Greenkeeper

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Greenkeeper

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 07/05/79

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Heippa! Menin ostamaan kirpparilta jalkakylpylaitteen, josta olen haaveillut monta vuotta. Luin ohjeet ja siellä sanotaan, että raskaana olevien täytyy neuvotella lääkärin kanssa. Samoin diabeetikkojen (jouduin sokeriseurantaan). Siis häh? Miten jalkakylpy vaikuttaa mihinkään? Saahan sitä suihkussa ja kylvyssäkin käydä, mitä ne kuplat vaikuttaa? Uskallanko käyttää laitetta, vai täytyykö tyytyä edelleen vaan ämpärissä huljuttamiseen?
  2. Minua kiinnostaa, että millainen se seulonta on käytännössä? Mitä siinä tehdään? Tehdäänkö se rakenneultran yhteydessä? Ja tarkoitan sitä myöhempää seulontaa, en alkuraskauden seulontaa.
  3. Otin muutama viikko sitten. Muutama päivä sen jälkeen alkoi sairastelu, joka vaan pahenee. Sattumaa vai ei, mutta pistää miettimään.
  4. Miten olette selvinneet pitkittyneestä flunssasta? Mulla flunssa kesti viikon, meni ohi, heti perään yskä ja nyt taitaa olla kehittynyt jo keuhkoputkentulehdus ja poskiontelontulehdus. Tosi kivaa. Pakko kai lähteä päivystykseen tänään. Viikolla kävin jo kerran lekurilla, silloin oli lievä keuhkoputkentulehdus, mutta lääkäri ei ollut huolissaan. Nyt menee vaan pahemmaksi. Olen muutenkin allerginen muutamalle antibiootille ja sit vielä tää raskaus. Täytyyköhän tää tauti vaan kärsiä?
  5. Pojalle on yksi nimi mietittynä, tytölle muutama. Saas nähdä pitääkö päätös loppuun asti. Jännä kuulla noita tarinoita, että nimi ei sitten käykään, kun lapsi ei olekaan sen näköinen.
  6. Taloudelliset huolet vaivaa muakin jo nyt. Yksinhuoltajana ei taida olla varaa jäädä kotiin. Mut toisaalta en halua kuulla ekoista sanoista ja askelista ym. hoitotädeiltä. Perhepäivähoitajista on huutava pula ja nykyinenkin (määräaikainen) työ liittyy lapsiin, joten kuvittelisin saavani sellaista työtä. Silloin voisi olla kotona ja pääsisi seuraamaan lapsen kehitystä. Ala on tietysti tosi huonosti palkattua, mutta on ne päivähoitomaksutkin aika huikeita. Jos ainakin muutaman vuoden sais tehdä työtä kotona. Toivottavasti ei menny ihan OT.
  7. Minäkin mietin miten kertoisin isälle (äitiä ei ole). Yhteydenpito on muutenkin aika nollissa ja nyt vielä kun olen yksin tässä tilanteessa, niin ei tee mieli kertoa ollenkaan. Arvosteluja tulee kuitenkin. Mut tyhmältä tuntuu, että isän sisarukset kertois hänelle. Onhan tässä aikaa miettiä, viikkoja vasta 13+6.
  8. Kun olin ultrassa, mua ennen oli nainen tytön (3-4v) kanssa. Välillä tää nainen joutui käymään jossain ja tyttö jäi huoneeseen lääkärin ja hoitajan kanssa. Mistään en mitään tiedä mutta kai nää asiat on neuvoteltavissa ja varmaan myös paikkakuntakohtaisia.
  9. Ehdottomasti pakkaus. Onhan sen arvokin suurempi kuin se 140 e. Plus tunnearvo päälle. Ensimmäinen tulossa.
  10. Juu, täytyy puhua neuvolassa seuraavalla kerralla. Muutto on vahvasti mielessä. Muuttaminenkin yksin on tosin rankkaa, varsinkin kun sen tekee pari kuukautta ennen synnytystä. Vaikka musta tuntuu, että olen umpikujassa, niin uskon että asiat järjestyvät. Kiitos kannustuksesta.
  11. Mulla myös painoindeksi päälle 30. Neuvolatäti sanoi, että hyvä olisi jos kokoraskauden aikana tulisi lisää 4 kiloa tai korkeintaan 7. Ensimmäinen kolmannes on takana ja painoa ei oikeastaan ole tullut lisää. Tosin olen hämmentynyt, kun mielestäni oma vaakani on kunnossa, mutta eroa ultrapaikan vaakaan oli 6 kg! Oman neuvolan vaaka näyttää pari kiloa enemmän kuin omani, mutta siellä käynkin päivällä vaatteet päällä, joskus jopa lounaan jälkeen. Nt-ultrassa vaavi oli semmosessa asennossa, että lääkäri ei saanut mitattua. Yritettiin sekä alakautta että vatsan päältä. Molempia useamman kerran! Heitti kommentin, että "on tuota tavaraa sen verran, että vähän haittaa". Vastasin tyynesti, että vuosi takaperin painoin 10 kiloa enemmän. Itse olin saanut painoa hitaasti ja pysyvästi pudotettua ja olin ylpeä siitä. Ja sit tulee tollasta. Tosi motivoivaa ylipainoiselle! Laihis katkesi raskauteen, mut jatkuu sit taas aikanaan. Odotan lasta yksin, joten mua ei haittaa, että raskaus ei näy niin aikaisin kuin hoikemmilla.
  12. Niin siinä kävi, että yksin saan ja pidän lapsen. Taloudellinen tilanne huolestuttaa entistä enemmän. Samoin se, että multa puuttuu "turvaverkko" kokonaan. Sukulaiset ovat toisella puolella Suomea ja ystäviäkin vain muutama ja hekin ovat kaukana. Nykyiselle paikkakunnalle en ole saanut muodostettua mitään. Entäs jos joudun sairaalaan pitemmäksi aikaa? Mihin laitan eläimeni? Jos mulle sattuu jotain kotona, mua ei kaipaa eikä kysele kukaan. Tiedän, itse olen itseni tähän tilanteeseen saattanut. Raskaus etenee hyvin, mutta muuten kaikki onkin päin seinää. Osaako joku antaa mitään neuvoja, mitä kannattais tehdä. Tai mistä sais apua? Tai onko kohtalotovereita?
  13. Pelkkää positiivista palautetta on tullut, vaikka suhde onkin todella tuore. Tosin kaikki lähisukulaisetkaan ei vielä tiedä.
  14. Uusi suhde ja miehellä kauhea vauvakuume. Muutaman kuukauden ylipuhumisen jälkeen suostuin jättämään ehkäisyn pois. Ajattelin, että menee siinä hyvinkin muutama kuukausi, mutta heti kertalaakista tärppäs. Ensimmäistä siis odotellaan.