Tuike

Aktiivijäsen
 • Content count

  276
 • Joined

 • Last visited

About Tuike

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^ Miksi haluaisit city-koppaan laittaa vielä quadroliftin? City-kopassahan on kantohihnat ja sen saa käteästi irti rungosta. Tosin pakko sanoa et niissä kantohihnoissa on suunnitteluvirhe, ovat väärässä kohdassa kun pääpuoli painuu alas. Joku neuvoi että se hihnan toinen puoli pitäisi ottaa kuomun alta ulos, ja siten tuo painopiste paranisi, mutta itse en ole kokeillut... Kuitenkin, quadoliftilla ei mun mielestä tee mitään tuolla kopassa. Edgeistä tai Mondialeista en tiedä, mutta niissä toki tuo koppa on varmaan aika paljon painavampi kuin mitä city-koppa on. Jos quadroliftin haluaa niin sen kaveriksi riittää city crossit, siihen ratasosaanhan se quadrolift sopii suoraan. Ja reilu vuosi sitten itse maksoin city crosseista, city-kopasta ja jalkasuojasta muistaakseni n. 850 e (leatherette-kankaalla) ja käsittääkseni hntaeroa esim. Edgeihin ei montaa kymppiä ainakaan ole.
 2. Meillä noi Julbot sai olla päässä vielä keväällä, kun hanskoilla niistä ei saanut oikeen otetta. Kesällä ne lensikin sitten jo aika nopeasti, eli ei olla juurikaan käytetty enää. Baby Banzit olisi kireän ja leveän hihnan puolesta olleet hyvät, mutta niistä tuli hirveä itku ja raivari heti, jotenkin se koko jonka pitäisi mennä 2-vuotiaaksi tuntui olevan liian pieni jo meidän alle 1-veelle, ja tulin siien tulokseen että ne puristaa häntä. Vaikea sanoa mikä olisi sitten hyvä, nyt ei olla käytetty mitään.
 3. ^ pari-kolme sivua taaksepäin taitaa olla just juttua city-kopasta ja sen koosta. Kertauksena sanottakoon et menee varmaan lapsen koosta riippuen siinä 6 kk ikään asti, joillakin alle ja joillakin yli. Itse en kokenut sitä sen lyhyehköä käyttöikää mitenkään erityisen huonona puolena. Sitten vaan vaihdettiin ratasosaan ja sinne laitoin lämpöpussin talvella. Mielummin otin kuitenkin sen city-kopan kuin kantokassin kun hintaerokin oli ihan olematon. Eikä meillä tyttö enää n. puolivuotiaana suostunut makoilemaan kopassa, eli sitäkin varten piti vaihtaa ratasosaan, kun neiti halusi nähdä maailmaa.
 4. Kysytäänpäs täältä, josko joku olisi törmännyt vielä siihen baby setin ruskeapalloiseen pehmusteeseen jossain? Jpistakin ulkomaisista nettikaupoista löysin tuon mut postikulut oli enemmän kuin itse pehmuste. http://www.capitalkidz.com/tripp-trapp-cushion-dots-brown.html Tarvitsisin toiseen tuoliin tuollaisen ja nyt se on kai lopetettu. Pitää sitten ostaa kumpaankin varmaan uusi jos ei löydy mistään. Mutta jos joku jossain törmää tuohon niin laittakaahan vinkkiä mistä sen voisin vielä löytää. Kiitos!
 5. Toi P&T:n oma video oli aika surkea, ei siinä näkynyt mitään ratkaisevaa. Istuimia saa kallistettua, sen ymmärsin kans jostain, mutta kuinka paljon? Ilmeisesti Verven istumet kallistuu enemmän, siellä vertailu-osiossa sanottiin jotenkin eri tavalla noista kallistuksista... Ja yksi asia jota jäin miettimään on, että saako nuokin kokoon ilman, että irrottaa sisaristuimen?
