Vilperiina

Aktiivijäsen
 • Content count

  409
 • Joined

 • Last visited

About Vilperiina

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kiitos tiedosta, Mininas! Täytyy katsoa sitten paikan päällä tuota buffa-asiaa. Siinä on aina se riski, että kaikki eivät ymmärrä käyttää ruokien ottamiseen juuri sille ruoalle tarkoitettua otinta, vaan saattavat ottaa väärällä ja silloin on aina riski allergiselle. Hotellissa ilmeisesti huomioidaan hyvin erityisruokavaliot, joten eihän sitä tiedä vaikka olisi mahdollista saada maidotonta ruokaa erikseen suoraan keittiöstä.
 2. No hei, kiitos tiedosta! Mä jo vähän mietinkin, että voiko olla noin. Ei ihan täysillä raksuta Hyvä tietää, että esteitä ruokien roudaamiselle ei ole. Korvikkeen suhteen en osaa sanoa mitään, meillä mennään vielä imetyksellä ja korviketta ei olla edes kokeiltu. Tarkoitus on tässä kyllä alkaa sitä kokeilemaan ja totuttelemaan sen makuun. Meillä on all inclusive, hedelmiä tulee varmasti lapselle annettua, mutta muuten en uskalla kyllä varmastikaan antaa ruokaa buffasta tai muuten, kun lapsi on todella herkkä, ihan pikkuinenkin määrä riittää aiheuttamaan oireet ja ei suositeltu käyttämään edes "saattaa sisältää maitoa"-merkittyjä tuotteita. Osaatko Mininas sanoa, onko saatavilla maidottomia purkkiruokia, tai onko niihin merkattu allergeenejä mitenkään?
 3. En löytänyt tästä aiheesta keskustelua. Olemme lähdössä syksyllä reissuun silloin vähän yli vuoden ikäisen maitoallergisen kanssa. Nyt olen alkanut miettimään, mitä kaikkea pitää huomioida. Tarkoitus on ottaa lapselle omat ruoat mukaan koko viikon ajaksi (purkkiruokia, hedelmäsosetta / smoothieta pusseissa). Kyselinkin lentoyhtiöltä kuljettamisesta ja kaikki ruoat saa ottaa käsimatkatavaroihin, vaikka nestemäisiä olisikin enemmän kuin se yksi litra joka muuten sallittu. Aloin sitten miettimään, onko jotakin rajoituksia minkä verran ruokaa saa viedä maahan ja matkanjärjestäjältä eivät osanneet suoraan vastata. Sain linkin Espanjan tuontiohjeisiin, jossa lukee näin: Matkailijat eivät saa tuoda matkatavaroittensa mukana Euroopan unioniin eläinpohjaisia elintarvikkeita (lihaa, lihatuotteita, maitoa tai maitotuotteita), vaikka ne olisikin tarkoitettu omaan käyttöön. Ainoana poikkeuksena tästä ovat myyntipakkauksissa tuotavat äidinmaitojauheet ja lääkinnällisiin tarpeisiin tarkoitetut erikoiselintarvikkeet. Färsaarilta, Grönlannista ja Islannista tulevat matkustajat puolestaan voivat tuoda pieniä määriä henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua lihaa ja maitotuotteita. Muita elintarvikkeita saa tuoda Espanjaan enintään kilon. Kysymys kuuluukin sitten, katsotaanko nuo vauvanruoat jotka on tarkoitettu maitoallergiselle lapselle, noihin lääkinnällisiin tarpeisiin tarkoitettuihin erikoiselintarvikkeisiin? Onko kenellekään tullut ongelmia vauvanruokien kanssa ja onko tarvinut selvittää mistä syystä niitä on niin paljon mukana? Onko teillä ollut mukana englanninkielinen todistus maitoallergiasta? Oletteko löytäneet kohdemaasta maidottomia vauvanruokia? Onko jotakin muuta mitä olisi hyvä huomioida? Itseäni kiinnostaa etenkin Teneriffaan matkanneiden kokemukset, koska sinne olemme menossa, mutta muutkin kyllä, koska eihän sitä tiedä kuinka tässä innostuu reissaamaan
 4. Tietääkö kukaan, onko Viking Gracella missään vedenkeitintä, jolla voisi käydä lämmittämässä vettä vauvan puuroa varten? Mietin oman mukaan ottamista, mutta näköjään järjestyssäännöissä se kielletään.
 5. Suosituksia lämpöpussista turvakaukaloon? Aiemmalla lapsella oli Eisbärchen, mutta se oli melkoisen kuuma. Onko joku, joka on lämmin, mutta ei niin kuuma? Mielellään sellainen, jonka saa kokonaan auki. Turvakaukalo on Maxi-Cosin eli kolmepistevöillä.
