2010

Aktiivijäsen
  • Content count

    87
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 2010

  1. Kivoja on mielestäni yllä mainittujen lisäksi myös Intonaatio, Lähiömutsi ja Oi Mutsi Mutsi.
  2. Ja me ollaan ainakin opittu aina kantamaan käsidesiä tai -pyyhkeitä joka taskussa ja laukun pohjalla. Silloin välttyy ainakin tartuttamasta käsien kautta lapseen mitään - ei mene loma pilalle. Tämä siis kotimaassa ja ulkomailla!
  3. Toivottavasti lasten (jos meille toinen tulee) ikäeroksi tulee alle 5 vuotta.
  4. BabyStyle: palvelu on aina ollut melko hyvää, yleensä tervehtivät ja kysyvät voivatko auttaa yms. Ovat asiantuntevia. Myös netistä heiltä tilatessa on kaikki mennyt hyvin.
  5. Minulla on ollut käytössä muutamankin eri rintapumppu, mutta itselleni ostin Avent Isis-pumpun satunnaiseen pumppailuun. Olen ollut todella tyytyväinen, suosittelen.
  6. Ihania vaatteita!! Täytynee lähteä taas ostoksille...
  7. Me ollaan havaittu parhaaksi Ruskovillan kypärämyssy, jonka päällä sitten pakkasasteista riippuen joko puuvillainen pipo tai paksu fleecepipo (tai plusasteissa ihan vaan paksu haalarin huppu). Näiden päällä myös huppu ja sitten vaunuissa ÄP:n makuupussissa. Lämmin on ollut!
  8. Ihastuttava ketju!!! Meidän tyttö (4,5 kk) on juuri oppinut kiljumaan todella lujaa
  9. Onpa mukava lukea näitä iloisia uutisia ja muistella omia fiiliksiä silloin, kun testi näytti plussaa. Onnea!!!
  10. Minulla on siitä hyvä tilanne, että tulen erittäin hyvin toimeen mieheni perheen kanssa, mutta emme soittele tai muuten pidä yhteyttä keskenämme. Lapsen myötä osallistun nyt enemmän skype-keskusteluihin (perhe siis asuu ulkomailla), ja lähetän lapsesta kuvia sähköpostilla. Kun lomailemme siellä/he täällä, tulemme hyvin juttuun ja pidän heistä kovasti. Mutta sitten on kiva taas palata kotiin - on helppo tulla toimeen, kun ei tarvitse jakaa sitä arkea. Mieheni tulee oikein hyvin juttuun minun perheeni kanssa.
  11. Mielestäni hyvä yhdistelmä kummeiksi on (jos niitä usempia valitsee) sekoitus ystäviä ja sukulaisia. Mikään ei ole elämässä varmaa, mutta silloin toivottavasti ainakin joku kummeista jää lapsen elämässä spesiaaliksi aikuiseksi.
  12. Kummiuden tulisi ehdottomasti olla molemminpuolista. Meillä on 4 kummilasta, ja kaikkien kanssa se toimii - ei yhtä aktiivisesti kaikkien kanssa mutta toimii kuitenkin. Me tietysti lahjomme jouluna ja synttärinä, sekä lähetämme vuoden mittaan pari korttia ihan muuten vaan (se ilahduttaa lasta aina!). Juhliin mennään jos ollaan samassa maassa, ja muutenkin joka vuosi kerran tai pari yritetään tehdä jotain spesiaalia jokaisen kummilapsen kanssa yksi kerrallaan. Ja toki myös nähdään ihan muuten vaan jos ollaan kyläilemässä lasten perheiden luona. Takaisin päin on kiva saada vaikkapa kuvia sähköpostiin, joulukortti (lahjalla ei väliä vaikka niitäkin aina saamme), ja jos lapsi on tarpeeksi vanha, ihan vaan puhelinsoitto silloin tällöin. Kummius on minulle tosi tärkeää, ja toivon että meidänkin lapsemme kummit tulevat olemaan aktiivisesti mukana lapsemme elämässä.
  13. Isä puhuu vauvallemme vain englantia, minä suomea ja joskus myös hieman englantia, tilanteesta riippuen.
