Nat

Aktiivijäsen
  • Content count

    1535
  • Joined

  • Last visited

About Nat

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

3022 profile views
  1. Meiltä löytyy useampikin villanuttu, mä kun tykkään kutoa mutten sitten kuitenkaan osaa noita pojilla käyttää. Jos ne kelpaa niin tarkistan kaapin ja laitan vielä tarkempaa kuvausta mitä olisi tulossa.
  2. Kummallekin pojalle haluttiin saman tyyliset nimet niin, että eka on suht kansainvälinen mutta helposti suomalaiseen suuhun taipuva, toinen nimi on tavallinen ja kolmas sitten perisuomalainen. Ja meillä tosiaan asuu Luke ja Jake, ei "luuk js tseik". ;-)
  3. Meillä isoveli on Luke Aleksi Väinämö ja pikkuveli sai juuri nimen Jake Elias Ilmari.
  4. Hoito on jo menossa kun kerran verenohennuslääke on käytössä. Oletettavasti lääke kuitenkin on pistosmuotoinen eikä suun kautta otettava, näin ainakin pitäisi olla. Tuo hoito ei sinällään juuri synnytykseen vaikuta, mutta hoito annoksella mennessään nuo lääkkeet kyllä hankaloittavat kivunhoitoa. Eli selkäpuudutiksia ei okkein voi käyttää vuotovaaran vuoksi kun lääkkeiden tauotus ei kejhkoembolian yhteydessä suotavas ole.
  5. Oraselin io matkikset löytyy täältä ja ne vastaa mielestäni kaikkiin noihin kriteereihin...
  6. Meillä on Oran yhdistelmät ja niissä nyt sitten oran lauta.Lauta on sen verran korkea, että suoraan keskellä työntäessä mun kenkien kärjet menee sinne laudan alle ja työstäminen sujuu ongelmitta. Jos sitten vähänkin on sivussa, niin jalka kolahtaa välillä laudan renkaaseen. Mutta pääasiassa siis ei jalat lautaan osu.
  7. Minä kävin omasta toiveesta pelkopolin kätilön kanssa juttelemassa rv 34. Vaikka työn puolesta oikeastaan kaikki talon kätilöt tunnenkin ja he tarinani tietävät niin halusin että papereihin tehdään toiveista viralliset merkinnät. Mulla siis esikoisen odotus päättyi keskeytukseen rv16 ja elävän pojan synnytys sitten hätäsektioon rv41+1. Kummassakin avautumisvaihe eteni hyvin nopeasti ja rajusti, esikoisella kokonaiskesto ekoista tableteista oli 4h ja pojalla puolen tunnin välein tulleista supistuksista laskien kesto oli 7h. kummassakin viimeiset sentit hävisi hyvin nopeasti ja pojalla hätäsektioon päädyttiin päälle jääneen supistuksen vuoksi kalvojen puhkaisun jälkeen. Niinpä nyt sitten pelkokäynnillä juteltiin mun alatiesynnytystoiveesta, synnytysten spontaanista nopeudesta jne. Papereihin kirjattiin pyrkimys siihen ettei edistystoimia tehtäisi, eli ei kalvojen puhkaisua tai oksitosiinitippaa ilman selkeää syytä. Perimmäiset toiveet mulla oli saada elävä lapsi syliin omalla painolla edenneen alatiesynnytyksen jälkeen. Kivunlievityksestä ja imetysjutuista puhuttiin myös. Lääkärikäynnillä en pelkopolilla käynyt, toki sitten synnytystapa-arviossa edeltävän sektion vuoksi. Synnytys käynnistyi mulla spontaanisti 40+1 ja eteni alkuun rauhassa. Sairaalaan mennessä olin 3cm aiki, supisti parin minuutin välein. 3h myöhemmin oltiin 4cm tilanteessa ja kalvorakko pullistui ulos asti. Sykehidastumien takia päätettiin rakko puhkaista ja laittaa pinni vauvalle päähän. 20min tuosta tilanne oli edelleen 4cm ja laitettiin sisäinen sipistusanturi kun sykehidastumat korjaantui vähän hitaasti supistusten jälkeen. 20min tuosta olinkin sitten täysin auki ja terve poika syntyi 8min myöhemmin. Eli nopsaan meni taas kun vauhtiin pääsi.
