NelliKaneli

Aktiivijäsen
 • Content count

  217
 • Joined

 • Last visited

About NelliKaneli

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Susiraja
 1. Nostanpas tätä ketjua jos jollain sattuis olemaan tietoa tai vaikka kuva.. Sain viimeksi neuvolassa käydessä niitä kolmen testityynyn pissaliuskoja kotiin kun on toksemia-tausta ja nyt paineet oli vähän koholla. Viimeyönä tein liuskatestin, mutta ei mulla ole sitä purkkia missä näkyis ne muutokset niissä väreissä ja mitä ne tarkottaa.. Enkä yhtään muista että oliko se keskimmäinen tyyny proteiini vai sokeri. Olisko kellään sitä purkkia kotona että viittis ottaa kuvan siitä tulos-alueesta ja laittaa tänne, tai osaako joku sanoa että mikä niistä tyynyistä oli protsku? Keskimmäisestä alueesta meni puolet vihreäksi. Ja vastaan vielä tähän, mutta ehkä kirjoittajan asia ei enää ole ajankohtainen.. menköön nyt samaan viestiin. Maksa-arvojen häikkä liittyy yleensä hepato-gestoosiin, joka on myös vakava ja hoitoa vaativa sairaus raskausaikana. Tarkempaa tai omakohtaista tietoa tästä mulla ei ole, mutta kannattaa neuvolassa kysellä ja tutkia nettiä. Raskausmyrkytykseen en ole kuullut liittyvän maksa-arvojen nousua.
 2. Jos oltais facessa, painaisin TYKKÄÄ-nappia. Muutenhan sitä ei voi tietää eikä ennustaa eikä arvata, eikä sillä ole mitään merkitystäkään!!!
 3. Ja vaikka pystyiskin tarkan hedelmöittymishetken päättelemään, niin vauva syntyy kuitenkin vasta sitten kun syntyy. Eli mistäänhän sitä ei tarkasti pysty ennustamaan.
 4. Mutta ultrahan yhleensäkin on hyvin epätarkka mittausväline, koska vauva saattaa olla pikkasen vinossa tms., ja sitä ei siinä ultratessa sitten näe. Ja kun lasketaan millejä, niin millin tai parin heitto tuossa ar-ultrassa saattaa viskata LA:ta viikollakin suuntaan tai toiseen.
 5. Osaisko kukaan kertoa, mistä saisi silikonisia haalarin renksuja, siis niitä mitkä on siellä lahkeensuussa, tulee kengän alle ja pitää lahkeen paikoillaan ettei nouse ylös..? Olen käyttänyt ihan peruskuminauhasta leikattuja pätkiä, mutta tänä syksynä näyttää pojalla olevan semmoiset kengät että jotenkin renksuun tarttuu lunta ja siihen muodostuu ihan hillitön paakku sinne jalan alle (ja tämä onkin outoa, yksillä kengillä noin käy mutta ei muilla). Yhdessä haalarissa on alkuperäisinä semmoset silikoniset, ja niihin ei tartu lumi. Niistä on kyllä jo toinen poikki, eli tarviisin uusia. Anyone?
 6. Kotimainen Sim-tuotesarja on hajusteeton ja melko hajutonkin! Hyvän Ilman Kampaamoksi itseään markkinoivat käyttävät Simin hajusteettomia tuotteita. Simillä on kestovärit ja kevytkestovärit hajusteettomia. Schwarzkopfin Essensity-kevytkestovärisarja on täysin hajuton, mutta ei ole kestoltaan 100% kestoväri.. Tukasta tulee kuitenkin ihan tajuttoman kiiltävä ja väri haalistuu sopivasti niin ettei jää selvää tyvikasvun rajaa. Eri asia sitten tietysti on kampaamossa aina leijaileva erinäisten tukkakemikaalien tuoksu, tekeekö se pahaa.. Kysy kampaajalta että pääsisitkö jonain aamuna aikaisin käsittelyyn, jolloin liiketila olis ehtinyt yön aikana kenties vähän tuulettua. Ja että onko mahdollista että olet ainoa asiakas niin muidenkaan käsittelystä ei tule siun nenään hajuja.
 7. JEE!! Meille tulee siis uusi pakkaus! Mistähän sais sisäpiirin tietoa että milloin vanhat pakkaukset olis loppumaisillaan.. niin vois sitten hakea pakkausta heti kun mahdollista ja sais uuden!
 8. Täällä Itä-Suomessa on asiat vissiin eri lailla kuin muualla.. Täällä siis yksityinen perhepäivähoito (tai päiväkoti, ihan samat jutut) maksaa perheelle ihan tasan saman kuin kunnallinenkin, tulojen mukaanhan se maksu määräytyy. Lisäksi yksityisillä on oikeus periä jotain pientä ns. kulukorvausta, tällä hetkellä yksityisessä pk:ssa 25€ / kk. Poika oli syksyllä yksityisellä pph:lla. Ei sillä mitään lomapäiviä tai -aikoja ollut, sehän on yrittäjä. Eli itse hoitaa loma-ajan palkan, jos lomaa meinaa pitää. Ja hoitajan sairastumista varten oli sopinut toisen yksityisen kanssa varahoitojärjestelystä, jota ei meidän aikana tarvinnut käyttää. Kunnalliset perhepäivähoitajat