  14. Täällä onkin jo ollut tosi hyviä vinkkejä, esim juuri lahjakortit ja varsinkin yhteinen päivä kaupungilla (leffassa, syömässä) ovat kivoja lahjoja.
  15. Uskomattomia kokemuksia koulusta Armiksella - oli siis kyse Steinerista tai mistä vain, tuollaista ei toivottavasti enää ainakaan kovin useassa koulussa ole. "Uskonto on vahvasti esillä Steiner-koulussa, jossa me elämänkatsomustiedon opiskelijat saimme kuulla usein olevamme pakanoita jne." --- miten voi olla mahdollista... huh. Mukava lukea kuitenkin erilaisia kokemuksia, itseänikin on Steiner kiinnostanut kovasti.
  16. Mielestäni ihan kiva ajatus, vaikka me emme sitä edes voisi harkita miehen ulkomaalaisen nimen takia - kuulostaisi todella huvittavalta!
  17. Tekstiviesti lähti osastolta, siinä taisi lukea perus paino, pituus, sukupuoli, syntymäkellonaika. Ja että äiti ja isä ovat onnesta aivan sekaisin! Lähimmille taisin soittaa siinä heti osastolle päästyämme.
  18. Melkein 5 kk synnytyksestä - kilot lähteneet, mutta vatsa on eri "muotoinen". Niin ja todella paljon raskausarpia vatsassa, sekä hieman reisissä ja alaselässä.
  19. Sain kukkia, kaulakorun ja tietysti jääkaapin täynnä lempiruokiani! Sanomattakin on selvää, että mies myös siivosi ja hoiti kotia enemmän juuri ennen ja jälkeen synnytyksen. Itse olisin tietysti tehnyt saman, jos hän olisi ollut vastaavasti kipeänä niin rankan suorituksen jäljiltä. Mielestäni lahja ei ole pakollinen, eikä sen missään tapauksessa tarvitse olla kallis (mun kaulakoruni siis ei ollut mitenkään rahallisesti arvokas, mutta tunnearvoa nyt sitäkin enemmän) - jokainen tyylillään ja budjettinsa mukaan!
  20. Nimiä pohdittiin jo monta vuotta ennen lapsemme syntymää. Raskauden puolivälin jälkeen sitten päätimme nimen niistä muutamista ehdokkaista, joita meillä vielä oli. Nimi kuitenkin paljastettiin muille vasta nimiäisissä.
  21. Meillä on aika monta harrastusta, jumppa aloitettiin tytön ollessa vajaa 3 kk, ja toinen tanssillinen liikunta kun neiti oli vajaa 4 kk. Vauvauinti alkoi reilun 4 kk iässä, ja muutenkin on käyty paljon ystävillä ja kaupungilla. Kotona myös tietty ollaan ja vietetään leppoisia kotihetkiä, ja harrastuksetkin tehdään tietty vauvan ehdoilla ja rauhallisesti.
  22. Täällä on niin täysiä listoja jo, että en toista samoja juttuja liikaa. Kaikille toki eri tavarat on erilaille tärkeitä, joten ajan myötä sen sitten huomaa mikä oli tärkeää. Ehdottomasti (perusjuttujen -- kuten äitiyspakkaus tai vastaavat tarvikkeet, turvakaukalo, vaunut, vaatteita - pieniäkin, amme ja hygieniatarvikkeet -- lisäksi) suosittelisin hankkimaan maidonkerääjiä, lansinohia ja kankaisia rintasuojuksia jos aikoo imettää. Ihanaa, jos näitä ei tarvitse, mutta sijoitus on yhteensä ehkä n. 15 eur ja apu aivan korvaamaton jos näiden tarve tulee! Paperiset suojukset jäävät helposti kiinni rikkinäiseen ihoon. Ja Lansinohia kannattaa mielestäni käyttää heti alusta asti joka imetyksellä. Sori, menipä hieman väärään aiheeseen
  23. Mulla on ollut käytössä hihaton imetystoppi ja pyjamanhousut. Toimivaa ja myös edullinen yhdistelmä!
  24. Meillä on neiti maistellut (keitettyä) vettä lusikalla aika usein, ihan senkin takia että tottuu lusikkaan ja myös jotta vatsa toimisi paremmin. Nyt 4,5kk iässä on alettu harjoittelemaan mukista juomista.