ihanko

Aktiivijäsen
 • Content count

  600
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ihanko

 1. Lueskelin tuota "Kun minusta tulee äiti en ainakaan"-ketjua ja tuli mieleen että onko lapsiperhe-arki vastannut odotuksia ja onko päätökset pitäneet sitten kun vauva on syntynyt? Itse olen tehnyt joitain asioita ihan eri tavalla kuin alunperin ajattelin, kun ei vaan toiminut meillä. Esimerkiksi en ole koskaan pitänyt rutiineista, ja ajattelin että elettäis sillai leppoisasti ja poika mukautuisi meidän rytmiin. Nyt pidänkin tosi tiukasti kiinni sekä ruokailu-että uniajoista, koska olen huomannut että se helpottaa niin kovasti arkea tuon meidän ikiliikkujan kanssa. Poika pysyy rauhallisempana ja tyytyväisempänä. Lisäksi olen liikkunut selvästi vähemmän kaupungilla pojan kanssa kuin ajattelin. Poika ei pienenä pitänyt vaunuissa olemisesta lainkaan, ja liikkumaan lähdettyään ei malttaisi istua aloillaan lainkaan, niin rajoittaa vaunuttelua selvästi. Kantorepussakaan ei viihdy. Aluksi, pojan ollessa pieni, katosin myös täysin ns. mamma-landiaan. Ihan vaan siitä syystä että olin niiiii-in väsynyt. Pojalla oli koliikki ennkä saanut tarpeeksi unta. Ei ollut voimia puhua mistään järkevästä kenenkään kanssa. Tämä on onneksi nykyään muisto vaan.... Muutakin varmaan löytyisi. Mites muilla? Pitikö päätökset? (Löytyyköhän tällainen ketju jo?)
 2. Te joilla on ollut runsasta verenvuotoa raskaudessa, onko syy vuodolle löytynyt? Minulla on menossa toinen raskaus. Tuhruvuotoa tuli rv 8+5 mutta se oli pientä. Rv 11+0 tuli yhtäkkiä todella runsas holahdus jota lorisi pönttöön ehkä minuutin parin ajan. Mukana oli isohko hyytymä, ehkä persikan kokoinen. Seuraavana päivänä ultrassa näkyi hyvinvoiva sikiö eikä mitään viitteitä siitä mistä vuoto olisi tullut. Mun pitää kuulemma vaan ajatella että kaikki on hyvin ja raskaus jatkuu normaalisti. Olen tosi onnellinen tietenkin, mutta olo on myös hyvin pelokas. Miten kaikki voi olla hyvin tuon vuodon ja hyytymän jälkeen? Te joilla on vuotanut runsaasti ja raskaus jatkunut, onko vuoto toistunut? Oliko muita komplikaatioita?
 3. ^ Kiva kuulla että näinkin voi käydä! Kierukka tuntui niin vaivattomalta vaihtoehdolta ja harmitti tosi paljon kun se tuli ulos! Ehkäpä uskallan kokeilla vielä kerran.
 4. Mulle ei okein sovi hormonaalinen ehkäisy ja hormonikierukkaa suositeltiin siksi että sen vaikutus on enemmän paikallinen, eikä hormonia erity niin paljon verenkiertoon. Näin mä ainakin tajusin. Mulla on puhelinaika gynekologilleni huomenna ja kyselen asiasta tarkemmin, myös ehkäisykapselista, kiitos vinkistä!
 5. Mä kyselisin että onko täällä ketään jonka kierukka on tippunut ja seuraava kierukka on pysynyt paikoillaan hyvin? Harkitsen toisen kierukan ottamista kun mulle ei muu hormonaalinen ehkäisy sovi, mutta tuon irtoamisen myötä kärsi luottamus koko vehkeeseen kovan kolauksen. Mulla siis vaihtoehtoina tällä hetkellä mirena tai steri (tai toki kondomit, mutta haluaisin hieman pysyvämmän ja helpon ratkaisun)
 6. Ei olisi pitänyt luottaa. Eilen se löytyi kohdunkaulasta ja nappastiin pois.
 7. Ehkä mä ihan minivähän vauhkoonnuin kun mä kuulin sun kolmostesta. Mutta mitään en tunnusta. Ehei, ei enää!
 8. sun kanssas! Älä sä ala lietsoa yhtään mitään!
