Liisa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1711
 • Joined

 • Last visited

About Liisa

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2915 profile views
 1. Mä en ole kokenut päiväkodin herkutteluita millään tavalla ongelmaksi. (Esikoinen sai ekan kerran karkkia yli 3-vuotiaana eli en nyt ihan löysimmästä päästä ole herkkujen suhteen.) Ajattelen tässäkin asiassa, että kohtuus kaikessa.
 2. Meillä lapset aloittivat samassa ryhmässä mutta ovat nykyään eri ryhmissä ihan ikiensä puolesta ja hyvin toimii. Eivät suuremmin kaipaa toisiaan päiväkodissa.
 3. Meidän kunnassa päiväkodit ovat karkittomia, mutta synttärinä saa kyllä viedä jotain tarjottavaa eli vaikka jätskiä tai keksejä. Keksejä ollaan sitten viety poikien synttärinä ja myös nimpparina. Synttärisankarille lauletaan, saa valita mitä leikkejä sinä päivänä leikitään ja lapsi saa lisäksi kortin. Tykkäämme nykyisestä tilanteesta.
 4. Vieläkö tuo Popin outlet on olemassa?
 5. Onko kenelläkään kokemusta yöjunassa reissaamisesta (Turku-Rovaniemi) pienten lasten kanssa? Meillä on siis 1- ja 3-vuotiaat pojat. Onko junissa yleensä pottaa vai pitäisikö sellainen ottaa mukaan? Meidän kolmevuotias ei suostu käymään pytyllä ja muutenkin vessassa käyminen vieraissa paikoissa on vielä hirveän hermostuttavaa puuhaa sen mielestä.
 6. Meidän pojat menee syyskuussa päiväkotiin. Pienempi on 1 v 4 kk ja isompi 3 v 4 kk. Isompi selvästi jo kaipaakin ihan eri tavalla ohjelmaa, tekemistä ja seuraa, mutta pienempi tietysti viihtyisi vielä varsin hyvin ihan äidin seurassa. Mä en vain suoraan sanottuna jaksa enää olla kotona, johan tässä on 3,5 vuotta jo oltukin. Palaan siis töihin, tai no en varsinaisesti palaa kun menen uuteen työpaikkaan.
 7. Ai katos, toinenkin ketju. No, katsonpa sieltäkin... Ida-Mari: Ollaan menossa vähän vielä Rovaniemeä pohjoisemmaksi, tai oikeastaan koillisemmaksi, ihan itärajalle.
 8. Onko jollain lastenruokamerkillä joku kampanja nyt menossa? Muistelisin, että maaliskuussa piti alkaa.
 9. Mäkin kaipaisin tänne lisää vinkkejä, mitkä olisi kivoja kohteita pienten lasten kanssa matkustaville! Me mennään ensi kesänä Itä-Lappiin ja pojat on silloin 1- ja 3-vuotiaita. Mitään suuria huvipuistoja ei vielä kannata koluta, vaan todennäköisesti ihan tavallinen leikkipuisto on enemmän heidän makuunsa. Tarkoituksena on ajaa täältä lounaisrannikolta Keski-Suomen kautta pohjoiseen ja tulla länsirannikkoa pitkin takaisin. Muutama yö ollaan sekä mennessä että tullessa matkanvarrella ja varsinaisessa kohteessa kolme tai neljä yötä. Mihin kannattaa poiketa - missä on parhaat leikkipuistot, eläintarhat, kahvilat, ruokapaikat, lastentarvikkeiden kirpputorit jne...? Voisiko muuten tuota otsikkoa vähän muokata koskemaan yleensä pienten lasten kanssa lomailua, ei pelkästään vauvoja?
 10. Meidän alle 3-vuotias tykkää pelata muistipeliä, Teletappidominoa ja rakennella tasapainokaktusta: Muitakin pelejä voisi kokeilla. Keskittymiskyky ei vielä ole mitään huippuluokkaa luonnollisestikaan. Lisäksi tuo tykkää pelata mm. iPhonella Bike Paronia ja Angry Birdsiä ja on niissä aika hyväkin.
 11. Mä en vielä edes harkitse jättäväni tuota toukokuussa kolme vuotta täyttävää poikaa yksin pihalle. Äkkiäkös se tuosta vilahtaa tielle jos näkee jotain kiinnostavaa: Normaalisti se osaa varoa autoja ja pysyy hyvin pihalla, mutta riski on kuitenkin ihan hirveän suuri. Nykyään kuitenkin pystyy olemaan pihalla niin, että poika touhuaa omiaan ja mä vaikka kolaan lunta tms. kun vielä viime kesänä sen mielestä oli hurjan hauskaa mennä koko ajan karkuun, eikä silloin pihalla pystynyt tekemään mitään hommia niin että poikakin oli mukana.
 12. Iltapalalla pikkuveli känisi jotain, ja Aapo (2 v 9 kk) tokaisi "Voi kärsimys!" ja pyöritteli silmiään. Tuolta tulee kyllä päivittäin tosi hyviä juttuja, kun vain muistaisi kirjoittaa ne aina ylös...
 13. Me ollaan kokeiltu jos jonkinlaisia rukkasia, ja parhaat on Peukalopotit! Ne on tarpeeksi lämpimät ilman alushanskaa, ne saa helposti käteen ja ne myös pysyy kädessä. Ihan huiput!
 14. Meillä on kaksi lasta eikä enempää tule. Esikoisen syntymä mullisti meidän koko elämän. Toisen kanssa oltiin jo totuttu lapsiperhe-elämään aikatauluineen, lyhyine iltoineen jne. eikä se ollut enää mikään shokki. Hankalinta on jakaa huomiota molemmille, varsinkin kun isompikin on vielä pieni ja kaipaa paljon syliä ja leikkiseuraa. Muoks: Tosin kahden kanssa kotoa lähteminen on ihan oma operaationsa. Varsinkin nyt talvipakkasilla tulee helposti jämähdettyä kotiin, kun jo pelkkä kahden lapsen pukeminen (isompikaan ei pue vielä itse) tuntuu välillä melkoiselta urakalta...
 15. *OÄ*: Kyllä mä toisin ne lelut ehdottomasti takaisin jossain vaiheessa, tuntuisi melkoiselta haaskaukselta jos niitä ei enää otettaisi käyttöön. Meillä ei ole roskikseen heittämisellä uhkailtu, vaan jos poika vaikka heittelee leluja tms. niin sanon että jos vielä teet noin niin lelu otetaan pois ja nostetaan kaapin päälle tai viedään varastoon. Kun näin on tehty, poika saa hirveän hepulin, itkee ja parkuu ja pyytää lelua takaisin... Saa ne sitten myöhemmin kun lupaa ettei enää heittele niitä, joskus jo saman päivän aikana ja joskus vasta myöhemmin. En kyllä osaa neuvoa miten tehdä lapsen kanssa jota ei tippaakaan kiinnosta että lelut lähtee pois. Tutti- ja tissivieroitukseen sanoisin, että ensin vieroittaisin tissistä. Siinä voi tutti olla tosi suureksi avuksi, joten vasta sen jälkeen tuttivieroitus.