Mirjami

Aktiivijäsen
 • Content count

  1546
 • Joined

 • Last visited

About Mirjami

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Tampere
 1. Oletko jo käynyt kannattamassa kyseistä kansalaisaloitetta? Jos et, niin tee se nyt. Kannatuksia puuttuu vielä n. 6000 ja aikaa on alle kuukausi. Kansalaisaloitteessa vaaditaan siis näitä asioita: 1.Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön (RL 20:7§) minimirangaistuksen nostamista 2 vuoteen vankeutta. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että ehdolliset tuomiot kyseisistä rikoksista jäävät pois ja vankeus on aina ehdoton. 2.Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta (RL 20:8a§), Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin (RL 20:8b§), Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta koskevan esityksen seuraaminen (RL 20:8c§), Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen (RL 17:18§), Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito (RL 17:19§) – rikosten minimirangaistusten nostamista 4 kuukauteen vankeutta, jotta jokaisesta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta jää vähintään merkintä tekijän rikosrekisteriin. Aloitteeseen pääset tästä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/852
 2. Hilma on ihana! 10 Mauno?
 3. ^ Lapsen syntymästä saa tietää myös. Automaattisesti sitä ei kukaan kerro, mutta kysyttäessä kyllä. Muuta näistä lapsista ei kerrota. Mä oon luovuttanut nyt 6 tai 7 kertaa, alkaa meneen laskut sekasin. Omat lapset on ollu syntynyt jo kun tähän aloin. Mulla ei oo ollut mitään ongelmaa pärjäämisen kanssa. Punktiopäivänä tietysti pitää osan päivästä olla joku muu hoitamassa lapsia, kun klinikalla menee kuitenkin joitain tunteja. Mun käsittääkseni on todella harvinaista, että luovuttaja joutuisi sairaalaan, rakkuloiden kypsymistä seurataan kuitenkin todella tiiviisti etenkin ensimmäisellä kerralla. Itse olen ollut punktion jälkeen aina suht hyvävointinen, suurimmalla osalla kerroista en ole tarvinnut kotona edes särkylääkkeitä. Mikäli rakkuloita ei lähde tarpeeksi kypsymään, saa vastaanottaja päättää, jatketaanko hoitoa vai ei. Luultavasti siis vastaanottajalle joku lasku tästä tulee. Itse noihin asioihin ei vain oikein voi vaikuttaa, joten mitään paineita ei kannata asiasta ottaa. Kunhan muistaa pistää aina ajallaan jne, niin on tehnyt kaiken, mikä omissa käsissä on.
 4. Tottakai naisen nautinto ja orgasmin saaminen helpottuu yhtä lailla, mikäli lantionpohjan lihakset on kunnossa. Mikäli lihakset ei ole kunnossa, ei tuntuma yhdynnässä ole varmastikaan kovin hyvä ja orgasmin saanti tai nauttiminen muutenkaan on vaikeampaa. Toki miehellekin on varmasti kiva, että kumppanilla on alakerran lihaksisto kunnossa (ja että niitä käyttää), mutta ensisijaisesti mun mielestä niiden kunnossapito on naisen itsensä hyväks.
 5. Valtteri on oikein hyvä nimi, tässä vähän omakehukin nyt kyllä haisee. 10- Törmäsin tänään tälläseen: Arianna
 6. Tälläisiä ajatuksia mä taas en ymmärrä suoraansanottuna yhtään. Esim. nyt kun oma sisko on juurikin synnyttämässä ja rutistus kohta ohi, on vakaassa harkinnassa että otan siskon vanhemmat muksut meille yöks, jotta siskon mies saa omani kanssa viettää varpajaisia saunoen ja ottaen viskit. Oma mieheni on tosiaan myös varpajaiset esikoisen synnyttyä pitänyt. Ja voin rehellisesti sanoo, että sekä oma että siskon mies on parhaita isiä, jotka tiedän. Molemmat on olleet täysillä lastensa elämässä alusta asti ja tuntuvat olevan erinomaisen onnellisia lapsistaan ja isyydestään. Mun mielestä todella pöyristyttävää päätellä tuntemattomien ihmisten vanhemmuutta sen perusteella, pitääkö he varpajaisia vai ei.
