ansqli

Jäsen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About ansqli

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meidän reilun vuoden ikäinen pitää hauskana leikkinä sitä, että yrittää kiivetä sohvan selkänojan yli ja kun äiti ryntää estämään on kikakatus kova. En ole vielä keksinyt millä saisin kyseisen urheilun loppumaan. Ilmeisesti täytyy siirtää sohvaa. Ostoskärryongelmasta tuli mieleen että täälläpäin maailmaa (USA:ssa) ostoskärryjen lastenistuimissa on turvavyöt. Voisiko ratkaisu pahimpien kiipeilijöiden kanssa olla että kuljetatte käsilaukussa jotain omaa vyötä mukana, jolla voi ainakin hidastaa kiipeilyä, jos ei se sitä kokonaan estäisikään.
 2. ^ ja ^^ Olisipa kiva yllätys jos noin on. Itse olen elänyt kyllä täysin siinä käsityksessä että kotihoihontukea ei ole mahdollista saada. Jahas, googlettelin vähän ja taitaa olla kysymys tästä että EU:ssa asuvat sitä voivat saada ja muut ei. Oliko teillä Nele ja m_m, kyse EU-maasta? Alla lainaus kelan sivuilta: "Lasten kotihoidon tukea ei yleensä makseta ulkomaille, jos perhe oleskelee ulkomailla esimerkiksi työn tai opiskelun vuoksi. Tukea voidaan kuitenkin tietyissä tilanteissa maksaa EU- tai ETA-maihin tai Sveitsiin esimerkiksi toisessa EU- tai ETA-maassa ja Sveitsissä mm. lähetettynä työntekijänä työskentelevän mukana olevasta lapsesta, jos perhe kuuluu edelleen suomalaisen sosiaaliturvan piiriin"
 3. Minäkin ilmoittaudun. Olemme asuneet lokakuusta lähtien USA:n länsirannikolla ja ainakin tämän vuoden loppuun olisi tarkoitus viihtyä. Miehen töiden perässä muutettiin ja oma aikani kuluu meidän 8kk pikkuneitiä hoidellessa. Täällä joku osaa varmasti vastata: Miten on, kun ulkomaillehan ei saa kotihoidontukea. Pitääkö Kelalle laittaa kuitenkin jonkinlainen hakemus asiasta, sillä töistä olen ainakin teknisesti hoitovapaalla, kun vanhempainvapaa tässä piakkoin loppuu? ps. Onnea JackieO, uskoisin että tunnistan sinut toisaalta netistä ja olen (sala)lukemani perusteella vähän jo osannut odottaakin tällaisia uutisia.
 4. Meillä oli 4kk ikäiselle vauvalle mukana Gefilus plus kapseleita, joiden sisältö sitten liuoteltiin veteen tai lypsämääni maitoon. Meillä ne tosin oli antibioottikuurin vuoksi, mutta yhtälailla mukana huoneenlämmössä pitkän lentomatkan ajan.
 5. Kiitoksia vastauksista, niistä oli paljon apua. Taidan suosiolla pakata turvakaukalon ruumaan, niin ei tule yllätyksiä ja sen saa paremmin pakattua kun on vähän suunnitellut etukäteen. Hyvä tietää että suojapussi on paksu, kysyin asiaa vielä SAS:ilta jolla lennämme, ja heillä pussi ilmeisesti maksaa 5e, mutta taidamme investoida siihen silti. Ruokaa en ajatellut kuljttaa mukana kovin paljoa. Ajattelin luottaa rintamaidon riittävyyteen ja ottaa mukaan vain pari desiä korviketta. Siinä on sitten vierustovereilla katselemista , kun meidän neiti saa rintaraivarit tai päättää alkaa pelleileen syödessään, mutta luonnollinen asiahan imetys on. Tuo vaihtovaatevinkki oli hyvä.Toki jotain olisi ollut mukan itselekin jokatapauksesa, mutta täytyy tosiaan varautua vaatekerran vaihtoonkin. Meillä kun tyttö on olut aika kova puklailemaan, varsinkin aina rota-rokotteen jälkeen, joten osumia voi olla luvassa.
