Eleanoora

Aktiivijäsen
 • Content count

  2297
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eleanoora

 1. Hoh, todellakin oli ikäviä tuntemuksia toivotusta raskaudesta. Alkoi lähes plussattua ja kesti pitkään, ehkä jopa lähes 25 viikoille asti? Veikkaan että suurimpana syynä oli ihan älytön pahoinvointi eikä mitään voinut nähdä hyvänä. Meni tosi synkkiä ajatuksia raskauden suhteen ja tuli paljon itkettyä. Nyt mennään viikoilla 32(?) ja mieliala on ihan normaali, en silloin nähnyt tämän päivän tulevan.
 2. Onko täällä kellään kokemusta tai ollut kokemusta radi-diagnoosi + kunnon pahoinvointi yhdistelmästä? Kun siis ruokavaliot ei onnistu ja mittailuissa ei siten järkeä. Kuinka silloin on toimittu ja seurattu?
 3. Rautakuuri tekee kyllä ihmeitä. Oma hemoglobiini olikin tippunut 145->92 ja en jaksanut pahemmin kävellä, seisoskella ja hengittäminenkin oli uuvuttavaa. Ei tässä nyt pitkään ole ehtinyt obsidania (2tbl/pv), mutta sen tuntee jo olossa huomattavan hyvin. Vaikkei mitenkään pirteä olo ole, niin esim hengittäminen on mukavampaa jo. Suosittelen rautaa vaikkei mitenkään hurjan matalalla hemppa olisi, ihan olojen mukaan!
 4. Onnea punatulkku! Ihanaa että on vihdoin ohi. Juominen on kyllä sellainen joo mikä ei onnistu. Vesi on aikavarma joka tulee ylös, sitä menee tosi tosi vähän päivittäin alas. Saa älyttömät yrjötykset aikaan. Onneksi on tuo pepsi joka pysyy suurimman osan ajasta, mutta sitä kun ei voi usein tai vedenlailla juoda. Ja jääpaloja pitäis kuulema mutustella, mutta niin harvoin ollaan kotona. Tämä on kyllä ehdottomasti viimeinen raskaus, tuntuu että koko kroppa käy ihan hitaalla ja vajauksella. Max14vk mutta toivon että käynnistellään kymmenen päästä. Nyt on 27+3(?)
 5. Muutaman pahoinvoinnit on varmaan täällä päätyneet jo vauvaan ja osan kohta loppumassa? Mitä siis muille kuuluu? Onko teillä jotakin mikä auttaa oloon tai mitä pitää ehdottomasti välttää tai olo on ihan kurja? Minä ihmettelin kun on satavarmasti oksennuspäivä jos en heti herättyäni juo 3dl pepsi maxia. Otin asian esiin neuvolassa ja cokikset on kuulema sellaisia että ne neutralisoi mahaa jotenkin (kasviuutteet tms) ja niitä suositellaan vatsataudeissa. Ettei se sitten ollutkaan ihan outoa miksi niitä on juotava jatkuvasti. Tuntui tosi oudolta saada sieltä lupa juoda jopa 2L päivässä näitä, mutta kaikki neste on kuulema nyt hyvästä. En kyllä pystyisi noin hurjia määriä.
 6. Sama täällä, terkkuja päikkäreiltä.. Silti väsyttää! Välillä tuntuu ettei mitään jaksaisi tehdä. Onneksi huomenna on neuvola, paljoa se ei kyllä auta kahden lapsen kotiäitinä, heh. Palaan myöhemmin lukemaan tarkemmin. Huomenna rv28.
 7. Musta tuntuu että ottavat päivystyksessä vakavissaan vaan sitten kun et oikeasti ole enää lähes tajuissasi, kun vaakataso on ainoa mahdollinen asento. Mutta oikeastihan tämä on ihan täysin lääkärikohtaista, jotkut varmasti paljon mukavampia. Kannattaa hakea apua ennen kuin psyykkinen fiilis on niin kurja että elämässä ei ole enää mitään järkeä, kun pahoinvointi maalaa kaiken mustaksi.
 8. Näin minäkin käsitin, mutta naistenklinikalta sanoivat ettei tarvitse kontrolloida. Vaikka kuulin että muualla kyllä katsotaan..
 9. Eikö marginaalista istukkaa tarvitse enää nykyisin kontrolloida?
 10. Mitä muille täällä kuuluu, helpottaako olot yhtään? Harvassa on onneksi täällä päivät ettei voisi tehdä mitään pahoinvoinnin takia. Lähinnä sellaista kerta päivään oksennus ja ruokahaluttomuutta. Mutta se tuntuu ihan luksukselta aikaisempaan verrattuna Tosin jos joudun heräämään ennen klo09 tai olen nukkunut huonosti niin oksentelen useasti. Olisikohan nyt 16+6? En näe tickereitä.
 11. Kellään kokemusta että lämmöt ei laske raskaana? Nyt alkaa rv13 ja lämmöt päivittäin 37,4-37,7c, olisi kiva voida jo normaalisti.
 12. En osaa sanoa.. Joskus helpottaa oloa, mutta yleensä on ns loputon suo. Eli jos kerran oksentaa, niin tulee helpommin taas ylös. Mutta harvoin on kertoja että sitä olisi oikeasti kykenevä pidättelemään. Plää. Tuntuu että pahoinvointi on kiristymään päin vaikka primperaniakin olen syönyt. Jos yrittää tehdä jotakin vähääkään raskaampaa tai herätä liian aikaisin niin olo on ihan karsea. Nimimerkillä 4h normaalia aikaisempi herätys ja yritin sitten alkuraskauden siivota. Pakko varmaan mennä laattaamaan taas vaikka haluaisin kyllä jotakin tänään syödä.. Saa nähdä tuleeko tämä loppumaan. hmm.. rv11+4.
