Ruth-Anna

Jäsen
  • Content count

    27
  • Joined

  • Last visited

About Ruth-Anna

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ehkä vähän hassu kysymys, mutta tällaista olen pohtinut: Siinä vaiheessa, kun muksu syö 2 x liha/kala/kananmuna-kasvissosetta päivässä, niin kuinka paljon olette kiinnittäneet huomiota siihen, mitä lihaa/kalaa/kananmunaa annatte? Eli minkälaisia yhdistelmiä per päivä ja kuinka monena päivänä viikossa mitäkin? Vai oletteko tehneet tarkemmin suunnittelematta sen mukaan, mitä pakkasesta/kaapista sattuu löytymään? Kala nyt on aika selvä, 2-3 krt/vk, mutta esim. montako kertaa olette antaneet naudanlihaa? Esim. Ma kana+kala, ti kalkkuna+nauta ke lammas+kananmuna jne. Eli lounas+päivällinen, soseissa mukana tietysti vaihtelevasti kasviksia. Kaikenlaista sitä tuleekin vauvan ruoan suhteen mietittyä.
  2. Täysimetys 6 kk ja sitten aloitettiin kiinteiden maistelu. Lasta kiinnosti muiden syömiset jo aiemmin, mutten pitänyt kiirettä, kun hän kasvoi kuitenkin hyvin. Mielellään hän on maistellut oikeastaan melkein kaikkea, mitä olen tarjonnut. Neuvolassa tuli kyllä ainakin yhdeltä tädiltä vähän ihme kommenttia ja tuntui, että vaikka suosituksena on täysimetys 6 kk, niin kiinteät kuitenkin "pitäisi" aloittaa aiemmin, vaikka lapsella ei mitään erityisempää tarvetta niille olisi ilmennyt.
  3. Poistin välistä pari riviä, kun tuohon Ergoon liittyen vain vastailen. Kysyjän vauva tosin voi olla jo kasvanut sopivankokoiseksi pelkkään Ergoon, mutta jospa joku muu hyötyy vastauksesta. Mulla on ollut käytössä Ergo-kantoreppu ja se vanhanmallinen Infant Insert (U:n muoto, muut paitsi alareuna topattu paksummin) eli ei se uudempi Heart-to-Hearth -versio. Ite oon tykänny kovasti käyttää ihan muutaman viikon ikäisellä ja vielä suurpiirtein 5-kuisellakin. Tuotepaketissa oli kuvat tän Insertin käytöstä kahdella eri tavalla, vauva joko vaaka- tai pystysuunnassa. Pienellä vaakasuunta oli mun mielestä ehdottomasti parempi, en tiiä oisko se pystysuunta edes silloin onnistunut. Isommalla lapsella pystyasentokin oli ok. Kun muksu on tarpeeksi iso ei tietysti tarvita koko inserttiä ollenkaan. Tämmöisiä kokemuksia mulla Ergosta ja Infant Insertistä.
  4. Hei! Vielä kyselisin, että millaisia kokemuksia teillä on ollut Brio Moon Lux -pinnasängystä, joilla semmoinen on/on ollut?
  5. Kiitos vastauksista Bamselina ja Miinanen! Pohdinta jatkuu...
  6. Luin alusta muutaman sivun ja ketjun lopusta pari, kestovaippainfon sivuja olen myös tavaillut vaan kyllä kestovaippojen maailma tuntuu aloittelijasta monimutkaiselta. Tai no, harsot ja se sidottava H-muovikuori on tuttuja vuosien takaa ja jotain uudempaa olen nähnyt, mutten osaa oikein yhdistää, miten käytetään. Toiveena olisi melko yksinkertainen kestovaipparatkaisu, jonka kuivumisessa ei mene kauaa. Tarkoitus on aloitella ihan pikkuisen kanssa. Lähinnä mielellään en AIO-vaippoja haluaisi kuivumisaikojen takia. Taiteltavat imut käy kyllä harsoista monimutkaisempiin versioihin Voisitteko vastailla/suositella aloittelijalle jotain? Kysymykset voi sitten kuulostaa aika hassuilta... Käytetäänkö kuorivaippojen kanssa sisävaippoja (eli kahdet suljettavat alkkarit tavallaan) vai voiko käyttää myös harsoja tai muita imuja (taittoimut vai tiimat)? Laitetaanko villikset esim. Ruskovillan suoraan harson päälle (eli villalahkeet on kosketuksessa vauvan ihoon)? Onko kenelläkään kokemusta DN:n vaipoista?
  7. Pinniksen osto edessä ja pähkäilen täällä moninaisten ominaisuuksien etuja. Olisi tosi mukava, jos ne, joilla on kokemusta, ehtisivät/viitsisivät vastata. - Laskettava laita pinniksessä - kuinka hyödylliseksi olette kokeneet sen? Onko sitä ominaisuutta tullut käytettyä paljon? Löysin tähän ihan vain muutamia kommentteja... - Pyöreät vai neliskanttiset pinnat - onko makuasia, vai onko pyöreiden pinnojen väliin vaikeampi jäädä jumiin yms? - Pyörät sängyn alla - kuvittelisin olevan kätevää, mutta onko? - Avoin vai umpinainen pääty - makuasia vai turvallisuustekijä? - Irrotettavia pinnoja sängyn reunassa (esim. 3) - kokemuksia? - Irrotettava laita voisi olla ihan jees, jos laittaa parisängyn sivuvaunuksi ja myöhemmin käyttää isomman lapsen sänkynä, mutta tuleekohan niin sitten tehtyä kuitenkaan...? Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista!