 7. Ei Avalla ainakaan kysellä mitään työnantajan vastaan tulemisista, ton 250 € korvauksen lisäks maksetaan päiväraha ja kilometrikorvaus jokaisesta luovutukseen liittyvästä käynnistä. Mulla ei oo ikinä käytetty noita sumutteita, hoitoihin lähdetään suoraan niin, että kuukautiskierto mätsätään vastaanottajan kanssa e-pillereiden avulla (jos mulla olis oma kierto toiminnassa, niin voitais mennä sen mukaan, mutta hormonikierukasta johtuen näin ei oo) ja siitä pistoksiin. Itsellä neljä luovutuskertaa nyt takana, katsotaan josko sen viidennenkin kerran vielä kävis luovuttamassa.
 8. No me ollaan osittain teinipari, mä olin 16 ja mies 20 kun alettiin seurusteleen. Yhdessä ollaan oltu kohta 13 vuotta, naimisissa 5. Kriisejäkin on ollut muutama, mutta niistä on selvitty entistä vahvempina eteenpäin ja edelleen menee siis erinomaisesti, en osais parisuhteelta ja mieheltä toivoo oikeestaan mitään enempää. Meidän suvussa on itseasiassa paljon teini-iästä yhdessä olleita ja joiden yhdessäolo on tosiaan kestänyt hautaan asti. Esim. mun vanhemmat, 14 ja 15v ja oli erittäin onnellisia mun isän kuolemaan asti. Samoin mun siskoni ja sen mies on ollut 13 vuotiaista yhdessä (on tässäkin ketjussa asiasta kertonu ) ja munkin nähdäkseni ne on edelleen onnellisia yhdessä ja vuosia on kertynyt niilläkin kohta 14. Ehkä tosta yleisyydestä johtuen en itse oo ikinä pitänyt mitenkään erikoisena tätä "ikuisuuspari"-asiaa. Mun mielestä on ihanaa, että mekin ollaan miehen kanssa edelleen suht nuoria (kolmenkympin molemmin puolin) ja nyt jo meillä on hirvee määrä yhteisiä muistoja, tunnetaan toisemme varmaan niin hyvin kun toisen vaan voi tuntee ja ollaan hitsauduttu loistavaks tiimiks tässä vuosien saatossa.
 9. Kyllä mäkin pidän erittäin pahana sitä, että vanhemmat aiheuttavat lapsilleen ylipainon huonoilla ruokailutottumuksilla ja liikunnan vähäisyydellä. Ja suhtautuisin vakavasti, jos omien lasten paino alkaisi nousta reilusti, pidän liikuntaa ja terveellisiä ruokailutottumuksia todella tärkeänä. Mutta aina ei tosiaan ole kyse vanhempian toimistakaan. Mun pikkusiskoni (nyt 10v) on ollut aina vähän pyöreä ja vuoden-parin aikana lihoi vielä lisää. Kouluterveydenhuollosta, lähinnä terveydenhoitajan osalta, tuli lähes ainoastaan erittäin epäasiallista käytöstä tästä johtuen, mun siskon aikana puhui todella törkeästi painoasioista, jopa toisen luokkakaverin ollessä läsnä, syytteli meidän äitiä asiasta, syytti jopa valehtelusta kun ei uskonut ikinä meidän äitin ja siskon kertomuksia syömistottumuksista ja liikunnan määrästä. Mun siskoo on myös koulukiusattu koon takia vuosia todella pahasti, tämä asia selvisi reilu vuosi sitten. Nyt keväällä viimein alettiin painoasiaa tutkia ja diagnosoitiin erittäin paha kilpirauhasen vajaatoiminta. Arvot oli sellaset, että niitä ei ollut erikoislääkäri nähnyt ikinä aikuisellakaan ja tämä siis selittää täysin ylipainonkin, sillä aineenvahduntaa ei ollut käytännössä ollenkaan. Mun siskoni on siis myös sellainen lapsi, jota täällä kärkkäästi kirjoittelevat tuijottaisivat luultavasti inhoten ja meidän äitiä syyttelevästi. Toteaisivat luultavasti jopa ääneen miehelleen/ kaverilleen/ kenelle ikinä jotain negatiivista. Jopa niin, että sen kuulevat omat tai muiden lapset. Ne kun usein kuulee just sen, mitä ei välttämättä pitäis kuulla. Tälläisiä asioita jotkut niistä lapsista menee sitten sanomaan eteenpäin sille pyöreälle luokkatoverilleen, jolla tosiaan saattaa olla ne kilot kertyneet sairaudesta johtuen. "varokaa, pullavaara!"