Viviz

Aktiivijäsen
 • Content count

  382
 • Joined

 • Last visited

About Viviz

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Pirkanmaa
 1. Mulla ei seurata mitenkään erityisesti.Esikko oli pt ja sektioitiin ja nyt tää toinen on rv 37.Parin päivän päästä on synnytystapa-arvio mutta se on vain tuon ed. sektion takia.Mulle ne esikosta sanoi neukussa että 100% varma rt ja niinhän ne sanovat nytkin joten mielenkiintoista katsoa miten asia oikeasti on.Jos sua se häiritsee niin vaadi pääsyä ylimääräiseen tutkimukseen/ultraan.
 2. Mulla oli lävistyskorut paikoillaan suunnitellussa sektiossa vaikka ohjeissa luki että pitää ottaa kaikki helyt pois.Kysyin vielä ennen leikkuria alanko vääntämään näitä irti mutta sanottiin että anna olla vaan.Sormuksen otin kuitenkin pois.
 3. Mulla tehtiin esikoisesta synnytystapa-arvio koska kuuluu sairaalan toimintatapaan.Sisätutkimus + ultra ja siellä selvisikin että vauvahan on perätilassa vaikka neuvolassa sanoivat monen kuukauden ajan neidin majailevan 100% varmassa raivotarjonnassa.Alkoivat puhumaan käännösyrityksestä mutta siihen en olisi suostunut eikä se olisi onnistunutkaan vartalon kohdalla kun oli niukasti lapsivettä ja neiti jo niin jumiutunut lantioon kiinni.Käyrillä laittoivat tunniksi vaikka eivät käännösyritystä tehneetkään.Samalla sovittiin sektiopäivämäärä johon päädyin. Nyt tästä toisesta on synnytystapa-arvio edessä reilun viikon päästä (sektion takia) ja katsotaan mitä siellä sanovat.
 4. Meidän suvussa se ei ole mikään itsestäänselvyys että tajuaisivat huomioida esikoista ensin joten siksi toin sen esiin.Jo esikon kohdalla olivat menossa riipimään nukkuvaa vauvaa boksistaan syliin pällisteltäväksi kysymättä lupia tai muitakaan.Mun on teroitettava luultavasti monta kertaa vielä samaa asiaa että menee perille asti.
 5. Mä oon miettinyt että jos ostettaisiin nukke esikoiselle ja imettäisi vaikka samalla sitä kun mä imetän vauvaa ja vaihtaisi vaippoja..Nyt kun on meneillään vaihe että nallet ja muut saa paljon haleja osakseen niin voisi onnistuakin.Ehkä me haetaan se sitten vauvan synnyttyä kaupasta tai sitten joku olemassa olevista nalleista,leluista saa kelvata.Ikää esikolla siis 1v 4-5kk kun vauva syntyy. Mua on ahdistanut todella paljon se että jääkö esikko ihan sivuun kun vauva tulee,se on mun painajainen.Ja kuinka mustasukkainen on..meillä kun on uhma alkanut niin pelkään sitä että kuinka pahaksi se menee vauvan saapuessa. Esikko on kotona joten päiväkotiasiaan en ota kantaa.Rutiinit pyrin pitämään esikoisen mukaan että on se sama turvallinen päivärunko ja uskon että vauvakin siihen mukautuu ajan kanssa. Mä aion sanoa vierailijoille että ensin huomataan esikoinen ja vasta sitten "vahingossa" vauva.Muuten ei oo mitään asiaa meille.Vaikka esikko on pieni vielä niin kyllä se ihmettelee jos vieraita tulee ja kävelee ohi tyyliin suoraan vauvan luo eikä huomaa häntä enään.Eli pitää olla se 5-10min aikaa esikon kanssa ennenkuin syöksytään vauvan luokse. Mä pyrin pitämään siitä kiinni että niin iskä kuin minäkin saadaan päivittäin kahden keskeistä aikaa esikon kanssa ja otan esikon mahdollisimman paljon mukaan kaikkeen touhuun vaikka siitä tulis sotkua kuinka.
 6. Meille ei löytynyt vaihtoehtoa joten vastasin 3,5kk iässä.Refluksin takia kiinteet aloitettiin jo 3kk iässä tissin lisäksi.
 7. Esikkoa päivälleen tasan vuoden,toinen oli kasvamassa mahassa ja lopetin rv 18 kun alkoi sattumaan niin paljon.
 8. 8kk iässä alkoi säännöllisesti nukkumaan yöt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
 9. Kotivaaka näyttää nyt vaatteet päällä 10,4kg ja ikää on 1v4kk.
 10. Alle 1,5v tulee ikäeroa.
 11. Huikkaanpa tänne keskusteluun että fb:n puolella on salainen ryhmä vanhemmille jotka eivät rokota lapsiaan tai niille jotka ovat jättäneet rokotusohjelmat kesken.Jos koet että sun pitäis päästä siihen ryhmään niin laita uukkaria tulemaan.
 12. 1v3kk lelut kerään ennen päikkäreitä ja nekin vain sen takia koska huushollissa on koira joka saa välillä pienimuotoisia hepuleita milloin mistäkin ja tällä pyrin estämään sen että neiti ei siihen hepuliin herää.Sit illalla kerätään myös eli kaksi kertaa.
 13. Me päädyttiin ostamaan Carenan Double Swingit ja on nyt testailtu niitä kolmisen kertaa vaikka vauva vielä masussa onkin.Loskassa menee varsin hyvin ja on kyllä todella kevyet työntää joka suuntaan,tuntuvat jopa kevyemmiltä liikkumaan kuin matkarattaat.Toki niissä on erilaiset renkaat mutta yllätys oli kuinka hyvin soljuvat eteenpäin.Esikoinen viihtyy paremmin näissä kun matkiksissa,ei märise yhtään.Ensin näyttivät vähän laivoilta mutta silmä on tottunut nyt niihin.Mä oon 164 ja jotkut on sanoneet aisan olevan liian korkealla mutta mulla ei oo käsiin ottanut työntäminen mitenkään vaikka mäkiä täällä riittääkin.Summa summarum,oli ihan napit valinnat meille!
 14. Scarlet - Meillä 1v 1kk kun syö jugurttia tuloksena on se että peppu on ihan rikki.Maitoa ei pahemmin suostu juomaan joten kokemusta ei siitä ole että polttaako sekin pepun.Hapanmaitotuotteet ei aiheuta pepun rikki menemistä.Kuinka teillä on asia edennyt ja onko selvinnyt mitään?
 15. Meillä tulee ikäeroa vajaa 1v5kk ja esikoinen tuli suunnitellulla sektiolla perätilan vuoksi.Pari kertaa aiemmilla viikoilla on vihlaissut yhden illan ajan arpea mutta yllättävän vähän tähän asti (nyt rv22) ja maha mulla on kuitenkin jo ihan reilun kokoinen.Ultrissa on arpi katsottu pyynnöstä ja se on ollut ihan ok. Mulle ei sanottu mitään varoaikaa ja kyllä me ehdittiin olemaan ilman ehkäisyä 8kk ennenkuin tärppi kävi (esikon ollessa 9kk tuli plussa) ja siihen väliin mahtuu yksi km. Omalla kohdallani ajattelin niin että raskaaksi tulen vasta kun kroppa on siihen valmis ja monta kk se kestikin saada ne plussat.