auria

Aktiivijäsen
 • Content count

  2038
 • Joined

 • Last visited

About auria

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

2222 profile views
 1. Meillä sama, ja nyt kun lapsi täytti 4, totean, että 3-vuotiaan kanssa oli paljon helpompaa ja hallittavampaa.
 2. Vauvavuosi oli karsea. 2,5-vuotiaan kanssa on ihanan helppoa, etenkin nyt kun hän oppi puhumaan eikä turhaudu jatkuvasti, kun tulee vihdoin ymmärretyksi. Meillä on suuritarpeinen ja allerginen lapsi. Toista emme ole uskaltaneet ajatellakaan.
 3. Aivan, en tuota ajatellut/tajunnutkaan, kun oma TSH oli selvästi korkeampi aikanaan. Kiitos tiedosta!
 4. Yleensä vajaatoimintadiagnoosia varten katsotaan molemmat arvot, mutta toki hyvä, että lääkitystä kokeillaan tästä huolimatta. Tyroksiinin pakkausselosteessakin muistaakseni suositellaan, että aloitusannos olisi yksi "aikuisten tabletti" eli siis neljä "lasten tablettia". Ehkä ei ollut aivan aiheeseen perehtynyt lääkäri? Aina välillä kyllä kuulee näistä aloitusannoksista, en tiedä mikä ajatus niissä sitten on.
 5. Meidän poika aloittaa 2 v 3 kk iässä päiväkodissa osa-aikaisena. Hoitoajat vaihtelee, mutta joka tapauksessa enemmän kuin 18 h ja vähemmän kuin 30 h on viikottainen hoitoaika. Aiemmin en olisi laittanut ja mielelläni olisin vielä venyttänyt aloitusta vaikka vuodellakin, mutta en enää saa kaikkia töitä mahtumaan iltoihin ja viikonloppuihin.
 6. ^ alle 2,5 on yleisin suositus, joidenkin mielestä alle 2,0.
 7. Joo, muistinkin yhtäkkiä sen toisen salasanan ja pääsin sisään! Se oppilaitoksen meili ei ole enää voimassa... Voisko tuon auria-profiilin poistaa ja lisätä tähän profiiliin luukku-meilin? muoks. En siis itse pysty meiliä muokkaamaan, niin ei kai vaan voi tehdä?
 8. Meidän suurin suosikki on Mini Rodini, ja sitten on paljon Gugguuta myös. Lindexilöä on mun mielestä paras hinta-laatusuhde noista ketjuista. Ostan merkkivaatteet oikeastaan aina kirppikseltä, Lindexiä uutena. Ulkovaatteissa on ollut Reimaa ja Moloa, ja nyt Name Itiä.
 9. Meillä on pinnis ollut aikuisten sängyn sivuvaununa about aina, ja nyt pojan ollessa 1 v. 9 kk purettiin se pois varastoon. Poika nukahti aina joka tapauksessa aikuisten sängyn puolelle ja päivisin siellä pinniksessä nukkui vaan kissa. En tiiä koska siirtyy ns. juniorisänkyyn ja pitää kasata uusiksi. Tuosta pois puretusta pinniksestä saa sen muokattua kyllä eli uutta ei tartte ostaa.
 10. 1 v. 9 kk nukkuu yöllä keskimäärin klo 19.30-7.30, heittoa on joskus tunnin verran suuntaan tai toiseen. Herää tarkistamaan onko isi tai äiti vieressä ja/tai ottamaan maitoa klo 22 ja 24 ja sitten joko aamuyöstä tai klo 7 maissa. Joskus heräilee parin tunnin välein läpi yön, jos on kipeä tai tekee hammasta tai on joku vaihe. Nukkuu vieressä enkä itse aina herää kaikkeen mölinään tai välttämättä edes imetyksiin, huomaan vaan aamulla että jaahas, paita on auki. Yöheräily ei oo meille ongelma, kun en koskaan joudu olemaan hereillä yöllä kunnolla. Enemmänkin vaan havahdun ja nukahdan heti uusiksi. Miehellä on toistaiseksi oma sänky toisessa makkarissa, hän herää usein herkemmin pojan herätessä ääniin ja työn takia haluan et hän saa nukutuksi. Kaipa se tästä aikanaan, kerranhan tuo vaan pieni on. Päikkärit nukkuu mun vieressä klo 12 jälkeen, yleensä tunnin verran. Joskus enemmän mut harvemmin. Nukun aina itsekin.
 11. Mulla ja äidillä oli tosi samanlaiset synnytykset, joskin mä synnyin ennen täysiaikaisuutta. Ja siis samanlaiset: helpot ja nopeat.
 12. ^ sumatriptaanissa imetystauko on Fimean mukaan vaan 12 h, tarkistin tänään. Mua ei ohjeistettu tauottamaan ollenkaan enkä sitä aio tehdä, kun lapsi on jo 1 v. 7 kk. Se ei siis ole varsinaisesti välttämätöntä, mutta jos onnistuu, kantsii toki niin tehdä. Tosiaan sain nyt sen lääkkeeksi, kun ei auta Panadol ja tulehduskipulääkkeitä en saa syödä.
 13. Samasta syystä meillä on meleerattu harmaa. Niissä ei näy lika, en oo pessyt kertaakaan muuta kuin tavarakorin.
 14. Mekin ostettiin aikanaan tarjouksesta maaliskuussa, kun LA oli kesäkuun lopussa. Mihin väriin päädyitte?