Mango

Aktiivijäsen
 • Content count

  1197
 • Joined

 • Last visited

About Mango

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Rv 3+3 tein päiväpissasta negan. Tiesin kuitenkin olevani raskaana, joten rv 3+6 tullut selkeä plussa ei yllättänyt. Kiertopäiviä en osaa sanoa, koska kyseinen kierto oli piiitkä.
 2. Täällähän on mielenkiintoista keskustelua mielenkiintoisesta aiheesta. Meillä tämä uudistuu saattaa hyvinkin tulla ajankohtaiseksi toisen kohdalla, mutta tällä kertaa aion palata opintojen pariin vauvan ollessa 2-vuotias eli ei juuri kärsitä tästä uudistuksesta. Meillä tosin mies ei olisi halukas jäämään kotiin eikä se työn luonteen vuoksi olisi kovin helppoakaan. Oon pohtinut tämän keskustelun ansiosta paljonkin tätä aihetta enkä pidä uudistusta hyvänä ihan itsekkäistä syistä. Jos yliopiston läsnäolovuodet (ja oma ikä) ei painaisi päälle, pitäisin lapset mieluusti kotihoidossa vauvan 3 vuoden ikään asti. Nyt, jos tämä jako äidin ja isän hoitovapaaksi toteutuu, meillä ei olisi mahdollista hoitaa lapsia kotona niin pitkään kuin haluaisimme. Kyseessä ei siis olisi isän parin kuukauden hoitovapaa, vaan reilun vuoden pätkä eli vaikutukset ainakin meidän taloudessa olisivat valtavat. Jos minä olisin siis opiskelijana ja yrittäjämies kotihoidontuella vuoden ajan, ei millään onnistuisi taloudellisesti. Tässä tulee mielestäni uudistuksen haittapuoli eli kun perhe ei itse saa päättää lastensa hoitajaa, uudistus asettaa perheet eriarvoiseen asemaan. Surullista että perheiden valinnanvapautta rajoitetaan tällä tavalla ja seuraukset kärsii lapsi. Eihän tälläkään hetkellä ole mitään estettä sille, että isä jää hoitovapaalle eli jos perheellä on halua vaihtaa kotihoitovuoroja, ei mikään estä sitä nykyisessäkään mallissa.
 3. Uskon myös johdonmukaisuuden varsinkin pienellä, mutta kyllä laittaisin kolmevuotiaan suoraan jäähylle/miettimään jos vaikka pudottaisi läppärin tahallaan. Muuten ehdottomasti kaksi varoitusta ja sitten jäähylle ikävuosien mukaiseksi ajaksi. Ja aina palautus jos karkaa ja uudelleen selitys miksi tähän päädyttiin. Tämä voi olla pienelle taaperolle hankalaa, koska hänen voi olla hankala vielä käsittää omien tekojensa seurauksia. Mutta ehdottomasti jäähyä kannattaa kokeilla jos muut keinot saada pieni pois pahan teosta ei toimi.
 4. Voi duudeli, ei kuulosta mukavalta teidän tilanne . Toivon mukaan lapsen kasvaessa tilanne helpottuu, kun ymmärrystä omien tekojen seurauksista tulee lisää. Jäähyä kannattaa toki kokeilla, jos muut kivet on käännetty. Kyllä minä ainakin laittaisin isoista asioista suoraan jäähylle, pienistä toistuvista varoittaisin ensin pari kertaa. Toivottavasti joku viisaampi osaa antaa paremmat ja käytännöllisemmät vinkit jäähyttämisestä. Voimia!
 5. Vastaan pikaisesti neuvolapsykologin ohjeistaneen jäähypenkille laiton vasta lähempänä kolmea vuotta, jolloin lapsi ymmärtää paremmin syy-seuraussuhdetta. Pienemmälle pitäisi riittää "rangaistukseksi" tekemisen kieltämisen ja esim. väärin käytetyn lelun pois ottamisen. Myös jotain liikennevalomerkkejä neuvottiin pienellä käyttämään. Itse en ota kantaa siihen, mikä toimintatapa olisi oikea, mutta me otettiin jäähy käyttöön vasta 2,5-vuotiaalle ja sitä ennen kiellettiin tai vietiin lapsi pois tilanteesta. Välillä kokeiltiin huomiotta jättämistä esim. kun joka ruokailulla lapsi lopulta kaatoi maidon pöydälle. Ei siis vahdittu niinkään negatiivista käytöstä vaan palkittiin kehuilla jos maitolasi pysyi pystyssä koko ruokailun ajan. Muoks. Olihan meillä myös miettiminen pienenä käytössä eli jos teki jotain tyhmää, lähetettiin omaan huoneeseen miettimään. Pois sai tulla kun oli miettinyt. Tavallaan siis jäähy, mutta ei mitään penkkiä tai aikaa. Ehkä enemmänkin pois tyhmän teosta ohjaamista.
