Jussiina

Aktiivijäsen
  • Content count

    667
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jussiina

  1. Libero-kerhon pistekauppaan on tullut pikkulegoja, kaivuri tai mikä lie ja Friends paketti. 2000 pistettä.. Eipä oo muuten kyllä aikoihin löytynyt "ostettavaa".. Onneksi ei enää tule vaippoja ostettuakaan
  2. Miten tuo kielellinen erityisvaikeus näkyy? Meillä on 2 v 10 kk poika, joka ei vielä puhu kunnolla.. En ole huolissani, sanoja on nyt alkanut tulla joten eiköhän ne lauseetkin kohta.. isovelikin aloitti vasta 2 v 6 kk iässä. Jotenkin vaan ihmetyttää neuvolan tms. tahojen vouhotus puhumattomuudesta... Meillä poika kuitenkin ymmärtää kaiken ja luetaan paljon jne. eli passiivinen sanavarasto lienee aika hyvä, kun se vaan ulostautuu..... Joku päivä.... Toivottavasti pian.....
  3. Oon jemmannut koodeja ja nyt kun tuli viidakkopuvut keräilyyn niin tottakai siihen käy vain uusien viidakko-Liberopakkausten koodit.... Meillä menee vaippoja vähempi kuin ennen joten en saane tarvittavaa määrää kasaan ja pistekaupassa ei ole mitään, mihin nuo jemmaamani käyttäisin.. Toivottavasti pistekauppaan tulisi jotain kivaa kans!
  4. Oli tullut taas uusia Lego paketteja, Chimaa ja Friendsejä vaimitälie. Siis Liberokerhoon
  5. Meillä esikoinen alkoi puhua 2,5-vuotiaana. Ei haluttu puheterapiaan ja neuvolan täti meinas et katsotaan 3-vuotiaana vielä ja silloin ei ollut enää tarvetta kun juttua tuli! Nyt 3,5-vuotiaana lukee iltasadun pikkuveljelle, laulaa ja höpöttää lakkaamatta . Ihanaa! Pikkuveli on 2v eikä puhu vielä. En ole huolissani ja neuvolaan saadaan uusi kontrolliaika 2 v 3 kk ikäisenä. En usko että suostun puheterapiaan hänenkään kanssaan koska ymmärtää kaiken mitä puhutaan eli eiköhän se sanavarasto ulostaudu jossain vaiheessa. Mut toki arki ois helpompaa/ kivempaa jos 2-vuotiaskin puhuisi jo. Ja toki oon hitusen huolissani kun ei mitään selkeitä sanoja ole (paitsi itkiessä äiti jolla tarkoittaa useimmiten isiä ).. Isoveli sentään sanoi jo 2-vuotiaana auto.
  6. Meillä vanhemmat on liian laiskoja viemään potalle tarpeeksi usein, jotta oppisivat (lapset 2 v ja 3,5v)... Luulen, että opetan molemmat vaipattomiksi kesän tullen koska 2-vuotiaan kanssa pottailu on aina sujunut melko hyvin - nykyään tosin tekee pissan lähes joka kerta pottaan kun sinne pääsee, mutta ei malta tehdä kuin pari tippaa ja nousee jo potalta. Mummilan potassa oli pottatarra (potan pohjaan tulee auton kuva jos tulee tarpeeksi iso pisu) ja sehän kannusti! Joten nyt oon aatellut ostaa kotipottaankin sellaisen vaikka aiemmin se kuulosti musta ihan hölmöltä.
