Riikka79

Aktiivijäsen
 • Content count

  136
 • Joined

 • Last visited

About Riikka79

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä oon miettinyt tätä samaa eli onko yleinen tapa viedä jotain ja mitä viedä jos vie. Kuohari oli hyvä idea, mutta täällä on aika paljon lestadiolaisia enkä tiedä siis juovatko kaikki hoitajat alkoholia. Ehkä siis kukka olisi varmempi vaihtoehto. Pitäis torstaille jo lahja hommata, kun meidän lapset on silloin viimeistä päivää hoidossa ennen syksyä.
 2. Mulla on kierukka ollut huhtikuun lopusta alkaen. Laittaminen ei hirveästi sattunut, mutta aika kauan kierukka "pisteli" kohdussa ja edelleen silloin tällöin. Terveydenhoitaja meinasi, että tuo johtuu siitä, ettei kierukka ole vieläkään asettunut paikoilleen vaan liikkuu välillä kohdussa. Myös vuotoja on ollut ihan ärsyttävän paljon. Tosi runsaat kuukautiset joka toinen viikko Aion kuitenkin ainakin vuoden katsoa josko se tästä tasoittuisi. Ärsyttävää, koska mun molemmat siskot pääsi kuukautisista kokonaan eroon saman tien. Jos vielä ens huhtikuussakin on puolet kuukaudesta yhtä vuotamista, aion siirtyä johonkin toiseen ehkäisymuotoon. Mutta ilman noita kuukautisia olisin ihan tyytyväinen.
 3. Meillä ennen synnytystä vauva arvioitiin 3700 g painoiseksi ja kolmen päivän kuluttua syntyessään tuo painoi 3720 g eli aika hyvin osui oikeaan.
 4. En muista muita tietoisia päätöksiä kuin sen, että en koskaan fyysisesti rankaise lasta esim. tukista tai anna luunappia. Tämän päätöksen olen myös pitänyt tähän saakka ja aion pitää myös jatkossa.
 5. En jaksa kerätä joka päivä, koska lelut on kuitenkin taas levällään tunnin parin päästä. Varmaan pari kertaa viikossa tulee kerättyä ne laatikoihin, joita säilytetään Aamun huoneessa.
 6. Me on otettu hampaiden pesu aina ilta- ja aamurutiineihin heti kun eka hammas on puhjennut. Hammastahnaa aloitettiin käyttämään kun poskihampaat puhkesivat. Hammashoitaja sanoi meille, että jos hampaiden pesu on hankalaa voi toisen kerran korvata fluoritableteilla. Meillä pesu onnistuu kuitenkin hyvin, joten ei olla tabletteja käyttöön otettu.
 7. Esikoinen joi Nannia, koska Tuttelista tuli ihan järkyttävän hajuisia pukluja Kuopukselle yritän välillä Nannia tyrkyttää, mutta sille ei oikein kelpaa kuin tissimaito ja vesi.
 8. Meillä Aamu siirtyi isojen sänkyyn 1v10kk ikäisenä. Pari ekaa viikkoa meni hyvin eli nukahti sänkyyn itsekseen kuten ennenkin. Sitten alkoi iltahihhulointi ja sängystä noustiin jatkuvasti pois. Nukkumaan vietiin 20 ja vielä 22 neiti monesti valvoi. Kolmeksi illaksi saatiin rauha tarrataululla, mutta tänään alkoi taas sama hihhulointi. Olisko kellään vinkkejä?
 9. En meikannut.
 10. Mä kyllä imetän julkisesti, jos vauvalla julkisella paikalla nälkä tulee. Mä koen sen niin, että se on vain ruokailutilanne ja tissi vauvan ruokintaväline eikä mitään sen kummempaa. Musta tuntuu tosi hassulta, että jotkut paheksuvat julkista imettämistä. Viimeksi eilen imetin Hoplopissa eikä tosissaan tullut mieleenkään, että olisin mennyt jonnekin vessakoppiin imettämään. Jos joku siitä vaivaantuu, että näkee vilauksen tissiä niin sittenpähän vaivautuu. Ei oo mun ongelma. Ymmärrän sen, jos joku ei itse halua julkisesti imettää, mutta en sitä että se haluttaisiin muilta kieltää. Jokaisella lienee oikeus ruokkia lapsensa silloin kun se tarpeen on. Meillä ei edes pullosta ruokkiminen onnistuisi, koska Eetu ei pulloa huoli. Kotona imetän yleensä aina vieraiden kanssa samassa huoneessa, koska tuttuja ihmisiä meillä kylässä tapaa vain käydä. Ehkä sitten voisin mennä eri huoneeseen, jos joku tulisi ekaa kertaa käymään. Tutuissa kyläpaikoissakin imetän samassa tilassa muiden kanssa, mutta vähän oudommissa paikoissa saatan siirtyä eri huoneeseen tai vähän syrjemmälle.
 11. Vastasinkin jo Mammelin päikkyynkin, että Carenan Double Swingien ratasosaan sopii Brion kuomuratassadesuoja. Emman ratassadesuoja oli liian pieni. Sit jos ei oo vauvankoppaa sopii normikaksostenratassadesuoja, mut me mahdetaan silloinkin käyttää erillisiä sadesuojia, kun esikoinen haluaa kuitenkin paremman näkyvyyden eikä halua sadesuojaa hereillä ollessaan ihan kiinni.
 12. Esikoisen kohdalla ponnistus ei sattunut juuri yhtään kiitos epiduraalin, mutta toisen kohdalla sattuikin sitten ihan pirusti kun ei ollut enää kohdunkaulapuudutteessakaan siinä vaiheessa tehoja jäljellä Että mä ainakin suosittelisin ponnistusvaiheeseen ees jotain puudutusta!
 13. Ensimmäisen synnytyksen kestoksi on merkitty 12 tuntia ja se alettiin laskemaan kun supistuksia tuli 5 min välein. Toinen käynnistettiin tipalla ja säännöllisten supistusten alusta meni 6 tuntia ponnistukseen.
 14. Kyllähän se synnytys saunalla, seksillä ja siivouksella käynnistyy, jos niitä vaan ahkerasti harrastaa joka päivä Eli taitaa olla ennemminkin sattumaa kuin todellista apua. Ainakin mä saunoin joka päivä nyt viimeisenkin raskauden lopussa eikä synnytys käynnistynyt kuin tipalla sairaalassa
 15. Esikoista imetin 7,5 kk. Sitten Aamu päätti itse, ettei enää tissiä huoli. Kiinteät aloitettiin 4 kk iässä.