 6. Kerronpa oman pco-kokemukseni minäkin. Ehkäisyrengas oli vuosia käytössä ja kun päätettiin antaa lapselle lupa tulla, jätettiin se pois. Kierto oli heti epäsäännöllinen 40-100... päivää. Puolen vuoden jälkeen kävin gynellä, joka totesi pco-tyyppiset munasarjat. Pitkän kierron lisäksi muita oireita ei ollut. Vuoden jälkeen, tokasta clomi-kierrosta sai alkunsa meidän Poikanen. Kävin heti jälkitarkastuksessa tarkistuttamassa munasarjojen tilanteen ja pco:sta ei näkynyt merkkiäkään. Kuukautiset alkoivat vasta 1 v 3 kk:n jälkeen synnytyksestä, kun lopetin imetyksen. Kierto on ollut epäsäännöllinen, muttei ihan niin kuin ennen, 27-55 päivää. Tunnistin kuitenkin usein oviksen, jota en aiemmin ollut huomannut koskaan. Kahden ja puolen vuoden jälkeen synnytyksestä kävin taas gynellä, joka ultrasi kauniit munasarjat, edelleenkään ei merkkiä pco:sta. Hän vielä totesi, että ei kannata luottaa pco:hon ehkäisynä, koska kaikki näytti niin hyvältä . Ei tehty mitään päätöstä toisen lapsen tulosta tai ajankohdasta, mutta kyllähän kaksi aikuista tietää mitä saadaan aikaan jos ei ehkäistä eli annettiin mahdollisuus. Nyt odotamme tätä mahdollisuutta 11. raskausviikolla, kierrosta jossa ovis oli kp 29. Painoni on koko ajan ollut nippa nappa ylipainon alarajalla.
 7. Meiltä löytyi vielä 56 cm pitkähihainen body, yhdet kestoliivinsuojat ja työn alla on villasukat.
 8. Ja jatkona Libero-käsinukkeasiaan, olisiko kellään yhtä ylimääräistä libero-koodia?
 9. ^Liberon käsinukke-kampanjan säännöt oli jotenkin oudot, ymmärsin niistä että yhdelle lapselle voi tilata vain yhden setin käsinukkeja. Pitääkö tää paikkansa vai saitko tilattua toiset nuket yhdelle lapselle?
 10. Me siirrettiin aikanaan 1,5-vuotias ensin ulkoa sisälle rattaisiin nukkumaan, lähinnä takapihan kuumuuden vuoksi. Siitä sitten jonkin ajan päästä omaan sänkyyn päiväunille. Silloin tosin oli vielä pinnis käytössä ja oleilin huoneessa kunnes nukahti. Mutta siis tällaisen välivaiheen jälkeen saatiin lapsi "joka ei ikinä nuku sisällä päikkäreitä" nukkumaan ne sisällä .
 11. Pakko kommentoida tuota lapsen autoon jättämistä. Nähtyäni kotimaisen, tositapahtumiin perustuvan elokuvan Eläville ja kuolleille, en ikinä jättäisi lasta autoon ilman valvontaa. Elokuvassa perheen lapsi kuolee auton syttyessä palamaan kotipihassa. Sisälle olen sen sijaan jättänyt 2-vuotiaan päiväuniaan nukkumaan ja käynyt hakemassa lehden tai pyykit narulta. Myös valveilla olevan lapsen olen jättänyt hetkeksi lehden hakeakseni tai viedäkseni jotain pihavajaan. Rivarissa näihin kuitenkin menee aikaa max. minuutti pari. En ikinä voisi lähteä pihapiiristä pois lapsen nukkuessa, vaikka melko hyväuninen onkin.
 12. ^^Kiitos vinkistä, tilaukseen lähti!
 13. Lapsi on nykyään 11-vuotias ja käyttää kasvuhormonia ymmärtääkseni kasvukauden loppuun eli noin 18-vuotiaaksi saakka. Annostusta on matkan varrella vähitellen nostettu ja nyt kasvuennuste on "normaali".
 14. Mielenkiinnolla luen tätä ketjua, vaikka meidän omaa lasta tämä ei kosketakaan. Sen sijaan perhepiirissä eräs lapsi piikittää kasvuhormonia ja saavutti muistaakseni reilussa vuodessa ikätoverinsa kiinni pituuskasvussa. Toivottavasti saatte pian varmuuden lapsosen pieneen kokoon ja tarvittaessa siihen lääkkeet.