Mintsa

Aktiivijäsen
 • Content count

  105
 • Joined

 • Last visited

About Mintsa

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Jaahas onko kellään lisättävää? Huomenna verikokeisiin. Esikoisella parvorokko ja nyt odotellaan kenellä seuraavaksi...
 2. Ihanaa Sydänmamma07! Meillä meni leikkaus hyvin ja poika on oma villi itsensä! Todella tuskaa tuotti pitää pientä pippurista miestä sängyssä vaadittua neljää tuntia osastolle siirtymisen jälkeen. Ja senkin jälkeen, kun sai jo istua jalat kävi sellaista vauhtia, että ihme ettei tullut mitään ongelmia... Kyllä sielä osastolla sellaisia kohtaloita tapasi, että saa olla onnellinen että näinkin "pienestä" vaivasta meillä on kyse. Vaikka kaikki on todellakin suhteellista tämä on todella iso asia meille, vaikka toisista se onkin ihan pikku simppeli korjaus. Miellä seuraava kontrolli pitäisi olla 6kk kuluttua TAYSissa ja sen jälkeen jos kaikki on ok on meidän sydänvaivamme loppuun käsitelty. Saas nähdä koska kutsu kontrolliin tulee Edelisessä kun oli se vuoden heitto... Kiitos kaikille tsempeistä!!!
 3. Kiitos Sydänmamma07! Lähtö olisi keskiviikkona... Nyt vasta alkaa jännittämään oikein kunnolla ja itkettämäänkin... Pitäkää peukkuja!
 4. Juu kysäisin jonohoitajalta ja ei saa olla nukutuksessa mukana. Saattaa saa johonkin ovien taakse eli ilmeisesti aika lähelle sydänlaboratoriota. Myöskään heräämöön ei ilmeisesti pääse vaan pojan näkee vasta osastolla... Aika tylsää sanon minä! Toivottavasti meilläkin lääke vaikuttaa jo niin paljon ettei tule itkua muille kuin vanhemmille. Mä en varmasti osaa itkeä salassa ja se on tosi ikävää lasta kohtaan, mutta en usko voivani sille mitään. Kun itkettää jo nyt pelkkä ajatuskin.
 5. Hih eipä tullut mieleeni, että kysyäkin voi Kiitos!
 6. No niin kutsu tuli joku aika sitten postissa... muutaman viikon päästä pitäisi suunntata Helsinkiin. Kauhean ristiriitasissa fiiliksissä lähdetään. Kukaan yleis- tai lastenlääkäri ei ole kuullut sivuääntä. Tietenkin se saa heräämään toiveen, ettei leikkausta edes tarvittaisi. Tietenkin pitää asennoitua siihen, että leikkaus tehdään. Poika odottaa jo kovasti sairaalaan menoa ja kysyykin lähes joka aamu, että joko nyt mennään sydänlääkäriin Taitaa odottaa suurta palkintoa keikan jälkeen Poika ei kyllä tiedä sitä, mutta polkupyörä odottaa varastossa. Mies osti sen jo syksyllä, kun halvalla sai ja päätimme, että siitä tulee lahja pojalle leikkauksen jälkeen. Me ollaan reilusti kerrottu pojalle, mitä sielä tapahtuu. Että sielä tutkitaan, pistetään neulalla ja että pitää käydä leikkauksen ajaksi nukkumaan, mutta eilen juttelin miehen siskon kanssa ja silloin vasta tajusin, että eihän me saada olla siinä tilanteessa, kun toinen nukutetaan. Ja taas tuli niin ahdistava olo. En mitenkään haluaisi, että toinen joutuu kokemaan sen pelottavan tilanteen yksin. Nyt en tiedä miten asia pitäisi pojalle kertoa, koska luulen, että siitäkin on kuitenkin pakko puhua kotona ennen sairaalaan menoa. Nyt meillä vaan jyllää ihan hirveä kuumetauti ja toivon, että paranisimme mahdollisimman pian, ettei vain tarvitse siirtää reissua. Jotenkin kun on asennoitunut siihen, että se on tiettynä päivänä niin siirtyminen toisi lisää huolehtimista ja ahdistusta.
