riitu84

Aktiivijäsen
 • Content count

  830
 • Joined

 • Last visited

About riitu84

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä synnytin meidän kuopuksen siinä salissa, missä on amme, mutta en saanut kuitenkaan mennä sinne vauvan korkeiden sykkeiden takia. Tosin olisin päässyt lillumaan myös sinne uuteen, isompaan ammeeseen, jos sykkeet olisi antaneet myöten.
 2. Meidän kolmevee sairasti pari viikkoa sitten kuumeen, jonka jälkeen alkoi oksutauti, joka kesti noin viikon, ilman, että joka päivä tuli oksennusta. Maha on edelleen ripulilla, mutta ei kovin pahasti, lapsi syö ja juo normaalisti. Pissa on nyt edelleen ollut sameaa, pitäiskö tuosta olla huolissaan? Tulehdusarvot on katsottu toissapäivänä, ja ne oli normaalit.
 3. OYS

  Mä synnytin 2010 Oysissa ja silloinkin oli tuo, että epiduraalin jälkeen en saanut nousta sängystä, ja luulin, että se on ihan tavallinen käytäntö epiduraalin yhteydessä. Nyt lokakuussa synnytin Taysissa, ja siellä kätilö kannusti liikkumaan ja käymään itse vessassa yms. vaikka olin vaikka kuinka monissa piuhoissa kiinni epiduraalin saamisen jälkeen. Jännä homma.
 4. Täh? Mäkin olen ymmärtänyt, että siellä pitää olla kaikki omat releet mukana! Mutta hyvä niin jos ei tarvi, ehkä mä voisin kans harkita sinne menoa, jos vaan kaikki menee nappiin.
 5. ^ Lapsi on 2v4kk. Tuo näyttää olevan siirtynyt ehkä puoli milliä jos sitäkään ja suoraan eteenpäin, joten ei kauheen pahalta ainakaan näytä. Yritin vielä illalla sitä liikuttaa, mutta ei se liikkunut. Soitan heti aamulla hammashoitolaan ja kyselen jatkohoito-ohjeita.
 6. Hei tietääkö joku hammasjutuista? Meidän tyttö oli tänään kaatunut/kaadettu päiväkodissa ja kun menin sitä iltapäivällä hakemaan ihan normaalisti niin sanoi, että sillä oli sattunut hampaaseen, mutta ei satu enää. Mä sitten kotona sitä hammasta katsoin ja se on ehkä aavistuksen verran vinossa ja heiluu ihan vähän. Pitääkö tuosta olla kuinka huolissaan ja onkohan sillä vaikutusta pysyviin hampaisiin? Soitan joka tapauksessa huomenna hammashoitolaan, mutta ajattelin kysyä jos joku täällä tietäisi jotain aiheesta.
 7. Kiva mari kun kerroit teidän reissusta Edinburghiin! Mukavan kuuloinen matka teillä
 8. Voi järkky tuota lääkäriä jonka käsittelyyn Elena on joutunut! Tsemppiä synnytykseen ja muista, että vastoin kaikkea pelottelua, se voi mennä hyvin ja ongelmitta Mä oon myös ylipainoinen, ja vastoin neukkulääkärin kaikkia oletuksia mun raskaus sujui ihan oppikirjan mukaan, vaavi viihtyi jopa niin hyvin masussa että jouduttiin käynnistyksellä häätämään hänet Ekalla kerralla neuvolalääkärissä lääkäri kysyi, oonko oikeesti edes raskaana kun hänestä kohtu ei ole suurentunut eikä mulla ollut kovinkaan pahoja raskausoireita... No, olinhan mä. Sanoi myös, että koska oon ylipainoinen, mulla tulee tod.näk. radi, minkä vuoksi jouduin käymään kahdesti rasituksessa. No, ei tullut. Toisella käynnillä hän sitten totesi, että varmaan tulee iso vauva kun oon niin iso. No, 50 cm ja 3375 g eli varsin keskivertotapaus. Ainoa tosiaan oli, että käynnistykseen jouduttiin kun muuten ei vauva suostunut maailmaan tulemaan, mutta sekään ei käsittääkseni ylipainosta välttämättä johdu. Sain synnytyksessä epiduraalin, laitto onnistui ihan sängyllä maatessa ilman ongelmia. Muutenkin synnytys eteni kunnolla käynnistyttyään hyvin, ja terve 9 pisteen tyttö syntyi. Painoa mulla tuli koko raskauden aikana 12 kiloa, joka oli kuulemma ihan ok painonnousu, ainakaan mulle ei kukaan koskaan siitä mitään sanonut. Kertaakaan mulle ei kukaan huomauttanut neuvolassa eikä sairaalassa mun ylipainosta, paitsi toi lääkäri ja rakenneultrassa lääkäri mainitsi, että vatsanpeitteiden takia näkyvyys saattaa olla heikompi. Mulla tais sattua keskimääräistä fiksumpaa porukkaa kohdalle En toki sano ettei ylipaino ole riskitekijä raskaudessa, mutta eiköhän kaikki sen tiedä ilman turhaa saarnaamista. Tuolla tuo meidän terve rakas pikkutyttö nyt nukkuu pinniksessään Muoks. Piti vielä sanoa tuosta lääkäristä, että jälkitarkastuksessa se kysyi minulta, että ollaanko mietitty ehkäisyä ja kun sanoin että ollaan, se sanoi että 'hyvä, kun hirveesti tehdään abortteja vastasynnyttäneille äideille'
 9. Me ollaan näillä näkymin ens keväänä lähdössä Edinburghiin viikoksi lomailemaan taaperomme kanssa. Neiti on silloin noin puolitoistavuotias, joten vaipoille on vielä silloin tarvetta ja luultavasti purkkiruoillekin. Miten Edinburghissa on tarjolla näitä tarvikkeita, kannattaako raahata kotoa? Mitä tekemistä siellä mahtaa olla pienille? Eläintarha ainakin aiotaan käydä katsastamassa ja jos jossain linnassa päästäisiin myös käymään. Kiitollisena otan vastaan kaikenlaisia vinkkejä ja kokemuksia!
 10. Baaritupakoin, eli tosi harvoin. Mies ei oo koskaan polttanut.
 11. En millään jaksa koko ketjua selata joten kysynpä vaan, että millaisia kokemuksia teillä on Britaxin Multi-tech -istuimesta? Me ollaan kateltu monenlaisia tuoleja ja nyt pitäis päättää jotain...
 12. Kiitos pinnivinkeistä, pitää lähteä metsästämään Mä löysin kans noita limen mainitsemia tarrakiinnitteisiä rusetteja mutta ne ei oikein tahdo pysyä paikoillaan... Niin ja ihanainen kuva tänäänkin
 13. Ihania kuvia! Pakko kysyä, Thulin, mistä oot löytänyt tuon ihanan pinnin neidin hiuksiin? Mä oon yrittänyt etsiä meidän pitkätukkabeibille sopivia pinnejä mutta kaikki on liian isoja
 14. 169 cm/+12 kg/35 cm/42+1/3375g ja 50 cm
 15. *tuplat pois*