Pöpö

Aktiivijäsen
 • Content count

  2603
 • Joined

 • Last visited

About Pöpö

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kakkonen kun syntyi ei leikattu välilihaa, sitä lämmitettiin ja tuettiin ja ainoa repeämä oli mun vanha epparihaava johon pistettiin 3 tikkiä. Istuin heti synnytyksen jälkeen ja alapää on parantunut ihan eri tavalla kun esikoisen kanssa. Muutama nirhasu tuli repeämän lisäksi mutta ei mitään isoa vaikka kakkonen oli syntyessään isompi kun esikoinen. Kai se että paikat on jo kerran venynyt vaikuttaa aika paljon myös.
 2. Molemmat 40+0. Täsmällisiä poikia...
 3. Molemmilla tuli kakkoset huomattavasti nopeampaa tahtia maailmaan kun ensimmäiset. Lähdinkin äidin innoittamana (omasta mielestä) liian aikaisin sairaalaan koska supistukset oli säännöllisiä joskaan ei kovin kipeitä tai pitkiä. Matkalla ovesta ulos alkoi tulla vähän lapsivettäkin ja sairaalassa olin jo täydessä synnytysvauhdissa ja kuopus syntyi 4 h sinne pääsemisen jälkeen. Kuopukset on myös molemmilla syntyneet täsmälleen vanhempia sisaruksia samana päivänä, omani 40+0 (kakkoseni syntymäpäiväksi on tosin merkitty 40+1 mutta se on kierto laskuvirhe omalta osaltani) ja äitini 40+6.
 4. 1. synnytys: ilokaasu ja epiduraali x 2 (9 cm auki) (ponnistusvaihe epin puudutuksen alaisena 8 min) 2. synnytys: ilokaasu ja epiduraali x 1 (7 cm auki) (ponnistusvaihe ilman puudutuksen vaikutusta 7 min) Epi on toiminut mulla aivan loistavasti vieden melkein kaikki kivut mennessään. Esikoisen kohdalla se vaan vaikutti vielä ponnistusvaiheessa jolloin ponnistaminen jäi aivojen hommaksi eikä ollut yhtä luontevaa kun kakkosen kanssa jossa ponnistin kipua pois kun epin vaikutus oli lakannut. Kuitenkaan esikoisen ponnistaminen ei ollut vaikeaa ja meni epistä huolimatta nätisti. Ainoa ikävähkö vaikutus itsellä epistä oli tärinä (molemmilla kerroilla), vähän kun olis kylmä vaikka ei kuitenkaan palele varsinaisesti. Kakkoskierroksella sain liikkua ja käydä vessassa epin pistämisen jälkeen (suppareiden aikana en olis noussut sängystä eli se epi oli kyllä kiva vaikka sitä toisella kierroksella ei olis oikeastaan muuten tarvittu). Esikoisen synnytyksessä komplikaatiot olisi tehnyt synnytyksestä sietämätöntä kärsimystä ilman epiä, toinen olisi mennyt ilman (ja avautuminen olisi ehkä ollut hiukka nopeampaa lopulla) mutta mies pyysi sitä minulle kun en enää kommunikoinut supistuskipujen takia. En kadu kummassakaan synnytyksessä epiduraalia vaan se on tuntunut taivaalliselta molemmilla kerroilla kun vaikutus on alkanut. Ilokaasu toimi esikoisen kanssa hyvin (osaava kätilö kävi säätämässä seosta aina sopivaksi) ja jos komplikaatioita ei olis tullut olisin mennyt sillä loppuun asti. Kakkosen kanssa sain aivan liian ytyä seosta aluksi joka aiheutti karseaa närästystä ja pahaa oloa ja kun sitä sitten säädettiin pienemmälle sen ilo oli jo mennyt ja lopetin sen käytön, supistusten tullessa käytin vaan matalaa ääntä laulaen "aaaaaa" joka tuntui auttavan yllättävän hyvin kivun sitämiseen (jopa paremmin kun ilokaasu).