 7. Kiitos PDA-tytön äiti! Olen tässä pitänyt vähän taukoa enkä ole tänne aikaisemmin eksynyt lukemaan viestiäsi. Meillä tosissaan kyseeessä on jo yli 3-vuotias poika, joka painaa noin 13kg ja reikä oli ehkä 2-3mm en enää muista. Jos ihmiset eivät tiedä, että kyseessä on sydänpoika ei sitä oikeasti voi tietää yhtään mistään. Niin energinen pakkaus tuo on! En oikeasti tiedä ketään yhtä aktiivista lasta. Tuo on oikeastaan ylivilkas... Siskonsakin on saanut samanlaiseksi opetettua Kutsua odotellessa. Syyskuussahan sanottiin, että puolivuotta. Katsotaan koska tulee. Muillekin sydänlapsille ja äideille hauskaa kevättä!
 8. Kiitos Sydänmamma07 Katetrisulku olisi tosissaan kyseessä ja rutiinillahan nuo Helsingissä hoidetaan, mutta tietysti pelotaa, että mitä jos jokin meneekin vikaan... Sit avataan koko poika ja voi ei. No mutta näin meillekin asia selitettiin, että kolme päivää hommaan menee ja sit siitä puolen vuoden päästä on kontrolli ja jos sielä kaikki ok todetaan meidän poika täysin terveeksi. Eli aika helpolta tämän saa kuulostamaan. Täytyy vaan toivoa, että kaikki menee myös yhtä helposti todellisuudessa.
 9. Bamselina en saanut sätkyä Kiitos vastauksestasi! Onhan se oikeasti hyvä varautua siihenkin, että sielä ei yötä saa viettää... Mutta ihanaa saada tietää, että hyvällä tuurilla siihen on täysi mahdollisuus Kiitos siis Sydänmamma07:lle myös vastauksestasi! Onneksi teidän odotus on jo ohi Lääkärinlausunto käynnistä tuli postissa ja siinä sanottiin, että lähetetään Helsinkiin katetrisulkuharkintaan. Heti taas heräsi toive, että mitä jos ei leikkausta tarvittaisikaan... No sen näkee sitten. Luulen, että vaikein päivä on se, kun postissa tulee leikkausaika. Nyt ei niin ehdi asiaa miettimään, kun päivittäisiin toimiin tämä ei vaikuta mitenkään.
 10. Voiko lastenklinikalla yöpyä toinen vanhempi? Kun ainakin Taysissa saa infektio-osastolla olla vauvan kanssa, mut mites on näiden isompien potilaiden kanssa? Musta tuntuu kauhealta ajatus, jos ei voi olla yötä sielä... Ymmärrän tietty, mutta...
 11. ^Juu ja se oletus on nyt sitten kaadettu eli Helsinkiin tiemme käy... Tuli kyllä aika puun takaa tämä asia ja sitä on nyt joutunut oikein käsittelemään. Vieläkään en ymmärrä miten edellinen lääkäri on voinut luvata ettei operaatiota tulla tarvitsemaan. Helpompaa olisi ollut, jos hän ei näin olisi koskaan sanonut. No mutta leikkausjono on varmasti ainakin puolivuotta, koska mikään kiireellinen tapaushan ei meidän poika ole eli aikaa tätä asiaa on miettiä vielä ehkä vähän liikaakin. Oliko täällä kellään muulla tehty PDAn sulkua katetriteitse? Tai joku joka tietää aiheesta enemmän saa kertoa
 12. Sydänmamma07lle paljon onnea onnistuneesta leikkauksesta!! Meillä on esikoisen sydänkontrolle ensi viikolla. Piti olla vuosi sitten... Mutta siis meidän elämään ei VSD eikä PDA ole alun epävarmuuksien jälkeen vaikuttanut mitenkään. Olemme siis siinä suhteessa erittäin onnellisessa asemassa. Alussa ei ollut varmuutta tarvitaanko operaatiota joskus vai ei. Nyt oletus on ettei operaatiota tulla koskaan tarvitsemaan. Kontrolliin mennäänkin nyt kohta 3-v ikiliikkujan kanssa, jolla ei todellakaan ole mitään havaittavia oireita. Kehitys on pojalla mennyt kaikilla osa-alueilla normaaliin tahtiin tai jopa nopeampaan keskosuudesta ja sydänviasta huolimatta. Kovasti voimia Tiniminille tilanteen käsittelyyn!!