on sitten erikseen, he ovat työaikalain piirissä ja jos päivät on pitempiä kuin se 8h niin kuukausittain on niitä työajantasauspäiviä, joina päivinä lapset sitten heitellään milloin minnekin perhepäivähoitoon tai päiväkotiin, miten missäkin on vapaata. Se meidän yksityinen hoitotäti oli vähän kummallinen, mutta ei siitä nyt tässä sen enempää.. ei tykätty ja 2kk päästä hoidon aloittamisesta päästiinkin kunnalliselle pph:lle josta koko meidän perhe todella tykkäsi. Oli kyllä kauempana kuin tuo yksityinen, mutta homma toimi muilta osin täydellisesti. Paitsi nuo työajantasauspäivät, jotka sitten olin itse yrittäjänä töistä poissa kun en halunnut että meidän 1,5v lasta hoitaa 1-2pv/kk joku ihan vieras, kuka tahansa. Muoks vielä.. Tuo yksityinen pph ei tehnyt mitään "ylimääräistä" lasten kanssa, max. kerran viikkoon kävivät puistossa. Kunnallinen pph osallistui alueensa 3:n muun pph:n kanssa "kerhoon" kerran-pari kuussa, jossa askartelivat, tai oli arkipyhäkoulua tai musiikkia tai leipomista tms. Lisäksi kävivät pari kertaa viikossa lähipuistossa toisten pph:n ja lasten kanssa, oli joulukirkkoa ja kotieläinpiharetkeä jne.
 9. En mie harrasta mitään mallitilkkuja.. En jaksa sitä silmukoitten laskemista, en sitten yhtään. Yhdet tiuhtikset on käytössä (kiitos, pupuska), on muuten hyvät! ja toiset lanoliinitusta vaille valmiit. Kolmansia aloittelen.
 10. Kiitos forgetmenot ja Karin! Aloitin noita villapöpejä (taipuuko se noin?!!) neulomaan, 3-kokoa eli 8-10kg, meidän lapsi on 7,5kk, n. 70cm ja n. 8kg ja en päässy kuin ekan kerroksen tekemään kun tajusin että niistähän tulee ihan TOSI pienet. Pitänee koklata isointa kokoa.. en vaan kyllä jaksais ruveta itse miettimään ohjetta isommalle silmukkamäärälle. Sain vinkin että tuo tiuhtis-ohje olis kanssa hyvä, pitäskö suosiolla kokeilla sillä.
 11. Pari kysymystä taasen.. Mistä löytäisin BabyIdean merinovillaiset villahousut, mielellään pitkälahkeisina? Yritin BabyIdean nettisivuilta etsiä jälleenmyyjiä, mutta kovin oli sekavat sivut jotenkin, enkä sitten mitään järkevää paikkaa löytänyt. Ja sitten toinen: olisko kellään vinkata hyvää hahtuvapöksyjen ohjetta? Ottobredesignin ohjeella (www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/villahousut_fi.pdf) oon parit neulonu lahjaksi, mutta nyt kun katselin tuolla ohjeella tehtyjä, niin se haara näyttää tosi kaposelta, että onkohan ne "lahkeet" tarpeeksi kaukana toisistaan, mahtuuko vaippa kunnolla haaraan..? Ohje sais tietysti olla nopeatekoinen, ja kaksinkertaiselle hahtuvalle tarkoitettu. Kiitos taas vastauksista jo etukäteen!
 12. Kiitos kaikille vinkkaajille! Nyt kuitenkin on käymässä niin, että imetyspaidat alkaa olla tarpeettomia. Toivo syö tissiä enää harvakseltaan päivällä, eikä muualla kuin kotona.. ja kotona imettäessä voi hyvinkin sitä paidanhelmaa nostaa, eikä imetyspaita ole enää välttämätön..
 13. Kiitos, Kuunlilja nopsasta vastauksesta! Miekin olen joitain nettikauppoja selaillut, mutta paitojen hinnat alkaa viidestäkympistä ylöspäin.. vähän liian hintavia meikäläiselle. Henkkiksen hinnat olis sopivia, mutta ihmettelin kun valikoima oli olematon.. pitääpä siis palata parin viikon päästä asiaan!
 14. Pistänpä kysymykseni tänne kun en viitsi asian takia uutta ketjua perustaa.. Mistä nettikaupasta löytäisin (edullisia) imetyspaitoja? Joensuussa asustelen, ja täällä ainoastaan lastentarvikeliike Päivänsäde myy imetysvaatteita. Lindexiltä löytyi imetystoppi (tosi hyvä, tykkään), imetysliivejä on useimmissa alusvaatteita myyvissä liikkeissä, mutta imetyspaitoja ei niin missään. Hennesin nettisivuilta olen ennen bongannut imetyspaitoja, mutta nyt en enää löytänyt niitä sieltäkään.. Tarviisin ainakin pari pitkähihaista, sekä joku vähän siistimpi paitapusero/tunika olis kanssa hakusessa. Tietäiskö joku?
 15. Hih, tulin ihan samat asiat mielessä hehkuttamaan tänne, mutta Nanna. kerkiskin ensin! Eipä muuta kuin kompskomps täysin! (Muoks. paitsi että meillä ei ole tyttö, vaan poika, mutta muuten painoa myöten samikset!) (Mulla on ruskea reppu norsu-kuosilla, tykkeen!)