saippuakauppias

Aktiivijäsen
 • Content count

  465
 • Joined

 • Last visited

About saippuakauppias

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kokemuksia meidän kärryistä nyt kun ne on pian 5kk olleet käytössä. Päädyttiin siis ostamaan Brio Go Nextit. Ne on ihanat! Tosin pelkkää vaunukoppaa ollaan käytetty toistaiseksi, ratasosaa ei olla testattu. Vaunut menee tosi helposti kasaan, rullaa hyvin mukulakivellä, loskassa ja hiekkateillä, vaikka etupyörät ei olis lukittunakaan. Pitkä mieskin mahtuu työntämään vaunuja ilman, että jalat potkii ala-aisaan. Tavarakoriin mahtuu ihan älyttömästi tavaraa, ja koriin pääsee helposti käsiksi. Talvipyöriä ei olla edes harkittu, koska kulkee niin hyvin muutenkin. I'm in love.
 2. Hei tää on nyt varmaan ihan tosi tyhmä kysymys, mutta onko tyksissä jokaisen synnytyssalin yhteydessä oma suihku?
 3. ^ Go Nextissä on takana ilmakumit ja samoin lisävaruste-talvipyörät on ilmakumit. Lähinnä mua arveluttaa että onko noi Go Nextit ulkomitoiltaan ihan hervottoman isot ja etenkin pitkät. Ja ollaanko ihan pulassa jos ei ostettais niitä talvipyöriä, mietin meneekö nuo hiekkatiellä miten kevyesti pikkupyörillä. Mies miettii onko hänellä tilaa kävellä bugisten kanssa. Mun pitäisi päästä kauppaan ja liikkumaan hyväkuntoisilla hiekkateillä, mitkä menopelit sitten onkaan matkassa mukana. Muistaakseni toi Smile vaikutti muuten hyvältä, mutta muistelisin että siinä olis ollut aika lyhyt ratasosan pituus verrattuna Go Nextiin ja jäin sitä miettimään. Esikoisen Teutoniat myytiin, kun ei muksu mahtunut niissä enää nukkumaan 1v9kk jälkeen.
 4. Meillä on mietinnässä Brio Go Next, Bugaboo Buffalo ja Brio Smile. Tän pidemmälle en oo päässyt pohdinnoissani ja kohta pitäisi jo päättää, jos meinataan että vauvalla on vaunut. Autottoman perheen syysvauvalle haussa siis yhdistelmät, käyttöalueena todennäköisesti lumeton tai hyvin vähäluminen Suomi. Pitäisi olla ketterät muttei rimpulat. Työntäjillä melkein 30 cm pituuseroa. Kärryillä olisi tarkoitus päästä liikkumaan kaupungilla ja lenkkitiellä. Onko noista mun pohtimista menopeleistä jotkut sellaiset mitä ei ehdottomasti haluta? Miten mä koskaan pystyn päättämään?
 5. Tästä tunsin ekat liikkeet jo 14. rv. Esikoisesta tuntui liikkeitä 17. rv alkaen. Nyt rv 23 on jo aika paljon menoa mahassa, auts
 6. Mulla vajaatoimintaan lääkitys ollut vasta lokakuusta asti ja ärsyttää kun neuvolassa ei jotenkin luoteta siihen mitä oireista kerron. Mulla koheni olo kuukauden lääkityksellä jo huimasti annoksella 0,05mg. Ekassa neuvolassa rv 7 annosta nostettiin 0.075mg:aan ja kontrolliverikokeen arvot olikin ihan hyvät, tsh 0,39 ja t4v 15,1. Terkka kuitenkin valitteli tuota alhaista tsh:ta ja sanoi että tarkitetaan se annos sitten puolivälissä raskautta. Mulla on kuitenkin oireet pahentuneet mutta terkan mukaan ei kannata nostaa annosta kun pari viikkoa sitten tsh ollut noin matala. Mä oon ymmärtänyt että lähinnä t4v:tä kannattaisi oireiden lisäksi seurata raskauden aikana ja että sen olisi hyvä pysytellä viitearvojen yläkolmanneksessa. Yritin ruinata että saisin nostaa edes puolikkaan lasten tabletin sitä annosta mutta ei kuulemma kannata. Pitääköhän mun nyt varata jollekin endolle aika ja kysyä toista mielipidettä...? Nyt 10+2 ja eikös nimenomaan eka kolmannes ole alkiolle/sikiölle kilpirauhashormonin saannin kannalta tärkein. Muistaakseni työterveyslääkäri näin kertoi.