/ "yök, sä oot niin ällöttävä, susta saa läskibakteereja"/ "ootko siks niin läski kun oot syönyt (kuolleen) isäs tuhkat?" Tässä vain muutamia esimerkkejä ihan elävästä elämästä. Lapset on julmia, mutta kyllä näihin juttuihin lähtee se alkuperäinen ajatus sieltä kotoo, jos lapsi oppii, että erilaisista ihmisistä saa sanoo ääneen mitä vaan. Eli joo, mä välttelen ehdottomasti puhetta omasta tai muiden painosta, mutta myös muuten mietin mitä puhun lasteni aikana muista ihmisistä, sillä usein just sillon kun luulee että ne ei kuule niin ne korvat on herkimmillään.
 10. Ton viimeisimmän silmälääkärikeikan jälkeen saatiin lähete TAYSin silmäpolille. Kaksoiskuvien näkemisen takia prismalasit käyttöön ja odotellaan karsastuskulman kasvamista tarpeeks isoks, jotta tulevasta leikkauksesta saadaan maksimaalinen hyöty. Prismalasit ollut käytössä nyt pari-kolme kuukautta ja ne on tuntunut auttavan noiden kaksoiskuvien kanssa. Näkö itsessään on edelleen erinomainen molemmissa silmissä.
 11. Meillä on Kööllä ollut silmälasit nyt useamman viikon ja hienosti on mennyt. Heti ekasta illasta oli kun ne olis ollut aina, huolehtii suht hyvin ne aina oikeelle paikalle iltasin ja lasit pysyy päässä hienosti koko päivän. Vielä ei oo tullut mitään muuta negatiivista vastaan koko hommassa kun se, että kertaalleen ainakin on kölvi pahoittanut mielensä, kun silmälaseista on tarhassa sanottu tyhmästi.
 12. Meilläkin on sterilisaatio vakavassa harkinnassa. Tai itseasiassa mies oli jo kunnallisella puolella jonossakin ko. toimenpiteeseen, mutta aikataulujen joustamattomuuden vuoks lähti jonosta kokonaan. Eli jossain vaiheessa sitten yksityiselle, vielä ei ole kiirettä kun mulla on kierukka. Meillä mies hoitaa kyseisen toimenpiteen, koska mä olen tähän asti huolehtinut meidän ehkäsystä ja koska itse toimenpide on miehelle tosiaan helpompi. Ajatus on tullut mieheltä itseltään ja on sitä mieltä että tapahtui meille mitä tahansa, on hänen lapsensa tehty. (eikä kuulemma vois kenenkään muun kanssa tullakaan yhtä täydellisiä lapsia )
 13. ^ Mä vähän ihmettelen ton tutkijan kommentteja. Mun mielestä yli nelikiloista vauvaa ei kyllä parhaalla tahdollakaan voi leimata samantien lihavaks vauvaks. Ainakin omat yli nelikiloisena syntyneet vauvat on olleet myös pituudeltaan yli sen "normaalin" 50 sentin eikä kumpikaan oo todellakaan ollut lihava. En tosin kyllä mäkään, vaikka toi tutkija oli sitäkin mieltä että yli nelikiloisia vauvoja pyörittelee ainoastaan lihavat äidit..
 14. Meillä esikoinen saa nyt myös lasit, tosin ei vahvuuksilla vaan prismalasit. Ongelmana on siis piilokarsastuksen aiheuttamat kaksoiskuvat, itse näkö on erinomainen molemmissa silmissä ja stereonäkö myös. Se olikin aika iso helpotus tässä kaikessa. Miten noi lasit oikeesti pysyy ehjänä ton ikäsen (4½ v) menossa? Ja päiväkodissa? Onneks poika itse tuntu olevan ihan mielissään laseista niin ei tartte sitä puolta tässä ainakaan vielä murehtia.
 15. Köö 4v ihmetteli matkalla luistelukentältä kotiin että kuka oli saanut kentänlaitaan tehtyä hyvän jäämäen. Sanoin että en oikein tiedä, että voi olla että kentänhoitaja on sen tehnyt. Johon kölvi totes että "niin tai sitten joku on aivastanu ja se on sitten vaan ilmestynyt siihen". Ööööö joo, voihan se tietty niinkin olla..