arla

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About arla

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Sveitsi
  1. En saanut mitään kummempaa lahjaa enkä kyllä osannut kaivatakaan, herkkuja kyllä kantoi sairaalaan ja kotiinkin oli varannut kaikenlaista ja oli siivonnut. Ehkä erilaisessa elämän- ja rahatilanteessa olisi jotain tuonutkin, taidettiin asiasta puhuakin esikoista odottaessa mutta ihan riittävästi meni rahaa kaikkiin muihin hankintoihin.. Oon kyllä vihjaillut että joskus kun on varaa, olisi kiva saada se Kalevala-korun äiti-lapsikoru vaikka äitienpäivälahjaksi..
  2. Me käytiin syksyllä Milanossa lasten kanssa, tosin mentiin junalla Sveitsistä sinne ja oltiin vain yksi yö.. Mutta sen verran ainakin voin sanoa että siellä ovat tosi lapsiystävällisiä ainakin kaikki keihin me törmättiin, busseissa pääsi hyvin kulkemaan vaunujen kanssa mutta raitiovaunuihin ei päässyt (meillä tosin tuplarattaat). Busseihin ostetaan etukäteen liput kioskeista. Ravintoloissa ei välttämättä ole syöttötuoleja mutta teidän lapset onkin jo sitten sen verran isoja ettei taida olla välttämättömyys.. Kaikissa ravintoloissa missä me käytiin löytyi lastenlista. Vaippoja (mikäli tarvitsee) löytyy apteekeista ja ruokakaupoista, meille tuotti ongelmia löytää ruokakauppaa mutta apteekeissakin ovat ihan kohtuuhintaisia ja niitä löytyy joka kulmasta Tässä nyt jotain..
  3. Ekassa synnytyksessä tulppa irtosi isona klönttinä sairaalassa n.12h ennen kuin poika syntyi rv 42+1, toisella kertaa irtosi isoina paloina 2 päivää ennen synnytystä eli 40+1 irtosi.
  4. Kaikkia tuli kokeiltua mutta eivät kyllä auttaneet...
  5. Molemmissa synnytyksissä olisin halunnut, ensimmäisessä yritettiin laittaa viisi kertaa muttei saatu laitettua oikeaan kohtaan (ei mikään miellyttävä kokemus..), toisessa ei ehtinyt. Molemmissa sain sitten paracervikaalin ja se kyllä auttoi!
  6. Esikoinen syntyi 42+1, synnytys käynnistyi supistuksilla muutama tunti ennen sairaalalle sovittua käynnistysaikaa, piti tosin vielä vähän autella siinä cytoteceilla kun ei oikein supistukset lähteneet kunnolla avaamaan. Kesto noin 17h. Kuopus syntyi 40+3 spontaanisti supistuksilla. Kesti n. 4h.
  7. Moikka! Löysin tälläisen ketjun kun uutena tätä foorumia selailin ja ajattelin hypätä mukaan, ollaan puoli vuotta asuttu Sveitsissä ja vielä ainakin puoli vuotta asutaan, miehen työn takia, itse vietän päivät kotosalla kahden pojan kanssa (2v9kk ja 1v6kk). Nyt ollaan juuri Suomessa joululomalla, tammikuun alussa takaisin.. Kiva päästä kuulemaan toisten kokemuksia ulkomailla olosta lasten kanssa! Heti tuosta d-vitamiinista, en ole apteekista löytänyt mitään tippoja, tosin en kovin aktiivisesti ehtinyt etsiäkään kun sain Suomesta tuliaisina pullon Jekovittia Syksyllä aloin antamaan kun aurinkoa ei enää riittänyt koko päiväksi, ja maitoonkaan sitä kun ei lisätä kuten Suomessa.. En tosin mistään paikallisista suosituksista tiedä, sen verran vähän aikaa kuitenkin loppujen lopuksi tuolla ollaan niin ollaan menty ihan Suomen suositusten mukaan (niin pitkälle kuin voidaan), pojatkin kuitenkin niin isoja ettei mitään neuvolakäynninkorvikkeitakaan Sveitsissä tarvitse käydä vaan nyt tässä lomalla käydään neuvolassa ja sitten taas kun kesällä tullaan.