 5. Kakkosesta tehtiin rv 36 painoarvio ja sillä hetkellä arvio oli 2,5 kg. Synnärillä kätilö arveli että 3,2-3,3 kg ja poju painoi 3230g eli niin nappiin tällä kertaa kun voi mennä
 6. Meillä linja tulee leikkiaseiden suhteen menemään todennäköisesti vesipyssyissä koska mieheni harrastaa ampumista ja meillä tulee siis olemaan aika tiukka linja siinä että aseet on vaarallisia jos niitä ei käsittele varovasti eikä oikeaan aseeseen saa koskea jos ei ole isänsä kanssa harrastamassa ja opettelemassa ihan ampumaradalla. Nää tulee tietty meillä vastaan vasta pitkän ajan päästä mutta me ollaan päätetty että lelupyssyt ei saa näyttää aidoilta aseilta ettei vaan koskaan mene sekaisin. Me leikittiin pieninä siskoni kanssa joskus pyssyleikkejä mutta vesipyssyt oli ainoat ns. aseet mitä meillä oli. Toisaalta maailma oli vähän erillainen silloin, nykypäivänä kun on kaikki internetit ja tietokone pelit jotka on välillä turhankin toden oloisia. Omassa lapsuudessa Super Mario oli jännin peli ja sitä ei realismiksi voi lapsikaan erehtyä.
 7. Se on nopeasti ohi ja mullakaan ei ollut mitenkään erityisen kivulias, enemmän ehkä epämukava kokemus. Mä en ollut ottanut kun 400 mg buranaa ja ainoa mikä nipisti ilkeästi oli sinne meno koska mun kohdunkaula oli hassusti ja sitä piti oikoa. Sekään ei oikeastaan pahemmin sattunut vaan tuntu lähinnä inhottavalta. Itse tutkimus ei muistaakseni pahemmin tuntunut miltään.
 8. Mullakin oli 4 päivää "pidemmällä" kun piti olla nt-ultrassa kokoarvion perusteella vaikka tiedän päivälleen milloin mun ovulaatio oli.
 9. Aivan loistava jakso ja uskomattoman hieno pariskunta kun uskaltautui mukaan ja reheellisesti puhui. Jotenkin palautui ne esikoisen odotusajan muistot heti itsellä mieleen ja niin monesta asiasta tunnisti itsensä.
 10. Itse en nähnyt sitä yllämainittua vittumaisuutta artikkelissa mutta saman asian olisi voinut ilmaista asiallisemmin. En kyllä huomannut että siinä oltais pilkattu uskovaisia. Muiden ihmisten huomioon ottamisesta, kunnioituksesta ja käytöstavoista voisin todeta että minua häiritsee itseäni se että joku uskovainen soittaa mun ovikelloa ja pyytää päästä kertomaan minulle jeesuksesta ja kun sanon ihan asiallisesti että olemme ateisti perhe ja kiitän kohteliaasti ei niin saan osakseni syyllistäviä tai sääliviä katseita. Tässä käytöksessä minusta puuttuu kunnioitus, käytöstavat sekä toisten huomioon ottaminen...
 11. ^^ Mulla laski lämpö normaali lukemiin aika pian plussan jälkeen. Oli koholla ehkä viikon verran plussaamisen jälkeen.
 12. ^ Ihan hyvä huomio, itse en kuulu kirkkoon mutta olen kyllä ystävieni kirkollisiin häihin ja ristiäisiin osallistunut.
 13. Äitini esikoinen (minä) synnyin 40+6 ja synnytys oli hidas (yli 20h) ja ponnistusvaihe pitkä ja raskas. Minä painoin syntyessäni noin 4,2 kg. Oma esikoinen syntyi 40+0 ja synnytys oli nopeahko (9h) ja ponnistusvaihe helppo. Poikamme painoi 2990g. Sisareni on syntynyt hurjalla vauhdilla eli saa nähdä tuleeko meille kiire sairaalaan kun tämä kakkonen syntyy.
 14. Onnea Gabriel, tulipa hyvä mieli tälle aamulle!
 15. Näen ihan selkeän viivan Gabrielin alemmassa testissä. Voi kun olis oikea plussa eikä testien temppuilua. Pitelen peukkuja että vahvistuu!