkaista ja synnytys eteni kuitenkin hyvin.
 6. Heti hormonikierukan poiston jälkeen muutaman päivän päästä mulle on tullut ensimmäinen vuoto. Tätä kutsutaan joksikin tyhjennysvuodoksi kai. tästä vuodon alkamisesta noin kolmen viikon päästä oon sitten saanut omasta mielestäni ne ekat oikeet menkat. Ja niistä alkavasta kierrosta oon sitten molemmilla kerralla tullut raskaaksi. Että tosi nopeasti palautui ainakin mulla kierto ennalleen.
 7. aion ottaa, oon raskaana. tänään siitä rokotteesta tulee jotain asiaa 45 minuuttia ohjelmassa kolmosella klo 20. Raskaana olevien rokotuksista nimenomaan on asiaa.
 8. Mulla on edellisessä ja tässä raskaudessa vaivanneet pukamat vaan verentulona vessareissun yhteydessä. Eivät muuten ole kipeät. Vaiva poistui synnytyksen jälkeen mut nyt kun oon uudelleen raskaana, niin taas vuotaa..Ja kyllähän tuo aina karmii ja joutuu tarkistaa että kummasta reiästä sitä verta tulee.. Lääkäri ne edellisessä tutki ja pukamista johtui tuo vuoto, ei onneksi sen vakavampaa.. Inhottava vaiva kyllä..
 9. Mun vuosikas oli just ripulitaudissa ja sairaanhoitajan kans juttelin siitä nestemäärästä, mitä lapsi tarttee päivässä, niin pitäs 12 dl mennä ainakin kaikkiaan. Eli ruokien ja juomien nesteet mukaan luettuna. Terve lapsi voi tätä enemmänkin juoda päivässä, joten kai sitä pissaakin sitten tulee.. Meillä kans on vaippa joskus päästänyt ohi, mutta on varmaan ihan normaalia.
 10. Mä olin 17 kun aloin odottaa esikoista. Vauva oli kuukauden kun täytin 18. Vuoden päästä sain toisen lapsen. Ja 23 vuotiaana kolmannen. Nelonen syntyi ollessani 33 vuotta ja vuosi tämän jälkeen odotan nyt viidettä. Ja aina sitä on yhtä ihmeissään ja hämmentynyt aluksi, vaikka kuinka olisi toivottu ja suunniteltu raskaus. Mutta äitiyteen kasvaa. Ja oon sitä mieltä vahvasti, että lapset kannaattakin tehdä nuorena. Näin "vanhemmalla" iällä mulla on ainakin ollut enemmän vaivoja raskauden aikana ja en palautunut raskauden ja synnytyksen jälkeen niin nopeasti kuin tuolloin nuorempana. Onnea vaan kovasti!
 11. Ekassa synnytyksessä sain aqua-rakkulat. Laittaminen sattui ja ei auttanut. Kiitos ei enää koskaan! sitten laitettiin kohdunkaulanpuudutus. Auttoi ihanasti loppuun asti. tokassa synnytyksessä sain myös kohdunkaulanpuudutuksen. Auttoi taas hyvin. Kolmannen synnytin ilokaasun, ammeen ja suihkun voimalla. Ilokaasu ei mulla auta yhtään..Kunhan oli jotain tekemistä supistuksen aikana. Synnytin sunnuntaita vasten yöllä ja kysyin heti kivunlievitystä kun pääsin sairaalaan. Kätilö kertoi että lääkäri pitää hälyttää kotoa ja että en kuulemma tartte kivunlievitystä kun olin sairaalaan tullessa 5 senttiä auki ja naaman ilme ei ollut muuttunut miksikään.. Joo no ei sitten. Kahdeksan sentin kohdalla kyllä sai huomata että muuttuu ilmeet ja äänikin..Kauheesti sattui! Neljännen synnytyksessä sain spinaalin ja auttoi tosi hyvin, paitsi että vaikutus loppui ennen ponnistusvaihetta ja kohdunkaulanpuudutetta ei enää saaneet laitettua kun olin jo 9 senttiä auki. Ponnistus sattui sitten tosi paljon.. Tästä viitosesta aion kans pyytää jotain puudutetta. En tosiaan tuon kolmannen synnytykokemuksen vuoksi halua enää luomuna synnyttää. Auts..
 12. Ponnistaminen kammottaa..Sattui viimeksi niin paljon. Ja jos joutuu sektioon yllättäin.. Toivotaan että kaikki menee hyvin tälläkin kertaa.
 13. Esikoisen ponnistin sängyssä selällään..olisin tahtonut jakkaran, mut kätilö ei suostunut jos joutuu välilihan leikkaamaan. Ponnistus kesti 58 min ja poika oli 4150g painava. Tokan synnytin jakkaralla. Ponnistus kesti 2 min ja tyttö painoi 3915g. Kolmosen synnytin myös jakkaralta, ponnistus kesti 1 min..tai siis en ponnistanut vaan melkeinpä yritin laittaa jalat ristiin koska vauva vaan tuli ja SATTUI kamalasti. kätilöt ja mies joutui istuttaan mut takas alas. Tyttö painoi 3985g. Nelosen ponnistin sängyssä jalat telineissä, vaikka toivoin jakkaraa. Mulla oli raskausdiabetes ja jakkaralle ei päästetty siksi, että tulossa oli iso vauva ja hartioiden ulosauttaminen olisi kuulemma helpompaa tuossa asennossa. en tykännyt asennosta yhtään kun tiesin miten hyvä jakkaralta on ponnistaa..Ponnistus kesti 16 min ja sattui kamalasti koko ajan..Poika painoi 4170g. Toivon kovasti tämän viidennen ja viimeisen kohdalla päästä jakkaralle, mutta tietenkin taas joudun tuohon telinehommaan, kun on taas raskausdiabetes..
 14. Ensimmäinen lapsi tuli kuukauden TJOTtailun tuloksena. Olin jättänyt pillerit tauolle, koska sain jatkuvasti välivuotoja ym. Tiedettiin, että vauva voi tulla ja heti sitten tulin raskaaksi ja sain pojan. Toinen lapsi sai alkunsa kun esikoinen oli vajaa puolivuotias. Keskeytetyn yhdynnän tulos, joten sitä konstia en voi suositella ehkäisykeinoksi. Alkkujärkytyksen jälkeen yllätys oli iloinen ja syntynyt tyttö suloinen. Kolmas lapsi "tilattiin" ihan virallisesti otattamalla kieukka pois. Toisesta kierrosta tulin raskaaksi ja tyttö syntyi. Näistä kolmesta en ole oviksia laskenut eikä yhdyntöjä ajoitettu. Hyvin kuitenkin tärppäsi. Neljännen yritys alkoi kierukan poistolla ja mieskin oli ihan uusi. Edellisestä raskaudesta oli yhdeksän vuotta. Ensimmäisestä kierrosta tulin raskaaksi ja yhdyntöjä oli JOKA PÄIVÄ ja oviksen aikaan kahdesti päivässä. Huomasin että yhtä hedelmällinen olen uudenkin miehen kanssa. Nyt meille odotetaan viitosta, joka on tavallaan vähän yllätysvauva. Tai hän on tulossa vaan aikaisemmin kuin alunperin suunniteltiin. Yksi kerta heinäkuussa, hotellissa, pienessä hiprakassa, kun kondomi unohtui (oli mun kädessä..) ja olinkin sitten raskaana. Nyt täytyy sitten tämän viidennen syntymän jälkeen koettaa huolehtia ettei enempää lapsia enää meidän perheeseen tulisi.