elliina

Aktiivijäsen
  • Content count

    777
  • Joined

  • Last visited

About elliina

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Mä vaihdan aina itse heti reikäkuminauhaa niiden tönkköjen remmien tilalle mitä nykyään on! Ei ole minusta käytössä toimivaa ollenkaan, usein lököttää pitkälti kengänpohjan yli minne sattuu jos on himpunkin reilu haalari! Ja siis ei oo vaikeeta vaihtaa, mene kangaskauppaan, ota sitä sopiva määrä (vaikka 20cm, ei maksa paljoa), leikkaa sopiva pätkä kotona ja pujota napit reikiin. Näissä on myös aina hyvin säätövaraa.
  2. 4raskautta, 2lasta, 2kkm. Vuorotahtiin on menty, lapsi s2008, kkm2010, lapsi s2011 ja kkm2012. Eka kkm havaittiin rv8+, vastasi kai rv5. Toka kkm ehkä laskennallisesti rv 7+ todettu (sekava kierto), noin rv5 jälleen pysähtynyt.
  3. Meidän esikoinen oli sanojen mestari taaperona. Keksi kaikesta aina sen kuvaavimman sanan. Esim. Trampoliini=pomppuli Se pyöreä pyykkipoikajuttu mihin ripustetaan sukat ym pyykit (onx sille edes nimeä!)= roikotin-kuivatin Isin leatherman-linkkari=puristus-leikatus Vasara=hakatus Tomaatti oli taas "panniina" (punainen,kun itse mummon kanssa kasvihuoneesta keräsivät, ja mummo opetti että vain punaisen voi poimia..) En muista oonko nää jo aiemmin kertonut, esikoinen on nyt jo 4v.. Nää oli ne mieleenpainuneimat.. Kuopus tykkää eläinten äänistä. Huvittavaa oli kun näki villakoiran.Lähestyi sitä..."vuhvuh....määä...vuhvuh..määä.."
  4. ayashe, kuulostaa ihanalta. Mitä syytä tuollaisista hetkistä nyt olisi vieroittaa.. Itse tulin tänne katselemaan, kun pian 1v2kk on lakannut kiinnostumasta imetyksestä (meno päällä, juo muutakin..) ja itsellä taas tuntuu että ei kai se vielä meinaa lopettaa, kun kuitenkin WHO:n suositus on 2vuotiaaksi asti ja halutessa siitäkin eteenpäin. Mut kyllä meilläkin ehkä vielä 1-3x/vrk jaksaa kiinnostua imetyksestä, sillä kai voi mennä pitkäänkin..
  5. ^ Kiitos tiedosta. En oo itse perehtynyt muutoin kuin havainnut että siinä ON suolaa (en itsekään uskonut että kovin paljoa..) Meillä oli nyt puhelin-aika allergia-lääkärille, oli sitä mieltä että kun pääasiassa imetän, ja aion imettää vielä jonkun aikaa, voi kauramaitoa antaa siinä sivussa jos mulla on vaikka menoa etten ole tisseineni paikalla. Ja että 1v alkaen sitä voi antaa ihan pääasiallisemminkin, kerta ruokavalio lapsella on muuten laaja. Ravintoterapeutille on kyllä aika tulossa, lähinnä kai vitamiinien yms saannin turvaamisen miettimiseksi.
  6. Jos soija käy, niin miksi ette kokeile korvikkeeksi nutrilon-soijaa? (jos on se b-lausunto niin halvemmaksikin se kai tulee kuin kaupan soija-maidot.) Ja on me annettu jo 10kk ikäiselle (allergiahoitajan suosituksella) hieman kauramaitoa. Tai lähinnä iltapuuro me on siitä tehty, ja satunnaisesti juomana tilkka. Mutta ei se pääasialliseksi juomaksi kävisi, ei ole ravitsemuksellisesti riittävä. ja suolaakin siinä on.
  7. Niin, mekin saatiin tuo Aerius käsittääkseni juuri että testataan johtuuko kutina allergiasta. Eli jos ei apua niin vissiin ei.. Hitsi viime yö oli taas kamala, siis kutina ja raapiminen. tuntui että 23-3.30 välillä ei nukuttu yhtään.. En tiedä johtuiko vaan sattumasta, kovista pakkasista, jostain ruuasta vai siitä että käytiin illalla kylvyssä (on käyty noin kerran viikossa, rasvattiin kyllä hyvin päälle..)