 9. Ennen ekaa lasta halusin kolme, kun eka syntuyi niin olin pitään tyytyväinen ja tuntu että yksi riittää. Salakavalasti vauvakuume iski kun esikoinen oli kolme ja nyt kuopus on vuoden. Nyt olen niin vakuuttunut että meidän lapsiluku on tässä että vakavissani harkitsen sterilisaatiota. Maailman parhaat tenavat on jo meillä ja mmä en missään tapauksessa enää jaksa olla raskaana.
 10. Minä olen ollut lievän alipainoinen lapsi. Ekalla luokalla kouluhoitaja kiinnitti siihen huomiota terveystarkastuksessa, mutta lääkäri jota konsultoitiin selitti ettei huoleen ollut mitään aihetta juurikin siksi että painonkehitys kokonaisuudessaan oli ollut normaalia ja olin kasvanut todella paljon pituutta. Olin vain hoikka lapsi. Miksi koulun terveydenhoitaja yhtäkkiä kiinnitti siihen huomiota kun neuvola ei koskaan ollut siihen puuttunut, sitä en tiedä.
 11. ^ Lääkäri luuli että olin saanut keskenmenon rv11 voimakkaan verenvuodon takia ja minulle kerrottiin ettei piikkiä tarvita. Rajaksi mainittiin muistaakseni rv 12. Minusta tuo kuulosti jotenkin tuulesta temmatulta ja ajattelin vielä kysyä toista mielipidettä, mutta kävikin ilmi että raskaus jatkui ja poika on nyt vuoden. Mutta minulle siis sanottiin ettei kovin aikaisilla viikoilla piikkiä tarvita. Ehkä voit soittaa sairaalaan ja kysyä?
 12. Me lähdettiin mukana kun miehelle tarjottiin töitä ulkomailta. Kolme vuotta siellä asustettiin ennenkuin palattiin kotiin. Mä en missään tapauksessa olisi halunnut jäädä kotiin yksin lapsen kanssa, itse asiassa mä se olin joka lietsoin miestä hakemaan sitä työtä kun halusin hieman ilmastonmuutosta.
 13. Musta on tosi hyvä jos pystyy tutkiskelemaan itseään ja huomaamaan että nyt tuli tehtyä virhe. Silloinhan tuskin tulee tehneeksi saman tyyppistä uudestaan. Ihmisillä on vaan aika usein tapana sellaisessa tilanteessa alkaa puolustella tekojaan ja yrittää itselleenkin selittää asiat parhain päin. Ja silloin muut reagoivat.
 14. Meillä on miehen kanssa samat käytännöt vaikka ei olla niistä pahemmin keskusteltu. Lasten kasvatuksen suhteen muutenkin ollaan oltu häkellyttävän samoilla linjoilla ihan luonnostaan.
 15. Rock: Teillähän oli omakotitalo? Mun poika täyttää kesällä viisi ja voisi varmaan pikkuhiljaa alkaa ulkoillakin kaverin kanssa jos asuttaisiin hieman rauhallisemmalla alueella. Nyt asutaan kerrostalossa keskustan tuntumassa eikä tässä oikein ole paikaa mihin lapset voisi päästää yksikseen kun ulko-ovesta päätyy suoraan autotielle. Harmi.
 16. Hankala tilanne Scnappilla. Miehen työ on siis ilmeisesti sellaista ettei hän voi sitä keskeyttää ja tulla kotiin jos sä soitat että synnytys käynnistyi? Entäs äitisi työ? Pystyykö hän olemaan lyhyellä varoitusajalla poissa? Tyttären synnytys on kumminkin sen verran erityistapaus että luulisi työnantajan ymmärtävän jos soittaa aamulla ettei voi tulla. (Ymmärrän hyvin että monessa työpaikassa tällainen on mahdottomuus.) Meillä itsellä tuli eteen hiukka yllättävä tilanne kuopuksen kohdalla. Asuttiin ulkomailla ja sektio oli suunnitteilla rv 39. Mun äiti oli luvannut matkustaa esikoista kaitsemaan. Hänen piti saapua varmuuden vuoksi rv 38, mutta sitten vedet menivätkin illansuussa rv 37+3. Mä kyllä häkellyin koska esikoinen syntyi rv 41+5 ja mulle oltiin sanottu että tuskin tääkään ennen sektiota yrittää ulos ängetä. Mua pelotti sektio ihan sikana ja toivoin että mies pääsisi mukaan. Soitin sitten parin talon päässa asuvalle kaverilleni joka onneksi pääsi vahtimaan esikoisen unta. Kävi siis tuuri kun ei tarvinut soitella läpi koko kaveripiiriä vaan se lähimpänä asuva tuli heti. Jos kukaan ei olisi päässyt niin sitten olisin tietysti joutunut menemään yksin, viis omasta pelosta. Niin, ja taksilla mentiin synnärille. Meillä ei ole omaa autoa joten eipä jäänyt paljon valinnan varaa. Mä istuin parin pyyhkeen päällä eikä taksikuski sanonut muuta kuin että onnea matkaan.