 7. Poika sai tutin noin viikon ikäisenä, ja siitä lähtien söi sitä joka päivä enemmän tai vähemmän. Joskus parin-kolmen kuukauden iästä lähtien söi tuttia vain vaunuissa ja nukkuessa, muuten se ei kelvannut. Pojan ollessa vähän vajaa 9kk kyllästyimme siihen, että pahimmillaan tuttia kaivattiin öisin kymmenen minuutin välein. Tutti vaan jätettiin pois. Parina ekana iltana poika huuteli nukahtaessa tutin perään, mutta alkoi sitten nukkua huimasti paremmin ja oppi nopeasti nukahtamaankin ilman tuttia.
 8. Minkä ikäiseksi asti lapsenne ovat nukkuneet unipussissa?
 9. Kotivaaka näytti kymppiä vajaa 7kk iässä.
 10. Rasvasin melkein koko kroppaa ehkä tokan kolmanneksen alusta asti joka päivä. Joskus viikolla 35-36 tuli kylkiin muutama haalea arpi, ja synnytyksessä repesivät sitten lisää. Sairaalassaolon jälkeen olikin arpia sitten riittämiin, kyljissä siis isommat arvet ja maidonnousu teki myöskin tuhojaan. Rasvailin Body Shopin kaakaovoilla tai oliivivartalovoilla tai Weledan raskausajan hoitoöljyllä. Maha säästyi, vaikka mahanahkaa tuntui eniten kiristelevän.
 11. 5kk iässä aloitettiin käteen annetulla bataatinpalalla. Seuraavaksi maisteltiin perunaa ja bataattia ja porkkanaa soseena, sitten kesäkurpitsaa ja kaurapuuroa. Puuro ja kesäkurpitsa on olleet tähän mennessä ne hitit joita uppois vaikka millä mitalla, bataatti alkaa itkettää heti kun se on niin pahaa Hedelmäsoseista on maisteltu päärynää ja luumua. Hedelmäsoseet on kaupan, muut tehdään itse. muoks. niin joo, on poika saanut myös avocadoa ja päärynää sormiruokana.
 12. ^Kyllä mä oon pessyt useaan otteeseen sitä äp-Kushies -vaippaa 60 asteessa eikä mennyt miksikään.
 13. Juu, poika kyllä imurois vaikka koko päivän jos vaan saa pidellä imurinvarresta kiinni, mutta mulle riittää pari kertaa viikossa... Rengasliinaa siis metsästämään. Kiitos!
 14. Mulla on ongelma. Meille on sattunut sellainen kärsimätön ja utelias lapsi, joka ei tosiaankaan halua olla kasvot kantajaan päin, vaan haluaa nähdä mitä tapahtuu. Poikanen haluaa olla mukana kun imuroidaan ja tehdään ruokaa. Trikooliinan rajat alkaa tulla vastaan, Manduca meillä on mutta minusta lonkalla kantaminen on siinä jotenkin epämukavaa ja selässä ei saa vielä tuota pikkumiestä kantaa. Ihan käsivarrellakaan tuota makkaraa ei pidetä, kun painoa on se 8,5kg... Kysymys kuuluu, minkä kantovälineen tarvitsen, ja olenko oikeassa yrittäessäni vakuuttaa miehelleni, että rengasliina olisi meille se oikea?
 15. Mä oon 156cm ja 3,5kg vauva syntyi ongelmitta alakautta. Raskausaika oli kyllä sitten melko kuormittavaa. Turvotusta oli ihan järkky määrä. Kädet ja jalat turposivat niin paljon, että käveleminen oli ihan tuskaa, samoin mikä vaan käsillä tekeminen. Sormien nivelet eivät enää toimineet kunnolla. Moni luuli, että oon lihonut kauheasti. Söin terveellisesti koko raskausajan, enkä voinut käsittää, että miten paino voi nousta sitä tahtia sillä syömisellä... Totuus paljastui sitten synnytyksen jälkeen, kun turvotusta lähti yli 10 kiloa alle viikossa. Raskauden viimeisten päivien painosta oli viikossa pudonnut n.15kg ja ihan kaikki ei kyllä ollut vauvaa En tiedä, onko tolla nesteen kerääntymisellä yhtään mitään tekemistä mun pienuuden kanssa, mutta kaikki pienikokoiset kaveritkin on olleet kohtuu turvoksissa loppuraskaudesta.