wensu

Aktiivijäsen
 • Content count

  635
 • Joined

 • Last visited

About wensu

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 11/02/84

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kerava
 1. Onko kenelläkään ollut P&T:n kanssa seisomalautaa käytössä? Katselin vähän tuota Bumprideria, mutta hinta vähän kirpasee.
 2. ^^ Toi laskeminen potalla auttoi meillä. Tyttö oli niin innostunut laskemisesta siinä vaiheessa. Pikkuveljen takia ei voinu sanoa, että vaipat olisi loppu, sanottiin vaan että nyt käytetään pikkupöksyjä. Koitettiin käydä yhdessä valitsemassa kaupasta pöksyjä, mutta mikään ei ollut hyvä tai "tää on liian iso mulle" Enää ei vaippaa halua edes autoon ja pari yötäkin on mennyt nii, että vaippa ollut aamulla kuiva.
 3. Minä olen tätä myös pohtinut. Ihan vielä en 2v10kk ikäistä neitiämme uskaltaisi yläsänkyyn laittaa nukkumaan. Lasten sänkyyn siirtyi keväällä ja on sieltä mätkähtänyt kerran alas. Pääsi kylässä kokeilemaan yläsänkyyn kipuamista ja kerran tipahti niistäkin tikkaista. Tytöllä on pituutta aika vähän, vaikka taidot riittäisivät kiipeilyyn aiheuttaa pituus haastetta.
 4. Meillä lapset siirtyi samaan huoneeseen pojan ollessa n. vuoden ja tyttö oli siis reilu 2,5-v. Oltiin tyttöä etukäteen valmisteltu tähän, ja kun varmistui, että ollaan muuttamassa asuntoon, jossa lapsille yksi yhteinen huone, haluttiin nukkumisjärjestylset muuttaa jo ennen muuttoa, ettei muutossa olisi liikaa uusia asioita. Reilun kuukauden lapset ehtivät samassa huoneessa olla ennen muuttoa. Tällöin olivat nukkuneet vain yöt yhdessä, muuton jälkeen myös päikkärit. Alkuun siskon karkailut sängystä rauhottuivat samaan huoneeseen siirtymisen yhteydessä, mutta nyt muuton jälkeen juoksentelee huoneen ovella pitkään, pyytää vettä jne. Nukkuu vielä päikkärit eikä niitä vielä kesän aikana tiputeta pois, vaikka saattaisivatkin helpottaa yöunille käymistä. Sen verran tärkeä henkireikä vielä, kun saa molemmat nukkumaan samaan aikaan.
 5. Me yritettiin viime kesänä edellisen kerran olla ilman vaippaa, tyttö oli silloin vajaa 2-v. Yllättyi aina itsekin, kun pissa valui jalkoja pitkin eikä osannut ollenkaan ennakoida. Tänä keväänä koitin harkkahousujen kanssa, tyttö sai itse valita laitetaanko vaippa vai pöksyt ja koitettiin muistutella potasta ja kysellä onko hätä, mutta aina ne pöksyt vaan kastui. Nyt (ikää 2v 10kk) jätettiin taas vaippa kylmästi pois, kuten vuosi sittenkin, mutta sillä erolla, että tyttö oikeesti hoksaa, milloin hätä iskee, ja viikossa karsiutui pois pahimmat pöksyjen kastumiset. Tuon viikonkin aikana saattoi pieni pisu päästä karkaamaan, kunnes juostiin potalle ja loppu tuli sinne. Nyt osoittaa jo oma-aloitteisuuttakin. Kakkahädän ennakoimisessa meni pidempään, mutta alle 2 viikkoa siinäkin. Mulla alkoi olla tämän asian suhteen jo kovasti stressiä, kun tarhasta tuli painostusta ja potta oli tytölle iso ei-ei. Oltiin pottailu pidetty koko ajan iltarutiineissa (käytiin yhdessä vaiheessa aina ruoan jälkeen), mutta muuten potta sai aikaan toivottoman itku-kiukku-kohtauksen. Tyttö on nyt innostunut laskemisesta ja otettiinkin nyt tavaksi laskea potalla kymmeneen, ja jos ei saalista tule, niin sitten ei ole hätä.