  8. ^ Meillä on itseasiassa tuota Aerius-lääkettä! Saatiin kokeeksi jos se helpottaisi kutinaan, en kyllä huomannut helpottavan, joten ei kokeiltu kuin muutamana päivänä. Tuona kokeilun aikana vehnä oli kyllä kuvioissa.
  9. Hei, koko ketjua en ehdi selata, mutta neuvoja kaipais 10kk pojan kutinaan.. Ihan hillittömästi raapii ja itkee öisin (yöt olleet aina tosi rikkonaisia). Allergiaakin on, nyt todettu maito ja soija, epäilyssä myös vehnä. Imetän, silti näitä välttäessä varsinkin nyt kutisee hirvittävästi (allergiat onkin havaittu suoli-oireisena, ei iho-.) Ilmeisesti siis pakkaset on vaan nyt pahentanut kutinaa, lienee siis atooppinen iho. Nyt on selkään, kylkiin, olkapäihin ja reisiin, polvitaipeisiin tullut karheampaa ihoa ja ihan semmosia läikkiä. Varsinkin kylkiä raapii öisin. Oli esikoisellakin jaloissa pienempänä vastaavaa ihottumaa, mutta ei se ikinä raapinut. Häneltä vaan jollain rasvailtiin ja siinä kaikki. Mutta mikä nyt tälle avuksi. Perusvoiteita, lipolania on kokeiltu, ei juuri apua... Kutina on siis ilmeisesti jotain aivan kamalan vaivaavaa varsinkin öisin (aika itkuinen on aina), kun raapii kuin riivattu.. Mikä muu voisi auttaa kuin rasva? Joku eri rasva? Onko tässä syytä nyt epäillä vielä jotain muuta allergiaa joka veisi sen noin pahaksi? Neuvola ei ainakaan osaa auttaa... Lääkäritkin on vähän mitä on.. (Vakuutusta tai ylim. rahaa ei ole...)
  10. ^ Kiitos! Meillä ei ole siis vielä mitään päätöstä, vasta lausunto vetämässä... Mutta varmaankin se tuo 505 tulis olemaan, ei 506 oo syytä.. TOSIN juuri viime yönä alkoi epäilyttämään että nytkö se profylacin sopimattomuus alkaa ilmetä.. Eipä juuri nukuttu, ähki ja kyhnäsi vaan rinnalla (eka syötön sai siis pullosta profylacia). Aamullakin kitisi vaan eikä leikkinyt. Mut pakko kai seurata vielä pari päivää että johtuuko siitä vai muusta satunnaisesta tekijästä. Mutta noin meillä on lehmänmaito ja soijakin alkaneet oireilun..
  11. Olisi taas tyhmä kysymys... Meillä nyt tultiin siihen tulokseen että ei se nutri-soijakaan käy. Saatiin resepti profylaciin. Käykö nyt tuo sama b-lausunto, millä siis kai saa kela-korttiin sen merkinnän, kun se lausunto oli annettu silloin kun vielä oletettiin soijan sopivan. Taitaa siitä soijasta lukeakin siinä lausunnossa. Eli kattaako se sama koodi kaikki erityiskorvikkeet vai onko kaikille oma? Ja toinen kysymys profylacista; voiko sitä käyttää puuron keitossa? Siis että käyttäisi sitä profylac-maitoa puuron nesteenä keittäessä. Tyhmää kun käyttö-ohjeissa ei mitään tuollaisesta mainita vaan on vaan ohjeet kuinka hoidat pulloruokinnan... Me kun tarvitaan sitä korviketta tai jotain enimmäkseen just että sais iltapuuroon tukevuutta että jaksais nukkua.. (nyt tässä välillä oon kyllä käyttänyt vähän ihan kaupan kauramaitoa veden ohella ja lorauttanut rypsiölyä vähän lopuksi..)
