Citronella

Aktiivijäsen
 • Content count

  1536
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Citronella

 1. Missä iässä lapsesi saavutti metrin virstanpylvään?
 2. Missä lämpötilassa olette siirtyneet välikausipukuun? Mitä siellä pitäisi olla alla?
 3. Sisarpalstalla oli aikanaan hauska ketju, jossa vauvat oli puettu joko neutraaleihin väreihin tai sitten samasta vauvasta oli kaksi kuvaa tyttö- ja poikaväreissä ja sitten sai arvata kumpaa sukupuolta vauva oikeasti oli. Tehtäisikö tänne samanlainen ketju?
 4. Minä tein 60% työaikaa, kun palasin äitiysloman jälkeen töihin. Käytännössä tuo oli melkoisen haastavaa, kun tein 100% työtä kolmessa päivässä ja sillä 60% palkalla tietysti. Tuntui, että koko ajan on kiire ja vapaapäivinäkin ooli välillä pakkko hoitaa työasioita. Nyt olen tehnyt 80% (nelipäiväinen viikko) ja siinä saa paremmin töitä tehtyä.
 5. Varmasti Jenni huolestuttaa, kun lapselta jotain löytyy. Onneksi ei tosiaan mitään kuitenkaan kromosomeissa. Mua ainakin mietityttää tuossa esikoisen pienessä koossa se, että kiusataanko poikaa ensi syksynä koulussa ja myöhemmin toki nuo aikuisen "ongelmat" jos jää lyhyeksi. Mehän ollaan miehen kanssa kumpikin suhteellisen pitkiä 173cm ja 184cm, joten ei ainakaan suoraan meiltä periydy tuo pienuus.
 6. Mallin puolesta olen tykännyt eniten Molon haalareista, mutta sen kestävyydestä on vähän huonoja kokemuksia, kun kaksi haalaria meni kumpikin ensimmäisenä talvena polvesta palkeenkielelle. Sen sijaan nyt kuopuksella on pihahaalarina isoveljien vanha, neljättä talvea käytössä oleva POP, jonka ainoa vika on vähän irronnut heijastinnauha lahkeessa.
 7. Mä olen välillä huolissani esikoisen aikuispituudesta. Hän on kokoajan mennyt miinuskäyrällä, mutta kuitenkin tasaisesti sillä omallaan. Koskaan ei ole tutkimuksia väläytelty. Ei kyllä myöskään olla saatu mitään ennustetta aikuispituudesta. Kävimme juuri 6-vuotisneuvolassa ja poika oli 112cm ja 17,5kg. Hän on kyllä eskariryhmänsä selvästi pienin poika, tytöissä on yksi samankokoinen.
 8. Lastemme talvikengät ovat koossa: 6v poika - 30 4v9kk poika - 27 1v7kk tyttö - 21
 9. Tässä lainaus meidän kerhokokemuksesta.
 10. Minäkin suosittelen Molon haalareita hoikille lapsille.
 11. Esikoinen reilut 5,5v käyttää kokoa 110, jokunen 104 löytyy myös kaapista. Kenkä 28-29. Keskimmäinen pian 4,5v käyttää kokoa 104 ja kaksoiskokoa 98/104. Kenkä 26-27. Kuopus 1v 2kk pääasiassa käyttää kokoa 74, mutta vielä on käytössä muutama 68 (POPin reilut koot). Kenkä 19. Esikoinen on 110cm ja 16,8kg, keskimmäinen 102cm ja 15,2kg, kuopus n. 75cm 9,2kg. Esikoiselle alkaa olla vähän haastavaa ostaa vaatetta, kun raajat sen kuin kasvavat, mutta leveyttä ei tule.
