reetta

Aktiivijäsen
 • Content count

  407
 • Joined

 • Last visited

About reetta

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Turun seutu
 1. Pistänpäs tänne pientä kyselyä ku ei pikainen googletuskierros tuottanut tulosta eikä tietty neuvolastakaan ketään kiinni saa! Meidän esikoiselle (rapiat 2v) määrättiin silmätulehdukseen pari päivää sitten Oftan Akvalol-tippoja ja Oftan Chlora-silmävoidetta ja parin voide annoksen jälkeen eilen aamulla huomasin että vasemmassa silmässä on iso verenpurkauma, aattelin että tuli illalla ku raivos mutta nyt on toisessakin silmässä jo! onko kellään muulla ollut tällästä? mietin vaan että uskallanko jatkaa hoitoa vaikka eiväthän verenpurkaumat vaarallisia kai ole! tuoteselosteen mukaan sellasta haittavaikutusta ei ole
 2. Mahtaakohan meidän esikolla olla kyseinen tauti, tosin lievänä vaikuutais olevan, hällä on vaan 2 rakkulaa suussa eikä ne vaikuta kipeiltä edes, mitään muita oireita ei ole paitsi kiukkunen on koko viikon ollut, suun ympärillä on jotain pieniä punaisia näppylöitä, kuuluuko nekin enterorokkoon? kuopuksella sen sijaan on kuume ja kamala täkätauti mutta vielä en ainakaan mitään rakkuloita oo löytänyt... huoh!
 3. ^Meillä annettiin esikoiselle 1 tollanen pussukka päivässä! esikoisella maitoallergia todettiin vasta 8kk ikäsenä ja sillon aloitettiin myös kalkkilisä mutta kuopuksen allergia todettiin 3kk ikäsenä mutta lääkäri sanos ettei kalkkkilisää tarvii ku vasta 1v ikäsestä eteenpäin... onko muilla ollut näin? kuopuksella käytössä nyt Almiron sama lääkäri oli kyllä, mahtaakohan sillä olla merkitystä että esikoinen aloitti Nutrilon Soijalla josta siirryttiin kaupan kauramaitoon ja kuopuksella tosiaan on toi Almiron?
 4. nyt tartteis vähän apuja/kokemuksia ku alkaa pää hajoilemaan! meidän nuorempi neiti(melkein 6kk) on koko ajan ollut kova puklailemaan ja niitä tulee monen tunnin päästäkin, koskaan ei ole ollut hirveasti maidon perään ja syöminen on ollut enemmän tai vähemmän kikkailua, maitoallergia todettiin reilun 3kk ikäsenä ja aluksi Almiron kävi hyvin tai silloinkin puklaili reilusti ja syöttäminen oli yks taiteenlaji mutta kuitenkin söi huutamatta ja kaarelle vetämättä, kuukauden käytön jälkeen alkoi sitten huudot kesken ruokailun lähes joka ruokailulla (öisin vain harvoin) ja veti itsensä myös ihan kaarelle, myös ruokamäärät pienenivät (eipä ne mitkään huikeet olleetkaan) ja maito syötiin pienissä erissä, tosin aina välillä monta kertaa jo pullon hylättyään= huudettuaan kaarella, yhtäkkiä suostuikin syömään pitkät pätkät! allergialääkäriltä saatiin Gaviscon resepti ja muutaman päivän ajan se tuntui helpottavan mutta vaikka puklujen määrä näytti vähenevän ei ruokailu kuitenkaan sujunut vaan sama meno jatkui, vaihdettiin maito Nutramigeniin, meni viikko eikä juurikaan helpotusta. No taas yhteys