 6. Kuinka kauan käsien puutuminen synnytyksen jälkeen vielä kestää? Itsellä alkoi loppuraskaudessa kädet puutumaan öisin. Synnytyksestä on aika lailla kuukausi ja edelleen puutuvat yöllä, välillä herään siihen kun ovat tosi kipeät oikein. Yhden sormen pää on puutunut ihan ympäri vuorokauden. Kysyin asiasta lääkäriltä kun synnytyksestä oli reilu viikko ja neuvoi odottelemaan rauhassa. Ois kiva kuulla kuinka pitkään muilla kestänyt että tää tylsä vaiva poistuu? Nyt on ehkä vähän alkanut helpottamaan, eli ehkä joskus...
 7. Mulla oli TENS nyt toista kertaa käytössä ja ainoana kivunlievityksenä. Edellinen synnytys oli niin nopea, että en olisi ehtinyt muuta kivunlievitystä saadaakaan. Nyt oli onneksi rauhallisempi, ehdittiin olla kolmisen tuntia sairaalassa, mutta pärjäsin TENSillä enkä muuta halunnut. Ei se kipua pois vienyt kokonaan, todellakaan, mutta en siihen tähdännytkään - tarkoitus oli saada kivusta siedettävää, jotta sen kanssa pärjää ja se onnistui hyvin.
 8. Mä täällä myös tuskailen... 40+2 eikä mitään! Tai no, välillä vihloo ja juilii ja painaa tuonne alas niin paljon että ei tiedä miten päin on, mutta ei siinäpä se. Voi jösses. Aiemmat kaksi raskautta selvisin ilman jokotteluja, nyt on sit jokoteltu jo tässä vaiheessa siitäkin edestä... Alkaa ärsyttää jo tässä vaiheessa sekin
 9. Kyllä, alkaa jo vähän tympimään, vaikka laskettu aika on tänään. Ja oikeastaan omien laskujen mukaan se ei ole edes tänään vaan vasta sunnuntaina. Kaksi ekaa lasta syntyi ennen laskettua aikaa, joten sitä kuvitteli että kyllähän tämäkin... Helle vie voimat aika tehokkaasti, ei jaksa oikein mitään, vaikka fyysinen vointi on aika hyvä ja öisin saa nukuttua. Onneksi lapset viihtyvät hyvin ulkona omassa pihassa keskenään, mutta harmittaa kun ei jaksa viedä lapsia uimaan jne. No, onneksi alkaa viikonloppu.
 10. Onko kokemusta synnytyssaleista ja synnyttäneiden vuodeosastolta näillä keleillä, onko tosi kuuma?
 11. Juu, täällä on vain yksi lääkärikäynti koko raskausaikana puolivälin tienoilla. Äitipolille pääsee synnytystapa-arvioon tai kokoarvioon tms. jos on joku erityinen syy miksi sellainen tarvitaan, ei muuten. Jännä miten nää vaihtelee eri puolilla Suomea, vaikka luulisi että samalla tavalla pitäisi olla asuinpaikasta riippumatta...
 12. Täällä ei ole enää lääkärineuvolaakaan loppuraskaudessa, vain ainoa lääkärikäynti oli siinä rv 20 kieppeillä milloin se lie olikaan. Jotenkin silleen tuntuu hassulta, että lopussa ei seurata, kun kuitenkin saattaa tulla loppusuoralla jotakin häikkää (istukan toiminnassa tms.) mutta täytyy vaan itse olla sitten skarppina ja herkästi lähteä näytille äitipolille jos yhtään tuntuu siltä että joku mietityttää.
 13. Kuinka usein teillä on loppuraskaudessa neuvolakäyntejä? Itsellä oli nyt 38+3 käynti, edellinen oli 2 viikkoa sitten ja sitä edellinen 3 viikkoa aikaisemmin. Nyt sovittiin neuvolakäynti kahden viikon päähän eli 40+3. Tuntuu jotenkin hassulta, että tässä välissä ei ole ollenkaan käyntejä, koska vähän epäilen että en tuolle 40+3 käynnille enää mene koska aiemmat lapset syntyneet ennen laskettua aikaa... Ilmeisesti suositukset muuttuneet ja käyntejä harvakseltaan jos ei ole mitään erityistä? Vai säästetäänkö täällä vaan uudelleensynnyttäjien kohdalla? Jotenkin hassulta tuntuu, että viimeiset melkeinpä kokonaiset 2 viikkoa on ilman neuvolakäyntiä.
 14. Mun käsitykseni mukaan isyysraha maksetaan isyysvapaan viimeisenä päivänä (jos hakemus laitettu ajoissa ja tarvittavat liitteet on toimitettu Kelaan ja päätös ehditty antaa hyvissä ajoin). "Isyysraha maksetaan jälkikäteen yhdeltä tai useammalta isyysvapaajaksolta kerrallaan." (lainaus Kelan nettisivuilta)
 15. Mulla oli kahdessa ekassa raskaudessa linea negra napaan asti, ilmestyi aika alkuvaiheessa jo. Nyt odotan kolmatta, jonka pitäisi olla poika, eikä linea negraa näy.