  8. Hei! Onko kenelläkään kokemusta Lodger Shelter:istä? Minua kiinnostaisi kuulla kokemuksia sekä sen kanto- että lämpöpussiominaisuuksista... Sitä on sekä fleece- että puuvillainen versio, mahtaakohan kenelläkään olla kokemuksia niiden eroista? Paikallisessa lastentarvikeliikkeessä ei ollut koko Shelteriä, niin en ole päässyt livenä katsomaan. Netissä on näkynyt enemmän tuota fleece-versiota. Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista!
  9. Vastaanpa sitten itse ensimmäisenä... En ole varsinaisesti varautunut maksamaan vauvan tarvikkeista jotain tiettyä hintaa. Minulle sopii useimmista tarvikkeista käytetyt pl. turvakaukalo (kun ei tiedä sen historiaa). Vauvan vaatteisiin ja tarvikkeisiin olen tähän mennessä laittanut noin pari sataa euroa. Lähinnä perusvaatteita ja jotain haalaria/takkia, mutta myös jotain pientä kantoliinailuun. Jonkin verran saan (sain) vaatteita sukulaisilta, äitiyspakkausta en ajatellut ottaa. Kun katselin uusia yhdistelmävaunuja, turvakaukaloita ja pinnasänkyjä, ynnäilin aika nopeasti, että hankinnoista saa helposti tuollaisen tonnin erän. Jos sitten haluaa merkkikiesit (ja kaikkia kivoja ja tarpeellisia extratarvikkeitahan aina löytyy matkan varrella), niin taitaa mennä helposti parikin tonnia...? Miten on...?
  10. Hei! Tämä voi kuulostaa hassulta tai tyhmältäkin aiheelta... Jos jossain on jo vastaava ketju, saa poistaa, yritin hakea, mutten huomannut. Kysymys siis kuuluu: Kuinka paljon olet varautut/valmis maksamaan vauvan tarvikkeista yhteensä? Tarkoitan tällä kaikkia vauvaa varten tehtyjä hankintoja - mitä kukakin nyt katsoo vauvalle tarpeelliseksi hankkia. (Vaatteet/sänky/vaunut/turvakaukalo/pientarvikkeet jne.) Asunnon tai auton hankintaa tai vaihtoa ei lasketa Äidn hankinnat kuten odotus/imetysvaatteet oman harkinnan mukaan. Toisaalla on käyty keskusteluä välttämättömistä tarvikkeista ja siitä, mihin kukakin on valmis satsaamaan sekä siitä, haluaako/saako/hankkiiko tavarat uutena vai käytettynä. Nyt sitten tällainen ketju.
  11. Kiitos, kun olette jaksaneet vastata näin pitkästi ja seikkaperäisesti Kirppu, Leena, Antsa ja Tahra! Ostin sitten käytettynä Baby Bundlerin ja Huggiksen. Trikooliinoja molemmat, joo, mutten osannut päättää, kumpi olisi parempi (tai kumman haluan) ja onpahan varaliinakin olemassa Huggista olen jo kokeillut sillä silmällä, mutta toistaiseksi se odottaa vielä tarkempaa harjoittelua Onneksi tässä on vielä vähän aikaa harjoitteluun.
  12. Hei! Voisitteko kertoa kokemuksia ABC Pramy Lux -yhdistelmävaunuista? Kiitos Olen tässä alkanut katsella vaunuja ja nämä olisivat yksi vaihtoehto... Niinkuin aika monissa vauvantarvikkeissa, olen ollut huomaavinani runsaudenpulaa erilaisissa vaunuvaihtoehdoissakin
  13. Grobagin pussit näyttää olevan suosiossa tällä palstalla Onko kellään kokemusta Ruskovillan unipussista?
  14. Kiitos Antsa ja Kirppu vastauksista! En muista, mitä kirjoittaessani ajattelin, mutta toki siis lapselle lämpimästi päälle, kun hänet viedään ulos, eli siis ulkovaatteilla ulos, (omat haalarit yms. kun ei ole yhteisen takin alla). Babyhawkia en olekaan tainnut ennen nähdä, mutta olenkin katsellut enemmän pitkiä liinoja ja vilkaisut ilmeisesti varsin suosittua (sekä pitkään käytettävää ja melko hintavaa Manducaa). Aika hyvältä tuo neliöliinakin kyllä näytti Oletko Antsa käyttänyt ainoastaan tätä liinaa vai myös muita? Onko tämä ollut teillä paras? Millä liinalla/liinoilla olet Kirppu kantanut lasta kantotakin kanssa? Vai voiko kantaa melkein millä liinalla vaan? Odottelen tässä oman liinan saamista... Koitko kantotakin parempana kuin kantoponchon? Jotenkin itse ajattelisin, että takki olisi monipuolisempi tai voisi käyttää useammalla eri säällä, mutta en nyt sitten tiedä kun en oikeestaan kumpaakaan ole kunnolla kokeillut. Saako kysyä, mikä kantotakki Sinulla oli/on ja mitä hyviä/huonoja puolia koit siinä olevan? Kyselee liinailusta innostunut aloittelija
  15. Hei vaan taas Millaisia kokemuksia teillä on BabyLegs:eistä, kantotakista/ponchosta, kantosuojasta ja/tai kantohaalarista? Tarpeellista, ihan turhaa rahanmenoa vai siltä väliltä? Vai oletteko kantoliinailleet pääasiassa joko sisällä tai jos ulkona, niin sekä kantajalla että lapsella normi(ulko)vaatteet päällä? Tietysti BabyLegsit on mainituista ihan sisäkäyttöinenkin juttu...