murmelimamma

Aktiivijäsen
  • Content count

    173
  • Joined

  • Last visited

About murmelimamma

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Huomasin tämän ketjun ja piti tulla kommentoimaan, että minä ajoin ihan synnärillekin itse. Tarkemmin ottaen yliaikaispolille, josta sitten passittivat käynnistykseen. Edellisilläkin kerroilla olisin kyennyt itse ajamaan. Saa nähdä kuinka käy tällä kertaa
  2. no joo siis täsmennystä vielä mun omaan tilanteeseen.. Olen käynyt lääkärissä vajisoireista jo vuonna 2008 keskenmenon jälkeen, jonka seurauksena olen saanut lievän masennusdiagnoosin, jota en suostunut hyväksymään. Välissä yksi raskaus, joka meni täysin aivosumussa, mutta silti saimme onnellisesti terveen poikalapsen elokuussa 2010. Nyt kun raskauduin en jaksanut muuta kuin nukkua ja kukaan terveyskeskuksessa ei ottanut taaskaan tosissaan kun arvot niin nätisti viitteissä. Isännän kehoituksesta sitten yksityiselle, joka heti määräsi koelääkityksen, mutta koska olen raskaana pitää lääkitys aloittaa vähitellen ja tarkasti seuraten. Nyt siis lääkitystä takana 2kk, joista ensimmäinen kk 25µg (juu tosi pieni aloitusannos) ja toinen kk 50µg. Kuitenkin arvot menee huonompaan suuntaan lääkityksestä huolimatta ja jotenkin alkaa ärsyttää ihan huolella kun tuntuu, että koko tämä raskausaika menee tähän säätämiseen. Omavaltaista lääkenostoa kun en uskalla tehdä, vaikka oloistani tiedänkin, että vielä pitäisi nostaa reilusti ja tuo t4v pitäis saada sinne lähemmäs 20, koska muistan, että viimeksi oloni on ollut normaali kun t4v-arvo on ollut 18 (joskus vuonna nakki ja makkara). Minulla siis ilmeisesti suvussa periytyvä kilpirauhastulehduksen seurauksena tullut vajaatoiminta ja koska vasta-aineet on koholla jatkuvasti, ei paluuta lääkkeettömään elämään enää ole. Nyt siis pitää säätää annostus sopivaksi, mutta en olis ikinä uskonut sen olevan näin vaikeaa. No kuitenkin itselläni on nyt kahdessa raskaudessa ollut raskaudenajan diabetes ja nyt siis tällä kerralla tämä thyroxin-lääkitys käytössä. Käytännössä olen itse huomannut sokeriarvojen olevan paljon tasaisempia, eli voisikohan tuo lääkitys vaikuttaa myös sokeriarvoihin? Tuota raskausmyrkytyksen ja vajaatoiminnan yhteyttä en ole mistään aiemmin kuullut, mutta sitä kylläkin että vajislaisten raskaudet menevät usein yliaikaisiksi eivätkä käynnisty luonnostaan, jos lääkitys ei ole kohdallaan. Itse tuon väitteen voin allekirjoittaa (2/3 raskaudesta käynnistetty, 1/3 alkanut spontaanisti vesien menolla, mutta avautuminen onnistui vain oksitosiiniavustuksella).
  3. Mulla koelääkitys on aloitettu raskausaikana arvojen ollessa viiterajojen sisällä. Nyt kuitekin lääkityksen aloituksesta ja annosnostosta huolimatta arvot menee vaan huonompaan. Uusimmat arvot oli eilen tehdyissä kokeissa tsh 2.7 ( kuukautta aiemmin 1.8 ja viite 0.4-4.5) ja t4v 15 ( kuukautta aiemmin 14 viite 10-21). Taas pitää siis mennä lekuria morjestaan. Positiivista oli, että sain nyt näihin kontrolleihin lähetteen neuvolasta, eikä tarvinnut edes tapella kun viime kuussa mitattu vasta-ainearvo oli 172 (viite <34). Nyt vaan ihmetyttää tuon TSH:n voimakas nousu kun kuitenkaan se ei vaikuta kauheasti tuohon t4v arvoon. Eli vajaammalla mennään vaan kokoajan. No annos on nyt vasta 50µg/vuorokausi, eli nostoa tuohon lienee luvassa jo olojenkin puolesta vaikka tuo t4v-arvo on nyt parempi kuin vuosikausiin. Ärsyttää vaan pirusti kun tuntuu, ettei lääkitys auta yhtään..
