hahtuva

Aktiivijäsen
 • Content count

  525
 • Joined

 • Last visited

About hahtuva

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meidän Padwicosta on kosahtamassa patterit nyt reilun 2,5 vuoden päivittäisen käytön jälkeen. Harkitsen noita Cobra-radiopuhelimia. Muutamalla on ollut ongelmaa täällä ilmeisesti herkkyyden kanssa mutta monet kehuvat, ilmeisesti muilla toimii moitteettomasti... Hmm hmm..
 2. Ekan päivän jälkeen nousi kuume Mutta muuten selvittiin vähällä, ekana syksynä yksi korvatulehdus ja yksi flunssa. Odotin paljon pahempaa. Ja 1,5v iässä siis aloitti.
 3. Me otatimme 8kk vanhasta vauvastamme passikuvan Ateneuminkujan Tunnin kuvassa. Heidän sivuillaan lukee, että passikuvaus 19 euroa, erikoiskuvat esim alle 2-3kk vanhat vauvat, jotka eivät vielä osaa kannatella päätään, 29 euroa, koska joudutaan kuvaamaan sylissä ja tausta joudutaan sitten käsittelemään jälkeenpäin kuvasta yksiväriseksi. Kun menimme liikkeeseen ja kerroin vauvan iän, kuvaaja ilmoitti heti että vauvakuvaus on sitten 29 euroa. Kerroin lukeneeni heidän sivuiltaan, että mikäli onnistuu pystyasennossa kuvaaminen niin pitäisi olla normihinta. Kuvaaja vähän tympääntyneenä sitten huokaili, että kokeillaan sitten mutta että jos joudutaan pitämään sylissä niin lisämaksu napsahtaa. Vauvan piti pystyä istumaan itse selkänojattomalla jakkaralla tähän ns. normihintaan, jotta kuvaaja sai räpsittyä kuvat kuten aikuisesta. Hyvä että sain edes tukea vauvaa käsistä kiinni ollen itse kyykyssä lattialla sivussa, ettei yhtäkkiä hyppää alas jakkaralta! No kuvat otettiin ja ihan hyviä tulivat, mutta tosiaan luettuani teidän kokemuksia olisin ehkä mennyt johonkin muualle. Onneksi lapsemme oli juuri pari viikkoa aiemmin oppinut pysymään itse pystyssä, niin yksin jakkaralla istuminen sen hetken ajan onnistui häneltä.
 4. Itiksen Halosen lastenosastolla oli tänään feelmax-tossuja 7 euroa pari. Kokoja taisi olla jäljellä lähinnä 28 ja 29 enää, mutta näitä oli runsaahkosti.
 5. Mitä, eikö sisaristuinta enää saa??
 6. Tää on hyvä ketju! Mä suosin valmisruuista pinaattikeittoa, johon sit keitän kananmunat. Vielä on mulle ja 2v tytölle riittänyt yksi sellainen paketillinen sitä keittoa. Jauhelihaa paistettuna oon mäkin pyrkinyt pitämään aina pakkasessa, siitä ja wokvihanneksista ja ruokakermasta tulee esim. riisille nopeasti kastike. Oon etsiskellyt kaupoista valmista pakasteperunaraastetta, josta vois tehdä esim. lohilaatikkoa, mutta oon löytänyt vaan niitä peruna-sipulisekoituksia (joissa on mun mielestä sellaista "tikkuperunaa", sais olla vielä hienommaksi raastettua). Makaroonilaatikkoa meilläkin tehdään aina tupla-annos että siitä saa pakkaseen myös. Usein korvaan osan jauhelihasta kesäkurpitsaraasteella tai /-paloilla, jolloin tulee vähän vaihtelua.
 7. Harvoinpa kummit kirkon puolesta ns. "tulevat". (Ev.-lut. kirkolla ei ole mitään kummireserviä tms. mitään vapaaehtoisten henkilöiden listaa, josta sitten näille kummien tarvitsijoille kummit otettaisiin). Kyllä ne kummit vielä nykyäänkin pyritään löytämään lapsen omasta lähipiiristä, vaikkakin sitten kauempaakin. Joskus on tapauksia, joissa esim. rippikoulun jälkeen kastettavan nuoren kummiksi tulee ns. "kirkon puolesta" esim. hänen isosensa, jos kertakaikkiaan ketään ei lähipiiristä löydy. Samoissa merkeissä voisin kuvitella joskus työntekijän joutuvan kummin rooliin, mutta harvassa varmaan nämä tapaukset ovat, ja lapsen kohdalla vielä harvinaisempaa kuin aikuista / nuorta kastettaessa.
 8. Tulee mieleen leenu, liinu ja tiinu. Jättäisin väliin, ehkä arvosanaksi 7. Mariela?
