piiku78

Aktiivijäsen
 • Content count

  687
 • Joined

 • Last visited

About piiku78

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Meillä oli liivit mukana, kun oltiin 1,5vuotiaan kanssa reissussa. Oltiin Krabilla ja liikuttiin sieltä päivittäin pitkähäntäveneillä lähisaariin. Tehtiin myös jokunen päiväretki vähän pidemmälle isommilla veneillä, mutta niissäkin liivit oli tosi jees, koska retkiin sisältyi mahdollisuus snorklata ja poika pääsi sitten mereen kelluttelemaan liiveissään, kun me vanhemmat vuorotellen kävimme kaloja ihmettelemässä. Meidän poika oli ihan superrohkea veden suhteen ja hyppi altaaseen aina kun tilaisuus koitti. Jotenkin mun mieltä rauhoitti se, että veneessä oli ne liivit päällä. Mutta sitten taas automatkat vedettiin vaan ihan aikuisen sylissä ilman mitään turvaistuimia. Joten mitään logiikkaa tässä meidän turvallisuuteen liittyvissä kuvioissa ei todellakaan ollut.
 2. Mä olen aina kauhistellut töissä (päiväkodissa) sitä sokerin määrää, joka esim. välipaloilla on tarjolla. Lähes joka päivä on kiisseleitä ja marjapuuroja, jotka on tosi makeita. Samoin maustettu jogurtti. Me ollaan usein toivottu, että olisi enemmän ruisleipä+leikkele/juusto tai kasviksia tarjolla. Mutta ilmeisesti olisi niin paljon kalliimpaa. Kiisselit eivät todellakaan montaa marjaa pidä sisällään, vaan ovat enemmänkin sellaisia mehukeittoja. Meillä kaupunki taitaakin keikkua sen listan kärkipaikoilla, jotka tarjoavat ruuat pienimmillä euromäärillä... Välillä tosi kateellisena luen juttuja siitä, miten luomu-/lähiruokaa on joissain paikoissa tosi hienosti tarjolla ja ruokiin on oikeasti panostettu. Hyvin moni 2-vuotias aloittaa päivähoidossa (meillä ei ole pienmpiä) niin, ettei ole vielä juurikaan mitään sokeriherkkuja syöneet. Ja selvästi monissa perheissä ruoka-asioita/terveellisiä elämäntapoja pohditaan paljon. On tosi harmi, että tällaisille perheille joutuu kertomaan, että meillä on tarjolla melko luokattoman huonoa ruokaa.
 3. -Mimmu- Meillä on Cybexin Pallas ollut nyt käytössä pari vuotta. En ole kyllä muita istuimia käyttänytkään, joten vertailukohtaa ei ole. Mutta meillä on tykätty siitä, että saa tarvittaessa helposti siirrettyä autosta toiseen (esim. isovanhempien käyttöön kyläillessä siellä). Tosin kannattaa aina katsoa etukäteen, että turvavyöt ovat riittävän pitkät, kaikkiin autoihin istuinta ei saa laitettua. Kankaat on irroitettu kerran pesuun, ovat säilyneet hyvinä käytössä. Meillä poika tykkäsi heti palkista, ei protestoinut sitä vastaan. Tykkäsi myös siitä, että näki ympärilleen hyvin, kaukalossa kiukkusi aina tosi paljon.
 4. scala: kyllä muistaminen on aina sopivaa! Oli se sitten joku lapsen piirtämä kortti tai pikkuinen lahja, niin kyllähän se aina mieltä lämmittää! Ja tärkeää on myös muistaa lahjojen antamisen ohella kertoa, kuinka kovasti hänestä on tykätty.
 5. Kävin raskausviikolla 23. Rakenneultrassa selvisi, että lapsella on huulihalkio ja halusimme omakustanteisesti hiukan lisätutkimuksia asiasta. Bruno oli selvästi "innoissaan" siitä, että oli jotakin vähän tavallisesta poikkeavaa ihmeteltävää. Tarkasti kävi läpi rakenteet, erityisesti sydäntä tutkittiin pitkään. Selitti hyvin ymmärrrettävästi kaiken ja saimme paljon uutta tietoa (rakenneultran jälkeen olimme käyneet myös Naistenklinikan sikiötutkimusyksikössä ultrassa, josta jäi hyvin sekava ja surullinen olo). Käynti oli positiivinen ja olimme tyytyväisiä, että menimme. Bonuksena pääsimme vielä samaan hintaan 3 viikkoa myöhemmin uusintaultraan, kun hän ei ekalla kerralla saanut vauvan asennon vuoksi mielestään tarpeeksi hyviä kasvokuvia. Halusi odottaa tuon 3 viikkoa, jotta kokoa ja kasvua voidaan kunnolla verrata aiempaan käyntiin. Hän on liikkeissään hyvin nopea. Tuntuu, että hän löytää kuvaruudulle hetkessä sen, mitä etsii. Mutta meille ei jäänyt mitenkään liukuhihnaolo, vaan saimme yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua.
