mirde

Aktiivijäsen
 • Content count

  1377
 • Joined

 • Last visited

About mirde

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 10/08/85

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Espoo
 1. Meillä oli alaistuimessa vauva kantokopassa ja yläistuin kasvot työntäjään päin ja molemmat vaakatasossa, ei päässyt yläistuimesta potkimaan nukkuessa vauvaa.
 2. Meillä olisi, jos meillä lapset pidettäisiin yli sen äidin jakson ajan kotona. Tällä hetkellä ei kosketa, sillä palaan itse töihin kun kuopus 1v2kk, eli mulla olisi vielä ollut monta kuukautta aikaa olla kotona. Meillä pyöriteltiin tätä vaihtoehtoa jo keväällä (mies kotiin, minä töihin), mutta en halunnut hiljaiseksi kesäksi palata pyörittelemään peukaloita. Jos oltaisiin pidetty tytöt vielä kauemmin kotona, mies olisi tosiaan nyt syksystä jäänyt.
 3. Tän Hesarin laskurin mukaan se kotona oloaika syntymästä olisi lähemmäs 2v eikä 1,5v? http://www.hs.fi/politiikka/Hallitus+ajaa+äitejä+töihin++Katso+laskuri+vaikutuksista+hoitovapaaseen/a1305711690100 Se taitaa olla se ikä, jolloin suurinosa muutenkin palaa töihin, joten todella marginaalia tuo uusi rajoitus tulee koskemaan. Mielenkiinnolla odotan, millainen se osittainen hoitorahasysteemi tulisi olemaan, se kiinnostaa enemmän melkein koska nykyinen on aivan järkyttävän säälittävä summa.
 4. Meillä tämä alkaa olla ajankohtaista, kauhulla odotan kun nuorempi saattaa joinakin öinä höpötellä 2-3 h, että häiriintyneen esikoinen pahasti. Aamuisin myös esikoinen nukkuisi mielellään pidempää kuin mitä sisko antaa.
 5. Sitten kun vauva on syntynyt, niin mua auttoi (ainakin iPhonelle saatava) Total Baby, johon pystyy markkaa kasvun, imetyjset, vaipat, kiinteiden kokeilun, nukkumiset jne. Moni tekee samaa paperin kanssa, mulle oli helppoa puhelimeen lykkiö ja pystyin tarkistaa paljon sitä korviketta menikään tai milloin kakkas viimeksi (molemmat kakkasi -harvoin-, kerran viikossa kahdessa..) jne
 6. Mä ottaisin vaan Manducan. Siljalta saa lainattua panttia vasten (olikohan 10e vai 20e?) myös rattaita leikkihuoneessa, joten jos otatte Bugikset kuitenkin mukaan niin en kansia rattaita raahaisi muuten.
 7. Meillä lennettiin juuri Espanjaan ja takaisin (4,5h lennot/suunta). Isommalla lapsella (2,5v) oli iPad, johon ladattu videoita ja pelejä, viihtyi sen kanssa. Pienempi (1v2vko) olikin aivan kamala. Menomatka oli päiväuniaikaan -> nukkui koko lennolla 5 min sylissä. Muuten itki (väsymystä) tai riekkui siskonsa paikalla/sylissä. Tikkareilla saatiin tunti kulumaan.. Kirjat, lelut, videot eivät neitiä kiinnostaneet pätkääkään. Tulomatka oli yöuniaikaan (lähti klo 20.30, takaisin suomessa 01 aikaan); nukkui lennolla 10 minuuttia sylissä. Sama kaava kuin meno matkalla, paitsi nyt meillä oli koko perheelle paikat vierekkäin, joten mahduttiin paremmin antaa neidin olla siinä "poissa sylissä". Ainoastaan napostelujutut kiinnosti neitiä, muuten kiipeili edestakas penkillä, lattialla, jne ellei huutanut väsymystä (ja mies yritti nukuttaa syliinsä, mun sylissä raivosi vielä enemmän). Onneksi lento oli täynnä muitakin lapsia, niin meidän neiti -en nuku ikinä matkalla missään- ei ollut ainut häiritsevä tapaus..
 8. Mulla ekassa raskaudessa radi (ekalla sivulla vastattu tähän jo) ja esikoinen syntyi 40+6 3290/50 koossa. Toisessa raskaudessa ei radia, syntyi 40+2 ja täsmälleen samoissa mitoissa,3290/50. Ei siis vaikuttanut mun kohdalla mikään mihinkään. Tokassa päästiin kotiinkin 24h päästä, kun vauvaa ei tarvinnut tarkkailla enempää koska sokerit olivat alusta asti hyvät (ja itse haluttiin kotiin).
 9. Mä en muista oonko kirjoittanut ketjuun aiemmin, mutta meillä siis 2v4kk ja puheterapiassa käydään, kun 2v oli vajaa 10 sanaa käytössä ja mä huolissani, koska meidän arki oli tosi raskasta esikoisen oireillessa äidin ymmärtämättömyyttä ja nuoremman kärsiessä aika hurjasta refluksitaudista samaan aikaan. Lähete neuvolasta lähti ja koko kevät käyty. Syksyllä jatketaan. Kevään aikana tullut edistystä musta älyttömästi, mutta ei kaikista.. Sanoja on tullut paaljon lisää, se matkimisvaihe alkoi toukokuussa. Kahden sanan lauseita tuottaa suht hyvin, yksittäisenä sanonut pidempiä. Verbejä heikosti käytössä, monet äänteet puuttuu ja ylipäätänsä puhe ns sössöttämistä (eli vieraat harvemmin ymmärtävät 90% sanoista). Tietyissä sanoissa vaihtaa kirjaimet säännöllisesti (kaapo = paapo, kiipee = piipee, lintu = ninnu, lentää = nennää). Omaa siansaksaa tuottaa sanojen väliin, yrittää selkeästi puhua lauseita mutta oikeat sanat vain puuttuvat. Muutamia tukiviittomia treenailtu, mutta ne ei tunnu tarttuvan yhtään mukaan.
 10. Espoossa mekin, elokuussa aloittavat tytöt pk:ssa ja ilmeisesti kanssa täydellä alueella, sillä ei päästy alueen yhteenkään päiväkotiin vaan ihan viereisen alueen rajalle. Matkaa tulee kävellen 35min/suunta, julkisilla pääsee ok (vajaa 25min koska kiertää). Kokeillaan nyt eka vuosi tuolla, keväällä pistetään siirtohakemusta päälle lähemmäksi, jos käy ihan mahdottomaksi. edit. hakemus jätettiin joulukuussa, toukokuussa saatiin tietää paikat.
 11. JS

