saksu

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About saksu

 • Rank
  Aloittelija

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä syödään kotona kasvisruokaa. Mies on sekasyöjä, joten grillaa joskus kesällä makkaraa tms. Ei kuitenkaan pääsäääntöisesti tehdä kuin yhtä ruokaa, eli kasvisruokaa. Myös kotimaista kalaa syödöön joskus. Taapero syö samaa kuin me ja vauvakin sitten tulevaisuudessa. Ja soijaa meillä menee suht paljon, en ole jaksanut siitä olla huolissani. Mitään vakuuttavaa tutkimustulosta aiheesta ei ole ja ravintoterapeutitkin sitä suosittelevat ihan pienten ruokavaliooon. Lähinnä syödään soijarouhetta ja tofua niiden kätevyyden vuoksi.
 2. Täytyy tunnustaa, etten todellakaan jaksa keräillä leluja joka päivä. Ne levitellään jokatapauksessa taas takaisin, joten miksi vaivautua... Taaperon omasta huoneesta lelut kerätään aina ennen unia paikoilleen, niin eivät häiritse nukkumaanmenoa. Olohuoneen lattialla lelut saa lojua yleensä yön yli. Legoja keräillään taaperon kanssa yhdessä takaisin laatikkoon, muuten ei kauheasti osallistu siivoamiseen.
 3. Meillä siirryttiin noin 1v 7 kk, koska piti saada pinnis seuraavalle tulokkaalle. Muuten olisi nukkunut paaaljon pidempään pinniksessä, on se vaan niin paljon helpompaa kuin palauttaa tyyppi x kertaa sänkyynsä joka unikerralla... Ja ainakin meidän pinnis on 120cm pitkä, joten pituuden puolesta siellä nukkuu pitkään.
 4. Olen pitänyt myssyä alussa. Nyt vauva pariviikkoinen ja olen jättänyt myssyn jo välillä pois, kun tuntuu ihan lämpimältä ilmankin. Yöksi vielä laitan, sillä meillä makuuhuone on viileä. Samoin käsiin laitan jotkut tumput vain jos ne tuntuu viileältä.
 5. Eka syntyi maaliskuussa ja kerkesin käyttää toppahaalaria jonkun aikaa. Se ei ole mikään hurjan paksu, joten meni mielestäni ihan hyvin keväämmälläkin. Nyt toinen syntyi vuoden alussa, joten tulee käyttämään haalaria varmasti.
 6. Meillä oli ensin jalallinen ja tulpallinen Cam-amme, mutta myytiin se sitten pois ja ostettiin Ikeasta tavallinen amme (jossa liukuesteet pohjassa ulko-ja sisäpuolella ja maksoi jotain 5 euroa!) Jalallinen vei kauheasti tilaa, eikä sitä loppujen lopuksi jaksanut aina virittää. Käyttöaikakin on melko lyhyt. Pienellä jakkaralla istuen kylvetys hoituu myös lattiatasolla suht ergonomisesti.
 7. Ikäeroa 1 v 9 kk. Haluttiin lapset pienellä ikäerolla, jo oman iänkin puolesta. Se hedelmällisyys kun laskee koko ajan... Toki ajatuksena oli myös se, että lapsista tulee sitten hyvät leikkikaverit toisilleen.
 8. Kestot käytössä molemmilla. Taapero tosin menee jo pitkälti ilman, mut unilla ja ulos mennessä vielä tarvitsee vaipan.
 9. Molemmista noin viikon verran imetettäessä tuli supistuksia. Ekasta ne ei olleet kauhean kivuliaita, mutta toisen jälkeen joutui jo nappailemaan särkylääkettä ja puremaan huulta.
 10. Rivitalossa asutaan, mutta omakotitalosta haaveillaan Me mahdutaan tänne kyllä oikein hyvin, mut meidän tavarat ei