lääkäriin ja nyt saatiin Losec resepti ja ensimmäisen lääkkeen jälkeen alkoi ruoka maistumaan jo parin tunnin jälkeen, määrät oli yhtäkkiä huimia ja tyttö söi hyvällä ruokahalulla, paremmalla ku koskaan, jatkettiin kuitenkin Nutramigen maidolla koska miehen kanssa miettittiin että entä jos sillä maidon vaihdolla kesti vaan viikon verran ruveta auttamaan. No viikko on nyt menty Nutramigen +Losec + Gaviscon yhdistelmällä (gaviscon siksi ainakin Losecin oton yhteydessä koska mimmi muuten puklaa lääkkeen ulos ennen kuin se on ehtinyt vaikuttaa) ja tähän päivään asti se on mennyt kivasti mutta tänään taas ruoka määrät surkeet ja ruokailut todella osissa, vielä ei pahasti vedetä kaarelle eikä huudeta mutta ei toi syöminen normaaliakaan oo!just ku ehti pikkasen huokasta helpotuksesta että vihdoin tyttö voi hyvin ni eih, takasin lähtö ruutuun pieni toivonkipinä on että se oli vaan tää päivä mutta pahoin pelkään että maanantaina taas soitellaan lääkärille! sinäänsä ei mitään hätää koska tyttö tuntuu kasvavan hyvin (tosin viime neuvolasta on jo 1kk mutta ainakin on hankkinut lisää makkaroita )kiinteet mellä on ihan alkupisteessä ku ei niitä oo päästy maistelemaan ku on pitänyt oireita seurata ilman mahdollisia haittatekijöitä! tää tilanne ahdistaa mua ihan hirveesti! onko muilla ollut näin vaikeeta löytää sopivaa lääkettä?? sori äärest pitkä sepostus mutta eipä sitä hirveesti lyhyemmäkskään saanut!
 5. meillä esikoinen käytti kapaloa 8kk ikään asti, loppuvaiheessa vetästiin vaan yläkroppa pyyhkeellä pakettiin koska levottomat kädet vaikeutti unen saamista! itestä tuntu sillon että ei tästä päästä koskaan eroon mutta yhtenä iltana vaan nukahti ilman kapaloa! kaiken kaikkiaan esikoisen kanssa kapalo oli pelastus..kuopuksen kohdalla kapalointi kokemus ei oo yhtä auvoinen, alettiin nukuttamaan kapalossa alle kuukauden ikäsenä ja yhtenä aamuna toinen käsi ei liikkunut, paniikissa lääkäriin jossa meitä lähestukoon syytettiin lapsen pahoinpitelystä, parin päivän jälkeen käsi alkoi taas olemaan parempi kunnes taas yhtenä aamuna käsi oli ihan veltto, noh taas tyksiin ja kas kummaa ei oltukkaan pahoinpidelty tyttöä vaan kädessä oli joku hermopinne tilanne kun oli ilmeisesti saanut käden vengottua mahan päältä liian sivulle ja nukkunut siten liikaa käden päällä (vaikka ei tietenkään kunnolla kyljellään nukutettu),kuulemma melko yleinen vaiva miehillä jotka lauantai-illan päätteeksi sammuvat käden päälle! vieläkään ei tiedätä että onko kädessä alunperinkin ollut joku tälle altistava tekijä mutta sen jälkeen nappulaa ei olla kapalossa nukutettu! samoilla kapalointiaidoilla kuitenkin esikoinen on kapaloitu onnituneesti että ei siitä pitäis johtua mutta vaiva meni onneks itsellään ohi ja eikä sen kummempia lisätutkimuksia tarvittu! mitenkään en halua pelotella mutta näinkin voi käydä!
