roopert

Aktiivijäsen
 • Content count

  67
 • Joined

 • Last visited

About roopert

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Hae koko ajalle, ja lopetat sitten vain aiemmin, jos on tarve.
 2. Kelan pitäisi automaattisesti tarkistaa, miten sä saat suurimman päivärahan. Eli ei tarvitse toimittaa. (Se edellinen lapsi alle kolmen vuoden -sääntö on tehty vain sitä varten, että jos ei halua lasten välissä töihin, ei tarvitse pelkän rahan takia mennä 6 kuukaudeksi.)
 3. NKL

  ^Mä synnytin ainakin kolmosen sormukset sormissa. Kakkosen kohdalla olin ottanut turvotuksen ja ihottuman takia pois jo aiemmin, ja ekasta synnytyksestä en muista. Ei niitä kukaan käskenyt riisumaan, mutta jos leikkaukseen joutuu, silloin kaikki korut pitää riisua, käsittääkseni.
 4. Mulla kuukautiset alkoivat vasta kk sen jälkeen, kun lopetin imetyksen kokonaan, eli myös osittaisimetys piti tehokkaasti kuukautiset pois. Näin siis kahden ensimmäisen imetyksen aikana. Kolmatta imetän edelleen, eikä kuukautisia ole kuulunut.
 5. Mulla kaikkien kolmen lapsen kohdalla on kokoarviot olleet alakanttiin, vaikka etenkin viimeisen kohdalla olisi jo luullut vähän edellisten lasten syntymäkokojen vaikuttavan arviointiin. Esikoista arvioitiin neuvolassa käsikopelolla noin 4-kiloiseksi. Mies pelkäsi, että musta ei mahdu syntymään iso lapsi, ja stressasi sitä ääneen loppuraskauden neuvolakäynnillä. Sain sitten vielä ylimääräisen neuvolalääkärin lasketuksi ajaksi, ja siellä lääkäri totesi, että kyllä mun lantiosta pitäisi mahtua ihan hyvin syntymään (miestä en enää ottanut mukaan). Synnytyssalissa kätilö yhdessä lääkärin kanssa vähätteli neuvolan painoarviota, ja olivat yhdessä sitä mieltä, että ei missään nimessä ole niin iso (4 kg). Papereihin oli kirjattu arvioksi 3,7 kg. Lapsi oli syntyessään 4,7 kg. Toista ei mielestäni liiemmin arvioitu neuvolassa. Th muistaakseni vain lähinnä kyseli mun tuntemuksia vauvan koosta, mutta ei esittänyt omia arvioita. Yliaikaiskontrollissa päivä ennen synnytystä ultra antoi arvioksi 4,1 kg ja ultrannut lääkäri kysyikin mun omaa arviota koosta. Arvioin itse, että ehkä hivenen pienempi kuin edellinen ja oikeassa olin. Lapsi oli 4,5 kg. Kolmas menikin sitten 2 viikkoa yli lasketun ajan. Neuvolassa viikolla 35+ lääkäri sai ultraamalla kooksi 3,5 kg, mikä taisi olla aika lähellä oikeaa. Neuvolan th:t käsikopelolla arvioivat isoksi/normaaliksi. Yliaikaiskontrollissa 2 vrk ennen syntymää ultra antoi arvioksi 3,8 kg ja lääkärin käsituntuma reilu 4 kg. Synnytyssalissa taas (muistaakseni vielä sama) kätilö sanoi, että ei kyllä ole iso, vaan ihan sopiva 3,9 kg. Kysyi vielä, olenko mä nyt ollut dieetillä, kun on pienempi vauva. Lapsi painoi 4,6 kg. Viimeisessä synnytyksessä mukana ollut kätilö ihmetteli, miksi raskauden annettiin edetä niin pitkälle, kun olen aiemminkin synnyttänyt isoja lapsia. Totesi kyllä itsekin, että ei kai sillä niin väliä olekaan, jos kaikki on hyvin ja mahtuu syntymään. Mulla on kuulemma kapeista ulkomitoista huolimatta hyvin joustava lantio, josta mahtuu hyvin syntymään isokin lapsi. Mua oikeastaan omalla kohdallani vain huvitti nuo alakanttiin menneet arviot, ja kolmannen kohdalla olisinkin jo ollut valmis lyömään isoista rahoista vetoa, että vaaka näyttää yli 4,5 kg. En sitten tiedä, mitä olisi tehty eri tavalla, jos mulla olisi ahdas lantio. Olisiko se huomattu ennen ensimmäistä synnytystä, vai vasta synnytyksessä...?
 6. Eihän se raha ole kuukausi-, vaan päiväraha. Ethän sä ole saanut kuin muutamalta tammikuun päivältä vasta korotettua rahaa, joten eipä sen paljon pitäisikään olla isompi.
 7. ^Toimititko sä Citronella Kelalle oman sosiaalietuuksia varten lasketun muutosverokortin?
 8. ^Ja pitää myös toimittaa ne tulotiedot siltä ajalta Kelaan.
 9. NKL

