almukka

Aktiivijäsen
 • Content count

  1523
 • Joined

 • Last visited

About almukka

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tämän voi poistaa http://www.vauva.info/foorumi/topic/23052-hyv%C3%A4n-mielen-p%C3%A4iv%C3%A4kirja/#entry2075078
 2. Oon muuten huomannut saman, että märät yöt on lisääntynyt eskarin alkamisen myötä. Taitaa eskaripäivä viedä niin energiaa, että unikin maittaa ja on syvempää.
 3. Meillä lääkitys edelleen, on selkeästi auttanut, mutta ei ole vieny kastelua kokonaan. Ennen lääkitystä kasteli joka yö, nyt voisi sanoa, että viikosta puolet öistä on märkiä. Mutta aika tarkka saa olla lääkkeen kanssa, että sitten menee nukkumaan sen puoli tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen.
 4. Meillä on kohta 6-vuotta täyttävä joka yökastelija. Vuosi sitten puhuin neuvolassa asiasta, laittoi hälytinpatjajonoon jossa ollaan edelleen. Ja kehoittikin menemään omalääkärille. Siellä kävimme ja lääkäri melkein nauroi meidät ulos sieltä kun puhuin lääkityksestä. No, katseltiin puoli vuotta eteenpäin ja tyttö pissaili lähes joka yö sänkyynsä. Loppuvuodesta menimme yökasteluun erikoistuneelle lääkärille joka määräsi cystriniä. Tytöllä oli siis kesän ja syksyn aikana tullut myös päiväkastelua. Cystrin auttoi siihen eikä sitä käytetty kuin 3-4 kk ja päiväkastelua oli hävinnyt. Mutta edelleen kasteli sänkynsä joka ikinen yö. Nyt juuri viime viikolla kävimme uudestaan samalla lääkärillä, nyt määräsi minirin- lääkityksen. Sekä laittoi lähetteen ultraan jossa katsotaan onko jotain rakenteellista. Miniriniä käytetty neljä yötä ja auttanut heti! Kokeilimme jo pienempää annostakin ja sekin tuntuu tehoavan. Nyt vaan toivotaan, että se olis tässä Kai tiedätte että yökastelijat voi saada alle 16-vuotiaan vammaistkea Kelasta? Muoks. Niin joo olihan siitä tuossa puhetta. Lääkäri teki meille hakemusta varten c-todistuksen ja sanoi, että riittää kun on hoidon piirissä ja kastelua hoidetaan jotenkin, kuitenkin ollut väh. sen 6 kk. Meillä kastelua ollut tähän asti joka ikinen yö.
 5. Ketjun aloittajana en ole itsekään tarkistanut miten omat lapset on syntynyt. No, kaksi nuorempaa on syntynyt kaksi päivää täydenkuun jälkeen ja vanhin laskevan kuun jälkeen.
 6. Löytyykö muita joiden jo kuivaksi oppineet lapset ovat alkaneet uudestaan kastella? Meidän reilu 5 vee on yökastelija, mutta nyt syksyn aikana alkanut todella paljon kastella myös päivisin. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että pissa tulisi ihan kokonaan housuun vaan pieniä lirahteluja päivän mittaan kuitenkin niin että housut kastuu. Neiti on kuitenkin ollut jo kauan päiväkuiva ja osannut käydä ajoissa vessassa, lukuunottamatta mielenkiintoisia leikkejä joita ei malttanut keskeyttää ja sitten se pissa on kunnolla tullut housuun. Pissatesti on tehty ja se oli negatiivinen. Nyt olemme menossa lastenlääkärille joka toivottavasti osaisi auttaa, sillä tämä vaiva alkaa niin paljon jo vaikuttaa menemisiin ja arkeen.
 7. Onpa muuten mielenkiintoinen tieto tuosta keliakiasta. Meillä tytön oireet (siis keksimmäisen) loppui kun ryhdyttiin käyttämään laktoosittomia tuotteita, hylakin käy jossain tuotteissa. Mutta anopilla on myös keliakia ja hänellä se tuli ilmi eräässä tutkimuksessa, missä juurikin tutkittiin keliakian yleisyyttä lähisuvussa. Hänen monella sisaruksellaankin on se. Ja kuten se laktoosi-intoleranssikin niin löytyy myös mieheltä. Ja mun isän sisaruksilla on keliakiaa ja multa itseltäkin on se tutkittu, mutta tiettävästi sitä ei ole. Tämä meidän nuorimmainen muuten ei ole laktoosi-intoleraatikko, oireet hiipui, mutta tytöllä on ollut kaikenlaista muuta vaivaa joista oireet on saattaneet johtua.