 13. Mun on pitänyt jo aikaisemminkin kirjoitella tänne, mutta en vain ole saanut aikaiseksi... 0kk Tyttö 3175g ja 48cm Poika 2210 ja 43 1kk Tyttö 3575 ja 51 Poika 2670 ja 48,3 2kk Tyttö 4375 ja 55 Poika 3710 ja 52,5 3kk Tyttö 4890 ja 57,5 Poika 4960 ja 56,5 4kk Tyttö 5280 ja 60 Poika 5620 ja 59 5kk Tyttö 5535 ja 62 Poika 6385 ja 62 6kk Tyttö 5985 ja 63,5 Poika 7005 ja 64 7kk Tyttö 6245 ja 65 Poika 7305 ja 65,5 8kk Tyttö 6495 ja 65,7 Poika 7390 ja 68,3 10kk Tyttö 6750 ja 67,7 Poika 7805 ja 71 12kk Poika 8410 ja 73 15kk Poika 9470 ja 78 18kk Poika 9810 ja 80 24kk Poika 11200 ja 84,3 Tällä tytön kasvukäyrällä on hyvä, jos saadaan 7kg ja 70cm rikki 1-v neuvolassa Viimeisimmässä neuvolakortin tekstissä lukee kasvu tasaista Onneksi meillä on erittäin mukava neuvolatäti, joka ei panikoi meidän pienen kasvusta! Isoveli ei ole ollut paljoa isompi, muttei nyt ihan näin kirppumitoissa kuitenkaan. Molemmat ovat olleet aktiivisia vauvoja ja nyt isoveli on oikea durasell pupu... Vauvauinnissa ollaan käyty molempien kanssa ja ihan hyvin on aina mennyt. Saunaan alalauteelle lämmittelemään uinnin jälkeen ja kesken uinninkin, jos pieni tuntuu olevan kylmissään. Meillä ei koskaan ole tullut kummallekaan liian viileä, että kesken olisi tarvinnut lähteä. Molemmat ovat valtavia vesipetoja ja toivottavasti jo ensi viikolla päästäisiin taas uimaan nyt kun on sairasteltu jo toista viikkoa. Toi rasvan lisääminen muuten unohtuu ihan liian usein meilläkin! Täytyykin alkaa laittamaan sitä myös leivän päälle. No just noi mitat menikin ihan mönkään... No yritetään väsätä jotain... Nyt ne pystyy ainakin lukemaan
 14. Mulla ei ollut kohdunsuulla tapahtunut mitään viikolla 20+5. Kanavaa ultralla huikeat 5cm, sormituntumalla 2-3cm ja kohdunsuu kiinni eikä pehmentynyt. Kuitenkin historiani vuoksi sain kivuttomiin supistuksiin progesteroni pillerit 200mg/vrk. Suurempiakin vuorokausiannoksia olen kuullut annettavan... Niillä on saatu hyviä tuloksia riskiryhmissä kuten ennenaikaisen synnytyksen kokeneissa. Ensisynnyttäjien kohdalla en osaa sanoa aloitetaanko kyseistä lääkitystä kovin herkästi. Muutenkin tämä lääkitys on vielä vähän vähemmän peruslääkäreiden tiedossa. Lääkäri toivotti onnea matkaan ja sanoi että lapselle olisi hyvä saada mahdollisimman paljon hoitoapua eikä kotitöitä kannata tehdä liikaa. Varsinaista vuodelepoa ei siis ainakaan vielä ole määrätty. Seuraava ultra on 28 viikolla ja lääkärineuvola 25 viikolla. Supistelu jatkuu, mutta toivon että lääkityksen avulla selvittäisiin edes vähän paremmille viikoille ehkä jopa täysiaikaisuuteen... Harjoitussupistukset eivät välttämättä tunnu yhtään miltään eikä minullakaan nämä supistukset ole kipeitä (ehkä muutaman vähän kipeämmän olen havainnut). Jomotusta ja muuta ikäviä tuntemuksia on kyllä välillä, mutta varsinaisesti en niitä yhdistäisi supistuksiin. Toivottavasti noi menkkajomotukset eivät tee tuhojaan... Nyt tuntuu vielä, että viime päivinä supistukset ovat lisääntyneet. Aluksi tuntui lääkityksestä olevan enemmän apua. Kunpa vaan osaisin olla rauhassa! rosehip kyllä nuo varmastikin ovat harmittomia harjoitussupistuksia, mistä tuskin tarvitsee olla huolissaan! Tsemppiä kaikille supistusten kanssa kärvisteleville!
 15. Rhia suosittelisin käymään tarkistuksessa, jos supistukset tulevat säännöllisesti ja noinkin tiuhaan, vaikka eivät kipeitä olisikaan. Ei noi vissiin ihan normaaleja harjoitussupistuksia taida olla... Mulla on tällä hetkellä lääkitys ehkäisemään supistuksia ja mahdollista ennenaikaistasynnytystä (esikoinen syntyi viikolla 34+6). Mulla ei olleet muuten edes synnytyssuopistukset alkuun ollenkaan kipeitä.