 6. Meillä tyttö on aina ollu pienikokoinen ja painokontrolleissakin on käyty. 1½-vuotis neuvolassa mitat oli 8,04 kg ja 75 cm; 2-vuotiaana 9,3 kg ja 79,7 cm. 2½-vuotiskäynnillä meni 10 kg rikki. Viimeisellä kerralla meillä oli eri neuvolatäti ja saatiin nyt vasta ensimmäistä kertaa vinkiksi lisätä öljyä aterioilla. Tosin ei olla tätäkään muistettu tehdä kuin ihan pari kertaa. Järjestelmä ei ole tytön painosta valittanut enää, ennen 1-vuotispäivää valitti muistaakseni kolmesti.
 7. Meillä on esikoisella cybexin istuin ja tuon ^^ turvaistuintestin perusteella kakkoselle vois Kiddy olla parempi. Tietääkö joku onko näitä jossain Vantaalla esillä (esim. Vauva Popissa)?
 8. Vibe II:n tullessa markkinoille, Vervet oli jo markkinoilla. Tämän hetkisestä Viben tilanteesta mulla ei ole tietoa, ei taida meiän paikallisesta lastentarvikeliikkeestäkään enää löytyä.
 9. sucré, samaa olin tulossa sanomaan. Ja tottakai ne istuimen säätövetuketjut on tällöin oltava kiinni.
 10. Mulla tulee tuosta vaan mieleen Microsoftin Messenger Ei mikään ihan paras mielleyhtymä sekään
 11. Meillä mä oon tänään kiinnittänyt huomiota tytön puheeseen, jossa tuntuu olevan myös änkytystä. Saattaa toistella lauseen ensimmäistä sanaa, sanan ensimmäistä tavua tai venyttää ensimmäistä tavua, kunnes pääsee puheessa eteenpäin. Isä on lasten kanssa arkenakin kotona ja sanoi huomanneensa samaa jo muutamana päivänä. Meiän tapauksessa uskoisin liittyvän vaan puheen kehitykseen. Tyttö oppii nyt uusia sanoja hirmuista vauhtia, lähes joka päivä käyttää sanaa, jota en ole aiemmin kuullut käyttävän. Tuntui lohduttavalta löytää täältä jo ketju aiheesta. Lähinnä sain mielenrauhaa, ettei tarvitse rynnätä lääkärille parin lähikuukauden aikana vaan ottaa asian puheeksi 3-vuotis neuvolassa, jos samaa vielä esiintyy (tyttö on nyt 2v8kk).
 12. Ennen raskauksia 75A, esikon raskausaikana 75B. Maidon nousun aikana järkyttävät, mutta tasaantui imetysajaksi tuohon B-kuppiin ja imetyksen loppuessa (alkaessani odottamaan toista) taas 75A. Tässäkin raskaudessa nousi tuonne 75B:hen, mutta hitaammin, ja nyt 3,5kk imetyksen loppumisen jälkeen 75AA. Tuntuu kuin olisi imetty kuiviin. Raskauskilojakin vielä löytyy eli ei oo ainoa "epäkohta" kropassa.
 13. Mulla alkoi ensimmäisen kanssa kuukautiset pari viikkoa jälkitarkastuksen jälkeen (tyttö tuolloin ~2,5kk), vaikka täysimetin 6 kk:n ikään asti. Pojan kanssa kuukautiset alkoivat vasta yöimetysten jäädessä pois ja päiväimetystenkin jo niukentuneen n. 8-9 kk synnytyksestä.
 14. Meiän neitikällä saatiin neuvolassa 10kg rikki 2,5-vuotiaana ja pojalla samalla käynnillä 1-vuotiaana
 15. Meillä siirrettiin poika 5-kuisena sisaristuimeen, kun ei enää vaakatasossa viihtynyt. (Tosin siihenkin mennessä viihtyi lähes ainoastaan nukkuessaan ja nukkui puolen tunnin pätkiä..) Meillä oli se P&T:n isompi cocoon vibeissä ja käytettiin sitä rattaiden lisäksi just matkasänkynä sekä kotona että kylässä (ei tarvinnut kotonakaan viedä vauvaa ylös omaan sänkyyn, kun pystyi olkkarissa nukkua tuossa kopassa).