  7. Kysyin neuvolasta tuosta jäähypenkistä, kun siitä en googlettamalla oikein löytänyt mitään eikä ihmekään, kun suomeksi googletin eikä Suomessa kuulemma oikein suosita tuota vaan mieluummin positiivisen kehumisen kehää, siis että kehutaan kun lapsi tekee jotain oikein "söitpä reippaasti", "leikitpä kiltisti pikkuveljen kanssa" jne.. Eli ettei suosita rangaistuksia. Ymmärrän pointin ja kuulostaa hyvältä, mutta kyllä mä jonkin verran jäähyttelen tai ainakin jäähypenkillä uhkailen, koska sekin usein 3,5-vuotiaaseen auttaa.. 2-vuotiaan vien välillä pinnasänkyyn kun sieltä ei pääse pois mutta jätän sinne vain jos oon jo ite jäähyn tarpeessa.. Eli hänen kanssaankin riittää kun sinne nostaa niin hän jo tietää tehneensä jotain väärin.. Meillä (niinkuin varmaan kaikilla....) on ehdoton EI lyömiselle, mutta esim siitä en vie jäähylle vaan heti pyydetään toiselta anteeksi ja hienosti pyytävätkin (ja 5 min myöhemmin lyövät taas toisiaan...). Mut on tää arki yhtä jankkaamista ja huutamista ja siihen menee ihan hermo itelläkin. Itsekin pyydän anteeksi lapsilta jos olen ylireagoinut kun välillä keittää yli. Me pidetään kiinni rutiineista joten kuinka vaikeaa se on tulla joka päivä lounaan jälkeen pissalle ja pukemaan vaunu-unille jne..... 2-vuotiaalla on selvästi uhma alkamassa ja 3,5-vuotiaalla juuri alkaneet raivokohtaukset... Ihanaa kotiäidin arkea!
  8. Hyvä aihe, koska välillä mietin tätä kovastikin! Meillä 2 v menee nukkumaan noin klo 20.30. Haluaisin että silloin olisi jo unessa eli mielestäni klo 20 olisi parempi aika laittaa sänkyyn. Nukkuu 1-2 h päiväunet. 3,5v menee nukkumaan aina vasta klo 21 jälkeen. Joskus venyy melkein kymmeneen, joskus jopa klo 23 asti! Nukkuu tunnin päikkärit ja yhä ne tarvitsee - jossain vaiheessa mietittiin josko päiväunet jätetään jotta menis yöunille aiemmin mut kyllä se vaan ne päikkärit tarvii..
  9. Tänään saapuivat traktorit <3 olivat ihania!
  10. Niin mitenköhän tuo tosiaan on, saako tilata 18 koodilla per lapsi vai yhden setin per lapsi? Kun ei mun logiikkaankaan mee tuo että 18 koodia per lapsi saa syöttää mutta yksikään setti ei "maksa" 18 koodia. Ei mulla taida kyllä ollakaan kuin 4 koodia mut voisin ne käyttää ettei mee hukkaan JOS niitä saa käyttää tosiaan 18 koodia per lapsi eli tilata kaks eri settiä per lapsi..?
  11. Kerron taas kerran meidän tarinan.. Esikoisellemme otimme vauvavakuutuksen raskausaikana. 9 k iässä hänellä todettiin elinikäinen sairaus joka vaatii viikottaista lääkitystä koko loppuiän ajan. Ollessani rv 16 toisen lapsen kanssa, sain tietää kantavani geeniä joka sairastutti sitten myös toisen lapsemme. Geenivirhe on iskenyt minuun sikiöaikana (äitini tutkittiin ja hän ei geeniä kanna). MISTÄÄN emme olisi siis voineet tällaista arvata! Sairaala- ja lääkekuluja joita Kela tai vakuutusyhtiö ei korvaa, tulee vuodessa 1500-2000 euroa eli vakuutus on kannattanut todella! Esikolla oli myös tuo maitoallergia pienenä. Uskomattomimman hienoa tilanteessamme on se, että nämä vakuutukset ovat voimassa siihen saakka, kun lapset täyttävät 65 vuotta!!! Koska sairaus on elinikäinen niin kulujahan tulee... Toki kulut vähenevät iän myötä, tämä taaperoaika on raskain, varsinkin kun esikolla lääke ei vielä edes toimi mutta se on toinen tarina.. Pari pointtia tuli vielä mieleen: toiselle lapsellemme emme meinanneet saada vauvavakuutusta koska siinä vaiheessa geenivirheestäni tiedettiin jo. Hain vauvavakuutusta jokaisesta yhtiöstä, minkä vain keksin ja itkuhan siinä tuli (onnesta) kun hylkykirjeiden jälkeen yksi ainoa yhtiö kelpuutti meidät asiakkaakseen! Ja vielä ilman kotivakuutus-pakkoa jne. Eli kannattaa hakea jos on vähänkään samantyyppinen tilanne kuin meillä. Toisekseen: JOS otatte vauvavakuutuksen ja lapsi on terve, niin kannattaa vaihtaa se lapsivakuutukseen jossain vaiheessa (en nyt muista ikää, 2 kk??) sillä raskausajalla otettu vakuutus on kalliimpi kuin terveelle lapselle myönnetty vakuutus. Tai näin meidän yhtiö kertoi.