  4. ^mulla on kans tuo kurkkumajoneesi ja tunnustan ostaneeni sitä jopa ylimääräisiä annospusseja jotta voin leivän päällä syödä sitä kotona Mikään muu "suolainen" ei oikein maistu. Silloin tällöin olen ottanut kuitenkin kurkkumajoneesin kylkeen juustohampurilaisen Lisäksi menee maito, jugurtti, majoneesi, marjarahka ja erilaiset hedelmät. Tässä oikeasti alkaa itse jo hieman huolestua kun tavallinen lämmin ateria tuntuu jo pelkkänä ajatuksenakin kuvottavalle ja haaveet kääntyvät raikkaaseen salaattiin, jossa on vaikka hirvittävä määrä makeita miniluumutomaatteja.
  5. olinkin jo tähän vastannut
  6. Aikanaan ekassa raskaudessa himona oli maksamakkara, ihan paljaaltaan. Siis pötkö poikki ja lusikalla sieltä. Kun sen kielsivät neuvolassa, en voinut käydä edes kaupassa, kun alkoi aina siinä maksamakkarahyllyllä itkettää kun en voinut sitä ostaa. Tokasta ei oikein mielihaluja ollut. No suolainen ruoka maistui, ei niinkään makea. Taaperosta sitten taas meni vesimeloni, ruisleipä, suolakurkku ja hesen Megahampurilaiset. Erilaiset juustot ja kylmä maito.. nam.. lisäksi kaakao ja sopivassa määrin jotain makeaa (raikkaita hedelmäkarkkeja). Hesen kurkkumajoneesia vois kans pistellä vaikka lusikalla suoraa. Tosin pahoinvointi rajoittaa.
  7. Kahdessa viimeisessä olen aloittanut karppaamisen, eli pudottanut hiilihydraattien päiväsaannin 20-50g päivässä. Onkohan se nyt sitten hyväkarppia vai mitä. Ekalla kerralla ehdin karpata n.8vkoa kun tärppäsi, nyt toisella vain 6vkoa. Ja siis tuona karppausaikana katosi tietysti se hiilaripöhö ja ylimääräisiä nesteitä kehosta. Tämä viimeisin raskautuminen on tapahtunut ajankohtana, jolloin meillä ei todellakaan olisi pitänyt tärpätä, eli meillä on joko todella kestäviä simppoja tai sitten ovis on myöhästynyt tai aikaistunut. Myöhästyneeseen ovikseen en kuitenkaan voi uskoa, koska plussasin kp.30/36 Raskautumisen jälkeen on ollut pakko ottaa hiilareita vähän enemmän takaisin ruokavalioon, koska pahin raskausoireeni on ollut kuvottava olo ja säännöllinen ateriarytmi pienin aterioin on helpoin tapa pitää edes vähän kurissa pahaa oloa.
