minnah

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About minnah

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 05/30/84

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Espoo
  • Interests
    Kirjallisuus, veganismi
  1. Mä oon joskus ihmetellyt kun kraana ei mene pois päältä, mutta valot vilkkuu. Yritin siis sammuttaa hanaa valokatkaisijasta. Tavarat katoilee ja sitten niitä löytyy milloin mistäkin. Vessapaperit jääkaapista, mausteita peilikaapista jne. Sanat menee sekaisin ja yhdistyy aivan uudella tavalla. Kotioloissa se ei nolota, mutta on ikävää asioida ihmisten ilmoilla kun ei saa ajatuksiaan suusta ulos ja sitten sitä vaan änkyttää siansaksaa naama punaisena. Monet asiat itkettää, osa on ihan oikeasti koskettavia asioita ja osa sitten vaan huvittavia. Harmi että pää on just nyt niin täynnä sahanpurua, että pitää tulla varmaan myöhemmin synnytyksen jälkeen kertomaan hauskoja esimerkkejä kun ne taas palautuu mieleen
  2. Mullakin on mennyt molemmissa lapsivedet, enkä ole onnistunut bongaamaan limatulppaa kummallakaan kertaa.
  3. Kummassakaan synnytyksessä ei tehty epparia, eikä myöskään repeämiä tai tikkejä tullut. Saas nähdä miten käy nyt kolmosen kanssa.
  4. Ensikerran tulin äidiksi 19-vuotiaana vastavalmistuneena ja olin määräaikaisessa työsuhteessa. Lapsen isä oli graduvaiheessa opintojensa kanssa ja teki osa-aikaista työtä samalla. Asuimme tuolloin vuokralla HOAS:in perheasunnosssa. Talousasiat on sittemminkin kerennyt hoitamaan mallilleen. Ei meillä hirveästi tuolloin rahaa ollut, mutta ihan hyvin selvittiin.
  5. Esikoisen isä ei pitänyt lomaa. Onneksi oma äiti tuli kokkailemaan ja siivoilemaan pariksi viikoksi. Muiden lasten isä piti viimeeksi kolme viikkoa isyyslomaa ja sitten muutamaa kuukautta myöhemmin lisää lomaa muuten vaan. Meillä oli sairaalassa perhehuone ja isä oli alusta asti mukana suurena apuna. Hoisi vaipat ja kanniskeli iltaisin ja aamuisin vauvaa, jotta sain nukuttua. Sekä piti seuraa esikoiselle.
  6. Ekassa 10 ja tokassa 11. Kolmannella kertaa mullakin oli (on) istukka edessä ja oisko kuulunut viikolla 14. Ja aina jännittää ja odottaa yhtä paljon sitä iloista jumputusta
  7. Chilimarinoidut valkosipulin kynnet, fazerin punainen, tuliset paistetut nuudelit, makaroni-tomaatti-chilikeitto, maustamaton jugurtti mangososeella alun pahoinvointiin, cola ja calcium vischy.
  8. Minua kiinnostaa miten teillä on paino noussut raskauden aikana? Ekassa 15kg tokassa 12 kg. Nyt rv 32 kolmannessa painoa tullut 6 kg Miten ne on karisseet synnytyksen jälkeen? Ekassa kahdessa viikossa. Laitokselle jäi 8 kg. Tokassa kolmessa kuukaudessa. Laitokselle jäi 6kg. Vaikuttaako lähtöpaino jotenkin? Oon aiemmin ollut alipainoisen ja normipainoisen rajoilla. Nyt normipainoinen jo ennen raskautta. Ruokailutottumukset? Tavallista kasvisruokaa kuten yleensäkin. Ja sipsejä, karkkia ja limua, joita en yleensä syö Jotain muuta mitä en hoksaa kysyä? Kaikissa mulla on alussa paino pudonnut 3-5kg pahoinvoinnin takia, mutta palautunut kyllä pian pahoinvoinnin päätyttyä. Ja tiputuksessa on mennyt osa raskauden alusta ekalla ja tokalla kierroksella.
  9. Esikoisen synnytys kesti 6h ja toisen 1h 5min. Molemmissa lapsivesi mennyt aiemmin ja olenkin ollut sopivasti sairaalassa odottamassa synnytyksen alkua. Kauhulla odotan syntyykö kolmas eteiseen
  10. Sain piikin pari viikkoa sitten. Pistokohta kipeytyi kolmeksi päiväksi ja seuraavana aamuna päätä särki syystä tai toisesta. Muita oireita ei tullut.