  12. DUPLOJA ON TULLUT LISÄÄ! Eli kipinkapin Liberokauppaan jos on koodeja - mä sain traktorin! Tai siis toivottavasti saan, 5 viikon päästä..
  13. Mä oon kans säilönyt eli koodeja ois ja nyt tuli kerrankin herkullinen kampanja ja aattelin et pääsen koodeista eroon ja saan kerholle vastinetta. Uskomatonta, että kampanjaa mainostetaan vaippapaketissa jo ennen kuin se edes netistä löytyy (tai sit ei osunut vaan mun silmään) ja kun vihdoin meili aiheesta Liberokerholta tulee (eilen klo 5.36 näyttää mun meili.. ) niin illalla noin klo 23 kun meiliä selasin ja linkkiä klikkasin, ei traktoreita enää ollut eli kyseessä oli oikeasti 17 h kestänyt kampanja.....! Käsittämätöntä! Oon jotenkin niin vihainen kun viime viikolla jo heti asiaan heräsin Duplomainoksen vaipoissa nähtyäni.. Ja vielä enempi ketuttais kun ei-liberokerholaisena ostaisin vaippoja vain Duplojen toivossa ja kotiin päästessäni koodeja syöttämään Liberokerho myy vain ei-oota. Ja nyt tosiaan tilanne on se, että enää saa neljästä paketista yhtä ainoa, pienintä pakkausta enää tilattua. Voi video sanonpa vaan! Laitoin meiliä sinne päivällä ja siihen oli traktorista vastattu "Valitettavasti kyseinen setti on jo ehditty myydä loppuun. Selvitämme tällä hetkellä, että onko kyseistä settiä mahdollista saada lisää." eli toivon, että edes JOTAIN pakkauksia tulee, on muuten aika nolo päivän kampanja...
  14. Ehtikö joku tilata Liberokerhosta Duplo traktorin? En tajua tuota kampanjaa, ostin vaippoja viime viikolla ja niissä oli Duplo mainos. Menin heti Liberokerhon sivuille eikä siellä ollut haisuakaan mistään Duploista pisteillä.. Meili tuli EILEN että koodeilla saa Duploja joten ajattelin nyt hyödyntää ne kun pistekaupassa ei kerta kaikkiaan ole mitään hankittavaa.. 8 koodin traktori ei edes auennut ja tänään se on tyystin hävinnyt ja vasikka-pakkauksen päällä lukee LOPPU. "Tarjous on voimassa 27.4.2014" ja tuotteita on niin kauan kuin loppuu mutta että oikeasti oikein 36 h kampanja??????