 12. Meillä oli pitkään ongelmana pituuskasvun hidastuminen. Tyttö oli syntyessään 3730g ja 51cm eli melko iso. Kolmekuisena kasvu tyssäsi sekä pituuden että painon osalta. Hän oli tuolloin 3kk vanhana n. 5,5kg ja 62 cm. Puolivuotiaana saatiin juuri 6kg ja 65cm rikki. 8kk iässä kasvu oli edelleen kehnoa terkkari määräsi liha-aterioita vähintään kahdesti päivässä. Piilotin sitten lihaa puuroihin ja hedelmäsoseisiin, kun ne olivat oikeastaan ainoat jotka maistuivat. 10kk mitat olikin jo 7630g ja 68,3cm eli lihakuuri ilmeisesti tehosi ja vältettiin veritestit sun muut. Kiinteät aloitettiin vasta 6kk ikäisenä, eivätkä ne tosiaan aluksi maistuneet (parisen kuukautta meni totuttelussa). Lihan proteiini vaikuttaa kuulemma pituuskasvuun parhaiten ja siksi meille sanottiin, että sitä pitäisi lisätä ruokaan mahdollisimman paljon. 1-vuotisneuvolassa saatiin jo ihan kivat mitat: 8300g ja 72,5cm. Tuntuu, että 1-vuotispäivän jälkeen neiti on kasvanut sekä pituutta että painoa. Ruoka on alkanut maistua todella hyvin sen jälkeen kun siirryttiin kaikki samaan ruokaan. Aikaisemmin pienelle ja hoikalle on kertynyt ihanasti vähän pehmikettä reisiin ja vaatteissa ollaan jo koossa 74. Ensi kuussa menemme kontrolloimaan taas mitat, kun terkkari oli kuitenkin 1-vuotisneuvolassa sitä mieltä, ettei pituutta ole tullut riittävästi, mutta en usko että nyt on mitään hätää. Olemme miehen kanssa kumpikin pitkiä: 173cm ja 183cm. Ja kaikki lapset ovat lyhyitä ja hoikkia ikäisikseen, huitelevat siellä miinuskäyrillä tasaisesti.
 13. Me oltiin Kyproksella syys-lokakuun vaihteessa ja silloin oli vielä todella kuuma (yli + 30 päivisin). Tuo elokuu on varmasti vielä kuumempi. Viilennettiin silloin 5kk ikäistä vauvaa kastelemalla hattua usein ja se tuntui auttavan. Me oltiin Protaraksessa, joka on Ayia Napan lähellä, mutta pienempi ja rauhallisempi.
 14. Meillä oli 1v 9kk ikäisellä Krabilla mukana Gracon Citisportit, jotka hajosivat lentokoneessa kotiintulomatkalla. Saattaa harmittaa jos ostaa uudet ja kalliit rattaat matkalle mukaan... Krabilla oli ihan ok jalkakäytävät, joilla kyllä kaikki tavalliset matkarattaat kulkevat ongelmitta.
 15. Nuo windfleecet ovat tosi reilua kokoa. Meidän tyttö on kyllä pieni ikäisekseen, mutta mun oli ostettava 4,5kk ikäiselle koko 62 vaikka meillä oli isoveljeltä tallessa koko 68, sillä tuo isompi oli niin reilu, ettei jalat yltäneet lahkeisiin, vaan se jäivät siihen torso-osaan. Ei sellaista oikein voinut käyttää. Tuo koko 62 mahtuu edelleen, kun lahkeet ja hihat on käännetty auki ja tyttö on nyt 1-vuotiaana n. 72cm ja 8kg. Se 68-kokoinen on meillä kyllä pääasiallisesti käytössä ja se menee vielä jopa lahkeet ja hihat kiinni.
 16. Saa ne irti, vaikka aika tiukassa ovatkin. Olen tilannut laminoimattomia tarroja.
 17. ^ Mäkin ostin meidän tytölle tuon alimmaisen mekkobodyn koossa 68 ja toivon, että menee vielä kesällä. Meillä nyt käytössä 68 ja 74 vähän vaatteesta riippuen. Tuo oli mun mielestä aika reilua mitoitusta.
 18. Meillä on noita Name Bubbles -tarroja ollut reilun vuoden käytössä ja hyvin on pysyneet yhtä arkkia lukuunottamatta. Siinä taisi olla valmistusvirhe. Sain korvaukseksi uudet arkit, kun reklamoin. Yhdessä tilauksessa oli kolme tai neljä arkkia.
 19. Meidän tyttö täyttää ensi viikolla vuoden ja edelleen imetän. Maito maistuu hyvin, vaikka sormiruokailee isoja annoksia. Imetys on kyllä vähentynyt, sillä menin osa-aikaisesti töihin enkä työpäivinä voi päivällä imettää. Tyttö itse kävisi varmaan edelleen rinnalla monta kertaa päivässä, jos olisi mahdollisuus.
 20. Meidän keskimmäinen sai viime kesänä 10" potkupyörän ollessaan n.93-94cm eikä pyörä olisi voinut olla yhtään isompi. Tuollakin oli aluksi vaikea potkutella, sillä jalkaterä ei ylettynyt kokonaan maahan.
