Anskux

Jäsen
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About Anskux

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Minä 3340g 50cm rv 39+6 Ex n.4kg ja 50cm syntyi lähellä la:ta Tyttö 3780g 50cm 38+2 Poika 3860g 50,5cm 40+2 Nykyinen mies 4500g pituutta ei muista, mutta tais olla päälle 50cm ja syntyi 41+0 Poika 4110g 52cm rv 40+2 Meillä kaikki lapset olleet reippaasti isompia mitä minä syntyessä..vaikuttaisko sitten isien geenit vai..
 2. Mulla ekassa raskaudessa oli pahinta..sillon oli rinnat tosi kipeenä alussa ja pidempään, tokasta oli kans nännit erityisen arat. Kolmannesta olivat päivän tosi kipeenä, mutten hieman vaan arat. Nyt neljännestä (nyt rv5+1) on jo ennen plussaa kiristellyt ja kivistänyt, mut ei niin, että haittais menoa..kai ne on jo noissa ekoissa raskauksissa venynyt ja paukkunut
 3. Ekan haamuplussan sain kp 30 ja sitä ennen oli rintojen kivistystä ei normaalia tissisärkyä mikä tulee menkkoja ennen vaan kiristystä ja kivistystä, menkkakipuja harvakseltaan ja turvotusta hetken..ja olin varma että menkat alkaa, enemmänkin nippailua munasarjoissa ja pientä selkäkipua. Kp 32 tuli eka pahaolo-närästyskohtaus ja nyt kp 32 lensi jo laatta. Niin ja kp 29 huomasin palelua ja mittasin monena päivänä lämmön ja oli 0,5c korkeampi kuin normaalisti.
 4. Tästä viimesestä raskaudesta joka on aivan alkutekijöissään..testasin kp 30 ja tuli haamu, samana iltapäivänä tein uuden testin ja siihenkin tuli selkeä haamu, kp 31 hieman vahvempi ja kp 32 jo aivan selkeä plussa Kierron pituus oli suunnilleen 31-33 päivää.
 5. miten synnytyksesi käynnistettiin? --> käynnistystapoja on (kai?!) useita - Kalvojen puhkaisulla, kohdunsuu oli auki kahdelle sormelle ja kanavaa ei jäljellä. - onko totta, että käynnistetyssä synnytyksessä supistukset olisivat jotenkin voimakkaampia? --> eli kun ne eivät luonnollisesti alkaneet, niin lääkkeellisesti avustettuna ovat kivuliaampia - Mulla oli nopea synnytys kuten aijemmatkin, supistukset tulivat ihan luonnostaan kalvon puhkaisun jälkeen, eli ei lääkkeellinen käynnistys. - onnistuiko ensimmäinen käynnitysyritys? - Onnistui, meni 2h kun alkoi säännölliset supistukset ja itse synnystys kesti 2h50min
 6. Meillä kolmannen kanssa kotiuduttiin 21h synnytyksestä ja siihen suhtauduttiin hyvin, kun oli kolmas lapsi ja kerroin, että en pysty nukkumaan sairaalassa (asuttiin sillon vielä 1km kättäristä). Kun mentiin ennen lähtöä lastenlääkärille niin tenttaili kovasti miksi muka pitäisi lähteä kunnes yhtäkkiä kysyi "eikö tämä olekkaan ensimmäinen lapsi" ja kun kerroin, että on kaksi lasta entuudestaan niin johan ääni muuttui kellossa..ja miehelle lapsi oli ensimmäinen niin sitten sille se lekru kyllä alkoi oikein lässyttämään että kyllä sen lapsen hoidon oppii kun vaan uskaltaa tehdä jne. oli vähän outo fiilis.. Lääkärin tarkastukseen palattiin 3 vrk:n iässä ja siinä välissä kättäriltä tuli kätilön soitto jossa varmisti, että kaikki ok. Saatiin myös lappunen jossa kaikki sellaset jutut joiden takia pitää tulla tarkastukseen jne.
 7. 3 alatiesynnytystä ja niin siis toivoinkin.
 8. Mulla oli tukkonen nenä ja pientä nuhaa viime synnytyksen aikana ja mies lähti synnytyksen alussa kiireen vilkkaan hakemaan nenäsuihketta..koska en tiiä miten ilman sitä olisin ponnistusvaiheesta selvinnyt..
 9. Meillä lapsilla ollut pääsääntöisesti vain Reimatec ja Reima. Reimatec on ollut hyvä just noille isommille kun ovat olleet tarhassa jne. On pojalla edelleen koulussa Reimatecin housut ja takki. Tytöllä kouluiästä alkaen ollut jotain muuta..kun ei noi reiman asut kuulemma miellytä silmää Pojalla on tällä hetkellä Reimatecin toppahaalari ja Reiman toppahaalari. Reiman ouku on 86cm joten sinne mahtuu hyvin villa alle ja on kätevä kunnon pakkasilla ja päiväunilla. Reimatec on kätevä sit taas nollan lähimaastossa..se on meillä koossa 74cm ja sinne ei kovasti alle mahdu.
 10. Esikoinen lähti tuleeman aivan yhtäkkiä ja aukesin tunnissa 3sentistä 8 senttiin kunnes sain epiduraalin ja hidasti touhua..avautuminen kesti 4h15min Tokassa kesti 3h30min Kolmannessa 2h 40min
 11. Eka raskaus: Eka raskaus : 167cm / +14,5kg / 32cm / 38+2/ 3780g Toka raskaus: 167cm / +14,5kg / 33cm/ 40+2 / 3860g Kolmas raskaus: 167cm / +6kg / 34cm / 40+2/ 4110g
 12. Vastaan nyt tästä viimesestä eli imetys+korvike ja 4,5kk Aloitus perustui omaan fiilikseen, tuntui, että poika söi kokoajan joten tuolloin aloitettiin maistelut.
 13. Ennen esikoista ne olivat a-kupit, synnytyksen jälkeen c ja laihtuessani menivät kokoon b. Tokan jälkeen olivat pysyvästi c-kuppi vaikka tosi laihaksi laihduinkin. Kolmannen jälkeen oli hetken D ja nyt taas C. kuppitarinani
 14. Meillä esikoinen oli 1v8kk kun toka syntyi ja sairaalassa ei oikein ymmärtänyt mistä kyse, juoksenteli vaan käytävällä, enkä väkisin tietenkään yrittänyt esitellä, enemmän tajusi asian vasta kun tultiin kotiin Kolmas kun syntyi niin isommat lapset oli 7v8kk ja 6v. joten ne vaan oli aivan intona..tyttö oli koko koulupäivän vaan puhunut siitä, että sinä päivänä syntyy pikkuveli (menin siis käynnistykseen) ja odotti vain, että saa tiedon asiasta. Saman päivänä tulivat sitten kattomaan, niille paikka oli tuttu, kun vierailivat siellä mua katsomassa kun jouduin raskausaikana rv34 sinne neljäksi päiväksi. Vaikea sanoa kyllä, että miten noinkin pienen valmistelee siihen hetkeen..kun ei kuitenkaan ihan vielä täysin ymmärrä.
 15. Mulle sanottiin silloin aikanaan Naistenklinikalla, että he antavat epiduraalin koska tahansa äiti sitä haluaa. Kättärillä käsittääkseni hieman tiukempi meininki.