Leena

Aktiivijäsen
 • Content count

  1527
 • Joined

 • Last visited

About Leena

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä ostin joskus Clas Ohlsonilta lemmikkieläimille tarkoitetun mikrokuitupyyhkeen, josta leikkelin ja saumuroin imuja. Hyvin on kestänyt ja sininen värikin pysynyt. En tiedä, mutta kaipa lemmikkieläinten tuotteissakin jotain laatuvaatimuksia on, ettei mitään mahdottomia myrkkyjäämiä saa olla.
 2. Mulla oli joskus myös tuo Vauva-lehden kantopussi ja muistelisin, että se kapeampi musta remmi on vaan varmistuksena. Jos iso solki pääsee jostain syystä aukeamaan, niin liina ja lapsi ei putoa maahan.
 3. ^On se silti helpompi tai ainakin nopeampi ratkaisu kuin neulominen. Mulla on yhdet kierrätysvillapaidasta ommellut pöksyt, joiden materiaalista en tiedä sen tarkemmin kuin että 100% villaa, mutta hyvin pitää, vaikka on yksikerroksiset. Kaverin vauvalle olen ommellut merinoneuloksesta ja omalle merinoribbistä pitkälahkeiset housut, mutta en ole muistanut kaverilta kysyä toimiiko ne ja omat jaksoin vasta eilen lanoliinittaa eli ne ei vielä ole ollut vaippakäytössä. En saa puhelimella suoraan linkitettyä, mutta allekirjoituksesta pääsee blogiin ja sitä ei tarvi kovin kauas selata, että löytyy kuva.
 4. Mulla on myös ollut ajatuksissa luovuttaa munasoluja sitten joskus, kun imetys on ohi. Asia nousi tänään synnytyksen jälkitarkastuksessa esille, kun puhuttiin ehkäisystä. TK-lääkäri nyt ei yllättäen tiennyt aiheesta oikein mitään, mutta yhdessä pääteltiin, että hormonaalista ehkäisyä ei varmaan luovutuksen aikana voi käyttää (?). Mutta hormonikierukaako voi? Sitten toinen kysymys, löytyisiköhän jostain listaa klinikoista, jotka tekee lahjasoluhoitoja? Omassa kaupungissa ei kai ole, enkä oikein tiedä missä olisi lähin.
 5. Onkohan TENSin käytössä jotain viikkoalarajaa? Tai siis kun sen saa vuokralle rv 38, niin onko sitä turvallista käyttää, jos synnyttää sitä ennen? Jos sen siis hankkii muuta kautta kuin vuokraamalla.
 6. Mun piti nyt aivan ottaa kuva. Alla siis tämä uusi vanuhaalari ja päällä 2008 pakkauksen, joka on alunperin ollut sellainen haalea turkoosiraidallinen. Noin paljon niillä on eroa. Toki uutta ei vielä ole pesty, mutta ei tuo vanhakaan ole noin paljon voinut kutistua, koska vetskari on oikean kokoinen. Kyllä omppupotkarit varmaan isomman vaipan kanssa menee ja toki muutenkin niin, että haarat vaan vähän roikkuu. Mä laitoin raidallisen ja omppupotkarin molemmat 50-56 cm kasaan. Niitäkään ei kyllä kumpaakaan ole vielä pesty.
 7. Kopioinpas tännekin, mitä kirjoitin pakkauksesta omaan päiväkirjaani. Tänään kävin sen hakemassa. Pakkaus oli ihana! -Melkein kaikkien vaatteiden värit oli livenä kivempia kuin kuvissa. -Suoralta kädeltä voin sanoa ainoastaan oloasun paidasta, että se jää kyllä käyttämättä, kaikki muut oli värien puolesta kivoja. -Omppupotkarit saattaa tosin jäädä sen takia käyttämättä, että ne oli tosi oudon malliset, vauvalla pitäisi olla hirmu pitkä selkä ja hirmu lyhyet jalat. -Toppahaalari oli tosi kiva, väri ei ollut ollenkaan niin tummanharmaa kuin kuvissa näytti. Vertasin sitä 2008-haalariin, se on samankokoinen, mutta koska hihat ja lahkeet saa käännettyä kiinni, saa sen paljon pienemmäksi, mikä tietysti syysvauvalla on hyvä juttu. Materiaalikin tuntui paljon kulutusta kestävämmältä kuin 2008-versiossa. Pipo oli kyllä tosi iso, se sopi hienosti A:n päähän. -Vanuhaalari oli paljon isompi kuin 2008. Parempi tietysti mulle, että on kaksi eri kokoa. -Bodyt oli melkeinpä kaikki ihan samankokoisia. Laitoin ne kaikki päällekkäin ja isoimman ja pienimmän pituudessa ei ollut kuin hätinä pari senttiä