Iinuska

Jäsen
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Iinuska

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Hei! Minuakin kiinnostaisi Dubrovnik syyskuussa ja meillä on neiti silloin 1 v 3kk. Tarvitseekohan lapselle havrix tai tvinrix rokotetta? Uskaltaakolapselle antaa paikallista ruokaa? Neiti ei tykkä purkkiruuasta vaan on sormiruoan ystävä.
  2. Olisin todella halunnut tietää: - että yliaikaisuus voi todellakin olla riski - että käynnistys tehdään cytotecillä, joka on mahahaavalääke ja kielletty USA:ssa käynnistyksessä - että voiko synnytyksessä olla sikiöllä sykelaskuja ja mistä ne johtuu ja miten niitä tulkitaan - että sairaalassa ei ole yöllä ja viikonloppuna hätäsektiotiimiä eli valmiutta tehdä hätäsektio siinä 10 - 15 minuutissa - että hätäsektio ei olisi onnistunut alle puolessa tunnissa ko. sairaalassa - että anestesialääkäri päivysti kotona - että lastenlääkäri päivysti kotona - että lääkäri on voinut valvoa jo 20 tuntia päättäessään sinun ja lapsesi kohtalostasi - että päähän laitettava pinni kytketään STAN-laitteeseen joka on käyräkoneen sijasta tietokone joka tekee jotain laskelmia kestääkö lapsi vai ei ja että lääkäri tuijottaa vai koneen koodeja ja sitten ei osaakaan tulkita niitä - että Suomessa voi sairaalassa terve lapsi kuolla synnytyksessä - että juuri minun kohdallenikin voi sattua hirveä epäonni eikä jollekin toiselle - että hoitovirheet ja hätäsektioiden viivästymiset ovat liian yleisiä - ettei hyvään hoitoon voi luottaa jos haluat tietää: http://www.cytoteccase.com/ http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/10/siki...ta_1054206.html http://finohta.stakes.fi/NR/rdonlyres/CB56..._1920091757.pdf http://finohta.stakes.fi/FI/halo/katsaukset/stan.htm http://www.valvira.fi/tietopankki/ratkaisu...mat/huomautus_2 http://www.valvira.fi/tietopankki/ratkaisu..._ilmaiseminen_2
  3. Vastasin imetys (lypsin maitoa) + korvike ja kiinteät 4 kk iässä. Hyvin on kaikki sopinut mutta aika nirso tyttö on ( 7kk) ja syö pikkasen kerralla.
  4. Täällähän on hyviä vinkkejä. Meillä syödään vielä enimmäkseen pilttiä kun en ehdi, jaksa tehdä soseita kokonaan itse. Tyttö on pian 7 kk. Mutta jonkin verran teen lähinnä siksi että maistuu vauvalle paremmin. Laitan enemmän lihaa ja kalaa kuin purkeissa on. Ja hinta on ihan eri luokkaa. Ja tosiaan lasipurkkeja on hirveät määrät!
  5. 5 viikon jälkeen osittaisimetyksellä. Pysyivät sitten kyllä sen jälkeen 3 kk poissa ja alkoivat taas.
  6. Ei vielä kun kuulemma ei ole ollut varaa. Mutta hän oli touhussa mukana perhehuoneessa niin siinä lahjaa kylliksi.
  7. Meille on tehty 4 hoitoa. 3 kertaa ICSI pitkällä kaavalla eli jarrupiikeillä ensin sammutettiin. 1 ICSI lyhyellä kaavalla orgalutran, menopur ja pregnyl tuotti parhaat alkiot.
  8. Minulla endo löytyi vasta ultrassa, clomihoitojen jälkeen tuli munasarjakysta. Lääkäri sanoikin että clomit voi joskus räjäyttää endon... Eli clomihoidoilla mentiin kohdallani ojasta allikkoon. Laparoskopian jälkeen suositeltiin heti ivf- hoitoja. Suoli oli mm. liimautunut kohtuun kiinni. Mulle on tehty 4 ivf-hoitoa. Kolmessa päästiin siirtoon ja raskauksia lähti kaksi ja molemmista täysiaikainen vauva. 3 Hoitoa pitkällä hoidolla eli jarrupiikeillä mutta paras tulos tulikin lyhyellä hoidolla ja parhaan laatuiset alkiot, joista jäi vielä pakkaseenkiin. Endoni oireili vain joskus nuorena kovilla menkkakivuilla ja runsailla kuukautisilla. Yli 25 vuotiaana ei juurikaan enää kipuja. Endo oli yllätys siis. Puoli vuota sittensektiossa todettiin että kiinnikkeitä ei ole eikä suoli ole enää kiinni kohdussa. Raskaus siis paransi tilaani. Lasta yritettiin luomusti ensi ja sitten 3 vuotta hoitoja. Yhteensä meni 7 vuotta ennen kuin lapsi kotiin. Jaksamista kaikille yrittäjille.
  9. Molemmat meni oikein. Tai poikaa ei kerrottu mutta itse tulkitsin pojaksi. Lisäksi oli vahva tunne sukupuolista itsellä.
  10. Minulla oli suunniteltu sektio viikolla 38 + 1. Ns. pelkosektio synnytystrauman vuoksi. Esikoinen kuoli synnytyksessä hapenpuutteeseen lääkärin virhearvion vuoksi. Sektio sujui hienosti. Epiduraalin laittaminen hieman sattui ja sen jälkeen kun verenpaineet romahti yökötti rajusti kunnes sain lääkettä, joka tasoitti verenpaineen. Hauska juttu oli se, että jalkani tuntuivat jääneen puudutusasentoon, luulin että jalka on koukussa ja en muka jaksanut kannatella sitä vaikka se oli suorana. En tuntenut juurikaan mitään ennen kuin vauva kaivettiin ulos, tuntui vähän heilutteluna ylämahassa. Vauva parkui heti, näytetiin pari sekuntia VAIN minulle ja vietiin lämpökaappiin iskä ja lastenlääkäri seuranaan. Terve tyttö, 9 pisteet. Toivoin tosi nopeasti. Kipua oli seuraavana päivänä kun ilmaa kertyi vatsaan. Sitten kun vatsa oli toiminut niin kaikki ok.Lääkityksellä kuriin heti. Laparoskopian jälkeen olen ollut paljon kipeämpi ja pitkään. Kotona en tarvinnut enään kipulääkettä kuin pari panadolia varmuuden vuoksi. Haava parani nopeasti. Haavan seutu oli pitkään tunnoton, joten tikkien poisto ei tuntunut miltään. Sektio oli paljon helpompi kokemus kuin luulin. Maito nousi kolmantena päivänä. Alatiesynnytykseen jos vertaan niin hormonihöperrysm ei ollut ihan samaa luokkaa mutta vaikea verrata kun oli niin poikkeukselliset olosuhteet Mutta pääasia oli saada tyttö onnellisesti maailmaan ilman että hänelle tuli riskejä.
  11. Poikaa odottaessa alkuraskaudessa kokoliha yökötti. Söin hk:n sinistä lenkkiä kun mies söi pihviä. Tyttöä odottaessa himoitsin pizzaa.