Taateli

Aktiivijäsen
 • Content count

  1809
 • Joined

 • Last visited

About Taateli

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Itä-Suomi
 1. Juuh, ei se jalat seinälle-makoilu ole välttämättömyys. Itsellä kakkonen nappasi kiinni sellaisesta kerrasta, jossa oli kaikki asiat vastaan hedelmöittymistä (jos urbaanilegendoihin on uskomista).
 2. 1. km oli keskeytynyt keskenmeno, todettiin ultrassa rv 13, alkio/sikiö oli menehtynyt rv 10. Kaavinta tehtiin mola-epäilyn vuoksi. Paranin nopeasti. 2. km oli spontaani km, rviikkoja varmaan noin 6-7. Olin soittanut neuvolaan reilua viikkoa aiemmin, kun km sitten alkoi kivuilla ja jatkuin niiden lisäksi supisteluilla ja kohdun tyhjentymisellä. Kotona kärsin särkylääkkeiden (ja itkun ja karjumisen) voimalla enkä käynyt missään näytillä. Näiden jälkeen kaksi onnistunutta raskautta.
 3. Ilmakylpy ja viileä vesi. Ja sitten se Bepanthen niiden jälkeen. Ja jos on kovin kipuinen, särkylääke. Kipeä peppu osaa olla todellakin kipeä, pikaista paranemista toivotan teille.
 4. Meillä annetaan yksi pastilli päivässä päiväkodin kustantamana, saavat sen siis lounaan jälkeen. Ennen sai viedä omat purkit, mutta nyt syksystä lähtien päiväkoti on ostanut omat pastillit joita antavat lapsille ruuan jälkeen.
 5. Hoidon aloituksesta voi sopia sitten tarkemmin päiväkodin johtajan kanssa, sen ei tarvitse olla juuri se hakemukseen laitettu päivä. Ja jos elokuussa on yksikin hoitopäivä, niin heinäkuusta saa sitten maksuvapaan kuukauden. Ainakin siis meillä päin. Meillähän paikkaa oli haettu 1.9. alkaen, mutta pk:n johtaja itse ehdotti muutosta päivää aikaisemmaksi, jotta saadaan se heinäkuu maksuttomaksi. Poika aloitti kuitenkin sitten käytännössä vasta syyskuussa, vaikka sopimus alkoi elokuun viimeinen päivä.
 6. Noilla oireilla kyllä lähtisin jo yhteispäivystykseen... siis jos "saatte" sinne mennä? En muista miten kuntarajat vaikuttaa asiaan... Siellä jos pääsisi lasten päivystykseen erikoissairaanhoidon puolelle.
 7. Meillä 1-3-vuotiaiden ryhmässä nukkarissa on aina aikuinen. Isommista en tiedä.
 8. Meillä paikat jaetaan aina edellisen kuun aikana, ja tieto tulee siten aina hieman viimetingassa. Poikkeuksen tekee kesäaika, kun lomat muuttavat tilannetta. Elokuussa alkavan hoidon paikkatiedon saa jo toukokuussa tai kesäkuussa. Näin siis pääosin, toki poikkeuksiakin on...
 9. En tiedä kuuluuko tämä asia erikoislasten otsikon alle, joten tämän saa siirtää paremman otsikon alle jos tarvitsee. Minkälaisia kokemuksia vaukkareilla on lapsen Asperger-oireyhtymästä tai muista autismin muodoista? Kuinka ne on havaittu ja miten niitä on tutkittu? Missä iässä diagnoosi löytyi?
 10. Vaikken ole ihan perinteisesti hoitohenkilökunnan edustaja, niin vastaan kuitenkin. Työskentelen laboratoriossa. Itselläni ei infektioriskin kannalta ollut mitään rajoituksia työssäni, vaan tein työtäni ihan niinkuin kaikki muutkin.Loppuvaiheessa raskauksia ergonomiset asiat ja fyysinen kuormitus olivat ne isommat asiat. Kaikki näytemateriaali on mahdollinen tartuntariski, ja niitä käsitellään sen mukaisesti. Osastoilla noudatin normaaleja eristyskäytäntöjä tarvittaessa, en tehostanut niitä mitenkään erityisemmin.
 11. "Hei, tulisin taas sulle asiakkaaksi." Olen siis käynyt neljässä raskaudessa samalla terveydenhoitajalla, joka muisti minut hyvin. Ei tarttenut muuta sanoa.
 12. No niin, lääkärissä käyty. Taustahan on minulla se, että kierto on 29-32 päivää ja ennen menkkoja tiputtelee 6-10 päivää. Gynen tutkimuksessa löytyi tulehdus kohdunsuulta ja sain siihen Flagyl-kuurin. Tämän lisäksi sain Tero-reseptin, joita ajattelin kokeilla nyt kolmen kierron ajan (ohjeen mukaisesti kp 15-24). Tarkoitus on siis vahvistella limakalvoa. Tjottailu taitaa alkaa ( ) myös samanaikaisesti, eli katsellaan nyt miten nuo lääkkeet vaikuttavat. Kerron sitten kun tiedän enemmän.
 13. Se taitaa vaihdella eri TESseissä, mutta periaatteessa jos ultraa ei ole mahdollista ottaa työajan ulkopuolelle, sen saa työajaksi. Eli virka-aikaisessa työssä se tulee melkein poikkeuksetta työajaksi, mutta esim kolmivuorotyössä ei välttämättä. Kannattaa lukaista omasta TESsistä mitä se sanoo asiaan.
 14. Itse en niitä vielä laskisi hoidoiksi, jos ne on saatu ennen lapsettomuus-diagnoosia. Diagnoosin jälkeen aloitettu lääkehoito sitten lasketaan, oli se Teroja tai jotain muuta. Näin ihan siis henkilökohtaisena mielipiteenä.
 15. Testasin tuosta kakkosesta ihan vaan sellaisella "nyt vaan täytyy testata"-fiiliksellä. Mitään oireita ei ollut, kuten ei myöskään aiemmissa raskauksissa. Tunne vaan tuli yksi päivä, että mä olen ihan takuu varmasti raskaana... ja niinhän mä olinkin. Kierrot olivat vielä mitä sattuu, joten kierron vaiheestakaan ei ollut tietoa. Naisen vaisto kaiketi.