 9. Mun mielestä Karelia on aika kaunis nimi tytölle. Olen kuullut myös Fenniasta tytön nimenä (ei maksettu mainos )
 10. Meillä kanssa aloitettiin vasta 6kk iässä. Tyttö hoksasi heti, mitä höyrytetylle parsalle, kesäkurpitsalle ja porkkanalle pitää tehdä Mutta kyllä aluksi oli meilläkin aika sottaista puuhaa, eikä määrät olleet alussa suuren suuret. Mä otin ohjelmaan mukana uusia lajeja aika nopeastikin, kun vasta 6 kk iässä aloitettiin kiinteät eikä mistään tullut oireita. Puuron syömisen kanssa oli välillä temppuilua, sitä me yritettiin syöttää lusikalla alusta asti, ei siis käsin, ja välillä oli kausia, jolloin lusikka oli ehdoton nou-nou. Silloin sit paistelin uunissa jämäpuurosta kosteita keksejä (lisäsin puuroon vähän jauhoja ja öljyä ja paistoin nokareita uunissa n. 10 min). Nuo menivät omin käsin vähän helpommin. Aika pitkään (pari kk) ateriat koostuivat höyrytetyistä kasviksista, keitetyistä lihoista/ kaloista, uunijutuista jne. Mutta kun kypsennettyjä maitotuotteita sai alkaa antaa 10kk iässä, onnistuivat monet laatikot, esim. lohilaatikko, makaronilaatikko, kalkkunalaatikko jne. Ja tästä eteenpäin oli helpompi järjestää niin, että koko perhe söi samaa ruokaa Nyt kun tyttö lähestyy vuoden ikää, hän syö osan ruoista itse käsin (eikä enää juurikaan tiputtele, paitsi tahallaan), osa sotkuisemmista tai vaikeammin tartuttavista ruokalajeista syötetään lusikalla. Omalla lusikalla meillä ei vielä juuri osata syödä, paitsi niin, että äiti lataa sen valmiiksi.
 11. Bruno sanoi, että huoneen voi maalata vaaleanpunaisella. Ja tyttö tulikin (mutta huone ei ole vaaleanpunainen)
 12. Mä teen makaronilaatikkoa veteen ja ilman suolaa, tulee ihan kohtuullista kun laittaa runsaasti muita mausteita, esim. tuoreita yrttejä. Omaan annokseen laitetaan sit suolaa ja ketsuppia Mut on kyllä tosi kätevää, kun teen tota ison satsin ja pakkasesta kun sulattaa rasiassa kiireisten harrastuspäivien lounaan niin sama käy mulle ja tytölle. Nyt siis tyttö 8,5kk, ja ajattelin jatkaa tätä linjaa siihen 10kk asti, jolloin saa niitten suositusten mukaan alkaa ruoanlaitossa käyttää maitoa. Koskenlaskijaa laitetaan meillä päin joissain resepteissä jopa makaronilaatikkoon, mutta vilkaistuani tuoteselostetta taidan jättää sen toistaiseksi pois kokonaan - aika monta E-koodia ja suolaakin runsaahkosti. Mutta toki sitä tulisi esim. makaronilaatikkoon vain pieni nokare. Kyllä meillä edelleen silloin tällöin tytölle tulee keiteltyä eri ruoka kuin itselle, esim. jos itselle tehdään jotain vauvalle sopimatonta, silloin juuri hyvin palvelevat meillä noi keitetyt vihannekset. Mut aika hyvin olen pystynyt soveltamaan samoista raaka-aineista tytölle sit omat sapuskat, jos ei ihan suoraan samaa voida syödä. Esim. lohta uunissa kermakastikkeessa -> tytölle keitin omat lohenpalat, tai riisiä ja kana-kermakastiketta, ->tytölle keitin kanafilesiivut riisin kanssa. Kummasti on kyllä omatkin ruokailutottumukset muotoutuneet terveellisempään suuntaan tässä sormiruokailtaessa!
 13. Tyttöä lupaili kalenteri ja tyttö tuli.
 14. Viikolta 22+ vasta. Istukka edessä.
 15. Täällä ei oo nyt viikkoon saatu ees pissan pissaa sihdatuksi lavuaariin Pitää vaan sitkeesti yrittää jaksaa jatkaa, niin ehkä se sit siitä taas lähtee... Meillä vähän sama tilanne kuin ayashella, että kämppä on sen verran viileä, että täytyy pitää riittävästi päällä ja musta tuntuu, että tytölle tulee vilu jo vähän pidempään lavuaarilla odotellessakin, joten senkään takia ei olla nyt ehkä onnistuttu hetkeen.