  8. Meillä käytiin läpi varmaan kaikki mahdolliset vaippamerkit, kunnes löydettiin Lidl:n Toujoursit. Istuvat hyvin, imukyky hyvä ja kakatkin pysyvät vaippojen sisällä. Pampersit olivat pituusmitaltaan liian lyhyitä (jäi pojulle lantiomalliksi), muumeissa ei vaippa ehtinyt imeä tarpeeksi nopeasti ja ohivuotoja tuli runsaasti, liberot oli istuvimmat näistä "merkkivaipoista" mutta eivät pitäneet ainakaan meidän pojun kakkoja täysin vaipan sisäpuolella (voisi olla toimiva nyt kun kakka on jo kiinteämpää), Pirkan vaipoissa tuli myös ohivuotoja molemmista, niin pisusta kuin kakasta. Nuo Lidl:n vaipat on toimineet tosi hyvin. Pissaohivuoto on tullut kerran (epäilen, että vaippa on ollut jotenkin vinossa) ja kakka on pysynyt vaipan sisäpuolella lukuunottamatta kahta kertaa, jolloin tavaraa on ollut niin paljon, että vaikka käytössä olisi ollut millainen vaippa niin se ei olisi kyennyt pitämään ko. satsia sisällään. Tällä hetkellä käytössä koko 4, siirtyminen kokoon 5 edessä ainakin yöksi lähipäivinä. Pojulla kokoa 6kk neuvolassa (6,5kk:n iässä viime viikolla) 9355g/ mittavirheellinen 68cm (epäilen, että pojan jalka ei ollut täysin suorassa vaan ns. a-asennossa mitattaessa koska valtaosa 68/70cm vaatteista on pieniä)
  9. 6vk synnytyksestä. Jälkivuoto kesti 2vk ja siis 4vk siitä alkoi menkat. Samalla kaavalla on mennyt aiempienkin kohdalla, joten osasin vähän odotellakin.. Menkkojen alkamisesta alkoi sitten rintamaidon vähentyminen ja siihen ei auttanut edes pumppailut. Lääkäri sanoi, että toisilla vaan elimistö toimii näin.. Itseäni harmittaa koska olisin halunnut täysimettää mahd. pitkään.
  10. Meillä matkaa reilu 70km, tarkoittaa reilua tuntia autolla. Tällä hetkellä ainakin vielä tarkoituksena taittaa matka omalla autolla isäntä autonratissa, mutta jos kovin kivuliaaksi/tuskaiseksi istuminen menee niin luulen, että siinä vaiheessa pitää soitella lanssimiehet kyytimään..
  11. menossa rv 41+2 ja mitkään ässät tai muut kirjaimet eivät ole auttaneet.. pikemminkin saunominen lopetti hyvin alkaneet kivuliaat supistukset.. en usko, että mikään edesauttaa tämän synnytyksen alkua.. ehkä huominen äitipoli jos laittavat käynnistyksen alulle..
  12. Oli pakko laittaa nuo maksimit, koska meillä olosuhteet loivat sen, että kahden nuoremman lapsen ikäeroksi tulee melkein 11v ja nuoremman ja vanhemman lapsen ikäeroksi yli 13v. Itse olen kuitenkin vasta 34v. Haaveissa oli kyllä saada tämä tämänhetkinen tulokas aluilleen jo vuosia aiemmin, mutta luonto päätti toisin. Viimeisintä tulokasta on siis tekemällä tehty ja yritetty noin 4v. Siihen aikaan mahtui väliin yksi keskenmeno. Itsellä haaveissa olisi vielä tälle tulokkaalle leikkikaveri parin vuoden sisällä, mutta saattaahan olla, että jää haaveeksi kun tätä tulokastakin saatiin odotella pitkään.