 17. Juu, ei sori mä tarkoitin että laitoin yksäriä ketjun aloittajalle kun en viitsinyt alkaa täällä yksityiskohtia kirjoittelemaan . (Ne viestit on tulla sivun oikeassa yläkulmassa)
 18. Mutta ei kai se ettei jätä lasta yksin kotiin/autoon ole pumpulissa kasvattamista? Mä en koe olevani mitenkään kanaemo-tyyppiä, mutta yksin en lapsiani jätä.
 19. Mua rupesi kiinnostamaan että missä se raja menee ihan lain mukaan heitteillejätössä. Ripustaa pyykit /viedä roskat/hakea postin tms tietty saa oman järjen mukaan, mutta se että lähtisi ajelemaan puolen tunnin reissulle jonnekin supermarketiin tuskin on enää edes sallittua?Tietääkö kukaan?
 20. Mä laitoin yksärillä.
 21. Joo en mä uskonutkaan että kukaan jättäisi hereillä olevaa lastaan puoleksi tunniksi, yritin vaan sanoa että musta se että lapsi nukkuisi ei myöskään tee siitä musta hyväksyttävää. Sä ripustelet kumminkin siis pyykkiä aika lähellä ja pääset tarvittaessa tosi nopeasti pojan luo. Musta se on eri asia kun jos lähtisi jonnekin kauppaan tai puolen tunnin iltalenkille kauas. Itse mä olen aina kuuloetäisyydellä kun lapset nukuvat, mutta en mä sun toiminnasta mitenkään järkyty.
 22. Missä joku on sanonut että roskien vieminen olisi heitteillejättöä? Roskat mä voisin viedä - en kylläkään ole vielä kertaakaan vienyt, koska ne mä voin hyvin napata mukaan kun lähdetään ulkoilemaan. Sen pitemmäksi ajaksi en jättäisi lasta yksin. En missään tapauksessa. Että jättäisi lapsen puoleksi tunniksi yksin - nukkuvan tai ei - on musta täysin järkyttävä ajatus. Ei, ei ja vielä kerran ei. Se menee ihan selkeästi heitteillejätön puolelle. Vaikka mitään vaarallista ei varsinaisesti tapahtuisi, niin mitä jos lapsi heräisi tyhjässä kodissa ja panikoisi? Itkisi ihan yksin puoli tuntia ja kokisi itsensä ihan hyljätyksi. Meillä on lähikauppa kadun toisella puolella ja joskus olen istunut illalla miettimässä että olisipa karkkipussi hyvä, mutta en lähtisi sinne ja jättäisi nukkuvia lapsiani yksin kotiin vaikka reissuun menisi se pari minuuttia.
 23. Kävin nyt sitten gynellä ja siellä se kierukka möllötti ihan missä pitikin. Langat olivat nousseet jonnekin kohdunkaulan uumeniin niin ettei gynekään niitä löytänyt käsikopelolla. Ultralal sit katsoi. Eli kaikki hyvin. (Itse asiassa ihan helpottavaa että lankoja ei tunnu niin eipähän tartte tunnustella niitä kerran kuussa niinkuin pakkausselosteessa sanotaan vaan pitää vaan luottaa kierukkaan. Niin aion tehdä. )
 24. Kiitos vastauksesta! Mä varasin nyt kuitenkin ajan gynelle kun muuten mä tulen vaan jännittämään että mitä jos sittenkin tulen raskaaksi. Saa ultrata niin saan varman tiedon heti että kierukka on siellä missä pitääkin.
 25. Kiitos, helpottipa mieltä! Gynekologi joka kierukan asensi sanoi ultrattuaan että hyvin on paikallaan eikä millään tarkistuskäynnillä tarvitse käydä. Kun kysyin langoista sanoi että "voithan sä kokeilla jos sä haluat." Kävitkö sä tarkistuskäynnillä jonkin ajan kuluttua kierukan asennuksesta kun et tuntenut lankoja vai luotitko että se on paikallaan?