  15. Tulin vain kertomaan, että tilasin Liberon koodeilla ne kampanjassa olevat käsinuket ja tykätään niistä kovasti! Leppäkerttu ja pörriäinen ollaan saatu, Kisu ja kettu tilauksessa. Muuta tilattavaa ei pisteillä olekaan taas pistekaupassa.... :/ Oon jemmannut noita koodeja josko jossain vaiheessa tulis ees tuplapisteitä mut sitäkin taidan turhaan odottaa.. Muita "keräilykampanjoita" joista ekaan tartuin: Citymarketissa oli pieniä ostoskoreja, jonka sai kun osti 6 purkkia lastenruokaa (mahtuvat siihen koriin). Oisko ollut Muksu-merkkiä.. Kori on kiva keittiö- ja kauppaleikeissä. Tänään Cittarilla oli Hipp-lusikoita tai siis tyhjä laatikko eli josko jossain olisi vielä jäljellä lusikoita, kun ostaa oliko se 3 purkkia Hipp-ruokia. Ainukerhoon liityin ja liittymislahjalusikat sain mutta ovat liian vauvalusikoita meille joten ne meni eteenpäin. Muuten en koe meille järkeväksi olla kerhossa, en jaksa parin pisteen takia skannailla kuitteja..
  16. Pssst. Liberon pistekaupassa on taas niitä Duploukkoja. Ukko ja kaksi palikkaa, toisessa tähtiä. Ei niitä 2x3 palikoita joita joskus oli.. Ja pisteitä tarvittiin aiemmin 650 / pussi, nyt 800 / pussi.... Mutta kun muutakaan järkevää siellä ei ole..! Paitsi rattaisiin ois ollu kätevä pulloteline mut venytäpä se tuplavaunuihin...
  17. Ainulla on tutinpalautuskampanja. Siis palauta 4 tuttia ja saat hammasharjan. Voimassa tän kuun loppuun. http://www.ainu.fi/ainu/ainulla-tapahtuu/kerailykampanjalla-ainu-mam-hammasharja
  18. Meilläkin on Jule twinnit ja oon kans ollut tosi tyytyväinen hinta-laatu -suhteeseen. Ovat erittäin hyvän kokoiset (=90cm poika mahtuu yhä nukkumaan päiväunet vaunuissa ja leveydeltään ollaan päästy melkein mihin vaan tuplilla) ja kulkevuus loskassa tai mukulakivillä jne on tosi hyvä kiitos kääntyvien etupyörien. Mutta... Nyt olen törmännyt sellaiseen ongelmaan, että kangas on revennyt kahdesta kohtaa ja nepparit jäävät puolikkaisiinsa kiinni. Mielenkiinnosta siis kysyisin olenko saanut maanantaikappaleen vai onko nää kangasjutut se halvan hinnan kirous..? Teknisiltä ominaisuuksiltaan = kulkevuudeltaan oon meinaan ollut näihin todella tyytyväinen enkä osaa ees kuvitella enää et vaihtaisin muuhun. Nyt vaan mietin korjautanko vaunut vai ostanko uudet tilalle...... :/ Varsinkin kun tosiaan vanhempi muksu on melkein 3v eli pian siirryttäneen kumminkin yksösiin jalkalaudalla....? Plääh...
  19. ^Nelly koodit oli voimassa vain 31.1. asti . Ite en uskonut oikein tuohon lahjakorttiarvontaan, joten vastasin niihin BonaHulina-arvontoihin tai mitä olivatkaan ja sain 3 bodya . Nyt tulin etsimään Libero-koodeja, kun pesunesteistä saa nyt kolminkertaiset pisteet. Vink. Edit. Siis YHDESTÄ koodista triplat. Tässä kooditkin.. Sinkkivoide 16787 (2 kpl yhteensä, 1 kpl/60pv sis max) Puhdistuspyyhkeet 1 paketti 60523 (10 pkt, 4 kpl kerralla/30 pv sis?) Puhdistuspyyhkeet 2-pack 60547 (? pkt) Puhdistuspyyhe mini/kasvot ja kädet 23525 (5 pkt) Öljy/hoitoöljy 60462 (4 kpl) Bubble bath/Kylpyvaahto 16763 (4 kpl) Pesuneste 200 ml 60509 (4 kpl) Pesuneste 400 ml (2 kpl) Shampoo 60486 (4 kpl) Perusvoide 61124 (4 kpl) Baby lotion/Kosteusvoide 61148 (4 kpl) Kertakäyttöiset ruokalaput 32172 (5 pkt) Kertakäyttöiset hoitoalustat 32158 (5pkt) Jätepussit vaipoille 41093 (5 pkt) Vauvan vanupuikot 37539 (3 pkt) Liivinsuojat valkoinen 60400 (4 pkt) Liivinsuojat ihonvärinen 23310 (4 pkt)
  20. Vinkiksi, nyt on Liberon pistekauppaan tullut taas legoja, niitä pikkupusseja ja viimeksi ne kai aika nopsaan loppuivat? Ite en ainakaan keksi mitään tilattavaa sieltä niin noi on hyviä meidän ei-enää-niin-vauvoille .