 6. Onko noista uusista malleista, Dot ja Navigator jostain löytynyt jo lisää tietoa tai kuvia/videoita? Lähinnä mietin, että kun noissa sanotaan et selkänojan saa kallistettua niin kuinka paljon ja saako siis myös sisaristuimessa. Entä Mountain Buggy Duetin koppa, miten se tulee kiinni? Turvakaukaloa varten tarvitaan jotkut adapterit, mutta tarvitaanko tuohon koppaan myös? Voiko siis vuorotella että toisella puolella on koppa tai turvakaukalo, vai pitääkö aina repiä irti myös jotain adaptereita?
 7. Kriteerit on samat kuin Mommalla mut Bumbelridien tilalla vaihtoehtona MB Duetit ja Vervet sit kans toisena vaihtoehtona. Mä haluaisin kummatkin jos ois rahaa....
 8. Täällä oli puhetta myös noista Mountain Buggy Dueteista, niin kyselen nyt hiukan mieltä askarruttavia juttuja, kun lähimpään liikkeeseen on kuitenkin hiukan matkaa... Tietääkö joku saako noihin myös turvakaaren? Tuleeko se mukana vai ostetaanko erikseen? Practical Pushchairsista olen noita katsellut, ja siellä on myynnissä erikseen turvakaari Duoon ja Urbaniin, mutta Duetista ei puhuta, luulisi kuitenkin että Duoon menee isompi kaari, kun eikö siinä ole leveämpi istuinosakin? Turvakaari olisi kyllä välttämätön olla... http://www.practicalpushchairs.co.uk/accessories/mountain-buggy-duo-double-accessories-rain-storm-sun-cvoers-liners-bottle-holder-pumps-carrycots-travel-systems-mountain-buggy-pushchair-buggy/92/mountain_buggy_bumper_bar_double_urban_terrain.html Ja entäs sadesuoja, kaipa noihin saa jonkun muun sadesuojan laitettua kuin tuon oman? Nuo läpinäkyvät ovat mielestäni ihan kamalia ja todella epäkäytännöllisiä. Kopasta kyselen vielä, että onkohan siinä jotkut kantokahvat? Entä saisikohan tuohon istuinosaa laitettua jonkun muun merkin kantokopan, että voisi jättää tuon kovan kopan ostamatta kokonaan, vai onko tuo istuinosa niin kapea ettei sinne mene mikään muu koppa?
 9. Amazon.co.uk toimii hienosti, ja kun ottaa vielä tosiaan näkyviin vaan noi Free Super Saver Delivery-tuotteet, niin postikulutkin kuuluu jo hintaan. On edullista ja ainakin itselle kaikki on tullut nopeasti ja vieläpä kotiovelle asti. Turvakaukaloita tai istuimia tuolta ei toimitettu Suomeen, joten tilasin sen saksan amazonista. Sieltäkin tavara tuli nopeasti. Hinnat on tosiaan edullisia suuressa osassa tavaroita, esim. rattaista maksoimme n. 250 e kun Suomessa olisi maksanut hiukan reilu 400.
 10. Mä oon tilannut kaukalon Saksasta ja paljon muutakin tarviketta sieltä ja Briteistä, mutta jotenkin en nyt jaksa alkaa säätämään ton istuimen kanssa, kun nopeasti katsottuna hintaerot ei olleet kovin suuret, ehkä siksi kun hakusessa on tosiaan hiukan edullisempi istun. Esim. 200 e britaxin evolvasta näyttäis olevan jo hyvä hinta. Itse en jaksa tilaa ulkomailta jos hintaero jää pariin esim. pariin kymppiin, helpompi sitten vaan hakea täältä liikkeestä.