 6. Olemme tällä viikolla muuttamassa USA:aan 4kk vauvan kanssa. Mietiskelen vielä, että onko jotain juttuja, jota täältä kannattaisi viedä mukanaan. Vielä ehtisi shoppailemaan, jos tarvetta tulee. Uskoisin että jenkeistä saa kyllä lähes kaikkea, mutta on varmaan kulttuurikohtaisia eroja, jolloin jotain täällä tutuksitullutta voi kaivata. Olisiko siis vinkkejä joko tarpeellisiin tavaroihin tai koti-ikävän lievitykseen. Aiemmin mainittuja marimekko juttuja meillä jo onkin. Josta tulikin mieleeni että saakohan sieltä Suomessa myytyihin pulloihn sopivia tutteja? Pullot meillä ovat lähinnä aventin pulloja.
 7. Meillä on muutto ulkomaille edessä reilun viikon päästä, ja muutama asia vauvan matkatavaroista askarruttaa mieltä. Otamme mukaan yhdistelmävaunut (Teutonian Spirit S3). Saako ne mahtumaan lentokentältä saatavaan pussiin? Suojaako pussi hyvin, vai onko tarpeen suojata vaunuja lisäksi jotenkin muuten? Mietin että pitäisikö niitä esim. teipata kasaan ja muutenkin suojata arimpia paikkoja? Entä jos ne rikkoutuvat, miten vaunut yleensä korvataan, ja miten toimitaan kun olemme kohteessa (USA) pidempään, emmekä siis voi odottaa kotiinpääsyä uusien vaunujen/varaosien saannissa? Entä turvakaukalo. Kannattaako se pakata erikseen, vai voiko sen laittaa vaunujen kanssa samaan pakettiin. Kokeilimme että se istuisi tukevasti vaunujen kyytiin, jolloin vaunut varmaan myös suojelisivat sitä pahimmilta kolhuilta. Saako kaukalon yleensä koneeseen sisään vai laitetaanko se ruumaan? Vauvalla ei ole varattuna omaa paikkaa. Kentillä olisi tarkoitus selvitä manducan avulla. Vähän jännittää miten sujuu. Pitääkö vauva ottaa pois repusta turvatarkastuksen ajaksi? Voi olla melkoista säätämistä, riisua ja pukea ja ottaa nestepussi yms esille vauvan kanssa. Niin sitten vielä yksi kysymys: Vauvalla ei kai saa olla omaa käsimatkatavaraa, kun ei ole paikkaakaan, mutta oletteko saaneet silti vietyä vaipat, vauvan peiton yms. erillisessä kassissa. Ei huvittaisi tunkea niitä varsinaiseen käsimatkatavaralaukkuun kun sinne pitää muutenkin saada paljon tavaraa mahtumaan, ja toisaalta erillisestä kassista niiden kaivaminen olisi paljon helpompaa. Kiitos jos joku jaksaisi vastata edes johonkin kysymykseen, niin olisi edes yksi asia vähemmän pohdittavana.
 8. HM:llä on myös vastasyntyneen tumppuja. Sellaisia ohuita valkoisesta trikoosta ommeltuja. Mutta kysynpä tässä nyt samalla että mistä löytyisi vähän isompia? Materiaaliltaan samantyyliset kuin mitkä äitiyspakkauksessa tuli olisi kivat, mutta en ole ainakaan itse nähnyt sellaisia missään.
 9. Voi pyytää, asiasta kannattaa tietysti sopia papin kanssa, mutta periaatteessa on kai mahdollsita pyytää vaikka koko ristiäisseuruetta siunaamaan, jos porukka ei vaan paisu liian isoksi. Kaavassa on myös mm. lasten evankeliumin luku ja yhteinen esirukous, johon voivat osallistua muutkin kuin kummit. muoks. samoja asioita kuin Onionilla, mutta haitanneeko tuo.