  8. Vastataan nyt vielä toisenkin kerran jälkeen. Eli ekassa sain epiduraalin, laitto meni ongelmitta ja tehosi hyvin. Tosin ehdin siitä tuolloin nauttia vain noin vartin verran ennen kuin liuan tiheiden spontasnien supistusten vuoksi pojan sydänäänet laski ja päädyttiin nukutuksessa hätäsektioon. Epiduraali jatkui sitten leikkauksen jälkeen kivunhoitona seuraavaan päivään. Nyt toisella kertaa sain epiduraalin jälleen ja tällä kertaa sain nauttia siitä n puolitoista tuntia. Hyvin auttoi js lopulta aukesin viimeiset 5cm noin 20minuutissa, varsin kivuttomasti puudutuksen ansiosta. Ponnistusvaihe ajoittui juuri puudutuksen hiipumisvaiheeseen, mutta eipä epiduraalin vaikutus ponnistusvaiheeseen juuri suunnattu olekaan. .. Eli kahdesti saatu ja kahdesti aivan mielettömän avun olen saanut.
  9. Isoveli 41+1 ja pikkuveli 40+2, molemmat alkoi spontaaneilla supistuksilla, isoveli tosin päätyi hätäsektioon.
  10. 1. Synnytys: kotona panadol, kuuma suihku ja edestakaisin ravaus, sairaalassa ilokaasu, epiduraali ja hätäsektion myötä nukutus 2 . synnytys: kotona hengittely ja lantion keinutus, sairaalassa ilokaasu ja epiduraali
  11. Isoveli syntyi hätäsektiolla kun vauhdikkaasti edenneen avautumisvaigeen lopuksi sain ns. toonisen supistuksen, eli supistus vain jatkui ja jatkui loppumatta ollenkaan. Lääkitykset ei auttaneet ja 8minuuttia supistuksen alusta tehtiin hätäsektiopäätös kun sykkeet roikkuivat itsepintaisesti tasolla 40, poika olikin sitten pihalla muutamassa minuutissa. Eppari tehtiin ja lisäksi sain muutaman pinnallisen nirhauman. Hyvä mieli jäi kokonaisuutenaa . Nyt pikkuveli syntyi vauhdilla hänkin mutta normaalisti alakautta. Viimeiset 5cm avautui n 20min aikana ja ponnistusvaihe 8minuuttia
  12. Meillä taisi olla suurin piirtein juurikin noilla viikoilla ihan vastaavaa. Neuvolassa todettiin, jäi juuri lyöntejä väliin. Rakenneultran sijaan päädyin käymään sitten 4d-ultrassa rv 21 ja sydän katsottiin tarkkaan läpi. Ei poikkeavaa. Ja tuon jälkeen ei ole rytmihäiriöitä kuulunut.
  13. Pojan synnytys alkoi suppareilla ja alle 7h myöhemmin makasin unessa hätäsektiopöydällä. Sairaalassa ehdin olla alle 2h kun päättivät nopeuttaa hommaa ja puhkoivat kalvot (vedet siis meni sitten siinä). Lopputuloksena supistus jäi päälle ja vauvan sykkeet romahti. Katsotaan miten tällä kertaa.
  14. Sekä elektiiviset eli etukäteen sovitut että kiireelliset sektiot tehdään puudutuksessa. Vain todelliseen hätäsektioon nukutetaan.
  15. Meillä on pojan kolmantena nimenä Väinämö.... tuo on oman ukkini toinen nimi, varsin katoava nykysuomessa.