  21. Mulle on tullut hinku uusiin vaunuihin. Syy: esikoinen (92cm) ei mahdu kohta mukavasti nukkumaan nykyisissä.. Meillä on siis Z-linen Jule Twinit ja oon ollut hinta-laatusuhteeltaan niihin kyllä tyytyväinen, mutta pari asiaa harmittaa: - turvavaljaiden korkeutta ei voi säätää = esikoisella turvavaljaat lähtevät lapaluiden kohdalta eli valjaat valuvat aina kyynärpäihin.... - ostoskassitila alhaalla on jaettu kahtia eli alaosassa on kaksi lokeroa ja mielestäni ne on kauhean pienet, tai luulen et tykkäisin yhtenäisestä alakopasta enemmän Nyt olisi siis hakusessa vierekkäin istuttavat, joissa makuutila olisi mahdollisimman pitkä. Olisiko ehdotuksia/ tietoa, en äkkiseltään googlettamalla löytänyt.. Sen verran muuten noista halpiksistamme, että en oo kokenut yhtenäistä kuomua lainkaan ongelmalliseksi. Meillä on se käytännössä aina lasten päällä eikä esikoinen oo ollut moksiskaan siitä, että kuomu on päällä. Kuomussa on kurkistusaukko, jota usein pidän auki niin näen esikoisen puuhat. Mä mietin Z-line Jule Twinejä, Carenan Double Swingejä ja Babywelttejä noista halvemmista mut Carenat hylkäsin puhtaasti siitä syystä, että kun niitä näkee liikenteessä niin paljon, niin niissä on lähes järjestäen kaikissa ne jalkalistat rispaantuneet eli näyttävät kamalilta.. Ei vaikuta toki käyttöön mut mun silmään otti liikaa.
  22. Ketjun aloittajalle: minkä kokoinen olet, kiinnostaako käytetty puku, vaikka vuokrata halvalla? (oma valko-puna puku 38/40 "homehtuu" kaapissa.. )
  23. Easywalkereihin minäkin olen jostain syystä mieltynyt, mies taas ei ole (ei tykkää jalkalistasta). Lisää kokemuksia mieluusti lukisin! Ja toki otan mielelläni vinkkejä vastaan, mistä nää sais edullisesti ostettua....
  24. Kvam ja/tai muut tarvitsevat: multa liikenisi Neocate tai Nutrilon soija -purkkeja edullisesti. Haluaisin siirtyä Neocatesta kokonaan tuohon Nutrilon soijaan, mutta noita NC purkkeja on tuhottomasti kaapissa! Pelkään että soijissakin päivämäärät paukkuu ennen kuin ehdimme ne juoda.. Eli jos tarvetta on kellään, laita yksityisviestiä. Mä oottelen lääkärikäyntiä, jotta saan mielipidettä tuohon korvike ja 1 v -asiaan. Eli poika täyttää nyt vuoden ja mietin juurikin tuota siirtyäkö kaupan soijamaidolle vai jatkammeko apteekin soijamaidolla jne. Katsotaan..
  25. En löytänyt aihetta ja alkaa olla ajankohtainen eli miten huolehditte vauvanne hampaista? Tutista on käsittääkseni suositeltu luovuttavan 1 v ikään mennessä, ettei vaikuta purentaan. Koskeekos tuo tuttipulloakin? Hammaspesut olisi aloitettava kun eka hammas puhkeaa - mites se tehdään? Keskustelua hampaiden huolenpidosta siis!