  13. Kahden ensimmäisen kohdalla taulukko tarjoaa tyttöä vaikka poikia nuo ovat.. Nyt taulukko povaa poikaa, josko tyttö sitten olisi tulossa Näkee muutaman viikon päästä pitääkö minulla tuo taulukko käänteisesti paikkansa sen tiedän, että vauva sieltä ainakin on tulossa Hauska taulukko jokatapauksessa
  14. Nojuu nyt pitää hieman korjata noita omia rajoja, jotka heitin, näppäilyvirhe tai vain illan väsymys syynä. Siis Paastoarvon pitää täällä olla <5.5 ja tunti ruokailusta alle 7.8, alle neljän ei saisi mennä. Mutta siis korkeampi täällä saa paastoarvo olla kuin esimerkiksi sinulla Puutiainen. Minä sain radi-diagnoosin jo vain noiden rasituksessa pompanneiden arvojen vuoksi ja erillistä lääkärikäyntiä ei diagnoosin tekemiseen tullut. Sain sitten heti seuraavana päivänä mittarin neuvolasta ja ohjeet, miten ja milloin mitata. Laittoivat myös lähetteen keskussairaalaan äitiyspolille diabeteshoitajalle ja sisätautilääkärille. Seuranta kuulemma siirtyy loppuvaiheesta sitten valtaosaksi sinne ja oman neuvolan sijaan käynnit kuulemma tulevat pääosin olemaan siellä. Neuvolasta ovat kehoittaneet mittailemaan arvoja myös olojen mukaan, niin tiedetään mikä ruoka-aine toimii milläkin tavalla. Itse en voi maustettuja jugurtteja tai maitoa niinkään juoda (sokerit pompahtaa heti), mutta viilillä ja piimällä ei moista vaikutusta ole. Tuo eri ruoka-aineiden vaikutus kun kaiketi on aika yksilöllistä, koska tässähän on kyse sokeriaineenvaihdunnan tilapäisestä häiriöstä, eikä suoranaisesta diabeteksesta (vaikka 50% näistä kehittyykin II-tyypin diabetekseksi). Omat ruokailutavat on siis muuttuneet hurjasti tuon diagnoosin jälkeen, vaikka jo plussattuani muutin ruokailuani huomattavasti terveellisemmäksi. Puutiainen noista välipaloista.. itse olen ottanut niitä pikkulasten hedelmäsoseita välipalaksi mukaan. Äidilleni (sairastaa II-tyypin diabetesta) oli sanottu, että ne ovat diabeteksen kannalta parempi vaihtoehto kuin suoraa hedelmän syöminen (sokeri jotenkin erilaisessa muodossa). Pitää tätäkin asiaa kysellä siellä keskussairaalassa kun kutsu sinne käy. Ja tuo Assin mainitsema lisämaito. Luulisin, että suurin osa tapauksista, joissa lisämaitoa tarvitaan, ovat näitä, joissa diabetes on ollut insuliinihoitoinen tai vaihtoehtoisesti lapsen syntymä on tapahtunut sektiolla. Kannataa ottaa tuo asia puheeksi neuvolassa, että itse et toivo lisämaidon antamista ellei se vauvan terveydentilan vuoksi ole välttämätöntä. Suurin syyhän lisämaidon antamiseen on kuitenkin lapsen liian alhaiset sokeriarvot.
  15. Puutiainen: Minulla rasituksessa niin paastoarvo kuin se tunnin arvo koholla. Nyt kotimittauksissa kuitenkaan ylityksiä ei ole ollut paastoarvossa kertaakaan ja tunnin arvossakin vain sellaisia, jotka selittyvät syödyllä ruualla. Itsellä suurin ongelma on nyt se, että ruokien välillä, välipaloista huolimatta, sokeri tuppaa tippumaan liian alas (alimmillaan 3.2) ja se jos mikä tuottaa huonon olon. Neuvolassa tuosta torstaina kätilön kanssa puhuinkin ja hän oli sitä mieltä, että yhden välipalan sijasta tarvitsen välissä kaksi välipalaa, jotta sokeri pysyy tasaisena. Olen kyllä skarpannut hirvittävästi ruokavalion kanssa ja kaikki turhat sokerit ja rasvat siitä karsinut pois. Toisinaan aamun paastoarvo meinaa jo alkujaan olla liian alhainen, mutta se selittyy useimmiten sillä, että illalla juuri ennen nukkumaanmenoa en ole syönyt mitään. Asia korjaantuu hyvin esim. hapankorppusiivulla ja tuoremehulasillisella illalla. Tällöin aamuarvo ei ole liian alhainen. Meillä siis käytössä olevat suositusarvot siis paasto < 5.8, 1h ruokailun jälkeen < 7.8 ja pääsääntönä siis se, että sokeri ei saisi laskea alle neljän. Ja onnea Jaimeelle vauvasta. Mukava kuulla, että teillä on kaikki mennyt hyvin Murmelimamma ja masuasukki 20+1