Lumikki

Aktiivijäsen
 • Content count

  49
 • Joined

 • Last visited

About Lumikki

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
 1. Meilläkin pojat käy parturissa 6 viikon välein:) Useammin kuin minä itse!
 2. Minä maksan kahden 2,5 vuotiaan pojan hiustenleikkuusta yhteensä 20 euroa, joten siihen nähden kuulostaa paljolta. (Tuo paikka on sama jossa itse käyn, saattaa vaikuttaa hintaan). Tämä kampaamo on myös keskustassa. Ekalla kerralla mentiin lähimpään parturiin epäonnistuneen tee-se-itse-leikkauksen jäljiltä ja silloin maksoin yhteensä lähemmäs 40 euroa. Mutta se oli pakkotilanne, sain toisen pojan näyttämään ihan tytöltä, toisen hiuksia en edes yrittänyt leikata
 3. Minna Kuukka, Risto Autio, Pitt & Jolie, Rcky Martin. Kuvia en ehdi etsiä
 4. cranberry85, levititkö tuota valkosuklaakuorrutusta aivan reunoille asti, pysyikö kermavaahto siinä päällä hyvin?
 5. Mulla oli Amedan sähkökäytöinen pumppu jolla sai pumpattua molemmat rinnan samanaikaisesti ja se oli meillä ahkerasti käytössä koko imetysajan (8 kk). Käsikäytöistä siitä ei myöskään saanut. Varmasti lisäsi mulla maidontuotantoa ja korviketta ei tarvinnut alussa antaa lainkaan, loppupuolella kylläkin.
 6. Me kävimme vauvauinnissa poikien kanssa. Aloitettiin vasta puolivuotiaina ja hyvin sujui myöhäisestä alusta huolimatta, ei vaan saatu aikaiseksi lähteä aikaisemmin. Uintia jatkettiin 1-vuotiaaksi. Sen jälkeen piti käydä omatoimisesti uimassa, mutta ei olla käyty kuin kerran... Uinnit sujuivat ihan hyvin, vaikka olikin vain yksi vanhempi lasta kohden. Pojat joivat maitoa myös tuttipullosta, joten imettämisestäkään ei tullut ongelmaa. En muista kuin yhden jutun mitä emme pystyneet altaassa tekemään, siinä toinen vanhempi otti toisesta kädestä & jalasta ja toinen toisista kiinni ja sitten pyöritettiin kuin maailmanpyörässä. Me teimme silloin jotain muuta. Minä en sukeltanut kertaakaan, joten mies hoiti molempien sukellutuksen peräkkäin. Pojat olisivat varmaan pelästyneet irvistävää äitiä veden alla;) Ainoa stressaava juttu uinnissa oli, että siellä piti olla ajoissa;) Ja jos pojat olivat pitkään kipeinä, korvausvuorojen suorittamisessa oli urakkaa (piti korvata kuukauden sisällä poissaolosta). Suosittelen vaan reippaasti osallistumaan:)
 7. Meillä oli syksyllä Hullujen päivien Reiman välikausihaalarit. Oli ihan hyvät, koska pojat vaan istuivat vaunuissa, mutta kävelevälle taaperolle en enää ostaisi "tavallista" pukua. Tosin jos kurahaalareiden kanssa pitäisi, mutta minulle riittää, että puen kaksosille yhdet päällysvaatteet mieheen. Syksyllä ostetut menevät vieläkin päälle, joten niitä pidetään sitten kauppareissulla yms. ja kosteussuojattuja siten ulkoillessa.
 8. Laitoin tämän poikieni kortteihin: Vielä tänään sinä painat varovasti jalkasi lattialle ja tunnustelet kestääkö se askeliesi painon. Vielä tänään tarraat kiinni käteeni ja liikut hitaasti samaan tahtiin kanssani. Mutta riemastuneessa ilmeessäsi on jo lupaus huomisesta: Minä menen, minä juoksen, minä lennän eteenpäin! Pysykää perässä, olen matkalla seikkailuun! Oli vaan niin osuva kun oppivat kävelemään juuri 1-vuotiaana:)