 10. Extravagansa, Itsellänikin oli juuri noihin aikoihin rinnat/nännit lähes sietämättömän kipeät, mutta se meni onneksi ohi ja nyt imetys sujuu hyvin. Itsellänikin oli myös tuota nännin menemistä huulipunapuikon muotoiseksi, mutta silti neuvolassa sanottiin että imuote on hyvä kun tyttö kerran kasvaa hyvin. Meillä tytön imu kai voimistui kovasti noihin aikoihin, sillä välillä hänellä oli huulet ihan vesikelloilla, mikä sekin on kuulemma normaalia, vaikka itseä se kauhistuttikin. En osaa oikein neuvoa muuten kuin että koita olla luovuttamatta ja jatkaa imetystä, sillä toivoa paremmasta on. Niin ja unohda huono omatunto korvikkeen annosta, siitä on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa, kun rintasi saavat välillä levätä. Kannattaisiko sinun kuitenkin vielä kokeilla rintakumia. Itse käytin sitä iltasyötöillä, jolloin imu oli kovin ja tuskat sen mukaiset, ja se selkeästi auttoi rintojen paranemisessa. Silikoninhan ei pitäisi kovin helposti allergisoida. Vai sanottiinko sinulle sairaalassa että kesiminen johtuu rintakumeista eikä niitä pitäisi käyttää. Ymmärtääkseni jonkinasteinen kesiminen on yleistä vastasyntyneillä, mutta siihen ei kyllä ainakaan meillä liittynyt mitään punotuksia, ai ihon rikkoontumista. Niin ja vielä yksi juttu mikä itselläni auttoi oli rintasuojusten vaihtaminen kankaisiin ja ilmakylpyjen antaminen rinnoille. Toivottavasti tästä oli apua edes vertaistuen muodossa.
 11. Kiitos Kaisu_ ja Anno ammevinkeistä. Tuo voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Mitä olette tykänneet kyseisin ammeen malista? Se vaikuttaa vähän jyrkkäreunaiselta ihan perusmalleihin verrattuna, mutta onko siitä haittaa/hyötyä?
 12. Mistä löytyisi valkoinen vauvan amme Tampereen seudulta? Tuntuu että olen kolunnut jo kaikki marketit yms muovitavaraa myyvät liikkeet, ja kaikissa on vain vaaleanpunaisia tai sinisiä ja joissain melko tumman vihreitä. Haussa on ihan perusmalli ilman istuintukia tms. Muitakin neutraaleja värejä kuin valkoista saa vinkata jos jollakin on havaintoja.
 13. Toinen sähköposti vei asiaa eteenpäin. Viikon siis yhteensä kesti että vastasivat, että ovat lähettäneet uuden renkaan. Ja viallista rengasta ei tarvinnut lähettää sinne, joten päästään kokeilemaan, jos siitä saisi korjattua käyttökelpoisen vararenkaan (jota tuskin tulee tarvitsemaan mijhinkään).
 14. Olipas ikävä kuulla. Ilmeisesti niillä on alkanut homma kasvaa niin ettei riitä resurssit palvella kaikkia, kun ennen tilausta ei juuri kielteisiä kokemuksia löytynyt. Sinänsä meillä ei ole ollut toimitusajoissa huomauttamista, sillä kaukalo ja jalusta tuli viikon päästä tilauksesta, ja vaunut kaks viikkoa luvattua aiemmin. Toivotaan nyt että vastaavat pian. Suomalaisella maahantuojallakin taitaa olla jonkinlainen vastuu eu:n alueelta ostetuista tuotteista, joten täytyy alkaa selvittämään asiaa sitä kautta, jos ei muuten onnistu. Olisi vaan varmaankin helpompi hoitaa asia suoraan myyjäliikkeen kanssa.
 15. Onko kellään kokemusta pingpongin takuuasioiden hoidosta? Kuinka kauan on kestänyt vastauksen saaminen sähköpostiin? Pitikö viallinen osa lähettää sinne ennen kuin he laittavat ehjän paluupostina? Meille tuli viime viikolla teutonian spritit, joista yksi rengas on rikki. Nyt tietysti olisi kova hinku saada uusi tilalle, että pääsisi kärräilemään vaunuja ympäri asuntoa. Onneksi vauva on sentään vielä masun puolella, ja toivottavasti pysyykin toistaiseksi, joten siinä mielessä kiirettä ei ole.