Ingrid

Jäsen
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About Ingrid

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Halloween baby: Mua kiukuttaa tosi paljon sun puolestasi! Voisitko sä pyytää siltä lääkäriltä jonkin dokumentin, että asia on ollut väärinkäsitystä? Mulle meinasi ehkä käydä vähän saman tyyppinen juttu: Mä käytän jatkuvaan nuhaani kausittain nenäsuihketta, ja neuvolan täti merkitsi sen neuvolakorttiin "allergiseksi nuhaksi ja säännölliseksi lääkitykseksi." Kysyin vauvavakuutusta hakiessani vakuutusyhtiöstä, voiko tällä merkinnällä olla vaikutusta vakuutuksen saamisen, ja vakuutusyhtiön täti sanoi, saattaa olla että joo tai ei tai ehkä. Liitin varmuuden vuoksi vakuutushakemukseen selvityksen asiasta, sekä negatiivisen allergiatestituloksen (en siis testien mukaan ole allerginen millekään), ja sain vakuutuksen ihan ok. -> jos toinen kerta joskus tulee, niin mietin vähän tarkemmin miten asian sanon neuvolassa...
  2. Moi Meidän neiti on vasta 9,5kk, mutta ajattelin liittyä tähän ketjuun mukaan jo nyt. (Neiti kuuluisi vielä oikeasti vauvojen puolelle, mutta hänen syömisongelmansa on mielestäni jo jotenkin enemmän samanlainen kuin taaperoilla) Pikkuneitiä ruoka ei kiinnosta juuri millään lailla, ja ylimääräisissä punnituksissa käydään neuvolassa, kun paino on niin alhaalla. (9kk pituus 69cm ja paino 7400g) Minkä ikäiselle lapselle voi tehdä sen, että jos ruoka ei maistu, niin ottaa lautasen pois? (ja antaa ruokaa vasta seuraavalla aterialla?) Nyt käytän valtavasti energiaani siihen, että houkuttelen vauvaa syömään. Apua syömiseen on ollut vähän esim. leivänmurusista (joita vauva saa syödä itse) ja omasta lusikasta, johon laitan hieman ruokaa tutustuttavaksi. Näiden konstien avulla saa suun yleensä aukeamaan, jolloin ehdin ehkä salamannopeasti sujauttamaan sinne lusikallisen ruokaa.
  3. Moi Meillä on nyt ensikenkien hankinta edessä Kummat on paremmat kävelykengiksi, nauhakengät vai tarrakengät? Kuinka monet kengät neiti 9 kk tarvitsee tulevaan kesäkauteen? (Olen miettinyt lenkkareiden, sandaalien ja ehkä kumisaappaiden hankintaa...) Mistä te ostatte yleensä lastenkengät? (Vaihtoehtoinani voisi olla esim. kenkäkauppa, Sokos, marketit tai netti..?)
  4. Tukkoiseen nenään ja nuhan hoitamiseen olen yrittänyt vaikka mitä konsteja: * Vaporizer-kuivahöyryhengityslaite (tämä on tosi kehuttu, mutta ei minun mielestäni ollut mikään kovin hyvä) * Tavallinen ilmakostutinkin on hankittu (se ei ole mikään pika-apu, mutta kosteampi ilma on hyväksi limakalvoille) * Nenän huuhtelukannu * Keittosuolatipat, joissa on dekspantenolia (varmistin apteekista, että niitä voi käyttää jos on raskaana) * A-vitamiinitipat (nenään laitettavat, lääkäri sanoi että niitä voi käyttää lyhyen kuurin) * Kurkkukarkit (oikein vahvat auttaa vähän, kannattaa varmistaa ettei niissä ole kiellettyjä makeutusaineita) * Lyhyt 15 min kävelylenkki ulkona (jos ei ole pakkasta, avaa nenän varmasti..) Yskään: * Höyryhengitys (auttaa ainakin yskään, suosittelen) Pahaan oloon: * Jääpussin pitäminen otsalla (auttoi päänsärkyyn ja tuntui tosi hyvälle) Olen allerginen Panadolille, joten oli pakko selvitä ilman särkylääkkeitä...
