Elfrien

Aktiivijäsen
  • Content count

    227
  • Joined

  • Last visited

About Elfrien

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday September 27

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Pietarsaari
  1. Meillä nyt molemmat pojat ovat syntyneet Kokkolassa, ensimmäinen omasta tahdosta ja toinen Pietarsaaren synnytysosaston kesäsulun takia. Olisin luultavasti silti valinnut Kokkolan, vaikka sulkua ei olisikaan ollut. Hyvät kokemukset on paikasta, viimeksi kaikki meni niin nopeasti, että hyvä kun sisään ehdittiin. Kätilöt olivat mukavia, tosin nyt viimeksi oli hieman vanhempi nainen, joka ei puhunut niin hyvin suomea. En tosin muista oliko koko ajan vai vasta kun poika oli jo syntynyt. On vähän hatarat mielikuvat ekalta puolelta tunnilta. Nyt kolmannen kanssa on valittavana Kokkola tai Vaasa, Pietarsaaressa kun ei enää ole synnytysosastoa. Kokkolaan taidan päätyä, muuten tämä varmaan syntyy autoon.
  2. 2-3 lasta olisi haaveissa. Toiveissa olisi saada kumpaakin sukupuolta ainakin yksi, joten jos seuraava (jos luonto antaa siihen mahdollisuuden) olisi tyttö, voi olla että lapsiluku jäisi kahteen. Uskon kuitenkin enemmän, että kolme olisi meille se luontevin vaihtoehto. Jos sattuisi niin, että kolme ensimmäistä olisi poikia, niin sitten en tiedä mitä tekisin, mutta sitä pitää miettiä sitten.
  3. Oon nyt tässä harkinnut, että synnyttäisin Kokkolassa. Pietarsaaressa pitäisi synnyttää, mutta huonot kokemukset (ei omat) saa harkitsemaan Kokkolaa. Mulla ei vain ole tietoa siitä, että miten tuosta pitäisi ilmoittaa ja minne?
  4. Päänsärky.
  5. Ensimmäiset mahakuvat. Rv 14+5.
  6. Mä nyt oon joutunut arpomaan tässä mitä teen mun napakorun kanssa. En millään haluaisi ottaa sitä pois, joten ajattelin tilata tuon raskausajan napakorun. Vaikka muutama eri pituinen sellainen sitten. Toivottavasti napa pysyy suht. siistin näköisenä, niin kehtaa pitää korua raskauden jälkeenkin.
  7. Puolisolle kerroin heti testin tehtyäni. Työkaverit huomasivat aika nopeasti, koska aamuisin olin hieman huonovointisen oloinen töissä. Vanhemmille ja täten samalla työnantajalle (oma isä) kerroin melkein heti, koska ihmettelivät väsymystä ja kyselivät kesän suunnitelmista. Siskolle piti soittaa sitten samantien kun äiti käski. Mies soitteli kans oman lähipiirinsä läpi samalla. Joillekin kavereille on jo paljastunut, mutta odottelen nyt vielä vähän aikaa ennen kuin julkisesti kerron asiasta. Ehkä sitten np-ultran jälkeen. Nyt rv 8+3.
  8. Ihania masuja! Mä odottelenkin omaani. Mies tosin sanoi eilen, että se alkaa jo näkymään, silloin ku oon vähän rennompana. Pitäisi kyllä ottaa se ensimmäinenkin kuva, että näkisi vähän miten sitten kehittyy.
  9. Mä huomasin eilen illalla, että mulle on tullut yksi himo: Lauantaimakkara. Ja just sellaisissa pötköissä, että saa tarpeeksi isoja paloja. Tänään kun äiti soitti ja kysyi syömään, niin lähdin heti paikalla kun kuulin että oli makkarakeittoa, jossa oli lauantaimakkaraa.