 8. Nostanpa aihetta vähän ylöspäin. Meillä reilu 5 vee tyttö on nyt kastellut öisin reilu puoli vuotta, ei ole ehtinyt missään vaiheessa yökuivaksi. Viime talvena kuitenkin kuivia öitä alkoi olla muutamia joten otettiin yövaippa pois eikä sitä nyt takaisinkaan viitsi ottaa käyttöön. Päiväkuiva on ollut siitä kahden vanhasta, mutta etenkin nyt syksyllä on tullut jo aika isoksi ongelmaksi päiväkastelu. Joka päivä tulee pyykkiä, niin päiväkodissa kuin kotona. Useimmiten kyseessä on pientä lirahtelua ja tytön itsensä mukaan ei ehdi vessaan ajoissa, mutta itse uskon ettei vaan viitsi. Minä itse alan vain olla todella kypsä tähän tilanteeseen, etenkin kun tiedän että tyttö tiedostaa hätänsä ja osaisi siellä vessassa käydä ajoissa. Virtsatesti on kerran tehty ja oli negatiivinen. Nyt on lisäksi ilmaantunut hyvin voimakas haju pissaan. Alkuun neuvolakin oli sitä mieltä, kuten itse myös, että johtuu päiväkodin aloittamisen aiheuttamasta stressistä (vaihtui siis kokopäiväiseksi osapäivähoidosta), mutta päiväkodissa on jo pitkään mennyt hyvin ja tyttö on siellä reipas, tosin välillä koettelee rajoja. Haastavaa tästä tekee senkin, ettei neiti suostu lääkärin vastaanotolla yhteistyöhän yhtään! pistää kaikin voimin hanttiin eikä suostu edes sanaa sanomaan, joten kiva siinä on lääkärin tutkia. Hälytinpatjaan ollaan neuvolan kautta jonossa ja nyt on tarkoitus kokeilla tuota palkintotaulukkoa, jos se vähän motivoisi neitiä nyt ainakin päivisin käymään ajoissa vessassa. Esikoisella ei moista vaivaa ole ollut ollenkaan.
 9. Mä olen aina käyttänyt kierukan kanssa kuukuppia eikä siitä mitään ongelmia ole tullut. Tosin itsekin alkujaan mietin tätä, mutta kuukuppikunnan sivuilta kävin lukemassa muiden kokemuksia eikä sielläkään tullut ilmi mitään mikä olisi voinut sen käytön estää.
 10. Tampereella ehdottomasti suosittelen Tarja Ruuskaa. Toimii Mehiläisessä, mutta on myös Taysin puolella lasten gastroenterologina. Erittäin asiantunteva ja kokemusta paljon. On hoitanut meidän molempia refluksikkoja ja tähystänyt nuoremman. Ja uskaltanen mainostaa, että fb:ssä toimii myös oma refluksilasten ryhmänsä josta saa valtavasti vertaistukea ja joskus ihan viisaita neuvojakin.
 11. Pakko oli tulla kommentoimaan tuota Usva nimeä, se nimittäin on ihana! Kuopukselle sitä nimeä suunniteltiin, mutta eipä tuo neiti sitten ollut yhtään sen näköinen, sai erään toisen luontonimen sitten
 12. Saa poistaa http://www.vauva.info/foorumi/topic/21405-el%C3%A4m%C3%A4n-tuuli/
 13. Tämähän on mielenkiintoinen aihe! Itselläni on yksi veli ja lapsuudessa leikimme paljon yhdessä, toki myös riitelimme. Nykyään välit ovat hyvät, mutta emme ole erityisen läheisiä. Toki olemme tekemisissä säännöllisesti ja veljeni on esikoisen kummi. Omista lapsista voin yllättyneenä sanoa, että tulevat todella hyvin juttuun keskenään. Kun keskimmäinen syntyi, odotimme valtavaa mustasukkaisuutta esikoiselta, mutta sitä ei koskaan tullut. Esikoinen ja keskimmäinen ovatkin tällä hetkellä kuin paita ja peppu, vajaan 3 vuoden ikäerosta huolimatta he tekevät kaiken yhdessä. Ja perheen pienin on otettu hyvin vastaan eikä keskimmäinenkään ole osoittanut mustasukkaisuutta tätä kohtaan. Ja vaikka esikoinen ja keskimmäinen ovatkin luonteeltaan hyvin erilaiset niin silti tulevat loistavasti toimeen keskenään. Jäin nimittäin itsekin pohtimaan tuota asiaa, että miksi jotkut sisarussuhteet ei vain toimi. Meillä nuo tytöt ovat kuitenkin niin erilaisia keskenään ja siitä huolimatta ovat toistensa parhaita ystäviä. Ja niin toivon, että tuo side mikä heidän välille on syntynyt kestäisi aikuisuuteen asti.
 14. On pitänyt paikkaansa. Esikoisesta tuli melko varma veikkaus ja kuopuksesta hyvin epävarma tyttöveikkaus, ultraaja ei silloin halunnut edes veikata enempää koska ilmeisesti se tyttöveikkaus on kuitenkin niin epävarma. Mutta oikein veikkasi silti.
 15. Meillä tykätään saunomisesta sen verran, että kaikki lapset ovat aikanaan päässeet saunaan siinä 3-4 kk iässä ensimmäisen kerran. Saunottelu on aloitettu alalauteella ilman löylyjä ja ensimmäinen vuosi on yleensä ollut ihan vain satunnaista saunottelua. Mutta nyt tuo nuorimmainenkin on 1- vuotiaana päässyt ylälauteille ja pieniä löylyjäkin ottaa, nauttii suunnattomasti. Pesuhuoneessa sitten istuu (jos pysyy paikoillaan) vadissa.