odorata

Rekisteröitynyt
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About odorata

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä sama juttu. Alkusyksystä meni muutama viikko, että nukkui melkein kaikki yöt kokonaan, mutta sitten sekin ihme päättyi ja palattiin samaan vanhaan. Ennen sentään sai nukahtamaan takaisin omaan sänkyyn, mutta nyt se kerää unilelut ja tyynyn ja seistä tapittaa meidän sängyn vieressä .
  2. Loppuun asti ajoin ensimmäisessä raskaudessa ja todennäköisesti nytkin (nyt menossa 33.viikko). Turvavyönalenninta käytin säännöllisesti ekassa raskaudessa, mutta nyt lähinnä pidemmillä matkoilla. Hankin sen ekassa raskaudessa, kun jouduin 14.viikolla nokkakolariin valtatiellä. Munkin mielestä turvavyö meni todella alhaalta lantiolta, mutta kolarin jälkeiset mustelmat kyllä paljasti sen nousseen aika paljon iskussa. Vyö oli kireellä, mutta ei sitä vain saa käsin niin tiukalle, ettei se onnettomuustilanteessa pääsisi liikkumaan. Sairaalassa mua tutkinut gynekologi suositteli alentimen hankkimista. Hän sanoi, että varsinkin silloin siitä on hyötyä, kun vatsa ei vielä itsessään pidä vyötä tarpeeksi alhaalla, vaan se pääsee nousemaan iskussa kiristyessään.
  3. Synnytystapa-arvion yhteydessä arvioitiin ultralla sen hetkiseksi (37+3) kokoarvioksi 3,4 kg ( 55% tod.näk)-3,7 kg (75% tod.näk). Syntyi 38+0 3350g.
  4. Mä en ole kyseisessä paikassa synnyttänyt ja todennäköisesti en tule synnyttämäänkään. Asutaan sairaanhoitopiirin reunalla ja toiseen sairaalaan on lyhyempi matka ( ja vanhemman lapsen hoitopaikka synnytyksen ajaksi on siellä). Mutta siis jouduin kesällä käymään Jyväskylässä äippäpolilla vuodon vuoksi. Olivat silloin viimeistä päviää vanhassa paikassa. Kovin ammattimaiselta homma ei vaikuttanut, johtuiko sitten muutosta. Ensin odotimme kolme tuntia, jonka aikana eri kätilöt kävi kolme kertaa kysymässä meidän yhteystiedot ja joka kerta jokaisella oli vanhat tiedot. Lääkärillä oli käytössä kuulemma jokin iänikuinen ultralaite, mutta "kaipa tästä jotain selvää saa". Ikkunat ja verhot olivat vastaanottohuoneessa auki ja lääkäri vain totesi, että otahan housut pois (huoneessa ei ollut mitään pukeutumistilaa ja vastapäätä oli sairaalaan toinen siipi). Lopuksi vielä hukkasivat mun virtsanäytteen, joka sitten piti käydä neuvolassa antamassa uudelleen. Viimeisenä multa kysyttiin, että onko teidän terveyskeskuksessa sama tietojärjestelmä käytössä kuin heillä, jotta he voisivat siirtää käyntitiedot sinne sähköisesti. Mistä minä sen tietäisin???