 6. Kelakorvauksen saa vielä viikon 24 jälkeen, jos tutkimukselle löytyy syy. Eli jos lääkäri kirjaa jonkinlaisen diagnoosin kuten vuoto, voi Kela myöntää korvauksen. Ne kuitenkin aina erikseen käsitellään ja rahat palautetaan myöhemmin, jos on korvaukseen oikeutettu. Kela korvaa max. 2 käyntikertaa. Näin minulle oheistettiin heinkuussa.
 7. Katselin vaan Finnmatkojen omaa tarjontaa. pääteltiin myös, että eiköhän sieltä isompiakin autoja saa. Taidetaan katsella vasta paikan päällä, kun varmaan vaan päiväksi tai pariksi auto otettaisiin.
 8. Ainakin matkatoimiston kautta saisi vuokrattua myös turvaistuimen lapselle (olikohan 7euroa/vrk), jos vuokraa auton. Me vielä pohditaan asiaa, ei olla valmiiksi autoa vuokrattu. Kivahan se ois. Toisaalta, meitä on 4 aikuista ja 3 alle 3-vuotiasta reissussa. Yhteen autoon ei mahduta, kun mitään tila-autoja ei näyttänyt olevan tarjolla. Mä oon sellainen jännittäjä, etten kyllä itse suostu ajamaan vieraassa autoilukulttuurissa. Ehkä kyysissä kuitenkin uskallan olla...
 9. Eppa, kiitos viestistä! Ollaan parin viikon päästä suuntaamassa samaan hotelliin viikoksi! Ihan mahtavaa kuulla, että olette tykänneet! Oliko teillä rattaita vuokrattuna vai onko teidän pojat jo sen verran isoja, ettette tarvinneet? Mietitään, että kannattaako ottaa omia matkarattaita lennolle rikkoontumaan vai vuokraisiko hotellilta. On vaan niin hankalaa, kun ei yhtään tiedä niiden rattaiden laatua... Oliko hotellin lähellä paljon palveluja? Ruokakauppaa, ravintolaa yms? Meillä ei ole aterioita hotellipaketissa, joten toivottavasti läheltä löytyy kivoja paikkoja. Oliko huoneessa mitään kokkailumahdollisuutta? Matkakuume lähti heti kovaan nousuun, kun luin sun kuulumiset reissusta!
 10. Ärsyttää! Päädyttiin tänä kesänä varaamaan valmismatkan Finnmatkoilta. Lennot on Norwegianin hoitamana. No nyt sitten tutkin, että paljonko saa olla tavaraa mukana yms., niin selvisi, että lentoyhtiö ei ota MITÄÄN VASTUUTA rattaista. Rattaat tulisi olla pakattuna KOVAAN pakkaukseen lennon ajaksi, jotta he suostuvat korvauksiin. Mikäköhän olisi sellainen kova pakkaus, ihmettelen vaan? Viime vuonna reissattiin Thaimaassa ja Singaporessa. Lennettiin Tigerin ja Lufthansan lennoilla. Molemmilla yhtiöillä rattaat sai pitää portille saakka ja mitään erityisiä pakkailuja muovipussiinkaan ei tehty. Takaisin tullessa oli yksi pieni osa irronnut. Tämä meni vakuutukseen ja saimme huollettua rattaat helposti loman jälkeen lentoyhtiön piikkiin. Tosi masentavaa, kun melkein aavistan, että meidän porukassa jollain rattaat hajoaa lennolla. Uskomatonta, että lentoyhtiöllä ei ole mitään vastuuta ja kun ei ole itsekään oikein mahdolisuutta siihen vaikuttaa millaista käsittelyä rattaat pakkauksessa ja kuljetuksessa tulevat saamaan.
 11. Kyllä meidän päiväkodissa ainakin jokainen ehtii herkun kahvitauolla nauttimaan, vaikkei koskaan saman pöydän ääreen yhdessä ehditäkään. Kaikki herkut kyllä kelpaa, vaikka joulun aikaan joskus on vähän turhankin paljon tarjontaa suklaarasioista. Joskus ollaan saatu sellaisia pikkuisia herkkukoreja, joihin on kerätty monenlaisia herkkuja (suklaapatukoita, keksejä, teetä) ja joskus on mukana ollut esim.käsivoidetuubi. Kivoja juttuja on olleet myös pienet kuohuviinipullot, glögi, servetit, kynttilät. Niistä pääsee aina eroon. Ahdistusta aiheuttaa kaikki tontut yms. joulukoristeet, joille on haasteellista löytää käyttöä, jos eivät ole oman maun mukaisia.