  5. Mulla näytti negaa myös ja mitään oireita en silloin huomannut. (Mulla oli myös niukat kuukautiset). Raskauden huomasin vasta, kun aloin testaamaan seuraavan kierron ovista ja testiliuskan viivat meni ihan oudon näköiseksi. Ensi kerralla ostan varmasti mahdollisimman herkkiä raskaustestejä, osa syy negatulokseen saattoi olla silloin käyttämässäni Prisman testissä, jonka herkkyyttä en tiedä (sitäei lue siinä paketissa missään).
  6. Meillä on aika lailla sama tilanne kuin teillä. Yösyötöt on järjestelmällisesti jätetty kokonaan pois kuukausi sitten (Neiti on nyt 7 kk) ja tilalle on tullut yö-tutti-addiktio. (tekstisi olisi voinut olla minun kirjoittamaani) Sain neuvolasta viikko sitten ohjeen, että 6-8 kk iässä olisi hyvä herkkyysikä vierottaa vauva yötutista ja tutin tilalle kannattaa antaa turvaa tuomaan unilelu. (niitä on esim. Prismassa tosi monenlaisia. Ostettiin heti varmuudeksi 2 kpl samalaisia.) Me ollaan nyt nukutettu viisi yötä ilman tuttia. Ensimmäiset 2 yötä oli ihan kamalia, varsinkin nukuttaminen. Kolmas yö sujui jo hienosti, noin kolmella herätyksellä. Sitten neidille tuli nuha ja kaksi viime yötä on jouduttu antamaan tutti yöllä käyttöön. Heti kun nuha menee ohi niin jatketaan tuttivieroitusta taas tehokkaammin. Päivällä tutin käyttöä on myös rajoitettu,mutta ei vielä lopetettu ihan kokonaan. Kirjoitan sitten lisää miten meillä edistytään Lisäys: Nukuttaminen ja yöheräilyt hoidetaan meillä siis pääosin tassuttelu-unikoulun ohjeiden mukaisesti.
  7. Kävin noin puolitoista vuotta sitten Jyväskylän Mehiläisessä alkuraskauden ultrassa, jossa sikiön iäksi saatiin 5+5. Sydämen sykettä ei vielä silloin näkynyt. Ultraajana oli Löfhjelm, joka on tosi huippu lääkäri. Nyt on sylissä terve tyttö
  8. Voi kypsä! Me saatiin hurja määrä kivoja vaatteita vauvalle, mutta nyt huomasin, että niissä on ummehtunut haju. Olen pessyt vaatteet koneessa 40 asteessa (pesuaineen kanssa tottakai),mutta haju vaan pysyy. Netistä löysin niksin poistaa hajua ruokasoodalla, ja aion kokeilla sitä. Löytyykö teiltä mahdollisesti muita parempia neuvoja..? PS Haju on käsittääkseni tullut siitä. kun vaatteet on ollut kylmällä ullakolla säilytyksessä...
  9. Mitkä on teidän pienten sisävaatteet näin talvella? Meillä on tytöllä 5 kk päällä lyhythihainen body ja sukkikset, sekä pitkähihainen trikoopaita ja housut. Näitä vaatteita meilä on aika paljon, että on helppo vaihtaa esim paita tai housut jos ne likaantuu. Mua harmittaa vähän, kun multa meinaa jäädä kokonaan käyttämättä äippäpakkauksen potkupuvut ja pitkähihaiset bodyt. Miten te olette yhdistelleet niitä nyt talvella sisäkäytössä? (Me asutaan vanhassa kerrostalossa, ikkunoiden luona vetää vähän, mutta muualla lattialla ei juurikaan. Lämpötila on 20-22 astetta.)
  10. Tuttipullon tuttiosia ei saa pestä astianpasukoneessa, koska astianpesuaine voi imeytyä niihin. Muut pullon "kovat" osat voi pestä (yleensä yläkorissa), mutta ne kannattaa huuhtoa pesun jälkeen vielä kerran käsin varmuuden vuoksi. Tämä on jonkun pullovalmistajan ohjeistus... Meillä pestään kaikki osat aina käsin.