 6. Vajaan 5kk kokemuksella yhdyn muihin, kyllä se kummasti lähtee soljumaan, jotkut jutut helpommin ku toiset mutta kaikista päivistä on hengissä selvitty, toisinaan hermot ihan riekaleina ja toisinaan ihan hyvissä sielun ja ruumiin voimissa välillä on pakko laittaa vaan esikolle teletapit pyörimään jotta saa rauhassa nukuttaa vauvan päikkäreille ja yllättävän paljon esikkokin pystyy jo joustamaan ja ymmärtämään kun selittää, että miks hän joutuu nyt odottamaan! itelläkin ollut kyllä siitä huono omatunto että meillä kun ikäeroa on vaan 1v5kk ni esikkokin on niin pieni ja eikä enää millään riitä samallalailla hänelle huomiota kun ennen! neuvolassa ne lohduttivat että ei siitä traumoja jää ja lapsi kyllä tottuu siihen. yritän viettää esikon kanssa aikaa ihan kahdestaakin, tyttö tykkää kun vain hän pääsee äitin kanssa kauppaan käytännön vinkkeinä meillä toimi ihan pienen vauvan kanssa manduca kun sai kädet vapaaks ja iltatoimetkin onnistuu kahden kanssa yksin kun alottaa tarpeeks ajoissa että on pelivaraa, meillä vauva viihtys sen hetken sitterissä, joskus kyllä huusi koko ajan ku esikolle tein iltapesut mutta eipä sillekkään mitään voinut! ja muuten eipä oo koti siisti, paitsi ehkä niinä päivinä kun tiedän että on vieraita tulossa ni sillo tsempataan edellisenä iltana talo siedettävän oloiseksi!
 7. Kiitoksia, miten mulla meni tommonen kohta ihan ohi! eipä taida polikliininen synnytys onnistua noilla kriteereillä ku esikoinen kellastus, tosin en tie mitä tolla varhaisella kellastumisella tarkotetaan, esikko ku kellastus parin vrk ikäsenä, ja sillonkin vaan juuri sille rajalle että pistettiin hetkeks lampun alle ja polikliinisilläkin on toi tarkastus noihin aikoihin mut tiedä sitten päästäiskö nopeesti kotiutumaan osastoltakaan ku kerta esikoinenkin kellastus... sitten ollan vaan niin kauan tarvii, tärkeintä tietenkin vauvan hyvä vointi! onkohan osastolla vieläkin sisarusten vierailukielto voimassa?
 8. Hei tietääkö joku jotain polikliinisestä synnytyksestä tyksissä? yritin tyksin sivuilla surffailla mutta ei tullut mitään infoa vastaan! oon vakavissani harkinnut sitäkin vaihtoehtoa kakkosen kohdalla ku ei esikoisen takia innostais olla osastolla 3vrk ku jos oikein oon ymmärtänyt ni osastoilla on aika nihkeitä nopeampaa kotiutumista kohtaan ?
 9. ^mä oon pistänyt neulotun peiton joskus, siinä kuitenkin on reikiä mutta on paksumpi ku harso! Meidän tyttö nukkus viime talvena aina päikit ulkona, koska sisällä ei unista tullut mitään, oli siis sillon n. 4-6kk ikänen ku nukkus kovissakin pakkasissa ulkona! Täällä päin pahimmat pakkaset oli reilut -20 astetta ja vaunut oli välillä aika erikoisen näköiset ku oli fleecepeitoilla vuorattu jokapuolelta, lisäks lämpömittari näytti että harvoin oli edes hengitysilma alle nollan ja jos oli ni se oli asteen tai pari miinuksella, lisäks olivat vielä talon vieressä niin ettei tuuli käynyt! Lämpöpussissa nukkus, talja allaan ja fleecepeitto päällään, muuten oli sisävaatteiden päällä villapuku, villasukat, villatumput, "kommando"aluspipo, pipo, ä-pakkauksen toppapuku töppösineen ja hanskoineen ja hyvin tarkeni ja pitkät unet nukkus! Nyt onneks on oppinut nukkumaan sisällä, ei taitais vastaavassa varustuksessa edes enää mahtua vaunuihin nukkumaan!