  Julia vastasikin jo hyvin, mutta kerronpa vielä, että itse olen saanut joka kerta NKL:lta puhelimessa erittäin hyvää kohtelua. Mulle on kaksi kertaa sanottu, että tule ihmeessä näytille, jos siltä tuntuu. Tokan synnytykseen alkaessa kätilö sanoi puhelimessa, että jos et jaksa kotona, tule käymään ja otetaan tarvittaessa osastolle, että saan levätä yön. Osastolle pääsinkin, tosin vauvan kanssa.
 10. Lähtee se, ajan kanssa...
 11. ^Mulla on sama juttu. Toisen raskauden jälkeen eivät vatsalihakset palautuneet, mutta en siitä silloin erikoisemmin kysellyt (enkä myöskään rajoittanut vatsalihasten treenaamista), kun kolmas oli suunnitteilla. Nyt kolmannesta synnytyksestä on 3 kk, ja vatsalihasten välissä on odotetusti selvä rako, joka tuskin mihinkään katoaa. Jälkitarkastuksen yhteydessä oli tarkoitus kysyä neuvoa lääkäriltä, mutta unohdin... Kerrothan hallon sitten, minkä tyyppisiä harjoitteita siellä fysioterapiassa tehdään?
 12. Meillä vastaava tilanne, ja päiväkotiin jo hakuvaiheessa ilmoitin vapaapäivien määrän. Mä laskin, että vapaapäiviä tulee 8 kuukaudessa, joten maksukin oli sen mukainen. Helsingissä yksi vapaapäivä pienentää laskua 4 %, joten meillä maksut pieneni 32 %. Meidän päiväkodin johtaja sanoi, että sitä vapaapäivien lukumäärää voisi myös helposti muuttaa, jos on tarve. Päiväkodin näkökulmasta vapaapäiviä saa olla enemmän kuin on sovittu, mutta ei vähemmän.
 13. Aivan, totta tosiaan voihan sen noinkin päin tehdä. Sorry, jos sotkin nyt lisää.
 14. Kyllä, juuri noin se minunkin laskupääni mukaan menee.
 15. Jos haet 6 kuukauden mukaan, siihen lasketaan kaikki tulot niiltä äitiyslomaa edeltäviltä kuudelta kuukaudelta. Jos sun vapaa alkaa 12.12., edelliset 6 kuukautta on 12.6.-11.12., eiks je? Ja noilta päiviltä pyydät tulot sieltä palkkiksesta. Tosin jos on säännöllinen kuukausipalkka, voihan ne tulot olla muultakin ajankohdalta, mutta mulle ainakin oli edullisinta pyytää tulot just niiltä viimeisiltä kuukausilta, vaikka kuukausipalkka olikin. Hakemus pitää toimittaa 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Mä en tiedä, mitä tarkoitat tuolla ilmoituksella, mutta ne 6 kuukauden tulothan sä saatat saada vasta, kun loma alkaa, joten toimitat ne sitten. Laitat vain sinne kohtaan 13 ruksin kohtaan "Toimitetaan myöhemmin".