 9. Me saatiin myös lääkäriltä tuota Pronaxenia ja se on ollut menestys. 10 kiloiselle riittää 2 ml ja pojat ottavat sen ihan suosiolla. Suppoja annettiin pienempänä, mutta nyt kun niitä yritettiin laittaa niin "tappeluksi" meni ja eihän ne sisällä pysyneet. Vauvana annettiin toiselle kaksi kertaa nestemäistä Panadolia ja molemmilla kerroilla se oksennettiin pois.
 10. Toivottavasti vältyitte! Me olemme olleet kotona kolme viikkoa rs-viruksen takia ja kun vihdoin pääsimme ulos, saimme vierailupaikasta vatsataudin koko perhe, ei kivaa... ottaa päähän tämä sairastelu:(
 11. Miten muuten toimii tämä töistä pois oleminen kolmen päivän ajan täydelä palkalla lapsen hoidon järjestämiseksi. Tarkoitan, että jos toinen sairastuu ensin ja olen sen kolme päivää pois ja sitten heti perään toinen, niin saako olla toiset kolme päivää vai katsotaanko, että ensimmäiseksi sairastuneelle mahdollisesti järjestetty jatkohoitopaikka / hoitaja ottaa myös toisen lapsen? Kaksosia kohdellaan varman samalla tavalla kuin eri ikäisiä sisaruksia, mutta kun en tiedä miten eri ikäisten kohdallakaan menetellään!
 12. Meilläkin toinen pojista on ehkä vasuri, ei pysty varmaksi sanomaan, mutta toinen on selvästi oikeakätinen. Poikien isä on vasuri.
 13. Myös minulla on ollut tuollainen vuosia ja nyt kaksosten hoitamisen myötä se on kasvanut tosi isoksi. Suunnitelmissa on mennä tyhjennyttämään se. Alkaa olla välillä kipeäkin joten en pelkästään kosmeettisista syistä lähde poistattamaan. Te joilta se on imetty tyhjäksi, onko se ollut kivulias toimenpide?
 14. Meillä oli poikien 1-vuotissynttärien "sukulaiskattauksella" tällaiset kakut: ja tässä muuta tarjoilua: sekä tässä vielä "kaverikattaus":
 15. Meillä Turussa nuo kontrollikäynnit siirtyvät vasta siinä vaiheessa äitiyspolille kun terveyskeskuksessa H.Virtanen katsoo sen tarpeelliseksi. Neuvolassa sanottiin, että näin on siksi koska kyseinen lääkäri on niin pätevä näissä asioissa (ja nämä tutkimukset ovat muten maksuttomia toisin kuin polikäynnit). Hän siis teki mulla ultraukset aika pitkälle, en nyt ilman neuvolakorttia muista miten pitkälle, mutta kovin montaa kertaa en äitiyspolilla käynyt. Viikolla 32 muistaakseni huomattiin, että kohdunkaula on lyhentynyt ja kohdun suu auennut joten jouduin samantien osastolle. Siellä sain liikkua vain vessaan joka sekin oli samassa huoneessa. Silloin oli tämä kätilöjen lakonuhka päällä ja epäilen että siitä syystä sain lähteä muutaman päivän jälkeen kotiin lepäämään. Pojat syntyivät sitten viikolla 36+4. Mulle tuo avautuminen tuli silloin täysin yllätyksenä. Mutta jälkeenpäin hoksasin, että olin vähän aikaisemmin nukkunut välillä sohvalla kun siinä sai paremman asennon eikä selkään sattunut niin paljoa. Ne selkäkivut olivatkin ilmeisesti supistuksia! Ja jonkin aikaa minulla oli myös vähän väliä hirvittävä pissahätä. Tosin muutenkin sai usein käydä vessassa, mutta tuo oli sellaista, että samantien kun pääsin vessasta sohvalle tuntui siltä, että rakko olisi haljennut ja sanoin pojille, että älkääs nyt potkiko sitä rakkoa! Ilmeisesti tuokin oli jotain avautumiseen liittyvää kipua.