 21. Esikoinen alkoi kiinnostua rahasta viime kesänä. Silloin aloitettiinkin rahaan tutustuminen niin, että pojat saivat senttejä roskiksen viemisestä ja jostain tavallisesta poikkeavasta auttamisesta. Pikkurahoillaan saivat sitten ostaa jäätelöä kaupasta. Olivat ylpeitä, kun saivat itse päättää kuinka rahansa käyttivät (annettiin esimerkkejä mitä milläkin summalla kaupasta saa). Yllättävän hyvin jopa 3,5-vuotias osasi puntaroida ostaako edullinen tuutti ja säästää loput rahat, niin että saa toisenakin päivänä samanlaisen tuutin vai käyttääkö koko rahan kalliimpaan jäätelöpuikkoon.
 22. Meidän 107cm esikoinen polkee vielä 12" (Nopsa) pyörällään ilman apupyöriä. Vähän se on nafti ja tarkoitus on ostaa isompi tulevaksi kesäksi. Pyörä ostettiin hänelle kaksi vuotta sitten, kun hän oli 95cm. Keskimmäinen 100cm käyttää 10" potkupyörää, joka on vielä oikein hyvä. Potkupyörässä jalkojen täytyy ylettyä kokonaan maahan, ei vain varpaat.
 23. Tavallisissa Kisseissä se jalkatuki on kiinteä eli sitä ei saa nostettua ylös. Olen ollut tyytyväinen noihin matkiksiin. Ne on meillä aina auton takaluukussa. Käytettiin aluksi kaukalon kanssa, nykyään ilman. En ole kaivannut käännettävää istuinosaa. Eihän niissä matkarattaissa kuitenkaan jatkuvasti olla. Normirattaissa pidän tyttöä aina kasvot itseeni päin. Nykyään hän kyllä haluaisi ilmeisesti mieluummin katsella eteenpäin ja siksi varmaan viihtyy melkeinpä paremmin matkarattaissa kuin tavallisissa.
 24. Gapin tyttövauvojen vaatteet ovat olleet ainakin meidän tirppanalle tosi leveitä. Eivät istu hartioista suht kapoiselle. Pituudesta vastaavat kokomerkintäänsä. Gap muuten toimittaa suoraan kotiovelle ja tosi nopeasti.
 25. Meidän 4- ja 5-vuotiaat ovat olleet nyt vuodenvaihteesta täysin kotihoidossa (aikaisemmin päiväkodissa 3pv/vko 6h kerrallaan) ja täytyy myöntää, että ihan päinvastoin kuin oletin, he ovat tasapainoisempia ja tyytyväisempiä kuin päiväkodissa. En olisi uskonut, sillä pojat tykkäsivät päiväkodista ja menivät sinne mielellään ja kotipäivät olivat välillä levottomia. Nyt levottomuus on lähes täysin poissa. Sen verran aktiviteettia heillä on että käydään kerran viikossa temppujumpassa avoimessa päiväkodissa ja kerran viikossa kerhossa 3h. Tuo poikien kerho on kyllä aikamoinen paikka, kun siellä on yksi aikuinen ja 14 lasta, joista 8 poikia. Meidän esikoinen on siellä vanhin ja 4-vuotiaitakin on vain 3. Siellä on muutama poika, jotka terrorisoivat eivätkä noudata sääntöjä. Pojat ovat ihmetellen kertoneet näistä kerhokavereista. En tiedä johtuuko siitä, että nämä lapset ovat täysin kotihoidettuja olleet ennen kerhoa, eivätkä ole tottuneet ryhmässä toimimiseen. Kerho on hyvin päiväkotimaista sääntöineen ja rutiineineen. Meidän kohdalla päiväkoti olisi kyllä ollut parempi vaihtoehto kuin kerho, mikäli pojat kävisivät siellä 3-4 kertaa viikossa kuten ryhmän muut lapset. Päiväkodissa heillä oli 13 lasta ja 5 aikuista ryhmässä. Mä en nähnytkään mitään järkeä siinä, että otettiin lapset pois tutusta päiväkodista ja oltaisi laitettu heidät moneksi päiväksi kerhoon. Nyt kerho on kiva paikka, kun sitä on vain vähän. Kerhopaikka saatiin 2,5km päästä, kun meidän lähellä ei kerhoissa ollut tilaa.