eroa. Hihoissa kyllä oli viisi senttiä. Muutenkin koot oli tosi isoja, vertasin niitä meidän vanhoihin vaatteisiin ja suurin osa päätyi 68-senttisten laatikkoon. Toki ne voi vielä kutistua pesussa. -AIO-vaippa oli yllättävän iso, mun mielestä isompi kuin vastaavaa kokoa olevat ImseVimsen kuoret. -Tavarat haisi ihan hirveältä, teolliselta ja ties mieltä ainejäämiltä. En kyllä muista, että A:n pakkaus olisi haissut noin pahalta... Toivottavasti haju lähtee pesussa. Komppailen vielä muita, että langanpätkiä löytyi, mutta mulla ne kyllä oli mustia, eikä missään vaatteessa mun mielestä ollut sen värisiä saumoja, että mistä lie tullut. Samoin komppalein siinä, että osa vaatteista oli tosi ohuita, varsinkin kaikki Katarina-merkkiset (esim. se valkoinen 50 cm trikoohaalari). Mutta siis kaikenkaikkiaan tosi ihana pakkaus, onneksi otettiin nyt toisellakin kerralla, vaikka mitään varsinaista tarvetta ei kyllä ollutkaan.
 8. Hei pistipäs mullakin silmään vanha tuttu nimimerkki, hurjasti onnea stigmation!
 9. Kirjoitin sairaalan esitietolomakkeeseen toiveiksi, että haluaisin pystyä liikkumaan mahdollisimman pitkään. Viimeksi jouduin vähän huomaamattani sänkypotilaaksi, kun ei kätilö sanonut, että ei ole pakko istua/maata, enkä jotenkin itse sitä siinä kohtaa tajunnut. Lisäksi toivoin, että pääsisin ammeeseen jos mahdollista (esikoinen syntyi ennenaikaisena, enkä sen takia silloin päässyt) ja että saisin kokeilla jakkaraa ponnistusvaiheessa. Liian tarkkaan en halua suunnitella, mutta koska esikoisen synnytyksestä jäi vähän sellainen fiilis, että ei kannata pitää itsestäänselvänä sitä, että kätilö kertoo eri mahdollisuuksista tai edes siitä, mitä tapahtuu, niin ajattelin ottaa synnytykseen vielä tarkemmankin toivelistan, johon väännän rautalangasta asioita, jotka mun mielestä sietäisi olla itsestään selviä. Esimerkiksi se, että synnytyksen kulkuun ei turhaan puututa ja että kätilö kertoo mitä tapahtuu. Esikoinen syntyi nopeasti ja silloin jo jäi sellainen olo, että jos pari asiaa olisi mennyt vähän toisin, olisin pärjännyt hyvin ilman puudutusta. Nyttemmin olen ottanut enemmän selvää synnytyskivusta ja sen lievityksestä ja uskon, että mikäli mitään poikkeuksellista ei tule (toisin sanoen en joudu paikalleni sänkyyn makaamaan), pärjään hyvin lääkkeettömällä kivunlievityksellä.
 10. ^Tämä voi olla vähän tyhmä kysymys, mutta oletko sä vauvatuen kanssa avannut sen paneelin vetoketjun, niin että se on pidempi?
 11. En nyt puhelimella saa kunnolla linkitettyä, mutta Seinäjoella Kiintymysvanhemmuusperheet ry ylläpitää liinalainaamoa, www.kiintymysvanhemmuus.fi.
 12. Rv 16 maha, joka vielä aika hyvin häviää tiukkojenkin vaatteiden alle. Toista odotan ja olen 173 cm pitkä.
 13. Sieltä ne kaikki kasvaa! Mun ensimmäiset masukuvat. Raskaus on toinen ja mä olen 173cm pitkä. Vertailuksi ensimmäisestä raskaudesta rv 17.
 14. 1v 3kk synnytyksestä eli melkein kaksi vuotta sain olla ilman menkkoja (mitä nyt siinä välissä oli kaksi kuukautta kestänyt jälkivuoto). Imetys piti menkat aika hyvin poissa, siinä vaiheessa kierto palautui, kun imetys vähentyi pariin kertaan päivässä. Ei ollut menkkoja ikävä, mutta nämä hormonit kyllä sopii mulle paremmin kuin imetyshormonit...
 15. Meillä tuli myös ekat sanat siinä 1-vuotispäivän tienoilla. Sanasto on nyt 1v 4kk kohdalla aika laaja, tosin puolet sanoista on sellaisia, että niitä ei kukaan muu ymmärrä kuin minä Eka kaksisanainen lausekin tuli jo. Meillä on mennyt niin päin, että kävely jäi puheen alle, kävelemään tuo oppi vasta 1v 2kk vanhana. Muutenkin kaikenlainen vuorovaikutus on koko ajan mennyt motoristen ja fyysisten taitojen edellä.