tiukut

Aktiivijäsen
 • Content count

  304
 • Joined

 • Last visited

About tiukut

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Veronika, 5. Liian itään kallellaan, luo tietynlaisia mielikuvia.. Reeta?
 2. Serko (m) FB:ssä nähty. M: alle 16 kpl, N: alle 10 kpl
 3. ^Meille tuli tänään sama tunika, violetti. On ihku!
 4. City Crossit kulkee kyllä tosin hyvin hiekkatiellä ja epätasaisellakin joten voin suositella niitä. Niillä on pian pari vuotta vedelty meidän taajaman hiekkateillä ja auraamattomilla kujilla, kertaakaan ei oo tyssännyt matka. Jos kärryjä tarttee usein heitellä auton perään jne ja itsekin on aika lyhyt niin Edget voi olla raskaammat itselle. Cityt on ihanen kevyet! Se koppa-aika jää muuten yllättävän lyhyeksi kun 6kk jälkeen yleensä mikään vauva ei suostu enää vaan pötköttämään vaan pitää olla maisemat nähtävissä.
 5. Ne on kai muuttanut jotain mitoitus noissa. Meillä on apina-tunika ja se oli tosi kippana (86/92) kun taas ne haaremipupuhousut samassa koossa on tosi reilut. Ärsyttävää kun ei voi tietää mitä saa. Jatkossakin ostan vaatteet mielummin kaupasta. Mutta ei saisi saman tuotteen eri koot olla samaa kokoa.
 6. Ei mitään. Irrotin korin kun pesin rattaat keväällä. Kevyemmissä "autorattaissa" on Emman verkkopussi (sisäkankaalla) ja siellä on yleensä harso, nenäliina, ruokalappu, kosteuspyyhkeitä, vaippa. tuo verkkopussukka on niin kätsä, ettei tartte mitään erillisiä hoitolaukkuja enää onneksi.
 7. Lensimme Airfinlandillä ja pussi sai ostaa hintaan 5e Hgin kentältä. Mies tsekkasi + vei kamat edellisenä iltana (onnistuu klo 18:30-20:30 kun on vaan kaikkien passit mukana), lento oli EU:n sisäinen. Lisäksi kiinnitimme pyörät jne mahdolliset liikkuvat osat nippusiteillä (joita myös otimme mukaan paluulentoa varten). Sama pussi kävi paluulennolla ja rattaissa ei näy mitään merkkiähään matkasta.
 8. Meillä oli: - 3 nimeä - vähintään 1 nimistä "peritty" - eli liian pliisu eli saa sisältää r:n tms kovan äänteen - ei kirjainmuunnoksia (k->c yms.) - helppo kirjoittaa ja lausua - max 6 kirjainta ja mielellään vain kaksi tavua - sopii sukunimeen - ei luontonimi (ei sovi sukunimeen, koska se on eräs kasvi) - kutsumanimi harvinainen/vanha (mielellään alle 100kpl viime aikoina kastettuja) - nimellä on tarina Ja nämä kaikki toteutuu esikoisen nimessä.
 9. Piti ja osui sopivasti kesään. Itse olin osan töissä, osan vuosilomalla, koska muuta yhteistä lomaa ei ollutkaan. Isäkk osui sopivasti loppukesään niin lomien yhdistäminen kävi kätevästi sekä töissä kävin tekemässä oman sijaiseni kesälomatuurauksen.
 10. Etunimen muuttamisesta säädetään mm. näin: Ilmoitus etunimen muuttamisesta Jos etunimiä ei ole aikaisemmin muutettu, etunimi voidaan muuttaa sille maistraatille tehtävällä kirjallisella ilmoituksella, jonka toimialueella etunimeä muuttavalla on kotikunta tai väestökirjanpitokunta. Muutos tämän pykälän perusteella on sallittu ainoastaan kerran. (21.8.1998/617) Etunimeä muutettaessa on voimassa, mitä 32 a ja 32 b §:ssä säädetään etunimien lukumäärästä ja hyväksyttävyydestä. Ja lapsen kuuleminen asiaassa: Alaikäisen oikeus päättää nimestään ja vajaavaltaisen puhevalta (8.2.1991/253) Alaikäisen lapsen sukunimeä ei voida muuttaa tämän lain 2 tai 4 luvun mukaisesti eikä etunimeä 6 a luvun mukaisesti ilman lapsen suostumusta, jos hän on täyttänyt 12 vuotta. Suostumus ei kuitenkaan ole tarpeen, jos lapsi sairautensa tai vammaisuutensa takia ei voi ilmaista tahtoaan. Lapsen sukunimeä ei myöskään voida muuttaa 4 luvun eikä etunimeä 6 a luvun mukaisesti vastoin 12 vuotta nuoremman lapsen tahtoa, jos lapsi on niin kehittynyt, että hänen tahtoonsa voidaan kiinnittää huomiota. (8.2.1991/253) Kukaan täti ei voi aikuisen lapsensa nimeä muuttaa, ellei tämä aikuinen lapsi ole vajaavaltainen.... Kun ei alle 12v:n nimeä voi häntä kuulematta tehdä. Aikuinen lapsi voi toki itse halutessaa muuttaa nimeään ilmoittamalla tästä Väestörekisteriin. Oman lapsen nimi. Ei todellakaan harmita. Meidän lapsella onkin tarkkaan harkittu ja täydellinen nimi! Sattui tulemaan juuri sitä sukupuoltakin kelle oli tarkkaan mietitty nimi jo olemassa ja sopii passelisti tapaukselle.
 11. Vilja, ihan ok. Vähän "pliisu" mun makuun mutta perusnimi. Saa 8. Tilja? (m alle 15, n alle 26)
 12. Meillä myös nyt jää isi kotiin ja äitin vuoro mennä töihin. Aluksi piti tehdä toisin, mutta sitten isi halusikin jäädä kotiin ja mikäs mä olen estämään vaikka taloudellisesti se tarkoittaa kitumista. Nämä ensivuodet lapsen kanssa ovat niin arvokkaita, että kiva kun isälläkin on mahdollisuus nauttia niistä ja pyörittää sitä arkea kotona. Menen itse hyvillä mielin töihin kun tiedän, että lapseni saa jäädä kotiin toisen vanhemman kanssa. Toi 6+6+6 malli ei mun mielestä ole se oikea, koska se vaan onnistuisi välttämättä esim yrittäjäperheessä, mutta mielestäni tulisi enemmän tukea isien kotiin jääntiä ja pitää sitä tosiaan ihan yhtä hyvänä vaihtoehtona kuin äitiä. Tuntuu tosiaan omassakin kaveripiirissä, ettei isään hoitajana edes kaikki äidit luota. Itselle kun ei tulisi mieleenkään epäillä miehen kykyä huolehtia omasta lapsestaan ja jos ei jotain osaa niin oppiipahan nyt!
 13. Sunflower, aloin myös googlettamaan. Olisiko kyse näistä?
 14. Ensi talveksi uusi Reimatec. Jesper & Juniorin ale -40%
 15. Ei löydy enää. 1800-lopulla ja 1900-luvun alkupuolella almanakasta kantanimi (josta etunimi suoraan tulee) vielä löytyi ja sen mukaan vietetään nimipäiviä. Yliopiston almanakkatoimisto on muuten skannannut kaikki almanakat 1600-luvulta asti eli jos on tosi vanhoja nimiä niin sieltä voi löytää oman nimpparinsa. Loistavaa etten sanoisi! Toiset nimet löytyy kyllä nyky almanakasta, yhden niistä nimipäivä olikin juuri tällä viikolla.