SuzieL

Aktiivijäsen
 • Content count

  1097
 • Joined

 • Last visited

About SuzieL

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1715 profile views
 1. @Ewwwie kyllä siellä testi haamuilee. Toivottavasti tarraa hyvin kiinni <3 Lisää kuvia vain, näitä on niin kiva tiirailla
 2. Esikoisesta tehdyt testit taisi muutaman vuoden olla tallessa vessan laatikossa. Nyt kaikki on heitetty pois. Kuvat on kuitenkin kaikkien testeistä tallessa
 3. Ensimmäiset kolme kaikki 6kk sisällä yrityksen aloittamisesta. Neljäs 1v8kk yk22 toi plussan, siihen tarvittiin pientä apua.
 4. Itse en sitä uskontoa kyllä mieti vaikka isompia perheitä olen nähnyt. Äitini ensimmäinen kommentti on aina tuo ”ovat varmasti lestadiolaisia”. Itselle näitä kommentteja taisi tulla jo toista ja kolmatta odottaessa. Meill nyt neljä lasta. Miehellä on kuusi sisarusta ja eivät ole uskonnollisia. Itsellä äidin puolelta kaksi ja isän puolelta kaksi sisarusta. Itse toivon isoa perhettä.
 5. Meillä neljä 12/2011, 06/2013, 12/2014 ja 11/2017 syntyneet. Kovasti on vielä toiveissa uusi vauva. Saa nähdä miten käy, viimeksi tarvittiin vähän apuja, kun yritettiin 1v8kk. Aiemmat ovat tulleet helpommin. Ainut asia mikä mietityttää on oman äidin suhtautuminen. Ensimmäisen jälkeen oli jo kovasti sitä mieltä ettei enää lapsia ja joka lapsen jälkeen jaksanut siitä muistuttaa ettei enempää. Ärsyttää, tietenkään asia ei hänelle kuulu, mutta pakosta käy mielessä. Äidistä on kyllä arjessa paljon apua ja auttaa ihan ilman pyytämistä. Pärjäisin kyllä hyvin itsekin, mutta pakko myöntää, että apu on kyllä helpottanut paljon.
 6. Minä olen ollut kotona nyt noin 7,5v. Yksinäinen kotiäiti ilman kavereita 5,5v, sitten lapset alkoivat saada kavereita ja vaatia meille kylään ym.. Tuli lasten kavereiden äiteihin pikkuhiljaa tutustuttua ja nyt muutama löytynyt jotka saman henkisiä. Lapset ovat käyneet muskarissa alle vuoden ikäisestä ja seurakunnan kerhossa kolmevuotiaasta lähtien. Kaverit on löytynyt seurakunnan kerhon kautta. Aiemmin olen kyllä jutellut muiden vanhempien kanssa, mutta ne on jääneet vain siihen.
 7. Onneksi on iso talo . Meillä on yläkerrassa paljon komerotilaa ja yksi iso komero jossa säilytän vauva jutut. Siellä nyt 3x vaunukoppaa. Mondialit on alakerran eteisen tuulikaapissa kopan kanssa, kun nukkutan niissä päivittäin. Yhdet matkikset alakerran vaatehuoneen hyllyllä, toiset autossa. Tuplat lämpimässä autotallissa ja big star runko kellarissa. Viking:t on myös lämpimässä autotallissa, niitä käytän aika usein, jos lähdetään kauppaan tai kävelylle.
 8. Itse voin suositella babynest dauni untuvapussia kaukaloon. Oli meillä marraskuussa syntyneellä käytössä koko talven. lisäksi oli Ticket to heaven 56cm haalari jota käytettiin silloin, kun siirrettiin vauva autosta vaunuihin vaikka leikkipuistoon mentäessä tai lähdettiin jäälle kävelylle. Muuten mentiin kaukalopussilla ja villahaalarilla.
 9. Tuli hölmösti tuo lainaus, mutta nuo supet Vikingit on hyvä vaihtoehto. Meillä on useat vaunut, kun olen tämmöinen ”vaunuhullu”. Tällä hetkellä Emmaljunga viking ja double viking sekä mondialit. Vielä Tanskan markkinoille tarkoitetut big star:t joissa todella iso koppa (päikkäreitä varten) Lisäksi matkarattaina Babyjogger city tour lux:t joissa myös kunnon vaunukoppa. Nämä saa näppärästi kasattua kopan kanssa todella pieneen tilaan. Myös ns käsimatkatavara kokoiset Babyjogger city tour:t löytyy. Nuo tupla Vikingit ja mondialit pitäisi myydä, kun saisi aikaiseksi. Nyt kyllä mondialeissa nukkuu vielä tuo 11kk kopassa ulkona, mutta saa siirtyä big stareihin pian.
 10. Emmaljunga super viking:t saa muutettua tupliksi tarvittaessa, tilava vaunukoppa, kuppi-istuin, saa erikseen värikkäitä kuomuja ja istuinpehmustetta joilla voi väriä vaihdella.
 11. Itsellä ollut pari babymel laukku ja nyt on käytössä Storksak Elisabeth. Haluaisin testata Storksak Noa:n myös jossain vaiheessa.
 12. Meillä on aloitettu muskari alle vuoden ikäisenä ja nyt 5v, kohta 4v ja 11kk käyvät muskarissa. Muita harrastuksia ei ole. Lisäksi on käynyt 3 ja 4v luistelukoulussa. Nyt 5v uimakoulussa. Kerhossa käyvät 2x viikko.
 13. 1. Syntyi sektiolla ja silloin tietysti sektiohaava oli kipeä. 2. Syntyi alakautta ja viisi tikkiä. Alapää oli hellä ja tuntui turvonneelta. Suihkuttelu kuivatti limakalvoja ja ennen kuin ymmärsin joka suihkuttelun jälkeen myös suihkaista öljyä oli todella tukala olo. Silti pystyin kyllä heti istumaan. Niin ja häpyluu tai mikä lie oli kipeä, kun käynnistettiin viisi päivää ja vauvalla väärä asento, niin pää hakkasi joka supistuksella siihen. 3. Ei sattunut mihinkään, syntyi alakautta. 4. Sama, eli ei kipuja.
 14. Minä olen ainakin koukussa Välillä tulee muisteltua niitä fiiliksiä synnytyksestä, uuden vauvan kanssa kahdestaan vietettyä aikaa synnärillä, alun pesimistä vauvan kanssa... ja ihana jännittävä raskausaika. Kauhulla jo mietin sitä koska oikeasti on päätettävä ettei enää lisää ja ikä on varmasti se joka tulee vastaan. Itse en osaisi päättää lapsilukua, että koska ihan oikeasti se on siinä.
 15. Meillä ensimmäisen ja toisen välissä 1v6kk, toisen ja kolmannen 1v6kk, kolmannen ja neljännen 2v11kk. itsestä tuntui, että kun oli 3v, 1,5v ja vastasyntynyt oli jotenkin helpompaa kuin nyt. Silloin kaikki kolme nukkui päikkärit samaan aikaan ja sain myös itse nukkua. Ei tarvinnut joka päivä kellon mukaan mennä. Nyt esikoinen ekalla ja pitää päivittäin tietysti lähettää kouluun. Lisäksi kahden keskimmäisen kerhot ja kolmen nuorimman muskarit. Vauvan on pakko mennä näiden menojen rytmissä. On ollut haastetta ajoittaa päikkärit ym eri päivien menojen mukaan.