  11. Käyttääkö teidän vauvat yöpuvun kanssa sukkia ja "lapasia"? Meillä on öisin sukat sekä jaloissa että käsissä, ja mietin joko noista käsisukista pitäisi luopua... (Vauvamme on kohta 5 kk vanha) Käsisukat on jäänyt vähän vahingossa käyttöön, ne on ollut ihan kätevät sen vuoksi, koska ne vähän rauhoittaa huitovia käsiä ja samalla ne ovat estäneet, ettei vauva vahingossa huido kasvoihinsa naarmuja. Nyt niitä ei siihen tarkoitukseen enää välttämättä tarvittaisi. Aloin kuitenkin miettiä, että pitäisikö niitä käyttää öisin siksi että ne lämmittävät vähän käsiä?
  12. Meillä on pesty kaikki lelut (ja kankaiset tarvikkeet kuten leikkimatto, makuupussi ym..) koneessa ennen käyttöä. Ainoat mitä en ole pessyt on lastenhuoneen liikennematto ja pehmokoira, jossa on patterit sisällä. Peruslelut kestää ihan hyvin 40 asteen konepesun, vaikka niissä lukisikin ettei niitä saa pestä. Pesen leluja säännöllisesti ainakin aina silloin, jos niiden päälle on puklattu paljon. Alussa yritin myös keittää kaikki muovilelut, mutta mm. äitiyspakkauksen helistin meni ihan mutkalle, joten luovuin siitä . (Nyt vain pyyhin tai tiskaan ne ennen käyttöä) (mm. myös nestemäisen Panadolin annostelijaruisku myös suli keitettäessä niin ettei sitä voinut ollenkaan käyttää) Pesen tarvikkeet varmuuden vuoksi, esim. jos lelujen kankaissa on vaikka jotain "uuden kankaan" kemikaaleja, niinkuin uusissa vaatteissakin voi joskus olla käsittelyaineita tjsp. (Voiko niissä olla?)
  13. Meillä neiti 4,5 kk on nukkunut nyt yli 10 asteen pakkasilla sisällä, vaikka se ei niin hyvin onnistukaan kuin yleensä ulkona. Apuna on ollut se, että laitan hänelle lapaset (tai siis tavalliset ohuet sukat) käsiin, jolloin tutti saa olla suussa rauhassa ja kaikkea ympäröivää on paljon hankalampi näpelöidä. (Meillä on kyllä tumput myös öisin kädessä, vauva saattaa yhdistää ne muutenkin nukkumiseen.)
  14. Joo meillä on se kuvassa Melihiilen viestin kuvassa oleva Ikean leikkimatto. Leikkimatto on ollut meillä 4 kk koko ajan aika paljon käytössä, kaariosa on taipunut nyt muutaman sentin toiseen suuntaan kallelleen, mutta se ei käyttöä haittaa. (se ehkä johtuu siitä kun meidän vauva on nyt ruvennut vetämään niitä leluja ihan voimalla) Lelut on kiinni kaaressa pikkutarroilla, joten niiden paikkoja voi vaihdella ja siihen voi ripustella muitakin juttuja. Kaariosa on kiinni tarroilla (siis niillä samoilla millä joka toinen vauva tavara on kiinni, ruokalaput jne, mikähän niiden oikea nimi on...). Ne kiinnitykset on toimineet hyvin. Vauvan pulautukset on helppo pyyhkiä pois ja olen pessyt matto-osan ainakin 4 kertaa pesukoneessa, ja se on kuivanut nopeasti ja pysynyt ihan kuin uutena.
  15. Nutrician esiteessä lukee, että veden keittämisestä jauhemaiseen maidonkorvikkeeseen voi luopua kun siirrytään kiinteisiin ruokiin, mutta korviketta EI KOSKAAN saa tehdä lämpimään hanaveteen, vaan se pitää tehdä jonkin aikaa juoksetettuun kylmään veteen. (lämmitän vettä vähän mikrossa, en tiedä saisiko niin tehdä, mutta olen järkeillyt itse että saa) Jostain olen myös selvittänyt, että korvikkeen voi tehdä huoneenlämpöisenä 2kk eteenpäin, siihen saakka sen pitäisi olla +40 astetta. (se saattoi olla Väestöliiton pullonpyörittäjien opas, joka löytyy myös pdf-muodossa netistä... siinä on hyvää tietoa) Itse pidän jauheen matkalla mukana ihan pienissä minigrip-pusseissa, joissa on se on siis valmiiksi annosteltuna. (Tai sitten jauhe on valmiina tuttipullon pohjalla, johon lisään oikean määrän vettä, joka on mukana toisessa pullossa)