 13. Täälläkin onneksi viimeiset oksennukset kummassakin edellisessä raskaudessa lennätettiin synnärillä.
 14. ^Sekä meidän terveysasemalla lääkärit, että tuolla Kättärillä lääkäri, oli sitä mieltä että primperan ei ole ok, eivätkä voi suositella sitä, kun virallista tutkimustietoa ei ole. Mutta en selviäis päivääkään sitä ilman, niin pakko "uhmata", jos teille on sanottu sen olevan ok. Se pidättää oksennusta useimmiten 3h kerrallaan tabletin otosta, jolloin alkaa laatattaa. Mutta ne kaksi 3h pätkää on kultaakin arvokkaampia. En tiedä onko masentunut äitikään sen parempi. Juoma ei vieläkään oikein uppoa, mutta nyt on parit naposteltavat pysyneet jo sisällä primperanin avulla. Paino on yhä laskussa, muttei niin radikaalisti. Pelkään kyllä just tuota että mitäs jos tuleekin päivä kun ei enää auta.
 15. Kiitti, tiputus itsessään ei ehkä auttanut, koska sen jälkeen oli pahimmat hetket oksentamisen suhteen kuin ikinä. Mutta primperan auttaa, ihan uskomatonta! Jos en ota sitä säännöllisesti niin meno karkaa ihan päättömäksi, mutta sen kanssa on ihan "ok" olla. Saisi ottaa 1-2kpl vuorokaudessa, eikä säännöllisesti, mutta en kyllä uskaltaisi ilman olla. Pari tuntia ehdin toissailtana olla ilman ja päättyi siihen että lopulta oksensin reippaasti verta. Miten muut on sitä syöneet? Mitä muille kuuluu?
 16. Tipassa ollaan nyt itsekin. Tosi streessaavaa odottaa niitä labratuloksia. No jospa tämä tosiaan auttaa.
 17. ^Toivottavasti lakkaisi pian kokonaan. Täälläkin ehti olla "parempia päiviä", kun maailma ei näyttänyt ihan synkältä. En nyt silti jaksanut mitään ihmeellistä tehdä (ulkoilla lasten kanssa tai muuta jännää), mutta esim muutaman pikaisen kauppareissun pystyi tekemään niin että kotona vasta oksensi ja vanhemmillani ollaan pystytty lasten kanssa käymään. Nyt sitten näyttää siltä että sama rumba jatkuu uusiksi, eikä mikään pysy sisällä Huomattavasti helpompaa päälle tosiaan se max 5krt päivässä oksentaminen, kuin se ettei mikään pysy sisällä. Onkohan se oikeasti niin että nämä viikot 9-11 ovat pahimpia?
 18. Toivottavasti vointisi kohenee pian Blixen <3 Kuinka ketoaineet mitataan? Onneksi reilun viikon päästä neuvola, eilen illalla lähti jalat alta ja pökräsin hetkeksi. Voin kyllä muuten tällä hetkellä "paremmin".
 19. ^^No jo on älytöntä!! Kukaan joka ei todella ole näitä oloja kokenut, ei vaan voi tietää miltä ne tuntuu. Toivottavasti asia korjaantuisi Kirjoitinkohan tähän jo kun soittelin pahoinvointilääkityksen perään, mutteivät ainakaan meidän terveysasemalla määrää niitä? Että pitäisi lähteä tiputuksen kautta niitä metsästämään. Onko näin muillakin? Täälläkin tosi outo olo.. "Ruokaa" olen saanut nyt jonkun verran alas, mutta mitkään nesteet ei tunnu uppoavan. Ja sitten suu on tahmainen, pulssi tuntuu korkealta ja jotenkin sellainen no, hassu olo. Välillä nippaa sydämestä. En tiedä tekeekö mehujätskit niin hyvää verensokereille että tulisiko siitäkin olot.
 20. ^^Siitä lapsiperheiden kotipalvelusta ja heidän palveluseteleistään yksityiselle onkin jo positiivista kokemusta! Täytyy vaan ottaa selvää kun käsitin että 6kk väli pitäisi olla että sitä taas saa. Kiitos
 21. Meillä mies on töissä (07-16) ja varsinkin nyt viikonloputkin töissä. Eli jotenkin pitäisi nuo kaksi yksin viihdyttää ja aika heikkoa tekee.. Samalla linjalla näyttää menevän nyt kuin edelliset raskaudet, eli nyt ei pysy vesikään sisällä. Meillä ei tule tähän vaivaan muualta apua ja kahdesta edellisestäkin kerrottiin vasta rv25 kohdalla tärkeimmille. Voi kun kerho jatkuisi esikoisella kesäkuun alkuun! En yhtään tiedä koska loppuu. Pelottaa että kestääkö elimistö enää yhtä näin isoa rasitusta.
 22. Miten ihmiset on pärjänneet vanhempia 3v-> lapsia hoitamaan, tai useampaa? Takana kaksi pahoinvoinnin puolesta ihan kamalaa raskautta ja nyt 6+1 menossa ja jatkuva ällötys päällä ja mietin jos ja kun tämä tästä pahenee, niin kuinka pystyn tuota syksyllä 4v täyttävää ja 1v3kk ikäistä viihdyttämään. Varsinkin kun isomman kerhokin loppuu..
 23. Kiitos! Tarkoitin lähinnä että kuinka nopeaan ne yleensä tässä vaiheessa vahvistuu? Että onko ok vaikkei olekaan kontrolliviivan vahvuinen?
 24. Onko tarpeeksi tässä ajassa tummunut? Ensimmäinen dpo10 ja toinen dpo14.