 12. Kerhotoiminta on kunnille todella paljon edullisempaa järjestää kuin päivähoito. Tästäkin syystä sitä pyritään kehittämään ja tarjoamaan niille, jotka eivät tarvitse lapselleen hoitoa vaan enemmänkin virikkeitä/toimintaa/vertaisryhmää. On hyvä muistaa, että päiväkodissa lapsen hoitopaikka maksaa kunnalle kuukaudessa yli 1000 euroa. Jotenkin itse koen, että olisi aika Suomessakin alkaa puhua lapsen subjektiivisesta oikeudesta varhaiskasvatukseen (joka voisi perheen tarpeen mukaan olla sitten kerhossa tai päiväkodissa) ja se oikeus kokopäivähoitoon voisi olla enemmän tarveharkintainen. En tiedä. Vaikeita asioita. Päiväkodissa itse joskus koen haastavana sen, että pieni (alle3v) tuodaan hoitoon pitkäksi päiväksi ja äiti jää vauvan kanssa kotiin. Osalle se sopii, mutta jotkut lapset muuttuvat selvästi itkuisiksi ja kokevat olevansa ihan väärässä paikassa. Mutta uskon, että vanhemmat kyllä itse tietävät, mikä heille on paras vaihtoehto. Mutta meillä ainakin on määräys, että johtajien tulee keskustella vaihtoehdoista perheiden kanssa, kun vauva syntyy. Tästä ei kannata kenenkään hermostua, se vaan on ylempien tahojen ohjeistus.
 13. Bambi: ihan nimellä Lindex-kirppis se löytyy, se on suljettu ryhmä, eli pitää pyytää kutsua jäseneksi. Siellä on kyllä välillä melko viihdyttävää menoa, ihan senkin takia tulee seurattua
 14. Me oltiin heinäkuussa omatoimimatkalla Singaporessa ja Thaimaassa, mukana 1v 7kk ikäinen poika ja me vanhemmat. Thaimaassa oltiin 10 vuorokautta Krabilla. Pitkät lennot (12 tuntia) osuivat yölle, päivälennolle en oman hulivili-poikamme kanssa lähtisi. Nyt suurin osa ajasta kului nukkuen. Lennoista selvittiin hengissä ja melko pienellä päänsäryllä, vaikkakin se välillä vaati pitkää pinnaa ja loputtomasti hauskuutusta ja viihdykettä. Ahtaissa tiloissa paikallaan oleminen ei ole mitään mukavaa hommaa! Krabilla oli heinäkuussa hyvin hiljaista. Hotellistakin vain osa oli käytössä. Oli mahtavaa, ettei ollut sellainen turisti-hulina, mutta toisaalta taas asiassa oli omat huonotkin puolensa. Esimerkiki hotellin viereiset kioskit, pesulat ja hoitolat olivat auki miten sattui, kun asiakkaita ei juurikaan ollut. Välillä täytyi sitten hypätä tuk-tukin tai taksin kyytiin hakemaan ruokaa ihan keskustasta. Vaippoja, vauvan ruokia, maitoja yms. näytti olevan valikomassa hyvin. Me ravintolassa saatiin pojalle aina maitoa tilattua ja ruokalistalta löytyi mieluisia annoksia. Kotoa mukana oli joitain puuropusseja, joita sitten vedekeittimellä keitettyyn pulloveteen sekoiteltiin välillä iltapalaksi. Meillä tuoreet hedelmät ja niistä tehdyt mehut oli tosi mieluisia, joten välipajoja ja nestettä sai niistä helposti. Me käytettiin takseja ja tuk-tukeja päivittäin. Turvaistuimia ei ollut, ei asiasta siellä osannut stressata. Pakko oli vaan päästä jotenkin liikkumaan. Matkarattaat oli mukana, mutta ei niillä kaikkialle oikein päässyt kulkemaan. Mukana oli myös pelastusliivit pojalle. Käytiin aika paljon venereissuilla läheisiin saariin ja niissä liivit oli tosi kätevät. Pitkähäntäveneisiin joutui aina kahlailemaan ja tuntui, että liivien kanssa oli tosi turvallinen ja rento fiilis liikkua vesillä. Ilman en olisi uskaltanut kyseisiä reissuja tehdä, koska poika oli niin hulluna mereen, että hyppi veteen aivan päättömästi. Auringolta kannattaa suojautua tosi hyvin! Pilvisinäkin päivinä pääsee palamaan hurjan helposti. Pitkähihainen UV-suoja paita ja lierihattu oli tosi hyvä yhdistelmä. Vaikka välillä vaadittiin pitkää pinnaa, oli loma ihan huippukokemus. Koska tahansa lähtisin uudelleen!
 15. Meillä myös nuo Peg Peregon Si:t. Ollaan tykätty kovasti, ei mitään pahaa sanottavaa. Tosin ei myöskään kokemuksia muista matkarattaista, joihin voisi vertailla.