  12. Siis mistään aineestahan en ole varma sopiiko, lapsi kun on huutanut about koko ikänsä jokatapauksessa kun on saanut maitoa... En mä siis sinänsä epäile että tuo mikään moniallergikko olisi, en vaan nyt uskalla käyttää kovin monia ruoka-aineita kun en voi tietää sopiiko ne vai ei. Joistain aineista vaan on sit selvä mielikuva että niitä syödessä oli hyvä päivä, niitä siis nyt syödään. Mutta ei ole syytä epäillä ettei joku öljy sopisi, käytän siis itsekin sinistä keijua, rypsiöljyähän siinä pääosin on. Voiskohan ihan sitä keijua laittaa jo puuroon (ikää kuitenkin jo 9kk).
  13. Niinpä, tiedän että on yleistä... Hassua vaan että se aiemmin sopi ihan hyvin, ei me nyt merkittävävästi enempää sitä nytkään oo annettu.. Noh, varma en oo vielä onko edes siitä kyse, mut jotain tää maitoaltistus nyt muutti meidän elämässä, huonompaan. Sai siis vissiin jonkun muunkin vaivan puhkeamaan.. Nyt alan huomenna saman dieetin vauvani kaa (josta vielä poistan pari ainetta, mm naudan), sisältää 8 ruoka-ainetta jotka on sille kai sopivia, tai siis yksi niistä kyllä on tuo soija... Haluan kokeilla ettei johdu mun syömisistä... Mut jos ei parissa päivää helpota niin sit soijakin pois molemmilta...(paitsi että mistä hitosta mä sille sit energiaa iltapuuroon pistän, ei kai se pelkällä vesi-riisipuurolla nuku!) On tää vaan sekavaa.. Mieskin juuri kirosi kun ei pysy perässä mitä ruokaa mä tai lapsi nyt milloinkin käytetään, aionko imettää vai lopettaa... Hankala vaan kun tilanteet muuttuu koko ajan kokeilujen ja oireiden mukaan...
  14. Huoh, taitaa tää suo vaan syventyä.. Maitoaltistus oli pari-kolme viikkoa sitten, diagnoosi saatiin. Jo jonkun aikaa ennen altistusta oltiin käytetty nutri-soijaa iltapuuroon ja satunnaisena juomana imetyksen lisäksi. Altistuksen aikana sitä ei tietty annettu kun piti sitä tuttelia juottaa, 5päivääköhän me sitä kokeiltiin.. Niin ensin altistuksen jälkeen mahakivut ja ripuli jatkui yhä, lopetin sitten maidon käytön itsekin kokonaan taas. Mutta oireet jatkuu (ja ripuli pahenee) yhä. parina päivänä olen korvannut osaa imetyksistä nutri-soijalla, kun olen harkinnut koko imetyksen lopettamista koska pelkään kaiken syömäni aiheuttavan jotain vauvalle.. Mutta siitä se ripulointi on vasta tihentynytkin! Voisiko siis olla että tuo nutri-soija olisikin siis syy nyt, ettei se sopisikaan? Ollaan siis jo pari kuukautta käytetty sitä hieman (n.1,5dl/vrk) ilman ongelmia, mutta nyt maitoaltistuksen jälkeen ehkä hieman enemmän ja koko ajan oireita. Vai voiko vauvan suolisto altistuksen jälkeen mennä vaan niin herkäksi että oireilee pidemmän aikaa (ja oireet pahemmat kuin itse altistuksen aikaan..??!?)
  15. Varmaan todella tyhmä kysymys, mutta meille tuli muutama päivä sitten postissa b-todistus, että on lehmänmaitoallergia. Ja uusi resepti nutrilon soijaan. Pitääkö mun nyt tehdä jotain tuolle todistukselle/hyödynkö siitä jotenkin? Mitään ohjeita ei ollut, koko potilaskertomus sieltä vaan mukana.. (Kyselin aiemmin muuten että pitääkö itsekin olla maidottomalla jos imettää... Sain ihan itse jo selvän vastauksen että pitää mun tapauksessa. Ihankuin olisi oireet pahentuneet nyt ajan myötä, siis jos vertaa aikaan ennen mun maidotonta dieettiä.. Ihan itkuksi ja ripuliksi meni vauvan olo kun maitoa kokeilin itse käyttää hieman, ja unet hävisi taas.. Ja niinhän tuo oli tuossa potilaskertomuksessakin että "äiti imettää, pitää itse poissa maitotuotteet, lisämaitona tarvittaessa nutrilon soija", suullisesti vaan sain ihan toisen käsityksen..)