Arby

Aktiivijäsen
 • Content count

  917
 • Joined

 • Last visited

About Arby

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2075 profile views
 1. Nostetaas tätä. Ostettiin lapsille Balticin 100N pelastusliivit. Pelastusliivien sisällä olevassa lapussa lukee kuitenkin toisissa N42 ja toisissa N45. Pitäisikö siinä lapussa lukea myös tuo N100?
 2. Nosto. Oletteko saaneet karsastuksen hoitoon liittyvät silmälääkärikäynnit korvattua vakuutuksesta?
 3. JS

  Me oltiin Jorvissa 30.3.-1.4.
 4. Esikoisesta vedet meni kun kalvot puhkaistiin synnytyssalissa. Toisen lapsen synnytyksessä vedet menivät itsekseen synnytyssalissa kun olin noin 5cm auki.
 5. Mulle laitettiin pudendaalipuudutus, mutta koen että siitä ei ollut mitään hyötyä kivun kannalta, aika turha. Itse laittaminen tuntui lähinnä epämiellyttävältä. Ponnistusvaihe kesti 5 min, joten siihen puudute tuskin vaikutti mitenkään.
 6. Esikoinen syntyi rv 41+1 ja toinen syntyi rv 40+5.
 7. JS

  Mä olin kaksi yötä kolmen hengen huoneessa, mutta koko ajan oli yksi sänky tyhjänä.
 8. Toisen synnytyksen jälkeen meikkasin kotiinlähtöpäivänä, koska lehtitoimittaja tuli haastattelemaan minua ja otti kuvia minusta ja vauvasta. Esikoisen sairaala-aikana en meikannut.
 9. JS

  Just olin synnyttämässä Jorvissa ja hyvin saatiin auto pysäköityä suoraan synnyttäjien oven eteen. Vanhan Turuntien puolellahan on uusi iso parkkipaikka, missä on hyvin tilaa jos ihan sairaalan eteen ei mahdu.
 10. Siitä lähtien, kun vauva tuli taloon, ovat kissat vapaasti saaneet lapseen tutustua, tietysti olemme aina olleet lähellä katsomassa mitä tapahtuu. Ei olla tehty vauvasta "numeroa" tai mitään kiellettyä "asiaa" kissoille. Feliway laitettiin hyvissä ajoin ennen synnytystä seinään. Kun vauva ensimmäisen kerran tuotiin kotiin, annoimme heti eteisessä kissojen nuuskia turvakaukalossa olevaa vauvaa rauhassa niin kauan kuin halusivat (tulivat tietty heti katsomaan mitä tapahtuu). Kissat ovat saaneet tutustua kaikkiin vauvan tavaroihin ja leluihin niin halutessaan (ovat nukkuneet vaunuissa ja turvakaukalossakin heti kun silmä vältti), köllöttelivät vauvan kanssa leikkimatolla, sohvalla, sängyllä, nukkuivat lapsen vieressä (valvotusti) kun hän nukkui päiväunia jne. Siitä lähtien kun lapsi alkoi nukkua omassa huoneessaan, ei olla päästetty öisin kissoja pojan huoneeseen, ovi on kiinni öisin, ja kissat nukkuvat muutenkin meidän makkarissa. Nyt kun toinen lapsi syntyy lähiaikoina, niin aiomme toimia samaan tapaan kissojen kanssa.
 11. Liikunta on vähentynyt raskauden myötä. Molemmissa raskauksissa pyöräilin työmatkat viikolle 29 asti (23km/päivä), sitten olen käynyt 45min-60min kävelylenkeillä 4-6 kertaa viikossa, hyvin kulkee, tekisi mieli juosta kun askel on kevyt. Tässä toisessa raskaudessa lisäksi ulkoilua taaperon kanssa, siinä tietty tulee hyötyliikuntaa. Odotan niin kovasti, että pääsen taas pyöräilemään ja juoksulenkeille. Ennen ensimmäistä raskautta juoksi 1/2 marathonin alle 2h, sama aika tavoitteena vielä joskus. Nyt rv 38+3.
 12. Toinen raskaus on nyt loppusuoralla, enkä tässä raskaudessa ole kertaakaan ajatellut että yhdistelmä raskaus + kissat olisi jotenkin huono tai aiheuttaisi mitään varotoimia. Samaan tyyliin kissat (3kpl) nukkuvat meidän sängyssä, halailen ja pussailen kissoja ja putsaan niiden hiekat. Mulla on ollut kissa/kissoja siitä lähtien kun olen ollut 7-vuotias, joten varmasti sen tokson olen jossain vaiheessa jo saanut. Esikoinen syntyi 01/12 terveenä, ja nyt tuo 3-vuotias tenava rakastaa kissoja yli kaiken, hänen sanoin: "Kissat ovat rakkaita lemmikkejä."
 13. Kerroin heti rakenneultran jälkeen töissä tämän toisen raskauden osalta. Töissä oli parhaillaan Yt:t käynnissä, ja raskauden takia sain pitää työsuhteeni. Työtehtäväni ulkoistettiin, joten ilman raskautta olisin saanut potkut Yt:ssä.
 14. Kalenterin saa neuvolasta. Samat asiat löytyvät myös esim. Vau.fi-sivuilta "raskaus viikko viikolta", sieltä löytyy myös animaatio miten sikiö kasvaa mahassa viikko viikolta jne.