 11. Mä luulen et toi pieni pyyhe siellä alla ei merkittävästi turvallisuutta huononna, et kyllä taida kokeilla sitä. Kokeiltiin kyllä sitä istuinta autoon ennenn kuin ostettiin mutta ei siiä tilanteessa näe sitä, että kun lapsi nukkuu sen pää alkaa roikkua ikävästi. Ja toki se on juuri se takapenkin kaltevuus joka tuohon vaikuttaa, et miten se istuin sinne autoon istuu. Noita selkä menosuuntaan istuimia ei vaan juurikaan löytynyt sellaisia, joissa olisi istuinkulmaa saanut säädettyä, naama menosuuntaan istuimissa niitä kai on. Ja kakkosistuin on hakusessa vuoden vanhalle lapselle ja koska kyseessä on kakkosituin niin en kyllä viitsisi siitä itseäni kipeäksi maksaa. Pari sataa lienee maksimi. Kaikki istumet joissa on sekä isofix- että vyökiinnitys taitaa tosiaan maksaa hurjasti, jossan neljän sadan kieppeillä kaiketi liikutaan, eli pitänee tyytyä pelkillä vöillä kiinnitettävään istuimeen. Britax Evolvan saisi parilla sadalla, ja aattelin jo että toi voisi mennä nyt kakkosistuimena ja toisen lapsen siirtyessä sitten turvakaukalosta pois saisi esikoinen mennä tohon Evolvaan pysyvästi ja matkustaa siis naama menosuuntaan. Onko kellään kokemusta näistä, Chipolino Modeno tai Oran 1-2-3 safe? http://www.babytown.fi/1590-chipolino-modeno-punainen.html#.T6jR4KNhiSM http://www.babytown.fi/695-ora-1-2-3-safe-pinkki.html#.T6jSEaNhiSM
 12. Meille ostettiin Britaxin Multi-tech istuin ja siinäkin pää retkottaa ikävästi. Mietin että voisiko sinne istuimen alle sen istuimeen kuuluvan muovikiilan lisäksi asentaa jonkun kalikan, jolla istuinta saisi kallistettua hiukan enemmän taakse (nyt siis istuin asennettu selkä menosuuntaan)? Jos sinne muovikiilan alle laittaisi vaikka puunpalan tms. niin asento muuttuisi, paljoahan siihen ei tarvittaisi, joku pyyhe tms. voisi myös toimia. Onko kukaan kokeillut? Olen koittanut myös tota että vedän tyttöä hiukan eteenpäin sieltä istuimesta kun olen kiinnittänyt vyöt mutta sekään ei aina auta. Toinen kysymys kuuluu, että onko kellään suositella edullista kakkosistuinta jonka saisi mielellään isofixeihin kiinni ja asennettua myös turvavöillä? Kaipailisin kakkosistuinta jonka saa helposti irti toisesta autosta ja siirrettyä myös vaikka isovanhempien autoon.
 13. Mun mieestä toi city-koppa ei ollut välttämätön, halusin sen itse lähinnä siksi et ajattelin sen olevan viileämpi kesävauvalle kuin tollasen kantokassin (ja olin myös yllättynyt siitä et hintaero kantokassin ja city-kopan välillä oli vain muutaman kympin), mut olen tullut siihen tulokseen ettei sitä olisi välttämättä tarvinnut, ei ainakaan esim. talvivauvalle. Voithan ostaa sen kopan sitten vielä lapsen synnyttyäkin jos koet sitä tarvitsevasi.
 14. Eihän lentokoneessa ole mitään rajoituksia rattaiden koolle. Kukin tietysti tyylillään, mutta itse ainakin ostaisin matkusteluun kuitenkin rattaat joissa on hiukan isommat renkaat, kun tosiaan alustat joilla mennään on usein hyvinkin epätasaisia. Itse kyllä hankkisin myös kapeammat rattaat, peräkkäin istuttavat mahdollisesti, koska monessa paikassa ei myöskään ole tilaa mennä millään tuplaleveillä.
 15. ^ Joo mietin ihan samaa ja kuulinkin että non käy, mutta ne lokasuojat saa irti, sen luulisi ratkaisevan asian.