 10. Saattaa olla että joku on jo tätä kysellyt mutta en nyt ehdi kahlata sivuja läpi joten mahtaisko joku tietää: Esikoisen ja tulevan kakkosen välillä en ole ollut töissä, toinen syntynee niin että kelan kaksi lasta kolmen vuoden sisään-pykälä täyttyy ni pitäis ainakin saada sama äityisraha ku edellistäkin mutta mahtaako työnantaja maksaa kolmelta ekalta kuukaudelta täyden palkan kuten esikoisestakin vai tulee rahat alusta asti kelalta? varmaankin on kiinni työehtosopimuksestakin, meillä se on kvtes! ite olen ihan pihalla näistä jutuista
 11. kiitos, täytyykin mennä sieltä etsimään! En edes tajunnut sieltä katsoa!
 12. Sisarusraittaiden hankinta on tulossa meillä ajankohtaiseksi ikäeroa sisaruksille tulee 1v5kk ja olemme ajatelleen hankkia phil&teds rattaat kaksikolle. Muutama seikka kuitenkin arveluttaa kyseisissä kieseissä joten kokemuksia kaivataan! Viihtyykö pienempi ongelmitta takana istumassa (sitten ku ikää on tarpeeksi istumiseen) vaikka näkökenttä sieltä on varsin rajallinen? Entäs sitten ku talvi tulee ja meillä sillon pienempi matkustaa pötköllää joten isompi kököttää edessä ni tuleeko siihen oikeastaan mitään suojaa viimalta tms? vai onko kyseiset rattaat huonot talvella? Onko ollut vaikeuksia siinä vaiheessa kun kumpaakaan ei enää saa makuuasentoon (siis silloin ku pieni on takana ja isompi edessä), siis lähinnä että onko tullut tarvettakaan? Muutenkin käyttökokemuksia saa kertoa, kiitos!
 13. ^ meille lääkäri sanos et hän ei suosittele uimista mutta tulppien kanssa ei kielläkkään! me jätettiin suosiolla pois ku ei oltu ehditty käymään ku kerran...kamalintahan mitä voi tapahtua on että saa taas tulehduksen mut me ei kierteen jälkeen haluttu ottaa riskiä! korvanmukaiset tulpat meille tehtii tuubituksen yhteydessä ja niitä ollaan kylvyssä käytetty, ensimmäiset tulpat eivät kunnolla istuneet ja saatiin uudet jotka ovat toimineet loistavasti! siitäkin on lääkäreissä kahtaa koulukuntaa että onko tulpat kotioloissa tarpeen mutta olla haluttu pelata varman päälle ja varsikin nyt ku vettä on kiva loiskuttaa ammeessa! me ollaan käyty korva, nenä ja kurkkutautien lerikoislääkärillä ja mä en ihan kunnolla muista miten se homma meni mut muistelisin et hän selitti jotain siitä nesteen koostumuksesta (siis korvakäytävän "märästä" jos on tulehdus)mistä voi aika pitkälle päätellä et onko kyseessä virusperäsessä se on jotenkin läpikuultavampaa vai bakteeriperäinen tulehdus jossa se on oikeen sellasta töhnää ja bakteeriperäiseen antibiootti on tarpeellinen koska ne ei ilmesesti oikeen muuten taltu, virusperäiseen onkin ihan turha syödä antibioottia mutta varmaks sitä ei pysty mitenkään sanomaan ja jos lapsi oirehtii ni on asianmukaista laittaa antibiootille! mutta mielipiteitä on kai yhtä monta ku on lääkäreitäkin... mäkään oikeen noista antibiooteista välitä ja siks olinkin tosi tyytyväinen että lääkäri ehdotti nopeesti tuubien laittoa, meillä ne on toimineet loistavasti (nyt n. 4kk), ei yhtäänkään tulehdusta sen jälkeen vaikka on on ollut flunssia ollut, pelkäsin että kuulutaan siihen onnettomaan 2% joille niistä ei oo mitää hyötyä!
 14. ei oo todellista, kolmaski vielä... sorry!
 15. oho tuli jostain syystä kahdesti