  HUS:n sivuilta ainakin löytyy se lappu, jonka voi halutessaan tulostaa ja täyttää Jorvia(kin) varten. Eivät kuitenkaan haluahalua sitä ehdottomasti
 12. Molemmat alkoivat supistuksista ja päätyi onnistuneeseen alatiesynnytykseen.
 13. Meillä kanssa Reimatecin töppöset, pitää hyvin veden poissa ja loistavat tuollaisella konttaavalla.
 14. Joanna, meillä ollut noi kahdella istuimella. Menee ainakin meidän Mondeoon ilman, että tarvii istuimia irroittaa ollenkaan. Ovat suht kevyet nostaa autoon (ja pois), menee myös tosi näppärästi kasaan (vrt vaikka Emmaljungan Scootterit, joita saan aina säätää ..) Käyttömukavuus ja ohjattavuus aivan huippu, yläistuimessa tosin kaipaisin yhtä pykälää pystympää istuma-asentoa, mutta tottumiskysymys. Mahtuu kassoilta ja lähes kaikkien kauppojen hyllyväleissä kulkemaan. Molemmissa istuimissa saa nukkumisasentoon asti, joten huilimseen myös hyvät
 15. Esikoinen veikattiin rv37 ultralla 3,8 kg laskettuna, syntyi 40+6 3290g. Kuopus taas samoilla viikoilla sai ultralla arvioksi 3,4 kg laskettuna ja oli myös 40+1 syntyessään 3290g. Eli yläkanttiin meni meillä molemmat, toinen enemmän ja toinen vähemmän.