  10. Neuvolassa käyty. Neuvolantäti laski että tänään olis menossa 7+6, itse olen edelleenkin sitä mieltä että 7+5 olis. Mutta päivä sinne tai tänne... Mies oli mukana ja musta oli ainakin ihan kiva, että oli siellä kuuntelemassa. Siellä sitten lähinnä juteltiin, kartoitettiin kaikki tarvittava terveystiedoista... Paino katsottiin (kilo enemmän kuin kotivaa'alla), hemppa otettiin ja verenpaine mitattiin. Hirveästi luettavaa saatiin mukaan, siinä on sekä mulle että miehelle jotain lukemista. Virtsanäyte katsotaan seuraavalla kerralla sitten. Antoi jo valmiiksi purkin mukaan. Ultra-aika pitää varata itse, seuraavaan neuvolaan antoi tosin ajan. Nyt sitten vain pitäisi miettiä lähteekö sikiöseulonta verikokeeseen mukaan vai ei...
  11. Mä en ole tainnut vielä itkeskellä yhtään mistään. Paitsi silloin kun tein raskaustestin ja mies ei mielestäni huomioinut minua tarpeeksi sen päivän aikana... Mutta outoja kilahduksia tulee kyllä. Eilen aloin paiskomaan tavaroita jostain kumman syystä. Ilmeisesti ihan vain siksi, että mies oli jättänyt sängyn päälle jotain omia tavaroitansa. Vähän tuppaa olemaan hermot kireenä näin kun yksiössä asuu kahdestaan. Oon kyllä muutenkin hirveän herkkä tyyppi, joten ehkä itkukohtauksia on lupa odottaa...
  12. Mulla on tänään eka neuvola. Rv 7+5 menossa. En saanut mitään infoa mitä tuolla tapahtuu... Joten jos sitten olisikin pitänyt virtsanäyte antaa, niin siitä voisi kyllä mainita etukäteen. Mies on tulossa mukaan, sai töistä vähän aikaa vapaata. Toivottavasti se ei ole sille turha reissu.
  13. Odotin menkkoja alkavaksi jouluna, jolloin oli todella alavatsa kipeä. Alavatsakipua jatkuikin sitten kolmisen viikkoa, testin tein uutena vuotena. Lisäksi palelin ihan hirveästi ja välillä jotkut hajut etoi. Rinnat kipeytyi heti alussa. Nyt rv 7+5 palelee edelleen, väsyttää ihan älyttömästi, välillä etoo, mutta en oksenna. Välillä on ihan normaali olotila, joten sitä voi unohtaa hetkeksi olevansa raskaana.
  14. Mulla taitaa tuo kesäloman pitäminen sijoittautua aika hyvin kun katsoo äitiysloman alkua. Ajattelin aloittaa kesäloman juhannuksesta, pitää täydet neljä viikkoa ja sitten tulla pariksi päiväksi töihin. Meillä kun nuo lomaltapaluurahat ovat oikeasti lomaltapaluurahoja, eli väh. kaksi päivää loman jälkeen tulisi olla töissä. Täten voin lomailla koko heinäkuun ja elokuun, pois lukien nuo muutamat työpäivät.
  15. Uusi ilmoittautuu... Tänään menossa rv 7+2 ja hermostuttaa ihan hirveästi. Jouluna alkoi alavatsakivut, jotka on jatkunut melkein tasasesti tähän päivään asti. Oon miettinyt tosi paljon, onko se normaalia, mutta kun ei mitään vuotoja tai muuta ole, niin kai sitä voi olla rauhassa. Pari jo äidiksi ehtinyttä kaveria totesi, että luultavasti ne on vain kasvukipuja ja sitten kun oon treenannut niin monta vuotta ammatikseni, niin vatsalihakset saattaa olla kipeät ihan sen takia ettei ne halua antaa myöten. Esim. eilen alavatsan lihakset oli ihan kovat ja tuntui niin kuin olisin treenannut vatsoja todella kovaa. Ensi viikolla ensimmäinen neuvola, toivotaan että se rauhoittaisi hieman.